Browary Regionalne Jakubiak z godłem “Doceń polskie”!

Piwo  Chocolate Baltic Porter, Piwo Ciechan Malinowe, Piwo Ciechan Wyborne, Likier Porterówka oraz Whisky Jakubiak –  co łączy te produkty? Wszystkie wyprodukowane zostały w Browarach Regionalnych Jakubiak i każdy z nich legitymuje się godłem “Doceń polskie TOP PRODUKT”, które otrzymują produkty wyjątkowe, o najwyższych walorach jakościowych i doskonałym smaku. Zostało ono przyznane podczas XXXVI atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”.

Producent wyróżnionych napojów – Browary Regionalne Jakubiak zajmuje jedną z czołowych pozycji w gronie mistrzów polskiej sztuki browarniczej. Klientom oferuje asortymenty tworzone ze składników najwyższej jakości, powstające z poszanowaniem dla kultury piwowarstwa. Stawia na piwa tradycyjne i produkty naturalne, których walory smakowe zostały już wielokrotnie docenione licznymi branżowymi nagrodami oraz uznaniem konsumentów. Wyróżnione Piwo Chocolate Baltic Porter to ciemne piwo w stylu porter bałtycki wzbogacone o aromat czekoladowy. Jego cechą charakterystyczną jest długi, bo aż 350-dniowy okres leżakowania podczas którego nabiera on unikatowego profilu aromatyczno-smakowego. Piwo Ciechan Malinowe to natomiast jasne, lekkie piwo smakowe dolnej fermentacji, o wyczuwalnej lekkiej goryczce z dominującą nutą rześkich, naturalnych malin. W gronie laureatów XXXVI Certyfikacji znalazło się także kultowe Piwo Ciechan Wyborne – sztandarowy produkt Browaru Ciechan i zarazem wzór jasnego, pełnego piwa. Miłośników mocniejszych trunków zainteresuje Whisky Jakubiak – 100% polska whisky, tworzona z jednego rodzaju słodu jęczmiennego, a następnie ręcznie nalewana do dębowych beczek oraz Likier Porterówka – produkowany według starych przepisów wykwinty likier słodowy, przywracający zapomniane smaki dawnej warszawskiej Porterówki. 

Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.browary-jakubiak.pl

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Mistrzostwo smaku

Uczestnikiem, którego produkty zostaną ocenione w ogólnopolskim Programie promocyjnym „Doceń Polskie” są Browary Regionalne Jakubiak. Firma ta, wśród mnogiej liczby browarów występujących na polskim rynku, odznacza się ogromną różnorodnością oferowanych piw oraz wysokoprocentowych trunków. Jest znana i ceniona za swoje zaangażowanie i ogromny wysiłek włożony w kultywowanie tradycji browarniczej, co pozwoliło jej na odniesienie dużego sukcesu na rynku oraz na utrwalenie swego miejsca w kręgu mistrzów polskiej sztuki browarnictwa. Wszystkie asortymenty oferowane przez Browary Regionalne Jakubiak są tworzone z najwyższej jakości składników. Jako największa polska firma skupiająca browary regionalne, imponuje swoją autentycznością oraz poszanowaniem dla kultury piwowarstwa. Browary Regionalne Jakubiak stawiają  na piwa tradycyjne i produkty naturalne, których walory smakowe zostały wielokrotnie przypieczętowane licznymi branżowymi nagrodami oraz uznaniem konsumentów.

Założycielem Grupy BRJ jest Pan Marek Jakubiak, który od lat 90-tych ratuje nieczynne historyczne browary w Polsce. To właśnie pod jego czujnym okiem Grupa BRJ dynamicznie się rozwija, warząc łącznie 16 marek znakomitego piwa i zatrudniając ponad 100 osób.

Już 29 lipca br. Grupa BRJ weźmie udział w XXXVI certyfikacji znanego znaku „Doceń Polskie”. Do certyfikacji wystawiła ona pięć produktów:

– Piwo Chocolate Baltic Porter – ciemne piwo w stylu porter bałtycki wzbogacone o aromat czekoladowy. Jego cechą charakterystyczną jest długi, bo aż 350-dniowy okres leżakowania podczas którego nabiera on unikatowego profilu aromatyczno-smakowego, złożonego ze zbalansowanej, palonej goryczy z czarną kawą i gorzką czekoladą oraz wyczuwalnych palonych słodów.

– Piwo Ciechan Malinowe – jasne, lekkie piwo smakowe dolnej fermentacji, o wyczuwalnej lekkiej goryczce z dominującą nutą rześkich, naturalnych malin. Stworzone dla wszystkich, którzy lubią lekkie, owocowe piwa, pozbawione intensywnej chmielowej goryczki.

– Piwo Ciechan Wyborne – piwo – legenda, od wielu lat sztandarowy produkt Browaru Ciechan, wzór jasnego, pełnego piwa, które zawładnęło sercami Klientów swoją naturalnością, świeżością i niezwykłymi doznaniami podczas spożywania.

Whisky Jakubiak – 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan, tworzona z jednego rodzaju słodu jęczmiennego, a następnie ręcznie nalewana do dębowych beczek. Whisky Jakubiak to połączenie tradycyjnej receptury whisky z indywidualnym charakterem ciechanowskiego Browaru, w którym powstaje.

Likier Porterówka – produkowany według starych przepisów, przywraca zapomniany smaki dawnej warszawskiej Porterówki. Wykwinty likier słodowy jest subtelnym połączeniem dojrzałego, długo leżakowanego piwa Porter Ciechan ze specjalnie przygotowanym destylatem piwnym w alembiku.

Po więcej informacji na temat Grupy BRJ zapraszamy na stronę internetową www.brjsa.pl

 

LUBUSKI GIN – bogactwo naturalnych aromatów

Już 29 lipca br. podczas XXXVI  Certyfikacji Programu Promocyjnego „Doceń Polskie”  członkowie Loży Ekspertów ocenią ponownie LUBUSKI GIN. Produkt ten to propozycja firmy Henkell Freixenet Polska Sp. z o.o., która zawalczy o przedłużenie ważności certyfikatu jakości „Doceń Polskie” o kolejne dwa lata i niewykluczone, że sięgnie znowu po najwyższe laury Programu. Warto bowiem przypomnieć, że podczas swojego debiutu w programie „Doceń polskie”, LUBUSKI GIN otrzymał maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też przyznano mu nie tylko godło promocyjne, ale również prestiżowy tytuł TOP PRODUKT.

Czy podczas XXXVI Certyfikacji LUBUSKI GIN powtórzy swój sukces? O tym przekonamy się już niebawem. Wiele wskazuje na to, że tak się stanie, ponieważ ten znany i produkowany od 1987 roku trunek to synonim najwyższej jakości, cieszący się ogromną popularnością polskich konsumentów. Jest znany i ceniony za oryginalną i nie zmienianą recepturę oraz naturalne i najwyższej jakości składniki, na bazie których jest wytwarzany. Jego główne komponenty (ziarno i jałowiec) pochodzą z czystej ekologicznie Ziemi Lubuskiej. Destylowany jest ze spirytusu zbożowego z udziałem owoców jałowca i mieszanki specjalnie dobranych ziół, dzięki czemu posiada intensywny bukiet i naturalny smak jałowca. To wszystko decyduje o jego wyjątkowości. LUBUSKI GIN to idealny przykład mariażu nowoczesnych standardów światowej jakości produkcji z unikatową recepturą smakową.  

Niepowtarzalny charakter, unikalna, strzeżona od lat receptura oraz wyczuwalna w smaku nuta słodyczy wyraźnie odróżniają Lubuski Gin od innych dostępnych na rynku. Dzięki wyjątkowej jakości i rozsądnej cenie Lubuski Gin od wielu lat jest ulubionym Ginem Polaków – podkreślają przedstawiciele firmy Henkell Freixenet Polska Sp. z o.o., która oferuje Lubuski Gin.

Czy LUBUSKI GIN znów oczaruje Lożę Ekspertów? Trzymajmy kciuki, aby tak się stało! A tymczasem zapraszamy na stronę https://www.henkell-freixenet.pl na której znajdziecie Państwo informacje na temat sposobów podawania LUBUSKIEGO GINU oraz przepisy na drinki i koktajle z jego udziałem. Na stronie tej można zapoznać się także z pozostałymi propozycjami asortymentowymi spółki Henkell Freixenet Polska. Fanów tego aromatycznego alkoholu powinien zainteresować również Fanpage www.facebook.com/LubuskiBrand.

Wódki Raciborskie z szansą zdobycia godła jakości!

Likier Raciborski Dereniowy 35% z asortymentu Przedsiębiorstwa Przemysłu Spirytusowego „Wódki Raciborskie” Andrzej Kostyk poddany zostanie ocenie w trakcie XXXV certyfikacji żywności, która odbędzie się 5 lutego br. w Sosnowcu. „Wódki Raciborskie” to firma mieszcząca się w Raciborzu gdzie przemysł spirytusowy może poszczycić się bogatymi tradycjami, sięgającymi XIX wieku. Po II wojnie światowej, na bazie gorzelni Schlesingerów, utworzono tam zakłady spirytusowe, które następnie włączono do ogólnopolskiego zrzeszenia POLMOS. Następnie, w 1996 roku, POLMOS Racibórz uległ prywatyzacji a produkcja alkoholu i spirytusu była kontynuowana. Rok 2011 to kolejna sprzedaż zakładów spirytusowych, wówczas nowy właściciel zadecydował o likwidacji Zakładów Przemysłu Spirytusowego w Raciborzu.

W tym samym roku (2011) rozpoczęła się także historia Przedsiębiorstwa Przemysłu Spirytusowego „Wódki Raciborskie” Andrzej Kostyk. Dzięki temu tradycje przemysłu spirytusowego w Raciborzu mogły być nadal kontynuowane. – Przyjęta strategia działania firmy jako producenta wysokiej jakości wódek czystych, gatunkowych oraz likierów na bazie produktów naturalnych. W firmie  zatrudnieni są pracownicy z długoletnim stażem pracy w przemyśle spirytusowym wywodzących się z byłego POLMOSU Racibórz i to umożliwiło uzyskanie wyrobów, które cieszą się uznaniem coraz szerszej rzeszy konsumentów – czytamy na stronie internetowej firmy.

W tym kontekście warto zaznaczyć, że w asortymencie Wódek Raciborskich znajdują się już Likier Raciborski Cytryna z Miodem 35%, który wyróżniony godłem jakości „Doceń polskie” został więcej niż jeden raz. Czy grono to powiększy się o wspomniany Likier Raciborski Dereniowy 35% dowiemy się już 5 lutego br. Tymczasem już teraz zapraszamy do zapoznania się ze stroną internetową producenta www.wodkiraciborskie.pl.

 

Wszystko zaczyna się od ziarna

GRUPA AWW Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Sp. k. dołącza do grona uczestników XXXV certyfikacji żywności, która odbędzie się 5 lutego 2020 roku w Sosnowcu. Firma z Kalisza jest uznanym producentem wódek, nalewek i spirytusu, dlatego też do lektury informacji na temat jej wyrobów zapraszamy tylko osoby pełnoletnie.

Bitter laufhund ziołówka to trunek znajdujący się w asortymencie przedsiębiorstwa. Produkt ten poddany zostanie ocenie podczas wspomnianego wyżej audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Z początkiem lutego przyszłego roku specjał ten otrzyma noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Nie będzie to pierwsza ocena zgłoszonego artykułu, bowiem w trakcie jednej z poprzednich certyfikacji nagrodzony został nie tylko certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” ale także tytułem TOP PRODUKT.

Przeglądają propozycje producenta (informacje są dostępne na stronie www.aww.com.pl), szczególną uwagę warto zwrócić na propozycje nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Certyfikatami jakości i tytułami TOP PRODUKT nagrodzone zostały: Jarzębiak Czysty Luksus, Ratafia Czarna porzeczka, Ratafia wiśniowa oraz Charley’s Gin 37,5%. Co więcej, każdy z wymienionych trunków wyróżniony został więcej niż jeden raz.

W portfolio producenta znajdziemy kilkanaście własnych marek, takich jak: Jarzębiak, Alaska, Eskimo, Ratafia, Charley’s Whisky, Gorzałka Jubileuszowa, Nalewka Kaliska, Żołądkówka, czy Beringov. Wytwarzamy również blisko 40 marek dedykowanych na potrzeby dużych sieci handlowych w Polsce, USA i krajach UE. Oferując produkcję różnorodnych alkoholi dla naszych Klientów świadczymy kompleksową współpracę na zasadach full service, która obejmuje: konsulting w zakresie wyboru i projektowania etykiet oraz butelek, konfekcjonowanie, butelkowanie, kompletację ładunku (palety, kontenery) oraz transport i logistykę przy dowolnej destynacji – informują przedstawiciele kaliskiej firmy.

Producent należy do wąskiego grona przedstawicieli branży, którzy posiadają własne uprawy zbóż i komponentów do produkcji alkoholi. Grupa AWW dysponuje zakładami przetwórczymi, laboratoriami, gorzelniami, jak również własnym transportem; jest zatem niezależnym przedsiębiorstwem działającym w kompleksowy sposób. Szczegółowe informacje na temat przedsiębiorstwa znaleźć można na stronie internetowej zakładu www.aww.com.pl.