Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Odliczamy dni do XXIX atestacji żywności (ocena produktów spożywczych będzie miała miejsce 25 lipca w Sosnowcu), natomiast redakcja miesięcznika „Raport Rolny” już zapowiada Dzień polskiej żywności.

To nietypowe „święto” zostało zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Szczególny dzień przypada 25 sierpnia, a w tym roku będziemy obchodzić go już po raz szósty!

O czym jeszcze informuje prasa?

Dziennik „Gazeta Wrocławska” zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Makaronu, który trwa w Pochlebnej. Producent z Wrocławia zdobył znak jakości „Doceń polskie” za jeden z chlebów żytnich wypiekanych w tym miejscu. Wypieki Pochlebnej i wartości odżywcze żytniego pieczywa przybliża swoim czytelnikom także „Tygodnik Poradnik Rolniczy”.
Ta sama redakcja opisuje również działalność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach, której wyroby nagrodzono znakami programu „Doceń polskie”.

Z kolei na łamach dwumiesięcznika „Forum Mleczarskie Handel” przypomniano o wyróżnieniu certyfikatem jakości specjału Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Informacje o mąkach Młyna Jaczkowice (laureata programu „Doceń polskie”) z linii „Domowa Piekarnia” są natomiast dostępne w tygodniku „Gazeta Częstochowska”.

 

Media o DP – INTERNET

27.07.2018
portal Jedzenie.Info.pl
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”
Podsumowanie lipcowej certyfikacji produktów spożywczych.

27.07.2018
portal ForumFirm.pl
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

27.07.2018
portal NowyPrzemysłMleczarski
Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

30.07.2018
portal Spożywcze.Info
DWUDZIESTA DZIEWIĄTA OCENA ŻYWNOŚCI W RAMACH PROGRAMU „DOCEŃ POLSKIE”

18.07.2018
portal FirmyMięsne.pl
Boczek wędzony nagrodzony – producent lubelskie
Rozmowa z przedstawicielem Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Mieczysław Witkowski. Firma jest laureatem programu „Doceń polskie”. Uznanie Loży Ekspertów zdobył m.in. Boczek wiejski tego producenta.

18.07.2018
portal WrotaPodlasia.pl
Już 19 zakładów produkcyjnych w Grupie MLEKOVITA – zakłady w Kaliszu i Koźminie Wielkopolskim włączone do MLEKOVITY
1 lipca 2018 roku globalna siła rynkowa Grupy MLEKOVITA powiększyła się do 19 zakładów produkcyjnych. Dwa nowe zakłady to Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kaliszu z jej oddziałem w Koźminie. W tekście przypomniano, że producent jest laureatem wielu nagród i wyróżnień, firma zdobyła m.in. znaki jakości „Doceń polskie”.

12.07.2018
portal WszystkoDlaKucharzy.com
Lody wegańskie – początek drogi
Tekst prezentujący działalność firmy Lody Syrenka, laureata programu „Doceń polskie”.

12.07.2018
PierwszyPortalRolny
Wegańskie lody: doceniany przez konsumentów i ekspertów produkt z potencjałem
Informacja na temat marki Lody Syrenka. Jeden z produktów firmowanych tym znakiem zdobył godło jakości „Doceń polskie”.

10.07.2018
portal MSKIP.pl
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?
Dietetyk Pochlebnej (producenta chleba nagrodzonego certyfikatem „Doceń polskie”) dzieli się informacjami dot. chleba żytniego. Tekst dostarcza także przepisów na dania z chlebem żytnim.

10.07.2018
portal HurtiDetal.pl
Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

26.06.2018
PierwszyPortalRolny.pl
XXIX audyt żywności. Marka Kujawski zmierza po kolejne znaki „Doceń polskie”
Zapowiedź kolejnej atestacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”. W tekście mowa także o udziale wyrobów marki Kujawski w certyfikacji.

20.06.2018
portal Rolnictwo.com
25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności
Zapowiedź kolejnej edycji „święta” zainicjowanego przez twórców programu „Doceń polskie”.

21.06.2018
portal ForumFirm.pl
Lody Syrenka podwójna czekolada TOP PRODUKTEM programu „Doceń polskie”
Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” wyróżniła wegańskie lody sygnowane marką Lody Syrenka.

21.06.2018
portal MSKIP.pl
25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności
Zapowiedź nietypowego święta, którego pomysłodawcami są twórcy programu „Doceń polskie”.

18.06.2018
portal NewsGastro.pl
Różne oblicza burgera
Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się przepisami na burgery. Do ich przygotowania potrzebne są produkty z godłem jakości.

18.06.2018
portal BabciPolka.pl
Różne oblicza burgera

15.06.2018
portal NowyPrzeglądMleczarski.pl
25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności
Zapowiedź kolejnej edycji „święta” zainicjowanego przez twórców programu „Doceń polskie”

13.06.2018
portal WszystkoDlaKucharzy.com
Różne oblicza burgera
Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się przepisami na burgery. Składnikiem każdej propozycji jest produkt nagrodzony przez Lożę Ekspertów.

13.06.2018
portal RaportRolny.pl
RÓŻNE OBLICZA BURGERA
Laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie” dzielą się przepisami na burgery. Składnikiem każdej propozycji jest produkt z certyfikatem jakości „Doceń polskie”.

13.06.2018
portal GazetaCz.com
Zasmakuj Italii w swojej kuchni!– Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
Artykuł na temat specjalnej mąki do pizzy – produktu z oferty Młyna Jaczkowice, który jest laureatem programu „Doceń polskie”. Tekst zawiera także przepis na pizzę

12.06.2018
portal PrzeglądOlkuski.pl
Olkuskie Trojaki w uznaniu za jakość i pomysł
„Społem” Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Olkuszu jest jednym z laureatów tegorocznej edycji Trojaka Olkuskiego. Nagrody Burmistrza Miasta i Gminy Olkusz dla najlepszych przedsiębiorców zostały wręczone podczas uroczystej gali w Centrum Kultury. Wypieki „Społem” z Olkusza wcześniej zdobyły m.in. znaki jakości „Doceń polskie”.

Continue reading