Pączek różany otrzymał od ekspertów maksymalne noty

– Aromatyczna różana marmolada przywodzi wspomnienia z dzieciństwa i babciną kuchnię. Zwieńczony dekoracją ze skórki pomarańczowej. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia! – tymi słowami przedstawiciele Starej Pączkarni opisują specjał nagrodzony podczas XXVII atestacji żywności, która odbyła się 31 stycznia br. w Sosnowcu.

Pączek różany szczecińskiej firmy otrzymał maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, toteż przyznano mu certyfikat programu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT. Miano to jest nadawane wyłącznie wyróżniającym się artykułom spożywczym, przedstawiciele Starej Pączkarni mają więc powody do radości i dumy. Na czym polega tajemnica sukcesu? – Nasze pączki wyrabiamy ręcznie smażąc je na miejscu. Codziennie nasi cukiernicy dbają o ich najwyższą jakość, dzięki czemu są zawsze ciepłe i świeże. Smakowi i zapachowi pączków ze Starej Pączkarni trudno się oprzeć. Przekonaj się sam! – zapraszają przedstawiciele nagrodzonej firmy.

Na nagrodzonym specjale oferta firmy się nie kończy. Przez cały rok do dyspozycji konsumentów są słodkości w aż 50 smakach, w tym pączki o smaku rafaello, czy nutelli, jak również miksy serowo-owocowe. Wśród dostępnych propozycji znajdziemy również donuty, pączki bez nadzienia, pączki korzenne, a nawet sweetburgery ze świeżymi owocami. Smakołyki te można nabyć w punktach opisanych marką Stara Pączkarnia. Ich lokalizacje, a także zestawienie dostępnych produktów, jak i szereg ciekawych informacji na temat działalności producenta można znaleźć na stronie www.starapaczkarnia.pl.

Polecamy także oficjalny fanpage firmy.

Chleb owsiany na zakwasie to TOP PRODUKT

… tak w największym skrócie można podsumować udział wypieku PIEKARNI MACH w XXVII atestacji żywności. Chleb owsiany na zakwasie otrzymał od Loży Ekspertów maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Decyzja o wyróżnieniu specjału z oferty rodzinnej firmy z Zawiercia zapadła 31 styczni br. w Sosnowcu.

Na czym polega tajemnica sukcesu PIEKARNI MACH? – Stawiamy na naturalne metody wytwarzania chleba, tradycyjne i regionalne receptury sprzed nawet 100 lat, sprawdzone przez pokolenia naszych babć i dziadków. Ducha minionych czasów łączymy z nowymi, świeżymi inspiracjami odkrywają stare kulinarne rejony na nowo. Mówimy stanowcze NIE: sztucznym wynalazkom w technologii spożywczej, wszelkim składnikom konserwującym oraz wszelkim dodatkom manipulującym smakiem, wzrokiem, czy węchem Konsumentów – podkreślają reprezentanci nagrodzonego producenta. Wzmocnieniem tych słów jest motto firmy brzmiące „Wieki powrót do starego i dobrego”.

Piekarnia istnieje od 1992 roku, ale jej dzieje są dłuższe, gdyż stanowi ona część rodzinnej firmy MACH założonej w 1976 roku. – Niezmiennie od ponad 25 lat, jako piekarnia z tradycjami, wypiekamy chleb z poszanowaniem zdrowia naszych Odbiorców oraz różnorodności ich gustów. Jako firma rodzinna opieramy swoje działania na zasadach społecznie odpowiedzialnego biznesu gwarantując naszym Klientom i Partnerom uczciwą współpracę, otwartość na ich potrzeby, elastyczność i najwyższej jakości produkty – zaznaczają przedstawiciele Piekarni.

Jej oferta obejmuje nie tylko tradycyjne wypieki, ale także słodkie i półsłodkie specjały. Do dyspozycji konsumentów są również wyroby okolicznościowe. Szczegółowych informacji na temat propozycji z asortymentu, jak również sklepów, w których można je nabyć dostarcza strona www.piekarnia-mach.pl.

Firma YABRA zdobyła pięć tytułów TOP PRODUKT

Grochówka żołnierska, Gołąbki z kaszą pęczak w sosie pieczarkowym, Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pieczarkowym, Kasza pęczak z mięsem i pieczarkami oraz Kasza gryczana z mięsem i pieczarkami to wyroby firmy P.H.P. YARBA Sp. z o.o., którym w trakcie minionej XXVII atestacji żywności Loża Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka (przewodniczący jury, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni) przyznała maksymalne noty. Wyroby ocenione zostały pod względem smaku, wyglądu i stosunku jakości do ceny.

Firma P.H.P. YARBA Sp. z o.o. blisko od 25 lat zajmuje się produkcją gotowych dań obiadowych, zup oraz przetworów mięsno-warzywnych.
Od początku nacisk kładziemy na jakość i indywidualne podejście do klienta. Specjalizacja, elastyczność i dbałość o szczegóły charakteryzują nasze podejście do prowadzonej działalności. Wysoka jakość i walory smakowe produktów, będące wynikiem stosowania tradycyjnych receptur, w połączeniu z technologią produkcji i starannie dobraną bazą surowcową pozwalają nam stale poszerzać grono zadowolonych klientów – w ten sposób swoją działalność przedstawiają reprezentanci przedsiębiorstwa.

Poza ofertą produktów własnych, spółka zajmuje się także produkcją marek i brandów realizowanych na zlecenie. Pełna oferta firmy YABRA jest dostępna na stronie internetowej www.yabra.pl.

Maksymalne noty dla kolejnych produktów firmy Agro-Rydzyna

Nowoczesne technologie, wysokiej jakości surowiec i doskonałe receptury sprawiają, że produkty firmy Agro-Rydzyna Sp. z o.o. cechują się bardzo wysoką jakością i mają wyborny, tradycyjny, polski smak.
Potwierdzeniem tych słów są zdobyte przez znaki jakości i tytuły TOP PRODUKT. W trakcie XXVII atestacji żywności maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny otrzymały Parówki Dinusie oraz Szynka wykwintna. W tym kontekście nie można zapomnieć, że to kolejne wyróżnienia, jakimi może poszczycić się firma z Rydzyny. W trakcie jednej z poprzednich atestacji Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyznała maksymalną liczbę punktów Frankfurterkom i Wędzonce wybornej surowej tego producenta.

Wyniki atestacji jednoznacznie określają jakość wyrobów firmy Agro-Rydzyna Sp. z o.o. Co jeszcze warto wiedzieć o tym producencie? Ta nowoczesna firma specjalizuje się w produkcji mięsa, wędlin oraz przetworów mięsnych. – Dzięki świetnie wyszkolonym Pracownikom powstają tu wyroby wędliniarskie o najwyższych walorach jakościowych i smakowych. Produkcja prowadzona jest w nowym zakładzie przetwórczym będącym jednym z najnowocześniejszych obiektów tego typu w Polsce. Zakład spełnia wszelkie polskie oraz unijne normy w zakresie produkcji przetworów mięsnych i rygorystycznie podchodzi do ich przestrzegania – informuje strona internetowa przedsiębiorstwa, do odwiedzania której serdecznie zachęcamy!

Czwarty tytuł TOP PRODUKT dla Opatowskiej krówki

Już po raz czwarty Opatowska krówka mleczna zdobyła laury programu „Doceń polskie”! Specjał ten produkowany jest od ponad 30 lat. Początkowo powstawał w Spółdzielni Pracy Przemysłu Spożywczego w Opatowie, a od 1992 r. jego producentem jest istniejąca od przeszło 100 lat Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Opatowie. Od tamtej pory OSM Opatów tworzy krówki niezmienioną metodą, na podstawie opracowanej wewnętrznej normy branżowej (oryginalny dokument z 1982 r.), aktualnie wg Polskiej Normy.

W trakcie XXVII atestacji żywności specjaliści z branży spożywczej, ponownie ocenili opatowski przysmak, przyznając mu maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Tym samym, przez okres kolejnych 2 lat wyrób będzie posługiwać się znakiem „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT. To kolejny dowód najwyższej jakości smakołyku. W 2011 roku Krówkę Opatowską wpisano na Listę Produktów Tradycyjnych, zaś 4 lata później przyznano jej tytuł Jakość Tradycja.

By dowiedzieć się jak powstaje słodka przekąska, wystarczy zajrzeć na stronę internetową producenta i obejrzeć ciekawy film. Co więcej, witryna pozwala poznać m.in. tajemnicę niepowtarzalnego smaku krówki – www.krowkaopatowska.pl.