Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Odliczamy dni do XXIX atestacji żywności (ocena produktów spożywczych będzie miała miejsce 25 lipca w Sosnowcu), natomiast redakcja miesięcznika „Raport Rolny” już zapowiada Dzień polskiej żywności.

To nietypowe „święto” zostało zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Szczególny dzień przypada 25 sierpnia, a w tym roku będziemy obchodzić go już po raz szósty!

O czym jeszcze informuje prasa?

Dziennik „Gazeta Wrocławska” zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Makaronu, który trwa w Pochlebnej. Producent z Wrocławia zdobył znak jakości „Doceń polskie” za jeden z chlebów żytnich wypiekanych w tym miejscu. Wypieki Pochlebnej i wartości odżywcze żytniego pieczywa przybliża swoim czytelnikom także „Tygodnik Poradnik Rolniczy”.
Ta sama redakcja opisuje również działalność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach, której wyroby nagrodzono znakami programu „Doceń polskie”.

Z kolei na łamach dwumiesięcznika „Forum Mleczarskie Handel” przypomniano o wyróżnieniu certyfikatem jakości specjału Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Informacje o mąkach Młyna Jaczkowice (laureata programu „Doceń polskie”) z linii „Domowa Piekarnia” są natomiast dostępne w tygodniku „Gazeta Częstochowska”.

 

Media o DP – INTERNET

20.04.2019
portal Tygodnik-rolniczy.pl
OSM w Siedlcach zainwestuje w produkcję sera mozzarella
Materiał prasowy poświęcony OSM w Siedlcach – laureatowi „Doceń polskie”.

17.04.2019
portal KobietaMag.pl
Najlepsze przepisy na sernik, który zawsze się uda. 17 pomysłów, które zechcesz wypróbować!

7.4.2019
portal RaportRolny.com
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

7.4.2019
portal RaportRolny.com
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Burgundia.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Narodzenie.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Karafki.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Medporady.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Dieta.lekarka.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Konfesjonał.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Rzodlkiewka.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Zdrowiej.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Koperek.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal Zabaione.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

2.4.2019
portal DomzOgrodem.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

3.4.2019
portal NowyPm.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

3.4.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Wielkanoc nieco mniej tradycyjna

1.4.2019
portal JedzenieInfo.pl
Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

28.4.2019
portal PomysłnaDom.pl
Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

22.03.2019
portal Spożywcze.info
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

22.03.2019
portal CentrumPR.pl
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

22.03.2019
portal Wirtualnemedia.pl
Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

8.03.2019
portal KierunekSpożywczy.pl
Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości

7.03.2019
portal Smaker.pl (Interia.pl)
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”

4.03.2019
portal TVP.pl
Ser jak deser

4.03.2019
portal Telexpress.tvp.pl
W Wólce Krowickiej krowie mleko rządzi

2.03.2019
portal Rzeszów.tvp.pl
Leda ser z Wólki Krowickiej nagrodzony w programie promocyjnym „Doceń polskie”

27.02.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości.

27.02.2019
portal RaportRolny.com
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości.

27.02.2019
portal RaportRolny.pl
Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości.

23.02.2019
portal eLubaczow.com
Firma Leda Ser z certyfikatem „Doceń polskie”

22.02.2019
portal GospodarkaPodkarpacka.pl
Certyfikat „Doceń polskie” dla serów firmy Leda Ser z Wólki Krowickiej

15.02.2019
portal MyLomza.pl
Łomża Jasne i Łomża Miodowe wyróżnione

15.02.2019
portal KierunekSpożywczy.pl
Piwa Łomża z certyfikatem Doceń Polskie

14.02.2019
portal Wyborcza.pl
Superżywność z Pomorza Zachodniego
„Województwo zachodniopomorskie od 2008 roku jest członkiem prestiżowej Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, która promuje lokalną tożsamość oraz regionalną żywność. Przykład zachodniopomorskich przedsiębiorców, między innymi właścicieli gospodarstw rolnych, pokazuje, jak wiele można w tej dziedzinie osiągnąć” – czytamy we wstępie do tekstu.
W artykule mowa m.in. o działalności firmy Malinowy Ogród, który jest laureatem programu „Doceń polskie”.

15.02.2019
Pierwszy Portal Rolny
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE
Piwa Łomża Jasne i Łomża Miodowe zostały nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.

14.02.2019
PortalSpożywczy.pl
Piwa Łomża z certyfikatem jakości „Doceń polskie”

14.02.2019
portal Biznes.Newseria.pl
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE

14.02.2019
portal ŻycieHandlowe.pl
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE

14.02.2019
portal PoradnikHandlowca.pl
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE

14.02.2019
portal Innowacje.Newseria.pl
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE

14.02.2019
portal Lifestyle.Newseria.pl
PIWA ŁOMŻA DOCENIONE CERTYFIKATEM DOCEŃ POLSKIE

8.02.2019
portal Września.info.pl
Z archiwum „WW”. Tajniki smaku i sukcesu Grzegorza Paszaka z Pyzdr
Firma posiada na swoim koncie także znak programu „Doceń polskie”

7.02.2019
portal MistrzBranży.pl
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

7.02.2019
portal NowyPM.pl
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

5.02.2019
portal Kamienskie.info
Chleb pałucki z Piekarni Żelek nagrodzony prestiżowym certyfikatem jakości
Informacja prasowa na temat zdobycia przez Piekarnię Żelek certyfikatu jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułu TOP PRODUKT.

4.02.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

4.02.2019
portal RaportRolny.pl
Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

29.01.2019
portal Głos24.pl
Miechowskie osobowości nagrodzone!
25 stycznia odbyło się miechowskie spotkanie noworoczne. Podczas wydarzenia, już po raz piąty, wręczone zostały nagrody burmistrza Miechowa dla osób i instytucji, które na wzór Macieja Miechowity budują pozytywny wizerunek miasta.
„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Miechowie została nagrodzona w kategorii Lider Przedsiębiorczości. „Społem” zostało wcześniej nagrodzone laurami programu „Doceń polskie”.

23.01.2019
portal Spożywcze.Info
ETERNO – SMAK PONAD STULETNIEJ RODZINNEJ TRADYCJI
Prezentacja firmy ETERNO, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”

Continue reading