KONKRET-na Certyfikacja “Doceń polskie”

Firma „KONKRET” to kolejny uczestnik XXXVII Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. W dniu 28 października br. członkowie Loży Ekspertów ocenią dwa znakomite produkty z oferty tego znanego i cenionego producenta steków wołowych z najlepszej, kruchej, soczystej, długo dojrzewającej wołowiny.

Steki oferowane przez Firmę „KONKRET” produkowane są z mięsa wołowego najwyższej jakości. Najważniejszym elementem powstawania steków jest sezonowanie. Wszystkie elementy wołowe poddaje się trwającemu do trzydziestu dni procesowi dojrzewania. Dopiero po tym czasie  rozpoczyna się właściwy proces produkcji – krojenie, ważenie, czyszczenie, pakowanie vacuum, pakowanie w karton, mrożenie. Steki dostępne są w sprzedaży w postaci świeżej (0…40C) mrożonej (-180 C i niżej).  Warto przypomnieć, że Firma „KONKRET” jest już trzykrotnym zdobywcą najwyższego lauru programu – godła “Doceń polskie TOP PRODUKT”. Październikowa certyfikacja ma na celu sprawdzenie, czy mimo upływu dwóch lat od otrzymania znaku promocyjnego, jakość jej oferty utrzymuje najwyższy poziom i mimo upływu czasu nie zmienia się.

Komisja oceni T-BONE STEAK – Stek z rostbefu z kością z polędwicą – najsłynniejszy stek na świecie, który nazwę swą zawdzięcza znajdującej się w nim kości w kształcie litery T. Jest on jedyny w swoim rodzaju ponieważ zawiera w sobie dwa gatunki mięsa: polędwicę i rostbef. Wykrawany jest z otoczką tłuszczu zewnętrznego od strony rostbefu. Drugim z certyfikowanych produktów będzie RIB EYE STEAK – Stek z antrykotu bez kości, który jest wykrawany z wagowo dużych elementów z odpowiednią warstwą tłuszczu zewnętrznego i wewnętrznego. Charakteryzuje się marmurkiem znajdującym się w tkance mięśniowej oraz okiem, któremu zawdzięcza swą nazwę. Czy steki powtórzą swój sukces? O tym przekonamy się już niebawem.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Kolejny sukces Lubuskiego Ginu!

Podczas XXXVI Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego członkowie Loży Ekspertów ocenili LUBUSKI GIN z oferty firmy Henkell Freixenet Polska Sp. z o.o. Ten doskonały produkt po raz kolejny znalazł się w gronie najlepszych zdobywając maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny i tym samym najwyższe Godło Programu – tytuł “Doceń polskie TOP PRODUKT”. 

LUBUSKI GIN na rynku pojawił się w 1987 roku. Od tego czasu cieszy się nieprzerwaną  i w pełni zasłużona popularnością wśród polskich konsumentów. Ceniony jest nie tylko za swój znakomity smak, oryginalną recepturę, ale również  naturalne, najwyższej jakości składniki, na bazie których jest wytwarzany. LUBUSKI GIN destylowany jest ze spirytusu zbożowego z udziałem owoców jałowca i mieszanki specjalnie dobranych ziół – wszystkie te składniki nadają mu intensywny bukiet i naturalny smak jałowca, decydujący o jego wyjątkowości. Główne komponenty LUBUSKIEGO GINU pochodzą z czystej ekologicznie Ziemi Lubuskiej. Trunek ten jest doskonałym przykładem idealnego połączenia nowoczesnych standardów światowej jakości produkcji z unikatową recepturą smakową, a jego niepowtarzalny charakter, unikalna, strzeżona od lat receptura oraz wyczuwalna w smaku nuta słodyczy wyraźnie odróżniają go od innych, dostępnych na rynku. Dzięki wyjątkowej jakości i rozsądnej cenie LUBUSKI GIN od wielu lat jest ulubionym Ginem Polaków.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Kawa Astra Proffesional Crema oraz Kawa Astra Proffesional Espresso z najwyższym laurem Programu “Doceń polskie”!

Podczas XXXVI audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów nie mieli wątpliwości – Kawa Astra Proffesional Crema oraz Kawa Astra Proffesional Espresso w pełni zasłużyły na uhonorowanie ich najwyższym laurem Programu – godłem promocyjnym “Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Wyróżniona Kawa Professional Crema Ziarnista to kawa najwyższej jakości skomponowana z ziaren pochodzących z Ameryki Łacińskiej i Afryki. Posiada harmonijny i delikatny smak oraz aromat orzechów i czekolady. Jest ona starannie wyselekcjonowaną mieszanką, delikatnie prażonych odmian najszlachetniejszych arabik. Kawa Professional Espresso Ziarnista to natomiast unikalna mieszanka 100% arabiki z Ameryki Łacińskiej. Posiada intensywny i przyjemny smak o wyraźnie zaakcentowanym charakterze tradycyjnego, włoskiego espresso. Proces powolnego, uszlachetniającego palenia wydobywa z ziaren pełen aromat, smak oraz obfitą piankę. 

Kawa Astra Proffesional Crema oraz Kawa Astra Proffesional Espresso powstają w Poznańskiej Palarni Kawy Astra, która na rynku funkcjonuje już od prawie pięćdziesięciu lat i od początku znana jest z propagowania na polskim rynku wysokiej klasy kawy i herbaty. Gwarantem ich najwyższej jakości jest kontrola przeprowadzana na każdym etapie produkcji, bezwzględne przestrzeganie norm technologicznych, ciągle udoskonalanie technologii oraz zaangażowanie doświadczonego zespołu, mistrzów, prażalników i specjalistów z międzynarodową wiedzą. Poznańska Palarnia Kawy Astra ogromną wagę przywiązuje również do podtrzymywania długotrwałych relacji z klientami i dostawcami opartych na wieloletnim zaufaniu.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Płatki owsiane górskie ekstra z oferty Młyny Stoisław z kolejnym wyróżnieniem!

Już po raz trzeci Płatki owsiane górskie ekstra produkowane przez Młyny Stoisław zdobyły najwyższy laur Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego – Godło “Doceń polskie TOP PRODUKT”. Kolejny ich sukces jest potwierdzeniem ich niezmiennej, najwyższej jakości.

Płatki owsiane górskie ekstra, wytwarzane z ziarna najwyższej jakości są produktem naturalnym, charakteryzującym się wysoką zawartością niezwykle cennego błonnika pokarmowego. Stanowią bogate źródło białka, magnezu, potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia. Nie zawierają konserwantów. Ich spożywanie przynosi naszemu organizmowi wiele korzyści, dzięki czemu odgrywają istotną rolę w racjonalnym i zdrowym odżywianiu – pomagają regulować poziom cholesterolu w organizmie, posiadają niski poziom indeksu glikemicznego. Stanowią również bogate źródło białka, witamin grupy B i E, potasu i magnezu. Zapewniają długotrwały dopływ energii z węglowodanów, a także pomagają zapobiegać nowotworom jelita grubego. 

Cenione są przez konsumentów za łatwość i szybkość przyrządzania oraz wręcz nieograniczone możliwości zastosowania w kuchni. Płatki owsiane górskie ekstra świetnie nadają się do wypieku ciast i ciasteczek oraz jako dodatek do domowego chleba. Niezastąpione są również jako pożywne, zdrowe i smaczne śniadanie – wystarczy zalać je wrzątkiem, dodać jogurt i ulubione dodatki, np. orzechy, ziarna  lub suszone owoce.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.