Pięć tytułów TOP PRODUKT

W ten sposób można podsumować udział propozycji z oferty firmy Cukiernia Nova ze Stargardu Szczecińskiego w październikowej atestacji  żywności.
Wszystkie zgłoszone do oceny propozycje otrzymały maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano im nie tylko godła „Doceń polskie”, ale także tytuł TOP PRODUKT. Werdykt Loży Ekspertów jest jednoznaczny, to najlepsza rekomendacja dla konsumentów.

Grono specjalistów nagrodziło Tort Pokusę, czyli delikatne ciasto czekoladowe przełożone bitą śmietaną i wykwintną białą czekoladą oraz 4 Serniki: Stargardzki  (przygotowywany z serków homogenizowanych), Firmowy (z babką czekoladową), Królewski (z kruszonką) oraz Sernik Karmelowy, czyli sernik z masą karmelową i orzechami włoskimi.

Domowe ciasta przygotowane wg tradycyjnych, naturalnych receptur to specjalność Cukierni Nova. Trudno się zatem dziwić, że firma promuje swoje wypieki hasłem „Smak Domowego Ciasta”.  Miłośnicy słodkości mają z czego wybierać! Firma proponuje nie tylko torty i serniki, ale także ciasta kremowe, z bitą śmietaną oraz kruche ciasteczka i pozostałą galanterię cukierniczą.

Zestawienie wszystkich propozycji jest dostępne na stronie internetowej Cukierni Nova, dostępnej pod adresem www.cukiernianova.com.pl.

Specjał z Raciborza po raz trzeci zdobył godło „Doceń polskie”

 

Przedsiębiorstwo Przemysłu Spirytusowego „Wódki Raciborskie” Andrzej Kostyk  – tak brzmi pełna nazwa jednego z laureatów październikowej atestacji żywności.

Firma z Raciborza zdobyła laury programu „Doceń polskie” za Likier raciborski cytryna z miodem 35%. Produkt adresowany do pełnoletnich konsumentów jest tworzony ze spirytusu rektyfikowanego zbożowego neutralnego, zawiera również świeży soku z cytryny, dosładza się go miodem naturalnym.
Likier otrzymał od jury maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też przyznano mu zarówno godło „Doceń polskie”, jak i tytuł TOP PRODUKT.  

To prestiżowe miano jest zarezerwowane dla wyróżniających się produktów spożywczych, zatem przedstawiciele firmy „Wódki Raciborskie” mają powody do dumy.

Sukces przedsiębiorstwa jest tym większy, że likier nagrodzono już po raz trzeci, poprzednio podczas XI i XVIII atestacji. Kolejne uhonorowanie produktu to jednoznaczny dowód na to, że firma utrzymuje najwyższą jakość bez względu na upływ czasu. „Wódki Raciborskie” to firma istniejąca od 2011 roku, jej założycielem jest długoletni dyrektor zakładów spirytusowych w Raciborzu. W asortymencie „Wódek Raciborskich” znajdziemy także inne likiery przygotowywane w oparciu o naturalne surowce, m.in.  likier orzechowy, wiśniowy, żurawinowy, pigwowy, aroniowy czy malinowy, likier z płatkami złota a także mleczne (czekoladowy, kawowy i kokosowy). Oferta obejmuje również wódki czyste i smakowe. W najbliższym czasie asortyment produktów zostanie rozszerzony o likier dereniowy oraz śliwowice o mocy 75%, 65% i 55%.

Inną propozycją raciborskiego producenta są preparaty ziołowe tworzone we współpracy z Zakonem Franciszkanów z Katowic – Panewnik.

Więcej informacji na temat produktów laureata programu „Doceń polskie” można znaleźć pod adresem www.wodkiraciborskie.pl.

Godło jakości i tytuł TOP PRODUKT dla propozycji firmy HEBAR

Podstawowym celem naszej firmy jest dostarczanie na rynek produktów wysokiej jakości. Aby ten cel zrealizować współpracujemy tylko ze sprawdzonymi, najlepszymi na rynku dostawcami i importerami. Jesteśmy firmą elastyczną, robimy wszystko aby dopasować się do oczekiwań i potrzeb naszych Partnerów biznesowych, gdyż chcemy osiągnąć jak najdalej idącą obopólną satysfakcję z współpracy – zapewniają przedstawiciele jednej z firm, która zdobyła znak jakości „Doceń polskie”

Mowa o HEBAR Sp. z o.o., która zyskała laury programu promocyjnego (certyfikat jakości i tytuł TOP PRODUKT) za Mieszankę kompotową. Obszarami działalności spółki są: sprowadzanie, konfekcjonowanie i sprzedaż bakalii, a także ziaren, orzechów, pestek i suszonych owoców. Ich odbiorcami są sieci handlowe, sklepy, hurtownie, cukiernie, restauracje i inne zakłady produkcyjne. Co ważne, firma realizuje zamówienia w przeciągu 48 godzin. 

Audyt, podczas którego nagrodzono Mieszankę kompotową HEBAR miał miejsce 25 października br. w Sosnowcu. To była XXVI atestacja w historii programu promocyjnego „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem Mirka Drewniaka oceniła ponad 230 propozycji. Godłem jakości nagrodzono tylko żywność, która otrzymała wysokie noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Tytułem TOP PRODUKT honoruje się artykuły spożywcze z maksymalnymi notami.

SuperSól® zdobyła laury programu „Doceń polskie”

Jednym z artykułów spożywczych nagrodzonych podczas październikowej atestacji żywności jest SuperSól® z oferty firmy Polskie Warzelnie Soli Sp. z o.o. Propozycja ta zdobyła maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, toteż przyznano jej nie tylko godło „Doceń polskie”, ale także tytuł TOP PRODUKT.

Czym jest SuperSól®? To kompozycja soli i minerałów z wielu źródeł,  która powstaje z użyciem leczniczych wód mineralnych, solanek i złóż mineralnych. Smakiem nie odbiega od „tradycyjnej” soli, a jednocześnie (w porównaniu z typową solą morską i himalajską) zawiera aż 53 proc. mniej sodu!
Ma to istotne znacznie, gdyż – jak przypomina Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) – w naszej diecie jest stanowczo za dużo sodu. W SuperSoli® pierwiastek ten został zastąpiony arcybogatym kompleksem minerałów, który przynosi aż 41 korzyści dla zdrowia (poprawia m.in. sprawność umysłową i fizyczną oraz przemianę materii).

Istotne jest, że produkt ma uniwersalne zastosowanie, może być stosowany zarówno przez najmłodszych konsumentów (dzieci powyżej 2 lat), jak i seniorów. Nagrodzony artykuł spożywczy jest dedykowany w szczególności osobom dbającym o sylwetkę, uczniom i pracownikom umysłowym, jak również osobom zmęczonym i przepracowanym.

Decyzja o przyznaniu SuperSoli® laurów programu promocyjnego „Doceń polskie” zapadła 25 października. Tego dnia w Sosnowcu odbyła się XXVI atestacja żywności. Jury obradowało pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, współzałożyciela Klubu Szefów Kuchni.

Natural Sweet Good laureatem programu „Doceń polskie”

Chleb Szefa; Razowiec Szlachecki; Sernik Oreo i Pierożki ze szpinakiem – to propozycje z oferty firmy Natural Sweet Good Sp. z o. o. Sp. k, które zdobyły laury programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wypieki z Żuromina otrzymały maksymalne noty (sam„10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano im zarówno godło jakości, jak i tytuły TOP PRODUKT. Atestacja miała miejsce 25 października br. w Sosnowcu. Obradom Loży Ekspertów przewodniczył Mirek Drewniak.

Dzieje nagrodzonego producenta rozpoczęły się ponad dwie dekady temu, w roku 1990. Obecnie firmę Natural Sweet Good tworzą dwie marki, tj. Piekarnia K. Zieliński oraz Cukiernia ROSARIO „słodkie przyjemności”.

Pierwsza z nich proponuje konsumentom nie tylko pieczywo (m.in. żytnie, pszenne i mieszane), ale także kanapki oraz ciepłe wypieki, które powstają w sklepach z  ciasta niemrożonego. – Nasze produkty charakteryzuje najwyższa dbałość o jakość produkowanego pieczywa, wyrabianego na naturalnym zakwasie, bez dodawania polepszaczy i sztucznych konserwantów. Naszą dewizą są doskonała jakość i wyborny smak – zapewniają przedstawiciele piekarni.
Jak dodają, firma stawia również na innowacyjność produktów: chce (przy poszanowaniu tradycji) spełniać oczekiwania konsumentów.

Pasja, staranność i naturalne surowce – to główne „składniki” słodkich specjałów Cukierni ROSARIO, która z myślą o amatorach słodyczy przygotowuje desery, ciasta, torty i lody rzemieślnicze.

Szczegółowe informacje na temat ich propozycji, a także adresy cukierni i piekarni opisywanej marki można znaleźć na stronach www.kzielinski.eu oraz www.cukierniarosario.pl. Zapraszamy!