Serek śmietankowy ręcznie wyrabiany z SM Września wśród najlepszych!

XXXVII Certyfikacja Ogólnopolskiego Programu “Doceń Polskie” po raz kolejny potwierdziła najwyższą jakość Serka śmietankowego ręcznie wyrabianego i tym samym przedłużyła możliwość korzystania przez ten produkt z Godła Promocyjnego “Doceń polskie TOP PRODUKT” o następne dwadzieścia cztery miesiące. Serek śmietankowy ręcznie wyrabiany wyprodukowany przez Spółdzielnię Mleczarską Września zdobył maksymalne noty we wszystkich ocenianych kategoriach i został zaliczony do grona najlepszych produktów XXXVII Certyfikacji “Doceń polskie”. Jego sukces jest w pełni zasłużony. Serek śmietankowy ręcznie wyrabiany, to bowiem wyjątkowy produkt powstający z najlepszego polskiego mleka. Uwielbiany przez klientów, jest doskonałym, i pysznym, źródłem dobrze przyswajalnego wapnia i białka oraz produktem w 100% naturalnym pozbawionym sztucznych dodatków i konserwantów. 

Warto dodać, że Serek śmietankowy ręcznie wyrabiany to nie jedyna znakomita propozycja Spółdzielni Mleczarskiej Września. Konsumentom oferuje ona bogaty asortyment wyjątkowych mlecznych produktów, a wśród nich śmietanę, masło, twarogi, mleko, napoje mleczne, mleko w proszku oraz maślanki naturalne i owocowe, kefiry,  jogurty i zsiadłe mleko. Spółdzielnia posiada także ofertę dla cukierni obejmującą m.in. twaróg sernikowy wrzesiński, krajankę półtłustą pakowaną  próżniowo, masło w bloku oraz mleko i śmietanę w galonach.

 

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

“Doceń polskie” Patronem branżowym projektu „Kupuję-smakuję. Wybieram polskie produkty” – pierwszy społeczny projekt medialny na rynku spożywczym

Wydawnictwo Nowiny, jako wydawca tygodników Nowiny Raciborskie, Nowiny Wodzisławskie, bezpłatnych miesięczników – Magazyn Rybnicki, Nowiny Żorskie i Nowiny Jastrzębskie oraz regionalnego portalu informacyjnego Nowiny.pl, realizuje pierwszą edycję regionalnego społecznego projektu medialnego pn.: „Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty”.

Głównym celem projektu jest promocja polskiej żywności i wzmacnianie wizerunku polskich producentów, wytwórców i sprzedawców – lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich. Organizator Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wspiera takie inicjatywy i dołącza do akcji w charakterze Patrona branżowego. 

Takiego projektu jeszcze nie było!
Kompleksowy projekt medialny będzie realizowany w okresie od listopada do Świąt Bożego Narodzenia 2020 roku. Organizator zaprasza do uczestnictwa w tym wyjątkowym przedsięwzięciu, dzięki czemu prezentacja firmy dotrze do kilkudziesięciu tysięcy mieszkańców całego Subregionu Zachodniego (500 tys. mieszkańców) różnymi kanałami informacyjnymi.

 

Do kogo SKIEROWANY JEST projekt?

  • Partnerzy strategiczni nie tylko z branży spożywczej
  • Ogólnopolscy, regionalni i lokalni producenci i sprzedawcy żywności
  • Restauracje i firmy gastronomiczne
  • Organizatorzy imprez i wydarzeń kulinarnych oraz stowarzyszenia kulinarne
  • Urzędy miast i gmin oraz instytucje wspierające rozwój lokalnego i regionalnego rynku branży spożywczej

Główne działania w ramach projektu – 5 filarów

  • Działania redakcyjne: Cykl publikacji dziennikarskich (artykuły, video, itp.) realizujących cele projektu poprzez treści informacyjne, edukujące, promujące patriotyzm konsumencki, osiągniecia polskich firm, itp.
  • Działania promocyjne: Publikacja prezentacji partnerów strategicznych i producentów żywności w mediach: gazetach (Nowiny Raciborskie, Nowiny Wodzisławskie, Magazyn Rybnicki, Nowiny Żorskie, Nowiny Jastrzębskie), na portalu Nowiny.pl, w mediach społecznościowych (Facebook, Instagram, Youtube i Linkedin), na ekranach LED, w bezpłatnym magazynowym wydaniu oraz książeczce kucharskiej „Sekrety śląskiej kuchni” z przepisami kulinarnymi promującymi producentów
  • Wydarzenie „Kuchnia ON-LINE” – relacja na żywo (streaming on-line na Nowiny.pl i FB Nowiny.pl) oraz publikacja 5 odcinków video off-line z eventu polegającego na gotowaniu potraw świątecznych przez renomowanego kucharza, połączonego z lokowaniem produktów partnerów.
  • Konkurs: „Sam kupuję i smakuję” – udostępnienie platformy internetowej na Nowiny.pl i w mediach społecznościowych dla społeczności subregionu zachodniego celem publikacji nadesłanych przez czytelników własnych filmów z gotowania potraw świątecznych z polskich produktów z możliwością wygrania wartościowego sprzętu kuchennego!

Producenci, wytwórcy i sprzedawcy polskiej żywności – nie może Was zabraknąć! 

KONTAKT:

Wydawnictwo Nowiny, ul. Zborowa 4, 47-400 Racibórz

 

Skoczowskie zsiadłe mleko pojedzie do Sosnowca! 

Podczas XXXVII atestacji żywności Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią propozycję  z oferty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skoczowie – Skoczowskie zsiadłe mleko 0,4l kubek. 

Ten znany od stuleci, fermentowany napój jest niezwykle cenny dla naszego organizmu. Charakteryzuje go nie tylko wyśmienity i orzeźwiający smak, ale także szereg zdrowotnych i odżywczych właściwości. Zawiera żywe kultury bakterii, dobrze przyswajalny wapń oraz witaminy z grupy B. Pozytywnie wpływa na florę bakteryjną przewodu pokarmowego, a także na prawidłową przemianę materii. Skoczowskie zsiadłe mleko powstaje w  wyjątkowym miejscu w polskich górach – w samym sercu Śląska Cieszyńskiego, w Skoczowie. To właśnie tam, w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej, wytwarzane są produkty mleczarskie łączące w sobie tradycję i niepowtarzalny smak z najwyższą jakością. Wyroby Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Skoczowie wytwarzane są pod marką SKOCZOWSKIE. Ich produkcja oparta jest na sprawdzonych recepturach, a wysoka jakość wyrobów to wynik umiejętności i doświadczenia wykwalifikowanej załogi, która w produkowane wyroby wkłada ogrom wiedzy, pracy i serca. Produkty marki SKOCZOWSKIE wolne są od ulepszaczy, konserwantów czy sztucznych dodatków, dzięki czemu klienci mogą cieszyć się świeżością oraz naturalnością każdego ze znakomitych produktów Spółdzielni!

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.