Prawdziwy smak

Betex od trzydziestu lat specjalizuje się w produkcji wód, napojów i syropów, w harmonijny sposób łącząc ze sobą tradycję i nowoczesność. W ofercie firmy można znaleźć zarówno napoje o smakach znanych sprzed lat, jak i atrakcyjne propozycje dla młodszych grup konsumentów. Betex stawia na jakość, dlatego wszystkie produkty bazują na naturalnej wodzie źródlanej. Jak podkreślają przedstawiciele firmy – W naszej pracy kierujemy się zasadą dbałości o otoczenie, w którym żyjemy. Cenimy zarówno relacje społeczne, jak i środowisko naturalne. Siedziba i zakład produkcyjny firmy mieszczą się w Knyszynie – położenie i charakterystyka regionu zapewniają doskonałą bazę ekologiczną dla rozwoju firmy. Naszą misją jest rozwój – oparty na dostarczaniu produktów jedynie najwyższej jakości, uzyskanych dzięki nowoczesnym metodom produkcji oraz znajdowaniu rozwiązań spełniających oczekiwania rynku i otoczenia.

Podczas 42. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów wyróżnili pięć asortymentów tego producenta. Godło „Doceń polskie TOP PRODUKT” otrzymały: Oranżada Fantazja biała, Oranżada Fantazja czerwona, Oranżada Fantazja orange, Oranżada Fantazja kiwi oraz Cola. Propozycje Betexu adresowane są do każdego, kto w napoju gazowanym ceni przede wszystkim prawdziwy smak. Napoje te produkowane są według starej i sprawdzonej receptury i smakują nie tylko tym, którym oranżada przywodzi na myśl młodzieńcze wspomnienia, ale również młodym konsumentom.

Więcej informacji na temat firmy Betex i jej oferty znaleźć można na profilu producenta https://www.betex.com.pl/

 

Polskie świeże jaja z godłem „Doceń  polskie TOP PRODUKT”

Polskie Fermy Grupa Producentów jest jedną z  największych firm zajmujących się produkcją oraz hurtową i detaliczną sprzedażą świeżych jaj w Polsce. Firma istnieje od 2003 roku i od początku istnienia jej najważniejszym celem jest zadowolenie konsumentów. Jak podkreślają jej przedstawiciele – Zadowolenie naszych partnerów handlowych oraz prowadzony i rozwijany w etyczny sposób biznes, to niezbędne dla nas warunki powodzenia naszej firmy. Zrównoważone partnerstwo i rozwój jest dla nas najważniejszy. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty były bezpieczne dla konsumenta, nie były narażone na zewnętrzne skażenie i kontakt ze źródłami potencjalnego zagrożenia, a ich produkcja nie odbywała się ze szkodą dla środowiska naturalnego. W tym ogólnym określeniu mieści się także prośrodowiskowa polityka opakowaniowa – do pakowania jaj używamy przyjaznych środowisku naturalnemu opakowań z masy papierowej.

Polskie Fermy Grupa Producentów wzięły udział w 42. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży ekspertów programu przyznali maksymalne noty Jajom z wolnego wybiegu Kurka Wolna we wszystkich ocenianych przez nich kategoriach. Jaja sięgnęły po godło „Doceń polskie TOP PRODUKT” zarezerwowane dla produktów wyróżniających się wyjątkowymi walorami – doskonałym smakiem i najwyższą jakością.

Więcej informacji na temat Grupy Producentów Polskie Fermy i jej oferty znaleźć można na stronie internetowej http://www.polskiefermy.com.pl/

Pstrąg trafiony w „10”!

docen_polskie_zielenica_logo

Pstrąg wędzony naturalny to jeden z produktów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Specjał z oferty Gospodarstwa Rybackiego „Zielenica” został nagrodzony podczas XXII certyfikacji żywności. Audyt miał miejsce w Sosnowcu, 27 października br.
Pstrąg wędzony naturalny otrzymał od jury maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też uzyskał nie tylko godło promocyjne, ale i tytuł TOP PRODUKT. Mianem tym honorowane są artykuły najwyższej jakości, właściciele gospodarstwa – państwo Anna i Łukasz Skowrońscy – mają zatem powody do dumy.
Warto odnotować, że pstrąg z oferty „Zielenicy” został nagrodzony po raz drugi. Pierwszy raz wyróżniono go niemal dwa lata temu, w trakcie XV certyfikacji żywności. Ponowne przyznanie laurów programu „Doceń polskie” dowodzi, że mimo upływającego czasu Gospodarstwo Rybackie „Zielenica” utrzymuje najwyższą jakość.
Jak podkreśla Anna Skowrońska, dzięki certyfikatowi „Doceń polskie” marka „Pstrąg z Zielenicy” jest jeszcze bardziej wiarygodna. Dowodem na to jest m.in. współpraca właścicieli gospodarstwa z czołowymi Szefami Kuchni Pomorza Zachodniego.

„Zielenica” jest obecna na rynku od 15 lat. Rodzinna firma stosuje proekologiczne rozwiązania systemowe, a jej misja opiera się na wyhodowaniu wysokiej jakości ryb.
Siedziba firmy mieści się w województwie pomorskim, a jej działalność opiera się w dwóch niezależnych obiektach pstrągowych. Pierwszym z nich jest obiekt narybkowy (zarybieniowy), którego działalność jest w 100 proc. skierowana na przygotowanie do sprzedaży i dalszych zarybień narybku pstrąga tęczowego. Mieści się on w Lejkowie. Natomiast w Zielenicy zlokalizowany jest obiekt pstrągowy, gdzie kontynuuje się chów pstrąga z narybku przywiezionego z Lejkowa. To właśnie tam (w czystej wodzie, niezanieczyszczonym środowisku na obszarze Natura 2000, w sąsiedztwie ekologicznego gospodarstwa rolniczego) odchowywane są odporne i smaczne pstrągi tęczowe. Ryby tego gospodarstwa są poddawane stałemu monitoringowi weterynaryjnemu i karmione paszami najwyższej jakości, dlatego też wyróżniają się wysoką zdrowotnością.
docen_polskie_zielenica_pstrag-wedzony-naturalny

Cydry Polskie nagrodzone po raz drugi!

docen_polskie_tim_logo

alkohol_dlapelnoletnich



Przedstawiamy kolejną firmę, której specjały nagrodzono znakami jakości „Doceń polskie”.
Firma TiM S.A. należy do wąskiego grona firm na polskim rynku winiarskim, które mogą poszczycić się 26-letnią tradycją w imporcie i dystrybucji win gronowych. Mimo upływu czasu i transformacji, naturalna pasja związana z winem i kulturą jego picia niezmiennie owocuje sukcesami handlowymi. Do opisywanej spółki należy imponujący wynik sprzedażowy, tj. 11 milionów butelek w ujęciu rocznym. Firma TiM S.A. oferuje dorosłym konsumentom m.in. wina (ze Starego Kontynentu, Nowego Świata i z upraw ekologicznych), a także cydry, miody pitne oraz produkty musujące.
Continue reading

HENDROB w gronie laureatów programu „Doceń polskie”

docen_polskie_HENDROB_logo
Świeże jaja
z oferty Gospodarstwa Rolno-Hodowlanego HENDROB zostały po raz trzeci nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas XXII atestacji żywności członkowie jury przyznali im maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Jaja zdobyły zatem nie tylko godło promocyjne, ale i tytuł TOP PRODUKT.
Poprzednio jaja gospodarstwa z Pabianic wyróżniono podczas XV certyfikacji żywności, która miała miejsce niemal dwa lata temu. Przyznanie po raz trzeci laurów programu „Doceń polskie” dowodzi, że bez względu na upływ czasu, HENDROB utrzymuje najwyższą jakość. Dzięki temu, że godła promocyjne są przyznawane na 2 lata (po upływie tego okresu producent zainteresowany dalszym korzystaniem z certyfikatu jakości zgłasza nagrodzony wcześniej artykuł do ponownej oceny), konsumenci mają pewność, że widoczny na opakowaniu żywności znak „Doceń polskie” nie jest kwestią przypadku, a nagrodzony produkt jest sprawdzony.

W asortymencie pabianickiej firmy znajdziemy jaja w różnych kategoriach wagowych, dostępne w w opakowaniach po 6, 10, 15, 30, 180 lub 360 sztuk. Firma oferuje także jaja dezynfekowane promieniami UV-C. Jaja nagrodzonego gospodarstwa spełniają najwyższe normy jakości, posiadają wymagane atesty i są opatrzone handlowym dokumentem identyfikacyjnym.
Mówiąc o wysokiej jakości jaj, trzeba odnotować, że kury należące do firmy HENDROB są karmione naturalnymi paszami, zawierającymi zioła, a jednocześnie pozbawionymi sztucznych barwników.
Tajemnicą powodzenia firmy obecnej na rynku od 1975 roku jest rodzinny model zarządzania, m.in. dzięki któremu gospodarstwo nie tylko przetrwało okresy dekoniunktury, ale i ugruntowało swoją pozycję na rynku.

Więcej informacji o laureacie programu „Doceń polskie” dostarcza strona internetowa www.hendrob.pl, do odwiedzenia której zachęcamy.
docen_polskie_gospodarstwo-rzepkowscy_swieze-jaja