Media o DP – INTERNET

17.03.2017
portal ViaPoland.com
Tylko na SweetTARGach! Darmowe porady dotyczące znakowania żywności

17.03.2017
portal Rzodkiewka.pl
Darmowe porady dotyczące znakowania żywności

17.03.2017
portal Codziennie.pl
Darmowe porady dotyczące znakowania żywności

14.03.2017
portal NowoczesnaFarma.pl
Tylko na SweetTARGach! Darmowe porady dotyczące znakowania żywności
Zapowiedź wydarzenia, którego partnerem jest program „Doceń polskie”. W tekście mowa o atrakacjach, które twórcy programu zaplanowali dla uczestników wydarzenia.

14.03.2017
portal JedzenieInfo.pl
Tylko na SweetTARGach! Darmowe porady dotyczące znakowania żywności

14.03.2017
portal BabciaPolka.pl
Morwa biała bez tajemnic
Artykuł na temat właściwości morwy białej przygotowany we współpracy z firmą Look Food, laureatem programu „Doceń polskie”.

11.03.2017
portal NowoczesnaFarma.pl
Morwa biała bez tajemnic
Przedstawicielka firmy Look Food, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”, dzieli się informacjami na temat morwy białej. Tekst zawiera także przepisy kulinarne.

10.03.2017
portal ŚwiatRolnika.Info
Morwa biała bez tajemnic

10.03.2017
portal PolaNeis.pl
Morwa biała – rośliną zdrowia

09.03.2017
portal MistrzBranży.pl
Doceń polskie – strefa biznesu i edukacji na SweetTARGach
Zapowiedź wydarzenia, którego partnerem jest program „Doceń polskie”.
W tekście opisano atrakcje, które organizatorzy programu przygotowują dla uczestników SweetTARGów.

09.03.2017
portal Kobieta.Interia.pl
Morwa biała bez tajemnic
 
09.03.2017
portal Kobieta.Interia.pl
KOKTAJL Z MORWĄ BIAŁĄ

09.03.2017
portal Kobieta.Interia.pl
NAPÓJ Z MORWY BIAŁEJ

09.03.2017
portal Ziolowe.pl
Morwa biała bez tajemnic

09.03.2017
PierwszyPortalRolny.pl
Morwa biała bez tajemnic
Firma Look Food, laureat programu promocyjnego „Doceń polskie”, dzieli się wiedzą na temat morwy białej. Tekst zawiera nie tylko informacje o właściwościach tej rośliny, ale także przepisy kulinarne na napój i koktajl z morwy.

08.03.2017
portal Jedzenie.Info.pl
Morwa biała bez tajemnic

08.03.2017
portal ŻywnościowyPoradnikZdrowia.pl
Morwa biała bez tajemnic

08.03.2017
portal HurtiDetal.pl
Morwa biała bez tajemnic

08.03.2017
portal WirtualneMedia.pl
Morwa biała bez tajemnic

27.02.2017
portal NewsRm.tv
MLEKOVITA EKOinwestorem 2017
Podczas kongresu Ekoinwestycje w Przemyśle Spożywczym MLEKOVITA została wyróżniona za produkcję własnej energii z kogeneracji, opartej na gazie ziemnym i biogazie, potwierdzoną świadectwami pochodzenia. MLEKOVITA jest jedyną firmą uhonorowaną tytułem EKOinwestor w Przemyśle Spożywczym w obu dotychczasowych edycjach konkursu.
Producent jest laureatem wielu nagród i wyróżnień, zdobył m.in. godła jakości programu „Doceń polskie”.

27.02.2017
portal DziennikZachodni.pl
Kabanosy i kiełbasa od Henryka Kani z tytułami „Doceń polskie” i „Top Produkt”

10.02.2017
portal BiznesNewseria.pl
Produkty ZM Henryk Kania ze znakiem promocyjnym „Doceń polskie”

10.02.2017
portal HurtiDetal.pl
Produkty ZM Henryk Kania ze znakiem promocyjnym „Doceń polskie”

24.02.2017
portal InfoWire.pl
Produkty ZM Henryk Kania ze znakiem promocyjnym „Doceń polskie” i tytułem „TOP PRODUKT”

23.02.2017
portal MistrzBranży.pl
„Doceń polskie” potwierdziła wysoką jakość produktów BOLERO PREMIUM
Lody Bolero zdobyły znaki jakości „Doceń polskie”.

23.02.2017
portal ViaPoland.com
Program Doceń polskie partnerem SweetTARGów
Informacja o wydarzeniu, którego partnerem jest program promocyjny „Doceń polskie”.

23.02.2017
PierwszyPortalRolny.pl
Program „Doceń polskie” partnerem SweetTARGów

23.02.2017
portal WirtualneMedia.pl
Program „Doceń polskie” partnerem SweetTARGów

23.02.2017
portal BeautifulPoland.eu
Program „Doceń polskie” partnerem SweetTARGów

21.02.2017
portal Lifestyle.newseria.pl
TORT ROYAL – na wyjątkowe okazje
Artykuł na temat wypieku, który zdobył godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

20.02.2017
portal ForumFirm.pl
Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”
Laureaci programu promocyjnego dzielą się spostrzeżeniami na temat minionego roku.

22.02.2017
portal CentrumPR.pl
TORT ROYAL – na wyjątkowe okazje
Piekarnia Cukiernia Otrębusy proponuje czekoladowy TORT ROYAL przygotowywany ze składników najwyższej jakości. Dowodem najwyższej jakości wypieku są przyznane mu laury programu „Doceń polskie”.

22.02.2017
portal Poradnik-Zdrowia.pl
TORT ROYAL – na wyjątkowe okazje

22.02.2017
portal ŻywnościowyPoradnikZdrowia.pl
TORT ROYAL – na wyjątkowe okazje

20.02.201
portal WiadomościHandlowe.pl
Rosną wymagania kulinarne Polaków
Twórca programu „Doceń polskie” dzieli się spostrzeżeniami dot. blogosfery kulinarnej.

17.02.2017
portal HurtiDetal.pl
Śmietankowy z certyfikatem „Doceń polskie”
Ser z oferty firmy SERTOP zdobył godło promocyjne „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

16.02.2017
portal ŚwiatRolnika.pl
Loża Ekspertów doceniła polskie produkty
Relacja z lutowej certyfikacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.

13.02.2017
NowyPrzeglądMleczarski.pl
Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”
Laureaci programu programu „Doceń polskie” dzielą się spostrzeżeniami dot. roku 2016.

14.02.2017
portal InfoWire.pl
Dwa wyróżnienia dla marki Bracia Koral – Lody Jak Dawniej w prestiżowym programie
Informacja o wyróżnieniu przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” mrożonych specjałów marki „Lody Jak Dawniej”.

14.02.2017
portal Dts24.pl
Bracia Koral znowu górą

14.02.2014
portal HurtiDetal.pl
Dwa wyróżnienia dla marki Bracia Koral – Lody Jak Dawniej w prestiżowym programie

14.02.2014
portal WirtualneMedia.pl
Dwa wyróżnienia dla marki Bracia Koral – Lody Jak Dawniej w prestiżowym programie

09.02.2016
portal NowoczesnaFarma.pl
Podsumowanie XXIII audytu żywności organizowanego w ramach programu „Doceń polskie”
Relacja z XXIII audytu żywności w liczbach.

09.02.201
PortalSpozywczy.pl
Produkty OSM w Piaskach uzyskały znak jakości „Doceń polskie”
Artykuł o nagrodzeniu produktów Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach znakiem „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT.

08.02.2017
portal ForumMleczarskie
Ser Mleczny z godłem „Doceń Polskie”
Informacja o uhonorowaniu znakiem „Doceń polskie” Sera Mlecznego Serenada.

08.02.2017
portal NowyPm.pl
Produkty OSM w Piaskach ze znakiem jakości „Doceń polskie
Artykuł o nagrodzeniu produktów Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach znakiem „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT.

08.02.2017
portal PPR.pl
Produkty OSM w Piaskach ze znakiem jakości „Doceń polskie
Luksusowy w programie „Doceń polskie”

09.02.2017
portal PPR.pl
Chrzan Luksusowy w programie „Doceń polskie”
Chrzan Luksusowy Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” został odznaczony znakiem „Doceń Polskie”.

09.02.2017
portal Biznes.Newseria.pl
Chrzan Luksusowy w programie „Doceń polskie”

Continue reading

Media o DP – PRASA

27.03.2017
tygodnik Newsweek
Szynka narodowa
Tekst na temat polskiej branży mięsnej i wędliniarskiej. W artykule przedstawiono rodzime wyroby cieszące się zainteresowaniem konsumentów, ale także powody, dla których trudno znaleźć jedną, narodową wizytówkę, reprezentującą cały sektor.
W tekście zacytowano m.in. wypowiedź Zdzisława Kunickiego, prezesa firmy ZMB Białystok, która jest laureatem programu „Doceń polskie”.

08.03.2017
Tygodnik Zamojski
Mąka na topie
Mąka tortowa typ 450 z oferty Zakładu Młynarsko-Piekarniczy Józefa Bryły została nagrodzona przez ekspertów programu „Doceń polskie”. Decyzja o przyznaniu certyfikatu jakości i tytułu TOP PRODUKT zapadła podczas XXII atestacji żywności.

03.2017
miesięcznik Mistrz Branży
Doceń polskie – strefa biznesu i edukacji
Zapowiedź atrakcji przygotowanych na SweetTARGi przez organizatorów programu „Doceń polskie”.

01.02.2017
miesięcznik Nowości Gastronomiczne
SweetTARGi 2017 z nowymi atrakcjami
Zapowiedź wydarzenia, którego partnerem jest program promocyjny „Doceń polskie”.

03.03.2017
Dziennik Zachodni Pszczyna
Kabanosy i kiełbasa od „Kani” najlepsze
Informacja o uhonorowaniu specjałów ZM Henryk Kania laurami programu „Doceń polskie”.

04.03.2017
portal MistrzBranży.pl
Nowy Mistrz Branży: Cukiernicy o nietypowych pasjach, szczere rozmowy piekarzy i odmienione SweetTARGi – link
Zapowiedź marcowego wydania miesięcznika. W numerze mowa m.in. o SweetTARGach; wydarzeniu, którego patronem jest program „Doceń polskie”.

01.02.2017
miesięcznik Wiadomości Handlowe
Internet gotuje
Artykuł na temat blogosfery kulinarnej. W tekście cytowany jest m.in. Marek Bielski, twórca programu promocyjnego „Doceń polskie”.

14.02.2017
tygodnik Słowo Podlasia
Ser Mleczny z wyróżnieniem
Informacja o uhonorowaniu znakiem „Doceń polskie” sera marki Serenada.

01.01.2017
magazyn Przedsiębiorcy
Magazyn „przedsiębiorcy@eu” wśród nagrodzonych przez Fundację Pomaganie jest trendy
Relacja z Gali Mediów i Mecenasów Dobroczynności. W tekście jest mowa, że BABUSKI – WAFLE ZBOŻOWO-RYŻOWE posiadają certyfikat „Doceń polskie”.

21.12.2016
Echo Dnia Kieleckie Człowiek Roku
Wybieramy Człowieka Roku
Jedną z osób nominowanych w plebiscycie jest Edyta Kot, będąca właścicielką firmy Smaki Ogrodu. Sok tego przedsiębiorstwa zdobył uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

12.2016
miesięcznik HurtiDetal
2016 r. pod znakiem zmian
Przedstawiciele branży spożywczej dzielą się spostrzeżeniami dot. mijającego roku.
Jedną z cytowanych osób jest Sandra Malinowska reprezentująca Krajową Spółkę Cukrową. Dwa produkty Młynów Stoisław otrzymały w tym roku godła promocyjne „Doceń polskie”.

14.12.2016
tygodnik Nowe Podkarpacie
Podkarpacie, naturalne, ekologiczne
Prezentacja OSM w Jasienicy Rosielnej, laureata programu „Doceń polskie”.

10.2016
magazyn W piekarni W cukierni
Doceń polskie po raz 21
Artykuł na temat firm z branży piekarskiej i cukierniczej, których wyroby nagrodzono podczas XXI audytu żywności.

11.2016
miesięcznik Mistrz Branży
Laury dla firm z branży piekarskiej i cukierniczej
Informacja o wypiekach i słodkich specjałach nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”, podczas lipcowej certyfikacji żywności.

24.10.2016
Tygodnik Starachowicki
Kurcze Pieczone! Ale to dobre!
Prezentacja drobiowych specjałów marki Kurcze Pieczone. Produkty sygnowane tym znakiem zostały nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie”.

10.2016
miesięcznik Dobra Mama
Walka z infekcją
Rozmowa z Dr hab. n. med. Lidią Zawadzką-Głos, Kierownikiem Oddziału Klinicznego Otolaryngologii Dziecięcej i Pediatrii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego Szpitala Klinicznego w Warszawie.
Tekst ilustrują zdjęcia i opisy różnorodnych produktów pomocnych przy walce z infekcją. Jednym z nich jest herbatka Elanda, nagrodzona przez jury programu „Doceń polskie”.

21.10.2016
Kurier Szczeciński Rybołówstwo
Nie od razu Zielenicę zbudowano
Prezentacja Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

18.10.2016
dziennik Nowiny
Maślanka z Jasienicy ma certyfikat „Doceń polskie” i tytuł Top Produkt
Prezentacja nagrodzonego przez Lożę Ekspertów specjału produkowanego z Jasienicy Rosielnej.

13.10.2016
Głos Koszaliński
Krakersy z najwyższej półki
Informacja na temat krakersów firmy Rarytas. Krakersy sezamowe produceta ze Stargardu zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

Tekst ukazał się także w dwóch innych dziennikach, tj:

13.10.2016
Głos Pomorza
Krakersy z najwyższej półki

13.10.2016
Głos Szczeciński
Krakersy z najwyższej półki

09-10.2016
Mistrz Branży
Chleb pabianicki na maślance
Propozycja członka Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Do przygotowania wypieku polecana jest mąka Młyna Staniszewski i Wspólnicy, nagrodzona znakiem „Doceń polskie”. Przepis został opublikowany w specjalnym dodatku „Pieczywo w gastronomii”.

09-10.2016
Mistrz Branży
Zabawa w piekarza, która przerodziła się w pasję i sposób na życie
Rozmowa z Robertem Zającem, właścicielem piekarni z Wodzisławia Śląskiego. Trzy chleby tego wypieku zostały nagrodzone przez członków Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

30.09.2016
Echo Dnia Radomskie/ Echo Przysuskie
Najlepsze samorządy i firmy z nagrodami
Właściciele Gospodarstwa Sadowniczego MB Monika Bankiewicz zdobyli Nagrodę Gospodarcze Liderzy Regionu 2016 w kategorii „Produkcja rolna – zdrowa żywność”. To nie pierwsze wyróżnienie przyznane temu producentowi, wcześniej firma została uhonorowana m.in. certyfikatem „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT.

30.09.2016
Echo Dnia Radomskie/ Echo Przysuskie
Liderzy Regionu z naszego powiatu

01.09.2016
miesięcznik Życie Handlowe: Aves
Krótka informacja na temat dwóch produktów firmy Aves. Zarówno Filet z kotła, jak i Filet z pieca zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

22.09.2016
Kurier Poranny_Dodatek Strefa Biznesu
Jak można zarobić na wesołym zielu i żebrach żubra, czyli biznes z piwną rewolucją w tle
Obszerny artykuł na temat podlaskich browarów, ich oferty i coraz większej popularności produktów małych browarów. W tekście zawarto m.in. informacje na temat Browaru Miejskiego Gloger. Autorka artykułu przypomina, że producent ten zdobył niedawno godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT za piwo Bosa Rosa.

01.07.2016
Świat Hoteli_Wydanie specjalne_Raport 2016 Rynek Hotelarski w Polsc
Polska branża zmierza w dobrym kierunku
Krzysztof Janiak, dyrektor handlu Zakładów Mięsnych Peklimar dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat polskiego rynku gastronomicznego i hotelarskiego. Mówiąc o bufecie śniadaniowym, K. Janiak opisuje kiełbasy marki Besos, zaznaczając iż zdobyły one uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.07.2016
RAPORT 2016 Rynek Gastronomiczny w Polsce
Polska branża zmierza w dobrym kierunku
Artykuł na temat kiełbasek „Besos” produkowanych przez firmę Peklimar. W tekście znajduje się również informacja, że kiełbaski w 2016 roku otrzymały godło „Doceń polskie” oraz tytuł „TOP PRODUKT”.

01.08.2016
dwumiesięcznik Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Prezentacja herbatki firmy ELANDA, produktu nagrodzonego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

04.08.2016
dziennik Kurier Poranny
Ser Wiżajny i Bosa Rosa TOP Produktami
Informacja o uhonorowaniu godłami „Doceń polskie” produktów dwóch podlaskich firm.

07.2016
dwumiesięcznik Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Krótka prezentacja herbatki firmy ELANDA, produktu wyróżnionego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

24.06.2016
dziennik Super Nowości
Sięgnij po jakość
Prezentacja Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

10.06.2016
tygodnik Głos Ziemi Cieszyńskiej
Słodkie i smaczne od lat
Artykuł na temat Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”.
Chleb z jej oferty zdobył godło promocyjne „Doceń polskie”.

09.06.2016
tygodnik Kronika Beskidzka
Słodkie i smaczne od lat
Prezentacja Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”, laureata programu „Doceń polskie”

01.06.2016
dwutygodnik Agro Serwis
Produkty Młynów Stoisław nagrodzone przez ekspertów
Mąka pszenna tortowa i Płatki owsiane górskie ekstra z oferty Młynów Stoisław zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.06.2016
kwartalnik Agro Industry
Małe przedsiębiorstwo z wielkimi tradycjami
Prezentacja firmy Ogródek Dziadunia, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

05.2016
miesięcznik Przegląd Gastronomiczny
Przędzalnia od kuchni
Rozmowa z Wiesławem Boberem, szefem kuchni restauracji Przędzalnia w hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach, a jednocześnie ekspertem programu promocyjnego „Doceń polskie”.

03.2016
dwumiesięcznik Magazyn Przemysłu Rybnego
„Doceń polskie”
Informacja o wyróżnieniu znakiem promocyjnym produktu marki Neptun z oferty firmy Wilbo.

03.2016
dwumiesięcznik Magazyn Przemysłu Rybnego
Pstrąg wędzony na pięć sposobów
Artykuł na temat wędzonego pstrąga i sposobów jego przyrządzania. Specjał z oferty Gospodarstwa Rybackiego Zielenica zdobył certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

01.04.2016
miesięcznik Życie Handlowe
Regionalny specjał z Alty
Artykuł przedstawia Delikatesy Alta. W sklepach można nabyć m.in. specjały masarni Alta, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

04.2016
miesięcznik Stolica
Oranżada z Grochowa
Prezentacja firmy Ronisz, laureata programu „Doceń polskie”. Oranżada biała tradycyjna tego producenta zdobyła nie tylko certyfikat „Doceń polskie”, ale też tytuł TOP PRODUKT.

03.2016
miesięcznik Mistrz Branży
Piekarnie podsumowują 2015 r. i udział w programie „Doceń polskie”
Laureaci programu „Doceń polskie” z branży piekarskiej dzielą się opiniami dot. minionego roku. Tekst zawiera wypowiedzi przedstawicieli czterech firm: Piekarni Ciastkarni KŁOS, Piekarni Piekuś, Piekarni R. Zając oraz GS Samopomoc Chłopska w Ropczycach.

29.02.2016
Polska Dziennik Zachodni
„Społem znaczy razem” 1881-2016
Obszerny artykuł prezentujący dzieje katowickiego „Społem”. Spółdzielcy mogą pochwalić się zdobyciem m.in. certyfikatów „Doceń polskie” za swoje wyroby.

24.02.2016
Polska Dziennik Zachodni Strefa Rozwoju
Śląsk ma firmę z marką: jakość i społeczna odpowiedzialność
Prezentacja Piekarni KŁOS, która oferuje 9 wyrobów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

17.02.2016
tygodnik Nowe Podkarpacie
Maślanka top produktem
Informacja o uhonorowaniu maślanki z asortymentu OSM w Jasienicy Rosielnej

01.2016
Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Prezentacja herbatki firmy ELANDA, która została nagrodzona certyfikatem programu i tytułem TOP PRODUKT.

28.01.2016
Echo Dnia Kieleckie Kobieta Przedsiębiorcza
Powiat buski
Jedną z nominowanych pań w konkursie Kobieta Przedsiębiorcza 2015 jest Małgorzata Cygan, która prowadzi firmę Makarony Gosia. Wyroby tego producenta zdobyły godło „Doceń polskie”.

02.2016
miesięcznik Handel
Certyfikat „Doceń polskie” dla pasztetu dworskiego
Informacja o wyróżnieniu Pasztetu dworskiego firmy Indykpol.

Continue reading