Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Odliczamy dni do XXIX atestacji żywności (ocena produktów spożywczych będzie miała miejsce 25 lipca w Sosnowcu), natomiast redakcja miesięcznika „Raport Rolny” już zapowiada Dzień polskiej żywności.

To nietypowe „święto” zostało zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Szczególny dzień przypada 25 sierpnia, a w tym roku będziemy obchodzić go już po raz szósty!

O czym jeszcze informuje prasa?

Dziennik „Gazeta Wrocławska” zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Makaronu, który trwa w Pochlebnej. Producent z Wrocławia zdobył znak jakości „Doceń polskie” za jeden z chlebów żytnich wypiekanych w tym miejscu. Wypieki Pochlebnej i wartości odżywcze żytniego pieczywa przybliża swoim czytelnikom także „Tygodnik Poradnik Rolniczy”.
Ta sama redakcja opisuje również działalność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach, której wyroby nagrodzono znakami programu „Doceń polskie”.

Z kolei na łamach dwumiesięcznika „Forum Mleczarskie Handel” przypomniano o wyróżnieniu certyfikatem jakości specjału Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Informacje o mąkach Młyna Jaczkowice (laureata programu „Doceń polskie”) z linii „Domowa Piekarnia” są natomiast dostępne w tygodniku „Gazeta Częstochowska”.

 

Media o DP – INTERNET

23.01.2019
portal Spożywcze.Info
ETERNO – SMAK PONAD STULETNIEJ RODZINNEJ TRADYCJI
Prezentacja firmy ETERNO, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”

22.01.2019
portal ForumFirm.pl
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
Producenci żywności dzielą się przepisami na przekąski. Składnikami przysmaków są m.in. wyroby nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie”.

22.01.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami

21.01.2019
portal Jedzenie.Info.pl
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami

22.01.2010
portal Żywnoścuowy.Poradnik-Zdrowia.pl
Smak i aromat ulubionych wypieków
Opis Dolnośląskiej Mąki Tortowej z oferty Młyna Jaczkowice. Produkt zdobył uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

22.01.201
portal NewsKafito.pl
Smak i aromat ulubionych wypieków

22.01.2010
portal ArchNews.pl
Smak i aromat ulubionych wypieków

22.01.2010
portal Kafito.pl
Smak i aromat ulubionych wypieków

17.01.2019
portal InformatorSpozywczy.pl
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
Zapowiedź XXXI atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.

17.01.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

17.01.2019
portal OgrodInfo.pl
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

18.01.2019
portal Nowego Przeglądu Mleczarskiego
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!
Zapowiedź kolejnej atestacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.

18.01.2019
portal MSKIP.pl
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

18.01.2019
portal Jedzenie.Info.pl
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

18.01.2019
portal MistrzBranży.pl
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

20.12.2018
portal Food-Forum.pl
Eterno – smak ponad stuletniej rodzinnej tradycji
Prezentacja marki ETERNO, jednego z laureatów programu „Doceń polskie”.

Continue reading