Media o DP – INTERNET

20.07.2017
portal RolnikPolski.pl
Specjalizacja kluczem do sukcesu

18.07.2017
portal NowoczesnaFarma.pl
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej
Zapowiedź II edycji festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”, którego patronem merytorycznym jest program „Doceń polskie”.

17.07.2017
portal ViaPoland.com
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

17.07.2017
PortalSpożywczy.pl
Kucharze już po raz drugi będą promować gęsinę w Pabianicach
Zapowiedź festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Jednym z patronów merytorycznych wydarzenia jest program „Doceń polskie”.

17.07.2017
portal Jedzenie.info.pl
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

17.07.2017
portal ŻywnościowyPoradnikZdrowia.pl
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

17.07.2017
portal InformacjeDlaPrasy.pl
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

17.07.2017
portal WirtualneMedia.pl
Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

16.07.2017
portal DzieciJedza.pl
Polska żywność w centrum uwagi
Informacja na temat Dnia polskiej żywności oraz Plebiscytu Kuchnia. W oba przedsięwzięcia zaangażowani są twórcy programu „Doceń polskie”.

13.07.2017
portal GalerieHandlowe.pl
Marki własne Netto z certyfikatem TOP Produkt „Doceń Polskie”
Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” wyróżniła produkty dostępne wyłącznie w sklepach sieci Netto.

13.07.2017
portal Przegląd-Gastronomiczny.pl
Gęsina nie tylko na św. Marcina
Informacja na temat przedsięwzięcia, którego patronem merytorycznym jest program „Doceń polskie”.

11.07.2017
portal HurtIDetal.pl
24 marki własne Netto z certyfikatem TOP Produkt „Doceń Polskie”
Informacja na temat certyfikatów programu „Doceń polskie” przyznanych wyrobom dostępnym wyłącznie w sklepach Netto.

11.07.201
portal NewsGastro.pl
Polska żywność w centrum uwagi
Artykuł dot. Dnia polskiej żywności oraz plebiscytu magazynu „KUCHNIA”. W oba przedsięwzięcia zaangażowani są twórcy programu „Doceń polskie”.

11.07.2017
portal NewsGastro.pl
Gęsina nie tylko na św. Marcina!
Informacja na temat festiwalu kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Jednym z patronów merytorycznych przedsięwzięcia jest program „Doceń polskie”.

10.07.2017
portal HurtiDetal.pl
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów
Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się inspiracjami kulinarnymi na dania, których składnikami są produkty z certyfikatem jakości.

10.07.2017
Pierwszy Portal Rolny
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

10.07.2017
portal NowyPrzeglądMleczarski
Polska żywność w centrum uwagi

09.07.2017
portal StrefaAgro.Nto.pl
Gdzie robią najlepsze w Polsce masło i ser? W oleskiej mleczarni
Informacja na temat przyznania znaków jakości wyrobom OSM w Oleśnie.

07.07.201
portal RolnikPolski.pl
Polska żywność w centrum uwagi
Artykuł na temat Dnia polskiej żywności oraz plebiscytu magazynu „KUCHNIA”. W obie inicjatywy zaangażowani są twórcy programu „Doceń polskie”.

06.07.2017
portal NowoczesnaFarma.pl
Polska żywność w centrum uwagi

07.07.2017
portal Jedzenie.Inf.pl
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów
Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się przepisami kulinarnymi na przysmaki, których składnikami są produkty z certyfikatem jakości.

07.07.2017
portal Czest-Info
[KULINARIA] Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

07.07.2017
portal WirtualneMedia.pl
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

07.07.201
portal NaszaRola
Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

06.07.2017
portal NowoczesnaFarma.pl
Trwają przygotowania do…
Zapowiedź jubileuszowej certyfikacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.

06.07.201
portal NTO.pl
Doceń polskie Top Produkty: masło i twaróg z Olesna
Informacja o uhonorowaniu przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” nabiału z oferty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Oleśnie.

06.07.201
portal HurtiDetal.pl
Polska żywność w centrum uwagi
Informacja na temat plebiscytu magazynu „KUCHNIA” oraz Dnia polskiej żywności. W oba przedsięwzięcia zaangażowani są twórcy programu „Doceń polskie”.

06.07.2017
portal MistrzBranży.pl
Polska żywność w centrum uwagi

06.07.2017
portal HandelExtra.pl
Zbliża się Dzień Polskiej Żywności

06.07.2017
portal ViaPoland.com
Polska żywność w centrum uwagi

06.07.2017
portal KierunekSpożywczy.pl
Polska żywność w centrum uwagi

05.07.2017
portal WrotaPodlasia.pl
Podlaska Agroliga 2017 – nasi rolnicy rosną w siłę!
„Karczma pod Sokołem” zdobyła tytuł Mistrza Podlaskiej Agroligi 2017 w kategorii Firma. Zwycięzca zdobył wcześniej laury programu promocyjnego „Doceń polskie”.

05.07.2017
portal 4lomza.pl
Najlepsi w Agrolidze

06.07.2017
portal Jedzenie.info.pl
Polska żywność w centrum uwagi
Informacja na temat inicjatyw, w które zaangażowani są twórcy programu „Doceń polskie”: Dnia polskiej żywności oraz plebiscytu magazynu „KUCHNIA”.

05.07.201
PierwszyPortalRolny.pl
Polska żywność w centrum uwagi

05.07.201
portal HotelInfo.pl
Polska żywność w centrum uwagi

05.07.2017
portal Poradnik-Zdrowia.pl
Polska żywność w centrum uwagi

Continue reading

Media o DP – PRASA

07.2017
miesięcznik Poradnik Restauratora
2. Gęsina nie tylko na św. Marcina
Informacja o konkursie kulinarnym, którego patronem merytorycznym jest program „Doceń polskie”.

06.2017
miesięcznik Forum Mleczarskie Handel
Piaski (OSM) laureatem…
Informacja na temat nagród przyznanych Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach. Wśród zdobytych laurów są także znaki jakości „Doceń polskie”.

06.2017
miesięcznik Forum Mleczarskie Handel
Serek topiony z mleczarni Mońki…
Propozycja z oferty Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach została nagrodzona przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

07.07.2017
Nowa Trybuna Opolska_Tygodnik Kluczbork Olesno
Docenili polskie Top Produkty: masło i twaróg z Olesna
Artykuł na temat Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Oleśnie, której wyroby zdobyły znaki jakości „Doceń polskie”.

06.2017
miesięcznik Poradnik Handlowca
MSM Mońki
Ser topiony kremowy Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach został wyróżniony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Znak jakości przyznano podczas XXIV audytu żywności.

06.2017
miesięcznik Rolnik Spółdzielca
Posiadamy bogatą tradycję
Rozmowa z p. Stanisławem Dziurą, prezesem Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Trześni. Firma jest laureatem programu „Doceń polskie”.

15.06.2017
dwutygodnik Agro Serwis
Rok 2016 – dobry dla spółdzielni SPOMLEK
W podsumowaniu minionego roku znalazła się informacja o uhonorowaniu specjału SM Spomlek laurami programu „Doceń polskie”.

05.2017
miesięcznik Poradnik Handlowca
Sokołów
Informacja o wyróżnieniu wyrobów marki Sokołów znakami jakości „Doceń polskie”.

29.05.2017
dziennik Gazeta Współczesna
Sery z nagrodami
Ser topiony Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej zdobył laury programu „Doceń polskie”.

 

05.2017
miesięcznik „W Piekarni, W Cukierni”
Program Promocyjny „Doceń polskie”
Podsumowanie XXIV atestacji żywności, która odbyła się 26 kwietnia br. w Sosnowcu.
Tekst zawiera wypowiedzi członków Loży Ekspertów i twórcy programu.

01.05.2017
miesięcznik Mistrz Branży
Katowickie targi docenione przez „Doceń polskie”
Artykuł na temat SweetTARGów i udziału w tym wydarzeniu laureatów oraz przedstawicieli programu.

01.05.201
miesięcznik Strefa Biznesu Śląsk
Henryk Kania junior nie bez obaw związał się z dyskontami i… odniósł sukces. W biznesie trzeba czasem zaryzykować
Artykuł na temat laureata programu „Doceń polskie”, Zakładów Mięsnych Henryk Kania SA z Pszczyny.

01.05.2017
miesięcznik Strefa Biznesu Śląsk
SweetTARGi
Krótka informacja na temat wydarzenia, które miało miejsce w marcu, w Katowicach. Ilustracją tekstu jest zdjęcie jury konkursowego oceniającego ekspozycje uczestników SweetTARGów. W jury zasiadał m.in. Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

04.2017
dwumiesięcznik Forum Mleczarskie Handel
Czas na drobną przyjemność
Obszerny artykuł prezentuje różnorodne mleczne desery. Jednym z opisywanych produktów jest deser Zuzia z oferty OSM w Czarnkowie. Propozycja ta została nagrodzona znakiem jakości „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT.

04.2017
dwumiesięcznik Forum Mleczarskie Handel
Serek śmietankowy Juliko bez GMO
Prezentacja produktu z oferty OSM w Czarnkowie, nagrodzonego znakiem jakości przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

04.2017
dwumiesięcznik Forum Mleczarskie Handel
Poznajemy dobre masło
W artykule prezentującym masła dostępne na polskich rynku zawarto wypowiedź Zofii Popławskiej, Prezes Zarządu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Bychawa. Firma zdobyła w przeszłości znak jakości „Doceń polskie”.

30.04.2017
Tygodnik Poradnik Rolniczy
Rentowność powyżej krajowej
Artykuł na temat działalności OSM w Siedlcach. Autor tekstu podsumowującego rok 2016 przypomina m.in. o laurach „Doceń polskie” przyznanych wyrobom siedleckiej spółdzielni.

07.04.2017
Dziennik Łódzki Tygodnik 7 dni Bełchatów
Lubię, gdy coś się dzieje
Artykuł prezentuje karierę Elżbiety Labryszewskiej, prezes RPSM Szczerców.
Trzy specjały tego producenta zdobyły godła jakości „Doceń polskie”.

04.04.2017
Echo Dnia Podkarpackie
Masło lasowiackie jak od babci, zaliczone do tradycyjnych wyrobów
Informacja o sukcesie OSM w Stalowej Woli. Jak dowiadujemy się z artykułu, godłem promocyjnym nagrodzone zostały 2 propozycje tej firmy: ser twarogowy i krówki.

30.03.2017
dziennik Rzeczpospolita Biznes Trendy
Kaufland z tytułem Dobra Marka 2017
Z artykułu na temat wyróżnienia przyznanego sieci Kaufland dowiadujemy się także o godłach „Doceń polskie”, które zostały nadane wyrobom marki własnej tej sieci.

03.2017
miesięcznik Agro Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych
Olejowy Raj
Prezentacja firmy nagrodzonej znakami jakości „Doceń polskie”. Uznanie ekspertów zyskały cztery propozycje marki Olejowy Raj.

03.2017
miesięcznik Rolnik Spółdzielca
Radzimy sobie świetnie w Rabce-Zdroju
Artykuł opisuje działalność GS „Samopomoc Chłopska” z Rabki-Zdroju. Chleb baltonowski tego producenta zdobył laury programu „Doceń polskie”.

27.03.2017
tygodnik Newsweek
Szynka narodowa
Tekst na temat polskiej branży mięsnej i wędliniarskiej. W artykule przedstawiono rodzime wyroby cieszące się zainteresowaniem konsumentów, ale także powody, dla których trudno znaleźć jedną, narodową wizytówkę, reprezentującą cały sektor.
W tekście zacytowano m.in. wypowiedź Zdzisława Kunickiego, prezesa firmy ZMB Białystok, która jest laureatem programu „Doceń polskie”.

08.03.2017
Tygodnik Zamojski
Mąka na topie
Mąka tortowa typ 450 z oferty Zakładu Młynarsko-Piekarniczy Józefa Bryły została nagrodzona przez ekspertów programu „Doceń polskie”. Decyzja o przyznaniu certyfikatu jakości i tytułu TOP PRODUKT zapadła podczas XXII atestacji żywności.

03.2017
miesięcznik Mistrz Branży
Doceń polskie – strefa biznesu i edukacji
Zapowiedź atrakcji przygotowanych na SweetTARGi przez organizatorów programu „Doceń polskie”.

01.02.2017
miesięcznik Nowości Gastronomiczne
SweetTARGi 2017 z nowymi atrakcjami
Zapowiedź wydarzenia, którego partnerem jest program promocyjny „Doceń polskie”.

03.03.2017
Dziennik Zachodni Pszczyna
Kabanosy i kiełbasa od „Kani” najlepsze
Informacja o uhonorowaniu specjałów ZM Henryk Kania laurami programu „Doceń polskie”.

04.03.2017
portal MistrzBranży.pl
Nowy Mistrz Branży: Cukiernicy o nietypowych pasjach, szczere rozmowy piekarzy i odmienione SweetTARGi – link
Zapowiedź marcowego wydania miesięcznika. W numerze mowa m.in. o SweetTARGach; wydarzeniu, którego patronem jest program „Doceń polskie”.

01.02.2017
miesięcznik Wiadomości Handlowe
Internet gotuje
Artykuł na temat blogosfery kulinarnej. W tekście cytowany jest m.in. Marek Bielski, twórca programu promocyjnego „Doceń polskie”.

14.02.2017
tygodnik Słowo Podlasia
Ser Mleczny z wyróżnieniem
Informacja o uhonorowaniu znakiem „Doceń polskie” sera marki Serenada.

01.01.2017
magazyn Przedsiębiorcy
Magazyn „przedsiębiorcy@eu” wśród nagrodzonych przez Fundację Pomaganie jest trendy
Relacja z Gali Mediów i Mecenasów Dobroczynności. W tekście jest mowa, że BABUSKI – WAFLE ZBOŻOWO-RYŻOWE posiadają certyfikat „Doceń polskie”.

21.12.2016
Echo Dnia Kieleckie Człowiek Roku
Wybieramy Człowieka Roku
Jedną z osób nominowanych w plebiscycie jest Edyta Kot, będąca właścicielką firmy Smaki Ogrodu. Sok tego przedsiębiorstwa zdobył uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

12.2016
miesięcznik HurtiDetal
2016 r. pod znakiem zmian
Przedstawiciele branży spożywczej dzielą się spostrzeżeniami dot. mijającego roku.
Jedną z cytowanych osób jest Sandra Malinowska reprezentująca Krajową Spółkę Cukrową. Dwa produkty Młynów Stoisław otrzymały w tym roku godła promocyjne „Doceń polskie”.

14.12.2016
tygodnik Nowe Podkarpacie
Podkarpacie, naturalne, ekologiczne
Prezentacja OSM w Jasienicy Rosielnej, laureata programu „Doceń polskie”.

10.2016
magazyn W piekarni W cukierni
Doceń polskie po raz 21
Artykuł na temat firm z branży piekarskiej i cukierniczej, których wyroby nagrodzono podczas XXI audytu żywności.

11.2016
miesięcznik Mistrz Branży
Laury dla firm z branży piekarskiej i cukierniczej
Informacja o wypiekach i słodkich specjałach nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”, podczas lipcowej certyfikacji żywności.

24.10.2016
Tygodnik Starachowicki
Kurcze Pieczone! Ale to dobre!
Prezentacja drobiowych specjałów marki Kurcze Pieczone. Produkty sygnowane tym znakiem zostały nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie”.

10.2016
miesięcznik Dobra Mama
Walka z infekcją
Rozmowa z Dr hab. n. med. Lidią Zawadzką-Głos, Kierownikiem Oddziału Klinicznego Otolaryngologii Dziecięcej i Pediatrii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego Szpitala Klinicznego w Warszawie.
Tekst ilustrują zdjęcia i opisy różnorodnych produktów pomocnych przy walce z infekcją. Jednym z nich jest herbatka Elanda, nagrodzona przez jury programu „Doceń polskie”.

21.10.2016
Kurier Szczeciński Rybołówstwo
Nie od razu Zielenicę zbudowano
Prezentacja Gospodarstwa Rybackiego Zielenica, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

18.10.2016
dziennik Nowiny
Maślanka z Jasienicy ma certyfikat „Doceń polskie” i tytuł Top Produkt
Prezentacja nagrodzonego przez Lożę Ekspertów specjału produkowanego z Jasienicy Rosielnej.

13.10.2016
Głos Koszaliński
Krakersy z najwyższej półki
Informacja na temat krakersów firmy Rarytas. Krakersy sezamowe produceta ze Stargardu zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

Tekst ukazał się także w dwóch innych dziennikach, tj:

13.10.2016
Głos Pomorza
Krakersy z najwyższej półki

13.10.2016
Głos Szczeciński
Krakersy z najwyższej półki

09-10.2016
Mistrz Branży
Chleb pabianicki na maślance
Propozycja członka Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Do przygotowania wypieku polecana jest mąka Młyna Staniszewski i Wspólnicy, nagrodzona znakiem „Doceń polskie”. Przepis został opublikowany w specjalnym dodatku „Pieczywo w gastronomii”.

09-10.2016
Mistrz Branży
Zabawa w piekarza, która przerodziła się w pasję i sposób na życie
Rozmowa z Robertem Zającem, właścicielem piekarni z Wodzisławia Śląskiego. Trzy chleby tego wypieku zostały nagrodzone przez członków Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

30.09.2016
Echo Dnia Radomskie/ Echo Przysuskie
Najlepsze samorządy i firmy z nagrodami
Właściciele Gospodarstwa Sadowniczego MB Monika Bankiewicz zdobyli Nagrodę Gospodarcze Liderzy Regionu 2016 w kategorii „Produkcja rolna – zdrowa żywność”. To nie pierwsze wyróżnienie przyznane temu producentowi, wcześniej firma została uhonorowana m.in. certyfikatem „Doceń polskie” i tytułem TOP PRODUKT.

30.09.2016
Echo Dnia Radomskie/ Echo Przysuskie
Liderzy Regionu z naszego powiatu

01.09.2016
miesięcznik Życie Handlowe: Aves
Krótka informacja na temat dwóch produktów firmy Aves. Zarówno Filet z kotła, jak i Filet z pieca zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

22.09.2016
Kurier Poranny_Dodatek Strefa Biznesu
Jak można zarobić na wesołym zielu i żebrach żubra, czyli biznes z piwną rewolucją w tle
Obszerny artykuł na temat podlaskich browarów, ich oferty i coraz większej popularności produktów małych browarów. W tekście zawarto m.in. informacje na temat Browaru Miejskiego Gloger. Autorka artykułu przypomina, że producent ten zdobył niedawno godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT za piwo Bosa Rosa.

01.07.2016
Świat Hoteli_Wydanie specjalne_Raport 2016 Rynek Hotelarski w Polsc
Polska branża zmierza w dobrym kierunku
Krzysztof Janiak, dyrektor handlu Zakładów Mięsnych Peklimar dzieli się swoimi spostrzeżeniami na temat polskiego rynku gastronomicznego i hotelarskiego. Mówiąc o bufecie śniadaniowym, K. Janiak opisuje kiełbasy marki Besos, zaznaczając iż zdobyły one uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.07.2016
RAPORT 2016 Rynek Gastronomiczny w Polsce
Polska branża zmierza w dobrym kierunku
Artykuł na temat kiełbasek „Besos” produkowanych przez firmę Peklimar. W tekście znajduje się również informacja, że kiełbaski w 2016 roku otrzymały godło „Doceń polskie” oraz tytuł „TOP PRODUKT”.

01.08.2016
dwumiesięcznik Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Prezentacja herbatki firmy ELANDA, produktu nagrodzonego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

04.08.2016
dziennik Kurier Poranny
Ser Wiżajny i Bosa Rosa TOP Produktami
Informacja o uhonorowaniu godłami „Doceń polskie” produktów dwóch podlaskich firm.

07.2016
dwumiesięcznik Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Krótka prezentacja herbatki firmy ELANDA, produktu wyróżnionego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

24.06.2016
dziennik Super Nowości
Sięgnij po jakość
Prezentacja Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jasienicy Rosielnej, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

10.06.2016
tygodnik Głos Ziemi Cieszyńskiej
Słodkie i smaczne od lat
Artykuł na temat Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”.
Chleb z jej oferty zdobył godło promocyjne „Doceń polskie”.

09.06.2016
tygodnik Kronika Beskidzka
Słodkie i smaczne od lat
Prezentacja Piekarni-Cukierni „u Brzęczka”, laureata programu „Doceń polskie”

01.06.2016
dwutygodnik Agro Serwis
Produkty Młynów Stoisław nagrodzone przez ekspertów
Mąka pszenna tortowa i Płatki owsiane górskie ekstra z oferty Młynów Stoisław zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.06.2016
kwartalnik Agro Industry
Małe przedsiębiorstwo z wielkimi tradycjami
Prezentacja firmy Ogródek Dziadunia, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

05.2016
miesięcznik Przegląd Gastronomiczny
Przędzalnia od kuchni
Rozmowa z Wiesławem Boberem, szefem kuchni restauracji Przędzalnia w hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach, a jednocześnie ekspertem programu promocyjnego „Doceń polskie”.

03.2016
dwumiesięcznik Magazyn Przemysłu Rybnego
„Doceń polskie”
Informacja o wyróżnieniu znakiem promocyjnym produktu marki Neptun z oferty firmy Wilbo.

03.2016
dwumiesięcznik Magazyn Przemysłu Rybnego
Pstrąg wędzony na pięć sposobów
Artykuł na temat wędzonego pstrąga i sposobów jego przyrządzania. Specjał z oferty Gospodarstwa Rybackiego Zielenica zdobył certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

01.04.2016
miesięcznik Życie Handlowe
Regionalny specjał z Alty
Artykuł przedstawia Delikatesy Alta. W sklepach można nabyć m.in. specjały masarni Alta, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

04.2016
miesięcznik Stolica
Oranżada z Grochowa
Prezentacja firmy Ronisz, laureata programu „Doceń polskie”. Oranżada biała tradycyjna tego producenta zdobyła nie tylko certyfikat „Doceń polskie”, ale też tytuł TOP PRODUKT.

03.2016
miesięcznik Mistrz Branży
Piekarnie podsumowują 2015 r. i udział w programie „Doceń polskie”
Laureaci programu „Doceń polskie” z branży piekarskiej dzielą się opiniami dot. minionego roku. Tekst zawiera wypowiedzi przedstawicieli czterech firm: Piekarni Ciastkarni KŁOS, Piekarni Piekuś, Piekarni R. Zając oraz GS Samopomoc Chłopska w Ropczycach.

29.02.2016
Polska Dziennik Zachodni
„Społem znaczy razem” 1881-2016
Obszerny artykuł prezentujący dzieje katowickiego „Społem”. Spółdzielcy mogą pochwalić się zdobyciem m.in. certyfikatów „Doceń polskie” za swoje wyroby.

24.02.2016
Polska Dziennik Zachodni Strefa Rozwoju
Śląsk ma firmę z marką: jakość i społeczna odpowiedzialność
Prezentacja Piekarni KŁOS, która oferuje 9 wyrobów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

17.02.2016
tygodnik Nowe Podkarpacie
Maślanka top produktem
Informacja o uhonorowaniu maślanki z asortymentu OSM w Jasienicy Rosielnej

01.2016
Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Prezentacja herbatki firmy ELANDA, która została nagrodzona certyfikatem programu i tytułem TOP PRODUKT.

28.01.2016
Echo Dnia Kieleckie Kobieta Przedsiębiorcza
Powiat buski
Jedną z nominowanych pań w konkursie Kobieta Przedsiębiorcza 2015 jest Małgorzata Cygan, która prowadzi firmę Makarony Gosia. Wyroby tego producenta zdobyły godło „Doceń polskie”.

02.2016
miesięcznik Handel
Certyfikat „Doceń polskie” dla pasztetu dworskiego
Informacja o wyróżnieniu Pasztetu dworskiego firmy Indykpol.

01.2016
dwumiesięcznik Miasto Kobiet
Vitana – smak w zgodzie z naturą
Prezentacja firmy Vitana, która w swojej ofercie posiada trzy produkty nagrodzono godłem „Doceń polskie”.

14.01.2016
dziennik Głos Pomorza
Nasze pstrągi na targach w Berlinie
Informacja o udziale przedstawicieli Gospodarstwa Rybackiego „Zielenica” w targach Grüne Woche. Firma z Kobylnicy jest laureatem programu „Doceń polskie”.

01.01.2016
Sad. Miesięcznik Praktycznego Sadownictwa
W „Elicie”
Artykuł na temat Grupy Producentów Owoców „Elita”. Jabłka Ligol z jej oferty zyskały uznanie Loży Ekspertów podczas XIII audytu żywności zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”.

12.2015
kwartalnik Bilans Dodatni
Frankfurterki z certyfikatem
Specjał Zakładów Mięsnych Henryka Stokłosy zdobył uznanie Loży Ekspertów.

12.2015
kwartalnik Polskie Mięso
Frankfurterki wyróżnione znakiem Doceń polskie
Informacja o wyróżnieniu produktu z oferty Zakładów Mięsnych Henryka Stokłosy.

12.2015
miesięcznik Poradnik Restauratora
Certyfikat Doceń polskie dla marki własnej makro Cash&Carry
Wyroby marki własnej sieci Makro zdobyły uznanie Loży Ekspertów.

22.12.2015
Dziennik Gazeta Prawna Strefa Gospodarki
Razem dla Klientów
Prezentacja PSS Społem w Olkuszu. Wyroby tego producenta zdobyły godła „Doceń polskie”.

18.12.2015
Polska Gazeta Krakowska Kraków
Mamy nowe prezenty dla naszych czytelników
Konkurs, w którym można wygrać m.in. zestaw firmy Tarsmak, laureata programu „Doceń polskie”.

18.12.2015
Polska Gazeta Krakowska Nowosądecka
Mamy nowe prezenty dla czytelników „Gazety Krakowskiej”. Nie możecie tego przegapić!

18.12.2015
Polska Gazeta Krakowska.Tygodnik Małopolski.Nad Solą i Skawą
Mamy nowe prezenty dla czytelników „Gazety Krakowskiej”. Nie możecie tego przegapić!

01.12.2015
miesięcznik Handel
Marka wschodząca
Prezentacja Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. Wyroby tej marki zostały uhornowane przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

08.12.2015
Dziennik Wschodni Lubelski Nieruchomości
Głosuj na najlepsze produkty
W plebiscycie Dziennika Wschodniego uczestniczy m.in. jogurt JOGUŚ z oferty OSM w Krasnymstawie.
Spółdzielnia jest laureatem programu „Doceń polskie”.

11.2015
miesięcznik Bake&Sweet
Polski akcent obowiązkowy
Rozmowa z twórcami programu „Doceń polskie”.

16.11.2015
Polska Dziennik Bałtycki
Śliwka i ocet z certyfikatem
Informacja o uhonorowaniu certyfikatami „Doceń polskie” wyrobów Stowarzyszenia Mieszkańców i Sympatyków Wsi Rakowiec

05.11.2015
Dobry Tygodnik Sądecki
Certyfikowana Piwniczanka
Informacja o wyróżnieniu wody Piwniczanka godłem „Doceń polskie”

01.10.2015
Pani Domu Poleca Dania z Pięciu Smaków
Wędliny z certyfikatem
Informacja o uhonorowaniu wyrobów Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin.

10.2015
miesięcznik Dobra Mama
Herbatka dla dzieci owocowa z koperkiem
Prezentacja wyrobu marki Elanda, który zdobył godło promocyjne „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

09.0215
miesięcznik MistrzBranży
Od małego zakładu do największej piekarni na Śląsku
Rozmowa z Marianem Kurzyca, założycielem i prezesem Piekarni KŁOS.
W informacji na temat firmy odnotowano, że KŁOS jest laureatem programu „Doceń polskie”.

09.2015
miesięcznik AgroNowiny
Jaja z Wodzisławia Śląskiego zdobyły laury programu „Doceń polskie”
Jaja firmy JONA zostały uhonorowane przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Decyzja o przyznaniu wyróżnień zapadła podczas XVII audytu żywności.

19.09.2015
Polska Dziennik Bałtycki
Tradycja wypiekania od pokoleń
Historia Piekarni Otłowiec. Wyroby z oferty przedsiębiorstwa zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie”.

01.09.2015
miesięcznik Handel
CHRZANOWSKA MANUFAKTURA WĘDLIN Z CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE
Informacja o wyróżnieniu godłem promocyjnym specjałów z oferty Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin.

01.09.2015
kwartalnik Fenomen POLSKA
Polish dumplings
Obszerny artykuł na temat historii firmy Pierogarnia Piaski. Firmę wyróżnia najwyższa jakość produktów, co potwierdza m.in. otrzymany certyfikat „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT.

01.08.2015
miesięcznik Przemysł Spożywczy
Rekordowy XVII audyt żywności.
Relacja z XVII audytu żywności organizowanego w ramach programu „Doceń polskie”.

09.09.2015
portal ISBHandel.pl
Nowy Intermarché w Bochni
Artykuł o otwarciu nowego sklepu Intermarché w Bochni. Jednym z dodatkowych atutów sklepu są produkty marek własnych Intermarché wyróżnione godłem „Doceń polskie”.

01.09.2015
tygodnik Panorama Legnicka
Głosów przybywa, jest nowy lider
Piekarnia Społem PSS Lubin, laureat programu „Doceń polskie”, bierze udział w głosowaniu na najlepszy chleb z Legnicy i okolicy.

24.08.2015
Nowy Tydzień Tygodnik Lokalny
Nowy jogurt od krasnostawskiej mleczarni
Informacja na temat nowej propozycji z asortymentu OSM Krasnystaw. Truskawka-kiwi-aloes to nowy smak jogurtów pitnych laureata programu „Doceń polskie”.

21.08.2015
Polska Kurier Lubelski Magazyn
Chcesz otrzymać płytę lub inną nagrodę?
Informacja o konkursie, w którym do wygrać można m.in. jogurty z oferty OSM Krasnystaw – laureata programu „Doceń polskie”.
Seria jogurtów JOGUSIE została właśnie rozszerzona o kolejne propozycje.

11.08.2015
Polska Gazeta Krakowska Gorlicka
Polskie pierogi i malinowy król
Artykuł na temat firmy Polskie Piekarnie, której wyroby zostały uhonorowane podczas XVII audytu żywności programu „Doceń polskie”.

08.2015
dwumiesięcznik Dobra Mama
Herbatka polecana szczególnie dzieciom
Krótka informacja na temat herbatki firmy ELANDA, która zyskała uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

07.2015
magazyn MistrzBranży.pl
Nowoczesna siedziba Piekarni KŁOS
Piekarnia KŁOS, laureat programu „Doceń polskie”, otworzyła w Zabrzu nową siedzibę.

07.2015
magazyn W Piekarni W Cukierni (wydanie lipiec-sierpień)
Gigantyczny Kłos
Informacja na temat nowej siedziby Piekarni KŁOS. W tekście zawarto także informacje o przyznaniu wyrobom tej firmy laurów programu Doceń polskie

08.05.2015
Dziennik Nowa Trybuna Opolska
Wybieramy Człowieka Roku
Jan Oleksa, prezes PSS Społem w Niemodlinie, znalazł się w gronie kandydatów do zdobycia tytułu Człowiek Roku (nominacja w powiecie opolskim). W piekarni niemodlińskiego Społem powstaje chleb „Tadek” nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

30.03.2015
Super Tydzień Chełmski
Konkurs kulinarny z OSM Krasnystaw
Informacja o konkursie organizowanym przez laureata programu „Doceń polskie”. W artykule zawarto przepis czytelniczki na filet z kurczaka.

31.03.2015
tygodnik Nowiny Raciborskie
Kupujemy jajka – co powinniśmy wiedzieć?
Artykuł na temat jajek zawierający wypowiedzi Jerzego Janiczka – właściciela Fermy Drobiu Janiczek. Firma z Bukowa jest laureatem programu „Doceń polskie”.

30.03.2015
Nowy Tydzień Tygodnik Lokalny
Zestawy krasnostawskiej Mleczarni
Informacja o konkursie dla czytelników. Jedną z nagród jest śmietana, którą wyróżnili ekperci programu promocyjnego „Doceń polskie”.

23.03.2015
tygodnik Super Tydzień Chełmski
Konkurs kulinarny z OSM Krasnystaw
Informacje o konkursie organizowanym przez OSM Krasnystaw – laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”. W tekście pojawia się wzmianka o śmietanie -jednym z wyróżnionych przez Lożę Ekspertów produktów tej firmy.

01.03.2015
Świat Kobiety To Jest Pyszne
Doceń polskie
Informacja o uhonorowaniu godłem „Doceń polskie” wyrobów marki Hańderek.

05.03.2015
dziennik Polska Gazeta Wrocławska Nasz Region
Naturalne Soki z Maciejowego Sadu wyjątkowo posmakowały Dolnoślązakom
W plebiscycie na Dolnośląski Produkt Regionalny, w kategorii „produkt spożywczy” pierwsze miejsce zajęły soki z oferty Maciejowego Sadu. Produkty wcześniej otrzymały m.in. laury programu „Doceń polskie”.

05.03.2015
dziennik Nowa Trybuna Opolska
Tadek trafił też do Brukseli
Artykuł przedstawia historię chleba „Tadek” z oferty Społem PSS w Niemodlinie. Wyrób zdobył certyfikat programu „Doceń polskie”, był prezentowany m.in. w Parlamencie Europejskim.

02.2015
miesięcznik Poradnik Handlowca
Nowości w linii Cydrów Polskich
Informacja o nowych propozycjach firmy TiM – laureata programu „Doceń polskie”. Firma wprowadziła na rynek nowe rodzaje Cydru oraz Cydrówki.

27.02.2015
Polska Kurier Lubelski Magazyn
Chcesz otrzymać książkę lub inną nagrodę? Wskaż ją…
Konkurs dla czytelników, w którym można wygrać m.in. wyroby OSM Krasnystaw – laureata styczniowej certyfikacji żywności przeprowadzonej w ramach programu „Doceń polskie”.

27.02.2015
Dziennik Zachodni, dodatek powiatowy Racibórz
Chleby z Raciborza wyróżnione w „Doceń polskie”
Informacja o przyznaniu certyfikatów i tytułów TOP PRODUKT chlebom z asortymentu raciborskiego PSS Społem.

27.02.2015
Tygodnik NaszRaciborz
Chleby z Raciborza Top Produktem programu – Doceń polskie

26.02.2015
Dziennik Elbląski
Milion lodowych rożków
Artykuł na temat „Cukierni u Adama”, której lody biorą udział w konkursie i na produkt i usługę regionalną. Lody tego producenta zostały nagrodzone certyfikatem „Doceń polskie”.

26.02.2015
dziennik Gazeta Olsztyńska
Milion lodowych rożków
Lody „Cukierni u Adama” biorą udział w konkursie na produkt i usługę regionalną. Słodkie produkty zostały wcześniej nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

26.02.2015
dziennik Kurier Poranny
Chleb i przetwory z godłem „Doceń Polskie”
Informacja o przyznaniu certyfikatów „Doceń polskie” wyrobom firm z woj. podlaskiego.

25.02.2015
Tygodnik Zamojski
Doceń krasnostawskie
11 certyfikatów „Doceń polskie” przyznano artykułom spożywczym produkowanym przez OSM Krasnystaw.

23.02.2015
tygodnik Super Tydzień Chełmski
Eksperci docenili nasze produkty

23.02.2015
Nowy Tydzień Tygodnik Lokalny Powiat Krasnostawski
Jedenaście nagród dla mleczarni
Aż 11 artykułów OSM Krasnystaw zdobyło certyfikaty „Doceń polskie”.

23.02.2015
Nowy Tydzień Tygodnik Lokalny
Mleczne zestawy do wygrania
Informacja o konkursie zorganizowanym przez OSM Krasnystaw – laureata XV certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”.

01.2015
kwartalnik Agro Industry
Coraz lepsza jakość polskiej żywności
Krótki artykuł na temat XV audytu produktów spożywczych biorących udział w programie „Doceń polskie”.

17.02.2015
Dziennik Wschodni Lubelski
Jogusie docenione
Informacja o uhonorowaniu wyrobów OSM Krasnystaw certyfikatami programu „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.

29.01.2015
Gazeta Olsztyńska dodatek Gazeta Giżycka
To było 30 słodkich lat!
Artykuł na temat jubileuszu 30-lecia „Cukierni u Adama” z Giżycka. Firma jest laureatem programu „Doceń polskie”. Lody z jej asortymentu zdobyły w 2013 roku godła promocyjne.

16.01.2015
dwutygodnik AgroSerwis
Doceń to, co polskie
Artykuł zawiera informację na temat patronatu ministra nad programem. W tekście mowa także o idei i zasadach programu oraz o zbliżającej się certyfikacji.

20.01.2015
tygodnik Nowiny Raciborskie
Rumuni kochają głubczycki jogurt
Prezentacja działalności OSM w Głubczycach. W obszernym reportażu znalazła się m.in. wzmianka o przyznaniu Maślance tego producenta godła promocyjnego programu „Doceń polskie”
12.2014
miesięcznik Bake&Sweet
Chleby na TOP-ie
Informacja na temat zakładów piekarskich, których wyroby zostały wyróżnione podczas XIV certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”.

Zima 2014/2015 kwartalnik Ilustrowany Kurier Zdrowia
Poszukiwacze zaginionych smaków
Obszerny artykuł poświęcony tradycyjnym potrawom, także tym sporządzanym na święta.
W tekście cytowana jest Celina Nierodkiewicz. Ekspert programu „Doceń polskie” radzi czym kierować się przy zakupie wędlin i mięs.
W zestawieniu stron odnoszących się do polskiej tradycji kulinarnej, które ilustruje tekst, zawarto m.in. adres strony internetowej programu.

16.12.2014
dwutygodnik Agro Serwis
Na naszych oczach tworzy się marka
Informacja o wyróżnieniu Cydru Lubelskiego, produktu nagrodzonego godłem „Doceń polskie”, tytułem Młoda Marka Sukcesu.

12.2014
miesięcznik Rynki Alkoholowe
Cydr Lubelski wśród Młodych Marek Sukcesu.

05.12.2014
Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Buskie
Kronika towarzyska
W kronice towarzyskiej odnotowano sukces firmy Makarony GOSIA – wyrobowi tego producenta przyznano godło „Doceń polskie”. Certyfikat, będący dowodem że kobiety wiedzą jak sobie radzić w biznesie, prezentuje Małgorzata Cygan – właścicielka firmy,.

05.12.2014
Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Kazimierskie
Kronika towarzyska

05.12.2014
Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Pińczowskie
Kronika towarzyska

01.12.2014
HurtiDetal.pl
Cydr Lubelski wśród Młodych Marek Sukcesu
Naturalny cydr produkowany ze świeżo tłoczonych polskich jabłek znalazł się w gronie laureatów nagrody Młoda Marka Sukcesu. Produkt został doceniony przez kapitułę nagrody, RadyPolski Marek, której członkami sa prezesi i członkowie zarządów firm – właścicieli cennych krajowych brandów m.in. Prezes PKN ORLEN Jacek Krawiec i Zbigniew Jagiełło, Prezes PKO BP.
Konkurs Młoda Marka Sukcesu już po raz czwarty towarzyszy Rankingowi Najcenniejszych Polskich Marek, promując i nagradzając firmy, które w ostatnich latach potrafiły zbudować i rozwinąć dynamicznie rodzime znaki towarowe. Przy wyborze laureatów brano pod uwagę m.in. efektywność, innowacyjność, dynamikę rozwoju marek oraz wyczucie nowych, rynkowych trendów.
Autor tekstu przypomina, że Cydr Lubelski został nagrodzony nie po raz pierwszy. Wcześniej produkt zdobył m.in. certyfikat „Doceń polskie”.

28.11.2014
Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Buskie
Cenią polskie
Wzmianka na temat przyznania certyfikatu „Doceń polskie” makaronom firmy Makarony Gosia. Wyrób przedsiębiorstwa z Buska-Zdroju zdobył także tytuł TOP PRODUKT.

24.11.2014

tygodnik Gazeta Ostrowiecka

Sukces firmy „TBM Snacks” z Kunowa

Chrupki „Tygryski” firmy TBM Snacks zdobyły certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

18.11.2014

dwutygodnik Jabłonka

Naturalny sok jabłkowy grójeckiej firmy doceniony przez ekspertów

Artykuł na temat soku Tłoczni Soków Gwiazda. Wyrób zdobył certyfikat programu „Doceń polskie”

17.11.2014dziennik Głos Pomorza

Laury dla pstrąga

Informacja o wyróżnieniu przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” pstrąga wędzonego z oferty Gospodarstwa Rybackiego „Zielenica” z Kobylnicy.

15.11.2014

Polska Głos Wielkopolski Weekend Magazyn Ogłoszeniowy

Nasze Dobre Wielkopolskie 2014 regionalne produkty zasługują na uznanie

Obszerny artykuł dotyczący konkursu Nasze Dobre Wielkopolskie. Jednym z produktów biorących udział w zabawie jest wyróżniony laurami „Doceń polskie” Ser twarogowy półtłusty Spółdzielni Mleczarskiej Września.

14.11.2014

Dziennik Łódzki

Sukces od ziarenka do ziarenka

Artykuł na temat mieszanki prażonych ziaren „Euforia” marki Ziarenkowo. Wyrób zdobył certyfikat programu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT. Jak czytamy w artykule, mieszanka jest najwyżej ocenionym produktem w programie.

12.11.2014Tygodnik Zamojski

Ciasteczka palce lizać

Informacja na temat firmy Krawpak, której wyroby nagrodzono „Złotym Godłem Najwyższa Jakość Quality International 2014” w kategorii Produkt najwyższej jakości.
Producent jest także laureatem innych nagród. Bułka tarta tej firmy zdobyła m.in. godło promocyjne „Doceń polskie”.

10.11.2014

Tygodnik Płocki

Nagroda dla kiełbasy i szynki

Informacja o wyróżnieniu godłem „Doceń polskie” wyrobów firmy Peklimar. Laury programu zdobyła Kiełbasa biała królewska i Szynka własnego wyrobu.

08.11.2014

Polska Głos Wielkopolski Magazyn Ogłoszeniowy

Ser twarogowy półtłusty

Opis sera z oferty Spółdzielni Mleczarskiej we Wrześni. Produkt nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” bierze udział w konkursie Nasze Dobre 2014.

01.10.2014miesięcznik Food Service

Specjały z Pasłęka

Prezentacja wyrobów firmy Sery ICC Pasłęk – laureata XIII certyfikacji programu „Doceń polskie”.

01.11.2014Miesięcznik Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Inwestycja w ludzi to najlepsza inwestycja

Rozmowa z Markiem Szabelskim, prowadzącym firmę piekarsko-cukierniczą w Pieckach. Niedawno zakończyła się XX edycja projektu Od ziarenka do bochenka, którego ekspertem jest pan Marek. W tekście pojawiła się także wzmianka na temat wyróżnienia wyrobów piekarni certyfikatami programu „Doceń polskie”

28.10.2014Dziennik Gazeta Prawna Strefa Gospodarki

SPOŁEM czyli razem

Redakcja dziennika opracowała Ogólnopolski Ranking Najlepszych Spółdzielni Spożywców za 2014 rok. W dziesiątce liderów znalazła się spółdzielnia „Społem” z Zawiercia, której wyroby nagrodzono certyfikatami programu „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.

25.10.2014

Polska Głos Wielkopolski Weekendowy Magazyn Ogłoszeniowy

Ser twarogowy półtłusty

Ser twarogowy półtłusty Spółdzielni Mleczarskiej Września bierze udział w tegorocznej edycji konkursu Nasze Dobre Wielkopolskie. W tekście poświęconym produktowi znajdziemy nie tylko jego opis, lecz także wzmiankę o certyfikacie „Doceń polskie”, którym go nagrodzono.

18.10.2014Polska Głos Wielkopolska Weekend Magazyn Ogłoszeniowy

Ser twarogowy półtłusty

Opis sera z oferty Spółdzielni Mleczarskiej Września, który został wyróżniony przez Lożę Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”. Produkt bierze udział w konkursie Nasze Dobre Wielkopolskie.

11.10.2014Dziennik Echo Dnia Świętokrzyskie

Miód wielokwiatowy – skarbnica witamin

Artykuł na temat właściwości miodu wielokwiatowego firmy Ratos-Natura. Produkt biorący udział w konkursie Nasze Dobre Świętokrzyskie zdobył m.in. godło promocyjne programu „Doceń polskie”.

11.10.2014

Dziennik Echo Dnia Kieleckie

Miód wielokwiatowy – skarbnica witamin

09.2014

Miesięcznik Fresh

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Artykuł na temat Dnia polskiej żywności zawierający również informacje o programie „Doceń polskie”.

01.09.2014

Kwartalnik Food Forum

Marki własne – produkty coraz lepszej jakości

Obszerny artykuł zawiera informacje dotyczące dynamicznie rozwijającego się rynku private labels, tj. marek własnych sieci handlowych. Z roku na rok zwiększa się liczba zwolenników takich produktów, które cieszą się jużnie tylko wyłącznie atrakcyjną, niską ceną, ale i wysoką jakością produktu. „Doceń polskie” pojawia się w kontekście sieci sklepów Intermarche, które walczą o ten certyfikat dla swoich private labels.

29.08.2014

Gazeta Olsztyńska Gazeta w Kętrzynie

Kultowy Kętrzyniak na Dzień Polskiej Żywności

Z okazji Dnia polskiej żywności („święta ustanowionego” przez organizatorów programu „Doceń polskie”) firma „Majonezy” z Kętrzyna zaprosiła konsumentów do konkursu na Kultowe Polskie Dania. Zabawa trwa do 5 września.

Warto nadmienić, że kętrzyński producent jest laureatem programu „Doceń polskie”

09.2014

dwumiesięcznik SlowLife Food&Garden

Nasze jabłka

Obszerny tekst na temat jabłek i ich spożywania przez Polaków także w kontekście rosyjskiego embarga.

Na stronie 5 artykułu wspomniano, że jabłka Ligol Grupy Producentów Elita zdobyły godło „Doceń polskie”. Autorka materiału pyta retorycznie „dlaczego tego typu nagród nie wykorzystuje się do edukacji klientów, promowania dobrej jakości?”

01.09.2014

miesięcznik Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Tworzone z pasji

Rozmowa z Grzegorzem Meiselem, właścicielem „Słodkiej Manufaktury Leona”. Firma z Wodzisławia Śląskiego jest laureatem programu „Doceń polskie”.

01.09.2014

miesięcznik Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Wyroby Powszechnej Spółdzielni Spożywców „Społem” w Białymstoku uhonorowane certyfikatami „Doceń polskie”

Artykuł na temat wypieków PSS „Społem” z Białegostoku, które zdobyły laury programu „Doceń polskie”.

07.08.2014

dziennik Nowa Trybuna Opolska

Jogurt i maślanka z Głubczyc są „top”

Krótka informacja o uhonorowaniu dwóch wyrobów OSM Głubczyce. Zarówno Jogurt typu greckiego, jak i Maślanka głubczycka zdobyły tytuły TOP PRODUKT.

01.08.2014

tygodnik Gazeta Finansowa

Prawdy i mity o winie

Artykuł Elżbiety Pawłowskiej, dyrektor biura Polskiej Rady Winiarstwa, na temat kondycji branży. Program „Doceń polskie” został wymieniony w tekście jako przykład wyróżnienia świadczącego o wysokiej jakości wyrobów winiarskich polskich firm.

31.07.2014

tygodnik Panorama Leszczyńska

Konserwowe i zakiszone

Rozmowa z Krystyną Przybylską, dyrektor firmy Frykas z Kościana. Producent jest laureatem programu „Doceń polskie” (eksperci wyróżnili szparagi marki Frykas).

– Po kilku miesiącach posługiwania się certyfikatem „Doceń polskie” mogę powiedzieć, iż są efekty. Coraz więcej Polaków zwraca jednak uwagę na to, iż warto kupować nasze dobrej jakości produkty- mówi K. Przybylska.

08.2014

miesięcznik Przegląd Piekarski i Cukierniczy

„Doceń polskie” – certyfikaty dla piekarzy i cukierników

Artykuł podsumowuje XII audyt programu – przedstawia laureatów z branży piekarskiej i cukierniczej.

07.2014

miesięcznik Rynki Alkoholowe

Prawy i mity o winie

Relacja z konferencji Polskiej Rady Winiarstwa. Program „Doceń polskie” został wymieniony w tekście jako przykład wyróżnienia potwierdzającego wysoką jakość wyrobów alkoholowych polskich firm.

25.07.2014

Echo Dnia Świętokrzyskie, Echo Opatowskie

Docenili naszą krówkę mleczną z Opatowa

Artykuł na temat uhonorowania Opatowskiej krówki mlecznej tytułem TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”. W tekście cytowany jest Marek Bielski, twórca programu.

18.07.2014tygodnik ABC

Dobre lody z Leszna i serki z Góry

Informacja o wyróżnieniu certyfikatami programu „Doceń polskie” wyrobów Spółdzielni Mleczarskiej DEMI z Góry oraz lodów Wytwórni Lodów Młynarczyk z Leszna.

18.07.2014

tygodnik ABC

Gorący sezon na zimne pingwiny

Artykuł poświęcony lodom Wytwórni lodów Młynarczyk. Słodkie wyroby tego producenta zostały wyróżnione certyfikatami programu „Doceń polskie”.

18.07.2014Dziennik Gazeta Prawna

Konsumenci wybrali najlepszy polski cydr – CYDR LUBELSKI

Cydr Lubelski firmy AMBRA zdobył godło Konsumencki Lider Jakości 2014. Produkt zdobył wcześniej m.in. godło programu „Doceń polskie”.

01.04.2014dwumiesięcznik Bezpieczeństwo i Higiena Żywności

Prawdy i mity o winie

Artykuł podsumowuje konferencję Polskiej Rady Winiarstwa, która odbyła się 10 czerwca w Warszawie. W tekście cytowana jest Elżbieta Pawłowska, dyrektor biura PRW.

E. Pawłowska podkreśla wysoką jakość polskich wyrobów winiarskich i wskazuje na certyfikaty i wyróżnienia (m.in. programu „Doceń polskie”) które zostały im przyznane.

26.06.2014

tygodnik Panorama Leszczyńska

Szparagi na diecie

Artykuł na temat tegorocznych zbiorów szparagów. W tekście cytowana jest m.in. Krystyna Przybylska w firmy Frykas. Szparagi tego producenta zdobyły certyfikat programu „Doceń polskie”.

06.2014miesięcznik Hurt&Detal

Sertop zdobywa czwarty certyfikat Doceń polskie

Wzmianka na temat wyróżniania sera firmy SERTOP certyfikatem programu „Doceń polskie”.

06.2014

magazyn Bake&Sweet

Społem w ofensywie

Podsumowanie XII certyfikacji programu w kontekście branży piekarskiej i cukierniczej.W materiale cytowani są Mirek Drewniak oraz Marek Bielski, a także Dawid Hryniewicz, przedstawiciel firmy Manufaktura Mojej Mamy, która zdobyła certyfikat za sękacz.

05-06.2014

magazyn Mistrz Branży

Doceń polskie – certyfikaty dla piekarzy i producentów słodkości

Informacja podsumowująca udział firm z branży piekarsko-cukierniczej w XII certyfikacji programu „Doceń polskie”.

11.06.2014

dziennik Echo Dnia Radomskie

Smaczne piwa z Radomia

Informacja o przyznaniu certyfikatów programu „Doceń polskie” wyrobom radomskiego browaru Czarny Kot.

01/2014 (wiosenne wydanie)

kwartalnik Mięsne Technologie

Jedenasta certyfikacja żywności w ramach programu „Doceń polskie”

22.05.2014Gazeta Olsztyńska, dodatek tyg. Kurier Gołdapski

Pieczemy sękacze z sercem

Artykuł na temat firmy Manufaktura Mojej Mamy z Dubeninek, której sękacz zdobył certyfikat programu i tytuł TOP PRODUKT.

tygodnik Gazeta MyśliborskaMyśliborski chleb zdobył certyfikat „Doceń polskie”!

Informacja o wyróżnieniu chleba z oferty PSS Społem w Myśliborzu.

01.05.2014

Wieści Rolnicze

I co dalej z tym mlekiem?

Artykuł na temat kondycji branży mleczarskiej. W tekście cytowani są przedstawiciele OSM Prudnik – jednej z mleczarni, które „patrzą z pewnym niepokojem w przyszłość”.

W materiale przedstawiono również krótką charakterystykę zakładu, łącznie z informacją o przyznaniu wyrobom z Prudnika certyfikatów programu „Doceń polskie”.

02.05.2014

dziennik Gazeta Olsztyńska

Mistrzowskie wyroby pochodzą z Piecek

Tekst na temat Piekarni Cukierni Marek Szabelski, która została Mistrzem Wypieków w plebiscycie Gazety Olsztyńskiej. W artykule mowa także o przystąpieniu tej firmy do programu „Doceń polskie”.

18.04.2014

Polska Gazeta Krakowska Tygodnik Małopolski

Słynny żur robią z przepisu babci/ Żur babci Kasi podbija całą Polskę. Recepturę znaleziono na strychu

Artykuł na temat żuru produkowanego w Piekarni Piskorek. Tekst przedstawia pochodzenie tego produktu, odpowiada także na pytanie czym żurek różni się od żuru.

Jedną z nagród, które Piekarnia Piskorek otrzymała za swój wyrób jest godło programu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

17.04.2014

Tygodnik Podhalański

Bania ze smakiem

Informacja na temat IV półfinału konkursu BlogerChef. Program „Doceń polskie” pojawia się w artykule w kontekście Marka Bielskiego – twórcy programu, a zarazem wpsółorganizatora projektu dla blogerów.

17.04.2014

tygodnik Świat i Ludzie

Sos tatarki Premium

Wzmianka na temat sosu tatarskiego firmy TARSMAK, produktu nagrodzonego certyfikatem „Doceń polskie”.

31.03.2014

miesięcznik Nowa Wieś Europejska

Serowy król

Artykuł na temat serów z oferty Spółdzielni Mleczarskiej Ryki. W tekście mowa również o przyznaniu wyrobom tego producenta godła „Doceń polskie”.

01.02.2014

miesięcznik Fresh

Minister rolnictwa honorowym patronem programu „Doceń polskie””

01.02.2014

miesięcznik Fresh

Spróbuj Cydr Lubeski i Poznaj Dobrą Żywność

01.02.2014

miesięcznik Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny

CZARNY KOT – zaprasza…

Rozmowa z Jarosławem Kołsutem z firmy Dionizos oferującej m.in. piwo nagrodzone certyfikatem „Doceń polskie”.

01.03.2014

miesięcznik Kuchnia

Pod śledzika na ostatki

W artykule zaprezentowano produkty związane z ostatkami. Jednym z nich są filety śledziowe firmy Admirał wyróżnione godłem „Doceń polskie”.

01.03.2014

dziennik Głos Koszaliński

Kto ma czosnek, nie boi się trucizny

Artykuł na temat czosnku i jego właściwości. W tekście pojawiła się także wzmianka o sosie czosnkowym firmy Tarsmak, który został doceniony przez Lożę Ekspertów.

Ten sam artykuł ukazał się także w dwóch innych dziennikach:

01.03.2014

dziennik Głos Pomorza

Kto ma czosnek, nie boi się trucizny

01.03.2014

dziennik Głos Szczeciński

Kto ma czosnek, nie boi się trucizny

24.02.2014

tygodnik Gazeta Starachowicka

Sukces zamknięty w słoiczku

Artykuł na temat wyrobów SPO Twój Ogród, które zostały nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.

24.02.2014

Tygodnik Starachowicki

Dżemy i konfitura ze Starachowic nagrodzone przez ekspertów

Informacja o przyznaniu certyfikatów „Doceń polskie” wyrobom SPO Twój Ogród ze Starachowic.

27.02.2014

Dziennik Elbląski

Pączek przynosi szczęście

Prezentacja Cukierni Raszczyk. W tekście mowa nie tylko o pączkach, ale też o rogalikach z powidłem śliwkowym, które zdobyły certyfikat programu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

22.02.2014

dziennik Gazeta Wyborcza Olsztyn

Bolero Chłodni Olsztyn z nagrodą

Informacja o wyróżnieniu lodów BOLERO godłem „Doceń polskie”.

21.02.2014

Echo Dnia Świętokrzyskie Echo Starachowickie

Miał pomysł na pyszny biznes

Tekst na temat przetwórni SPO Twój Ogród ze Starachowic – laureata XI certyfikacji programu „Doceń polskie”.

18.02.2014

Polska Gazeta Krakowska Gorlicka (dodatek tygodniowy do dziennika)

Głosujcie na ulubione piekarnie

Prezentacja piekarni biorących udział w plebiscycie „Dobry Chleb z Dobrych Rąk”. W konkursie bierze udział m.in. Piekarnia ANKA z Ciężkowic, laureat programu „Doceń polskie”.

01.2014

miesięcznik Rynki Alkoholowe

Odwiedziny na parkiecie

Artykuł na temat kondycji spółek giełdowych oferujących alkohol. W tekście mowa o tym, że Cydr Lubelski firmy Ambra zdobył certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

05.02.2014

dziennik Polska Głos Wielkopolski

„Kryształowy tasak” trafił do Obornik

Tekst dotyczący konkursu „Kryształowy tasak”. Zgłoszone wyroby mięsne oceniali m.in przedstawiciele sieci Intermarche i eksperci programu „Doceń polskie”. Nagrodę zdobyła Polędwica wędzona surowa firmy Fulton.

15.01.2014

dwumiesięcznik Buisness&Beuty

Pomaganie jest trendy!

Artykuł na temat akcji Pomaganie jest trendy, którą wspierają organizatorzy programu „Doceń polskie”.

11.2013

dwumiesięcznik Derma News

Voda Collagen z tytułem „Dobry produkt – wybór ekspertów”

Voda Collagen – produkt wyróżniony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” zdobywa kolejne laury. Voda zyskała także uznanie jury konkursu „Dobry produkt – wybór ekspertów”.

Informacja na temat koreczków śledziowych SEKO, dwukrotnie nagradzanych certyfikatem „Doceń Polskie”:

01.02.2014

Caludia

Śledzik na ostro

12.2013

Kwartalnik Mięsne Technologie:

Promuj swoje wyroby godłem „Doceń polskie”

Tekst zawierający najważniejsze zasady dotyczące programu, jego ideę oraz sposób nadawania certyfikatów.

12.2013

Kwartalnik Mięsne Technologie:

Rok 2013 w ocenie przedstawicieli branży mięsnej

Tekst podsumowujący rok 2013. artykuł zawiera wypowiedzi przedstawicieli czterech firm nagrodzonych przez Lożę Ekspertów.

12.2013

miesięcznik Rynki Alkoholowe:

Laur „Doceń polskie” dla alkoholi

Tekst na temat przyznania godła „Doceń polskie” Cydrowi Lubelskiemu i wódkom Wytwórni Wódek i Spirytusu w Toruniu.

23.12.2013

tygodnik Nowa Gazeta Trzebnicka

Kto zdobędzie Smoka Sukcesu za 2013 rok?

Wśród nominowanych do zdobycia Żmigrodzkiego Smoka Sukcesu w kategorii Biznes znalazła się firma MARTON – jeden z laureatów programu „Doceń polskie”.

01.12.2013

miesięcznik Poradnik Handlowca

Wytwórnia Wódek i Spirytusu w Toruniu

Trzy wódki producenta z Torunia zdobyły certyfikaty i tytuły TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”.

Zima 2013/2014

Ilustrowany Kurier Zdrowia

Wiem, co jem!

Tekst na temat ekologicznej i certyfikowanej żywności, w którym cytowany jest Mirek Drewniak, ekspert programu „Doceń polskie” oraz Marek Bielski, twórca przedsięwzięcia.

14.12.2013

miesięcznik Echo Dnia Kieleckie Magazyn

Tradycyjnie, naturalnie i ze smakiem

Artykuł dotyczący wyrobów mięsnych marki Zychowicz.

Produkty firmy z Daleszyc zostały narodzone przez Lożę Ekspertów.

01.12.2013

miesięcznik Przegląd Gastronomiczny

Prosto z ogrodu

Artykuł na temat wyrobów firmy VITAPOL. Producent szczyci się posiadaniem certyfikatów „Doceń polskie”.

09.12.2013

tygodnik Twoje Imperium

Ognista zagrycha

Wzmianka o koreczkach śledziowych firmy SEKO, które wyróżniła Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.11.2013

miesięcznik Przemysł Spożywczy

Godło „Doceń polskie” dla Cydru Lubelskiego

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” wyróżniła Cydr Lubelski.

28.11.2013

Gazeta Olsztyńska, dodatek tygodniowy Gazeta Giżycka

Cukiernia u Adama zaprasza na słodkości

25.11.2013

dziennik Głos Koszaliński

Miód z Sianowa – palce lizać!

Miód rzepakowy z pasieki Miody Józefa zdobył certyfikat programu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

14.11.2013

Gazeta Olsztyńska, dodatek tygodniowy Gazeta Giżycka

Sękacz Mazurski Top Produktem

Informacja o wyróżnieniu sękacza mazurskiego firmy Mark przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

07.11.2013

Gazeta Olsztyńska Gazeta Giżycka

Czekoladowa Julia z godłem „Doceń polskie”

Informacja o przyznaniu certyfikatów wyrobom giżyckiej Cukierni „u Adama”.

06.11.2013

dziennik Echo Dnia Świętokrzyskie

Boczek z pieca z polędwiczką

06.11.2013

dziennik Echo Dnia Kieleckie

Boczek z pieca z polędwiczką

W obu dziennikach ukazały się teksty na temat Boczku z pieca z polędwiczką – wyrobu, który brał udział w jubileszowym audycie.

Jego producentem są Zakłady Mięsne WiR; laureat kwietniowej certyfikacji.

01.09.2013

miesięcznik EuroSTYL

Doceńmy polskie produkty

Rozmowa z Markiem Bielskim, organizatorem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

W artykule przedstawiono ponadto wybrane produkty, które zyskały uznanie Loży Ekspertów.

30.10.2013

dziennik Gazeta Pomorska

Dużo ryby mało lodu

Kolejna publikacja prasowa związana z konkursem „Nasze Dobre”, tym razem z regionu Kujaw i Pomorza. O głosy czytelników starają się m.in. Krówki kujawski firmy InPol, którym Loża Ekspertów przyznała godło „Doceń polskie”.

30.10.2013

dziennik Nowiny

Zwycięzcy plebiscytu Nasze Dobre Podkarpackie/ Nagrodziliśmy najlepsze produkty i usługi regionu

Specjalne wyróżnienie od kapituły plebiscytu otrzymały Krówki mleczne Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Stalowej Woli.

Sylwia Burdzy, przedstawicielka producenta, jest cytowana w tekście.

– Wyróżnione przez kapitułę nasze „Krówki mleczne” produkujemy ręcznie tylko z naturalnych składników, bez żadnych sztucznych konserwantów. Nasze krówki charakteryzują się wspaniałym, mlecznym smakiem. Zachowują swoją delikatną strukturę. Są kruche z zewnątrz, a ciągnące się w środku. Pracownicy, zarząd i dostawcy ucieszą się z tego wyróżnienia, bo jest ono już kolejnym. „Krówki mleczna” zdobyła m.in certyfikat „Doceń Polskie” oraz tytuł „Top Produkt” – powiedziała S. Burdzy.

24.10.2013

Polska Dziennik Łódzki. Kocham gotowanie

Kulinarne perełki wyłowione z sieci

Tekst na temat książki podsumowującej I edycję konkursu „BlogerChef”.

Program „Doceń polskie” pojawia się w tekście w kontekście Marka Bielskiego – twórcy programu i inicjatora konkursu dla blogerów.

10.2013

miesięcznik Mistrz Branży

Pieczywo tak dobre, że aż trudno się oprzeć

Rozmowa z Mirkiem Drewniakiem, przewodniczącym Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

21.10.2013

dziennik Gazeta Pomorska

Pieką Chleb po staremu

Kolejna odsłona plebiscytu „Nasze Dobre”. W konkursie biorą udział krówki firmy Inpol, które zostały nagrodzone certyfikatem „Doceń polskie”.

17.10.2013

dziennik Gazeta Pomorska

Nasze dobre z Kujaw i Pomorza

Kolejna odsłona konkursu „Nasze Dobre”. W gronie produktów starających się o zdobycie laurów znalazła się Krówka kujawska firmy Inpol. Ów słodki wyrób zdobył godło „Doceń polskie”.

11.10.2013

dziennik Gazeta Pomorska

Nasze dobre z Kujaw i Pomorza

Kolejna odsłona konkursu „Nasze Dobre” na najlepsze produkty regionalne.

Krówka kujawska firmy INPOL została nagrodzona godłem „Doceń polskie”, a teraz stara się o zdobycie nagrody w plebiscycie redakcji.

11.10.2013

dziennik Głos Koszaliński Nasze Dobre z Pomorza

Przez żołądki do serca

11.10.2013

dziennik Głos Szczeciński Nasze Dobre z Pomorza

Przez żołądki do serca

11.10.2013

Głos Pomorza (dodatek jednorazowy) Nasze Dobre z Pomorza

Przez żołądki do serca

09.10.2013

dziennik Nowiny

Nasze Dobre Podkarpackie – Znak jakości Nowin

Tygodnik opublikował listę produktów biorących udział w konkursie Nasz Dobre Podkarpackie.

O zwycięstwo starają się m.in. Krówki mleczne produkowane przez OSM w Stalowej Woli. Krówki zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów certyfikatem i tytułem TOP PRODUKT.

01.10 2013

miesięcznik Przegląd Piekarski i Cukierniczy

Pieczywo z godłem „Doceń polskie”

01.10.2013

dziennik Gazeta Pomorska

Firmy czekają na głos

27.09.2013

dziennik Gazeta Olsztyńska

Nie z każdej mąki będzie smaczny chleb

01.10.2013

miesięcznik Piekarstwo

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

09.2013

miesięcznik Mistrz Branży

Pieczywo i mąki z godłem „Doceń polskie”

07.2013

dwumiesięcznik Restauracja:

Sztrass Burger na cześć Karola

08.08.2013

Tygodnik Nadwiślański:

Docenili sandomierski

08.2013
miesięcznik Informator Swarzędzki
Szlacheckie wyroby ze Swarzędza zdobyły certyfikaty „Doceń polskie”
Dwa wyroby Zakładów Mięsnych „BYSTRY” zostały wyróżnione przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

Continue reading