„Podlaska tradycja smaku”

Zawartymi w tytule słowami swoje wyroby promuje Zakład Przetwórstwa Mięsnego ZAGŁOBA. Firma z siedzibą w Grajewie rozpoczęła działalność produkcyjną i handlową w 1996 roku.
Jak dowiadujemy się ze strony internetowej www.zpmzagloba.pl, zakład od początku swojego istnienia niezmiennie zajmuje się ubojem, a także rozbiorem oraz sprzedażą świeżego mięsa wieprzowego i wołowego.

Żywiec wieprzowy oraz żywiec wołowy kupowany jest od stałych dostawców z województwa podlaskiego. To samo mięso jest wykorzystywane do produkcji wysokiej jakości wyrobów m.in. wędlin, kiełbas, podrobów i wyrobów tradycyjnych. Nasze mięso i produkty cechują się świeżością oraz najwyższą jakością – zapewniają reprezentanci firmy.

Niebawem o jakości wyrobów ZMP Zagłoba będą mogli przekonać się członkowie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. W trakcie kwietniowej atestacji ocenionych zostanie siedem produktów z Grajewa. Do XXVIII audytu zgłoszone zostały:

  • Polędwica tradycyjna,
  • Szynka tradycyjna,
  • Szynka litewska w przyprawach,
  • Ozorki w galarecie z pieprzem,
  • Kabanosy prawdziwe extra,
  • Kiełbasa myśliwska suszona,
  • Boczek tradycyjny

Każda z propozycji zostanie sprawdzona indywidualnie: eksperci wystawią im noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Certyfikacja będzie miała miejsce w Sosnowcu, dnia 25 kwietnia br.

Oferta ZPM ZAGŁOBA nie ogranicza się do artykułów zgłoszonych do oceny. Wszystkie specjały z asortymentu producenta można poznać bliżej odwiedzając wspomnianą już stronę internetową.

„SERTEX” w drodze po kolejne godło jakości

Firma Sertex w swojej ofercie posiada kilkadziesiąt rodzajów serków charakteryzujących się różną formą i smakiem. Biorąc pod uwagę możliwości produkcyjne naszego zakładu, dla naszych Klientów jesteśmy w stanie wykonać serki praktycznie każdego kształtu. Wszystkie wyroby powstają przy zachowaniu surowych norm dotyczących higieny i bezpieczeństwa pracy. Naszą domeną jest jakość, terminowość oraz indywidualne podejście do każdego Klienta. Wszystkie te cechy w połączeniu z konkurencyjnymi cenami pozwalają nam dopasować ofertę nawet do najbardziej wymagających Kontrahentów – w ten sposób swoją działalność opisują przedstawiciele jednej z firm przystępujących do XXVIII atestacji żywności.

Dnia 25 kwietnia br. ocenie Loży Ekspertów poddany zostanie Serek góralski gołka wędzona, którego producentem jest „SERTEX” Małgorzata Tylka. Propozycja ta otrzyma noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Przypomnijmy: za każdą z tych cech można otrzymać od 1 do 10 punktów. Znakiem jakości wyróżniana są artykuły, które zdobędą minimum 7,5 pkt., zaś tytuł TOP PRODUKT jest nadawany żywności z maksymalnymi notami.

Zakład produkcyjny, którego siedziba mieści się w samym sercu malowniczego Podhala, tj. w Długopolu, jest już laureatem programu promocyjnego. Znakiem jakości i tytułem TOP PRODUKT nagrodzony został Serek góralski mały wędzony.

Jak to zostało już wcześniej odnotowane, firma oferuje szeroki wybór propozycji adresowanych nie tylko do miłośników sera. Pełny asortyment producenta można poznać odwiedzając stronę internetową www.sertex.pl. Zakład promuje swoje wyroby hasłem „Serki, których MUUUUUSISZ spróbować!”.

 

Kolejne specjały marki Nasz Kurczak zostaną ocenione przez Lożę Ekspertów

Największy polski producent pasz dla drobiu, trzody i bydła oraz lider w produkcji świeżego mięsa z kurczaka – w ten sposób swoją działalność charakteryzuje firma WIPASZ S.A.

Producent z ponad 20-letnim doświadczeniem dysponuje 5 wytwórniami pasz. Są one zlokalizowane w następujących miejscowościach: Wadąg koło Olsztyna, Morąg, Krosno k/Pasłęka, Międzyrzec Podlaski oraz Koło. – Wielką wagę przywiązujemy do jakości pasz. Nasze produkty są zdrowe dla zwierząt i charakteryzują się stałością parametrów technicznych. Prowadzimy odpowiedzialny biznes – zdrowie zwierząt to zdrowie Konsumenta – zapewniają reprezentanci firmy.
Biorąc pod uwagę te słowa, motto spółki – „Z polskich pól na polski stół” – jest bardzo zasadne.

Bazując na wieloletnim doświadczeniu związanym z drobiarstwem, spółka produkuje zdrową i smaczną żywność: jej oferta obejmuje mięso z kurczaka Wipasz oraz specjały marki Nasz Kurczak (świeże produkty z kurczaka oraz produkty z kurczaka na grilla). Mięso służące do ich przygotowania pochodzi z nadzorowanych hodowli, w których stosowany jest optymalny program karmienia kurcząt. Hermetyczne opakowanie zapewnia bezpieczeństwo i świeżość produktu.
Naszym celem jest dostarczenie konsumentowi produktów o najwyższej jakości. Kontrola i nadzór obejmuje każdy etap produkcji mięsa z kurczaka od hodowli, transportu żywca, poprzez ubój, dzielenie i pakowanie. Jakość potwierdzona jest certyfikatami ISO 9001:2008, IFS, BRC, QAFP – podkreślają przedstawiciele marki Nasz Kurczak.

Kolejnym potwierdzeniem wysokiej jakości wyrobów z asortymentu firmy WIPASZ są certyfikaty „Doceń polskie”. Godłem promocyjnym i tytułem TOP PRODUKT nagrodzono dwa specjały marki Nasz Kurczak: Mięso z uda bez kości i skóry MAP oraz Filet z piersi kurczaka MAP.
Firma nie spoczywa na laurach: podczas kolejnej atestacji żywności Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” pozna bliżej kolejne cztery propozycje opisywanej marki. Szansę zdobycia znaków jakości mają:

  • Kurczak brojler bez podrobów świeży kl. A
  • Podudzie z kurczaka świeże kl. A,
  • Udo z kurczaka świeże kl. A, 
  • Skrzydło z kurczaka świeże kl. A 

Każda z propozycji zostanie sprawdzona indywidualnie: otrzyma noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Atestacja będzie miała miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu.
Obradom ekspertów przewodniczyć będzie Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

W oczekiwaniu na wyniki audytu, zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej
www.naszkurczak.pl. Witryna dostarcza nie tylko informacji na temat dostępnych produktów, ale także przepisy i porady kulinarne. Dzięki stronie można także szybko i łatwo znaleźć adresy sklepów, w których dostępne są produkty marki Nasz Kurczak.

Domowa Piekarnia Kumin może zdobyć cztery znaki „Doceń polskie”

Paluch z rozmarynem, Jagodowy uśmiech, Chleb samo ziarno i Chleb razowiec – to tylko kilka specjałów, które konsumentom proponuje Domowa Piekarnia Kumin.
Wypieki te zostaną wkrótce ocenione przez Lożę Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży spożywczej wystawią im noty (w skali od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Do zdobycia godła promocyjnego potrzeba minimum 7,5 pkt. Tytuł TOP PRODUKT jest zarezerwowany dla artykułów spożywczych z maksymalnymi notami. Certyfikacja żywności będzie miała miejsce 25 kwietnia br. w Sosnowcu. Tradycyjnie już, obradom Loży Ekspertów przewodniczyć będzie Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

 

Jeśli jesteś zmęczony sklepowym pieczywem, a chcesz poczuć smak prawdziwego domowego chleba na zakwasie – zapraszamy do Domowej Piekarni Kumin  – w ten sposób swoją działalność promują przedstawiciele wrocławskiej firmy. Na konsumentów czekają nie tylko chleby, ale także bułki, bagietki i słodkie wypieki. W asortymencie znajdziemy także śniadaniowe przysmaki z płatków owsianych, miodu i bakalii, które świetnie smakują z mlekiem, czy jogurtem, ale sprawdzą się także jako samodzielna przekąska.

Domowa Piekarnia Kumin istnieje od 4 lat, a jej działalność można „podglądać” za sprawą Fanpage Kumin. Domowa Piekarnia, gdzie publikowane są zdjęcia specjałów z oferty firmy i informacje dot. jej bieżącej działalności.

Serownia Podłazy przystępuje do programu „Doceń polskie”

Kolejnym wytwórcą przystępującym do programu promocyjnego „Doceń polskie” jest Serownia Zagrodowa Podłazy. Podczas najbliższej atestacji żywności członkowie Loży Ekspertów ocenią dwie propozycje tego producenta. Szansę zdobycia znaku jakości mają:  Ser Henryk – ser gospodarski z autorską kompozycją ziół oraz Ser Podłazer – twardy ser długo dojrzewający.
Oba wyroby  zostaną ocenione podczas audytu, który odbędzie się 25 kwietnia br. w Sosnowcu. Jak wszystkie artykuły spożywcze, sery otrzymają noty (w skali od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

W oczekiwaniu na werdykt jury, przedstawiamy informacje na temat Serowni Podłazy.
Nazwa firmy wiąże się bezpośrednio z jej lokalizacją; siedzibą jest miejscowość Piotrów Podłazy w gminie Łagów. To jedyny producent w woj. świętokrzyskim oferujący sery dojrzewające, a jednocześnie jeden z niewielu w całym kraju, który proponuje konsumentem sery ekologiczne.
Mleko, z którego powstają sery pochodzi od krów wypasanych w Górach Świętokrzyskich, a ich produkcja odbywa się metodą tradycyjną.  – Sery są wegetariańskie, bo używamy podpuszczki roślinnej. Charakterystyczny indywidualny smak i zapach serów to efekt dodatków: mojej autorskiej kompozycji ziół – podkreśla właścicielka Serowni Podłazy.

Producent posiada unijny certyfikat ekologiczności, sery zdobyły znak Jakość Tradycja, a „ser gospodarski” zdobył I nagrodę w konkursie wojewódzkim Nasze Kulinarne Dziedzictwo- Smaki Regionów 2015. Czy sery zostaną wyróżnione także znakami jakości „Doceń polskie”? Odpowiedź na to pytanie poznamy niebawem. Osoby zainteresowane uzyskaniem bardziej szczegółowych informacji dot. producenta już teraz zapraszamy do polubienia Fanpage Serowni.