Media o DP – INTERNET

12.06.2018
portal HotelInfo24.pl
Terroir Hospitality – Warsaw. Światowi Szefowie kuchni wybrali Oleje Green Spoon
Informacja na temat wydarzenia z udziałem produktów Green Spoon. Olej tej marki zdobył znak jakości „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

04.06.2018
portal ŻycieHandlowe.com
Zasmakuj Italii w swojej kuchni!
Informacja na temat Mąki na pizzę: produktu z oferty Młyna Jaczkowice, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

04.06.2018
portal Lifestyle.Newseria.pl
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia”

04.06.2018
portal Prezeska.pl
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice

04.06.2018
PierwszyPortalRolny.pl
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia”

05.06.2018
portal Ugotuj.to
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
Opis produktu z oferty Młyna Jaczkowice. Mąki tego producenta zdobyły znaki jakości „Doceń polskie”.

23.05.2018
portal HurtIDetal.pl
Znak jakości „Doceń Polskie” dla produktów marki własnej „Marysia”!
Informacja o przyznaniu wyróżnienia wyrobom dostępnym wyłącznie w sieci sklepów POLOmarket.
Autor tekstu posługuje się informacją o zdobyciu znaków „Doceń Polskie” (nie „Doceń polskie – MARKI WŁASNE”).

Continue reading

Media o DP – PRASA

05.2018
Miesięcznik Handlowy
Ser Aldamder Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach
Informacja o przyznaniu znaku jakości propozycji z oferty MSM w Mońkach.

17.05.201
tygodnik Życie na gorąco
Ser topiony kremowy z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej…
Informacja o wyróżnieniu godłem „Doceń polskie” sera z oferty MSM Mońki.

04.2018
kwartalnik BUSINESSPL
Amplus
Rozmowa z Bartłomiejem Skrzydlewskim, prezesem zarządu firmy Amplus. Spółka jest laureatem programu „Doceń polskie”.

04.2018
kwartalnik BUSINESSPL
Jakość, tradycja i nowoczesność w polskim masarstwie
Prezentacja firmy Zakłady Mięsne Henryk Kania. W tekście czytamy, że spółka zdobyła m.in. znaki jakości „Doceń polskie”.

05.2018
miesięcznik AGRO Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych
Potwierdzam: klient ma zawsze rację
Rozmowa z Romanem Gorzkowskim, właścicielem gospodarstwa ekologicznego z Władysławowa. Kaczka z Zagrody Łąckiej i Kurczak z Zagrody Łąckiej tego producenta zyskały uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

29.04.2018
Tygodnik Poradnik Rolniczy
Widać dobre zarządzanie spółdzielnią
12 kwietnia odbyło się Walne Zgromadzenie Przedstawicieli OSM w Siedlcach. Tekst dotyczy tego wydarzenia, mowa w nim również o nagrodach przyznanych wyrobom z Siedlec. Wśród zdobytych laurów są znaki jakości „Doceń polskie”.

Continue reading

Nowy numer kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości”. Zapraszamy do lektury!

Już jest! Na początku kwietnia ukazało się 12. wydanie bezpłatnego kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości” redagowanego przez twórców programu promocyjnego.

Celem magazynu jest promowanie wyrobów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów oraz ich producentów. Co więcej, kwartalnik dostarcza także wiedzy na temat rodzimej kuchni i inspiruje do wypróbowania przepisów kulinarnych. W każdym wydaniu dostępne są rozmowy z przedstawicielami nagrodzonych firm, ciekawostki na temat branży i samego programu oraz prezentacje wyróżnionych artykułów spożywczych.

W kwietniowym numerze można znaleźć m.in. rozmowę z Mieczysławem Walkowiakiem, Wiceprezesem Zarządu ds. Handlu i Marketingu firmy SOKOŁÓW S.A., czy też odpowiedź na pytanie na czym polega tajemnica sukcesu Cukierni Consonni.
W wydaniu zawarto również informacje o znaczeniu znaków „Doceń polskie” dla Grupy Cedrob: największego polskiego producenta mięsa.
W kwartalniku dostępny jest także przepis na aromatyczny rosół oraz garść inspiracji dotycząca majowych spotkań na świeżym powietrzu. Jak zwykle, w numerze nie zabrakło zapowiedzi kolejnej atestacji i krótkiego podsumowania minionego audytu.

Co miesiąc średnio 93 artykuły, czyli program „Doceń polskie” w mediach

Co miesiąc średnio 93 artykuły, czyli program „Doceń polskie” w mediach 1116 publikacji na temat programu „Doceń polskie” i jego laureatów ukazało się w ciągu 12 miesięcy (zestawienie obejmuje okres 11.2016-10.2017). Instytut Monitorowania Mediów wycenił 964 spośród nich. Publikacje te są warte ponad milion złotych! Dokładniej: 1 780 511 złotych!

Z danych tych wynika, że średnio co miesiąc w mediach ukazują się 93 artykuły dotyczące programu „Doceń polskie” oraz produktów nagrodzonych tym znakiem. Warto odnotować, że teksty są publikowane zarówno w mediach branżowych, jak i lokalnych oraz ogólnopolskich.

Więcej informacji na temat obecności programu w mediach, a także działań PR towarzyszących programowi można znaleźć w raporcie dostępnym tutaj.

Zapraszamy do lektury!

Program „Doceń polskie” na łamach kwartalnika „Mięsne Technologie”

Organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” na łamach najnowszego wydania kwartalnika „Mięsne Technologie” podsumowują rok 2017, zwłaszcza w kontekście branży mięsnej. To kolejny artykuł prasowy na temat przedsięwzięcia propagującego rodzimą żywność i jej wytwórców.

Tekst podsumowuje ubiegłoroczne atestacje żywności, dostarcza także informacji o wzbogaconym pakiecie korzyści dla laureatów programu promocyjnego „Doceń polskie” . Materiał jest dostępny w nowym wydaniu kwartalnika „Mięsne Technologie” (zima 2017, strona 52). Link do elektronicznego wydania tutaj. Zapraszamy do lektury!

Podczas ubiegłorocznych atestacji żywności Loża Ekspertów wyróżniła w sumie 112 produktów z oferty 40 firm reprezentujących branżę mięsną.
Tymczasem za nami już pierwszy z tegorocznych audytów (wydarzenie miało miejsce 31 stycznia w Sosnowcu), a organizatorzy programu już przygotowują się do kolejnego. 
XXVIII certyfikacja produktów spożywczych odbędzie się  25 kwietnia w Sosnowcu. Więcej informacji o tym wydarzeniu.

Tradycyjnie już, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”, pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, oceni wszystkie zgłoszone wyroby pod względem smaku, wyglądu i stosunku jakości do ceny. Za każdą z cech można otrzymać od 1 do 10 punktów.
Produkty, które zdobędą min. 7,5 pkt otrzymają godło programu. Natomiast te z maksymalnymi notami honorowane będą tytułem TOP PRODUKT.