Tradycyjne, beskidzkie receptury

Firma Wódki Regionalne specjalizuje się w produkcji i dystrybucji najwyższej klasy alkoholi wytwarzanych na bazie tradycyjnych receptur, ściśle związanych z rejonem beskidzkim. Podczas 40. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią cztery z jej doskonałych propozycji – Miodonkę, Warzonkę Zbójnicką, Przepalankę Zbójnicką oraz  Wiśniową Zbójnicką.

 Co warto wiedzieć o tych trunkach?

Miodonka/miodunka 35% to tradycyjny alkohol podawany podczas ważnych uroczystości rodzinnych w Beskidach. Produkt ten wpisany jest do Rejestru Produktów Regionalnych Ministerstwa Rolnictwa. W swoim składzie zawiera spirytus, wodę i miód. Miodonka najlepiej smakuje serwowana na ciepło, podgrzana w rondlu. Warzonka Zbójnicka 38% – według podań historycznych była znana w Beskidzie Śląskim już od 1886 r. Jest to tradycyjna, regionalna gorzałka korzenna, którą można przygotowywać na kilka sposobów –  z masłem lub mleczną czekoladą. Doskonale smakuje z kawą. Używana jest też przez górali jako lekarstwo na wszelkie dolegliwości. Warzonka Zbójnicka 38% została wpisana do Rejestru Produktów Regionalnych Ministerstwa Rolnictwa. Przepalanka Zbójnicka 45% to wódka karmelowa przygotowywana według tradycyjnej receptury. Najlepiej smakuje mocno schłodzona. Wiśniowa Zbójnicka 40% jest tradycyjną wódką smakową, o wzmocnionym przez alkohol, wyrazistym smaku wiśni i dzikiej czeremchy. Charakteryzuje się wyjątkowym aromatem, ciemną wiśniowo-bordową barwą.

Więcej informacji na temat firmy Wódki Regionalne i jej propozycji znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://wodkiregionalne.pl/

BZK Alco z prestiżowym wyróżnieniem!

Firma BZK Alco należy do jednej z największych w Polsce grup przetwórstwa rolnego i specjalizuje się w produkcji trunków najwyższej jakości, wytwarzanych na bazie najlepszych surowców. Spółka dba o każdy etap produkcji alkoholu, dlatego może zagwarantować jego najwyższą, światową jakość. W procesie rektyfikacji  stosuje 488 półek destylacyjnych, umożliwiających aż siedmiokrotną destylację spirytusu.

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenili dwa znakomite produkty z oferty tego producenta  – Wódkę Stanisław Wokulski – wyjątkową edycję wódki Wokulski, która swoją niepowtarzalność zawdzięcza starannej selekcji składników, a dzięki sprawdzonej recepturze i kunsztownym metodom produkcji może pochwalić się nowym, wyrazistym smakiem oraz – nowość na polskim rynku – Wódkę Dzika Kaczka, krystalicznie czystą wódkę o łagodnym smaku. Zawdzięcza go ona jednemu z najważniejszych składników, czyli czystemu spirytusowi o mocy 99,9%. Dzika Kaczka poddawana jest 3-krotnej filtracji. W pierwszej kolejności filtrowana jest przez węgiel, następnie przechodzi przez filtr platynowy oraz filtr z kryształów górskich. Najwyższa jakość certyfikowanych trunków, wyjątkowy smak oraz idealny stosunek ceny do jakości zapewniły im prestiżowe godło „Doceń polskie TOP PRODUKT” zarezerwowane dla specjałów o wyjątkowych walorach.

Więcej informacji na temat firmy BZK Alco i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://bzkalco.pl/

Korzenny smak i niezwykły aromat

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią pięć doskonałych propozycji firmy JNT Group – jednego z największych producentów, importerów i dystrybutorów win w Polsce. Znajdzie się wśród nich Grzaniec Galicyjski korzenny – najbardziej rozpoznawalne i najlepiej sprzedające się wino grzane na polskim rynku. Jak podkreślają przedstawiciele firmy – Tajemnica jego wyjątkowego smaku tkwi w starannie strzeżonej recepturze pochodzącej z terenu Galicji. Bogactwo naturalnych przypraw w połączeniu z winem gronowym tworzą niezwykłą kompozycję, która po podgrzaniu roztacza niesamowity aromat. Noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzyma także Zbójeckie Grzane o smakach – Zbójeckie Grzane korzenne, Zbójeckie Grzane malinowe, Zbójeckie Grzane rumowe oraz Zbójeckie Grzane szalony pierniczek. Produkowane według staranie opracowanej receptury, zawiera naturalne aromaty o smaku wina grzanego, korzeni i ziół. Podawane na gorąco przyjemnie rozgrzewa i dostarcza wyjątkowych doznań smakowych. Wyśmienicie smakuje w chłodne wieczory.

Więcej informacji na temat firmy JNT GROUP i jej bogatej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://jntgroup.com/ oraz  http://www.zbojeckie.pl/

Trunki najwyższej jakości

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią dwa znakomite produkty z oferty BZK Alco – Wódkę Stanisław Wokulski – wyjątkową edycję wódki Wokulski, która swoją niepowtarzalność zawdzięcza starannej i sumiennej selekcji składników. Dzięki sprawdzonej recepturze i kunsztownym metodom produkcji może pochwalić się nowym, wyrazistym smakiem oraz nowość na polskim rynku – Wódkę Dzika Kaczka, krystalicznie czystą wódkę o wyjątkowo łagodnym smaku. Zawdzięcza go ona jednemu z najważniejszych składników, czyli czystemu spirytusowi o mocy 99,9%. Dzika Kaczka poddawana jest 3-krotnej filtracji. W pierwszej kolejności filtrowana jest przez węgiel, następnie przechodzi przez filtr platynowy oraz filtr z kryształów górskich.

Producent tych alkoholowych specjałów, firma wchodzi w skład jednej z największych w Polsce grup przetwórstwa rolnego i oferuje trunki wytwarzane na bazie najlepszych surowców. Spółka dba o każdy etap produkcji alkoholu, dlatego może zagwarantować jego najwyższą, światową jakość. W odróżnieniu od innych producentów, w procesie rektyfikacji  stosuje 488 półek destylacyjnych, które umożliwiają siedmiokrotną destylację spirytusu. Dzięki temu BZK Alco uzyskuje wysokiej jakości alkohol bez żadnych zanieczyszczeń chemicznych.

Więcej informacji na temat firmy BZK Alco i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://bzkalco.pl/

Znakomite trunki na wyjątkowe okazje

W XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wezmą udział ocenią dwa znakomite trunki z oferty Grupy AWW Jarzębiak oraz Ratafia wiśnia. Warto przypomnieć, że te doskonałe, historyczne polskie marki po laury Programu sięgały już trzykrotnie! Loża Ekspertów sprawdzi więc, czy ich jakość utrzymuje się na tym samym, wysokim poziomie. Pozytywny werdykt specjalistów da im możliwość posługiwania się znakiem jakości „Doceń polskie” przez kolejne dwa lata.

Pierwszy ze zgłoszonych produktów – Jarzębiak, powstaje według receptury własnej marki Grupy AWW. Do jego produkcji używa się spirytusu luksusowego i krystalicznie czystej wody, czego efektem jest szlachetny trunek o wyjątkowej delikatności. Wódka ta, poddana wielokrotnej filtracji jest niezwykle gładka i łagodna w smaku. Zaskakuje słodyczą, mlecznością, kremową konsystencją i rozgrzewającą nutą czarnego pieprzu. Uświetni każdą wyjątkową okazję. Ratafia natomiast to smaczny, orzeźwiający alkohol o miłej i delikatnej konsystencji. Ta znakomita nalewka powstaje w wyniku łączenia maceratów owocowych, naturalnych soków owocowych i ich aromatów. Użyte do jej produkcji składniki pochodzą między innymi z upraw własnych oraz od zaufanych dostawców dbających o wysoką jakość dostarczanych surowców.

Ich producent – Grupa AWW to uznany polski wytwórca wódek, nalewek i spirytusu. Firma jest niezależnym i kompleksowym przedsiębiorstwem. Dysponuje własnymi uprawami zbóż i komponentów do produkcji alkoholi, zakładami przetwórczymi, laboratoriami, gorzelniami, a także transportem. Więcej informacji na jej temat znaleźć można na stronie internetowej http://www.aww.com.pl/