Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Odliczamy dni do XXIX atestacji żywności (ocena produktów spożywczych będzie miała miejsce 25 lipca w Sosnowcu), natomiast redakcja miesięcznika „Raport Rolny” już zapowiada Dzień polskiej żywności.

To nietypowe „święto” zostało zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Szczególny dzień przypada 25 sierpnia, a w tym roku będziemy obchodzić go już po raz szósty!

O czym jeszcze informuje prasa?

Dziennik „Gazeta Wrocławska” zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Makaronu, który trwa w Pochlebnej. Producent z Wrocławia zdobył znak jakości „Doceń polskie” za jeden z chlebów żytnich wypiekanych w tym miejscu. Wypieki Pochlebnej i wartości odżywcze żytniego pieczywa przybliża swoim czytelnikom także „Tygodnik Poradnik Rolniczy”.
Ta sama redakcja opisuje również działalność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach, której wyroby nagrodzono znakami programu „Doceń polskie”.

Z kolei na łamach dwumiesięcznika „Forum Mleczarskie Handel” przypomniano o wyróżnieniu certyfikatem jakości specjału Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Informacje o mąkach Młyna Jaczkowice (laureata programu „Doceń polskie”) z linii „Domowa Piekarnia” są natomiast dostępne w tygodniku „Gazeta Częstochowska”.

 

Media o DP – INTERNET

28.06.2019
portal Newsgastro.pl
Osobowości. Anna Skowrońska
Materiał prasowy na temat Anny Skowrońskiej, właścicielki Gospodarstwa Rybackiego „Zielenica”. W tekście zaznaczono, iż produkt firmy Pstrąg wędzony na gorąco, regularnie, co dwa lata nagradzany jest laurami programu „Doceń polskie”.

26.06.2019
portal Nowoczesnafarma.pl
Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT

25.06.2019
portal RaportRolny.pl
Latem poznaj siłę koktajli

25.06.2019
portal MistrzBranży.pl
Latem poznaj siłę koktajli

30.06.2019
portal KierunekSpożywczy.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

21.05.2019
portal SadNowoczesny.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

28.05.2019
Tygodnik Ostrołęcki
Aleksandrowo. „U Tereski” Wyrób i Sprzedaż Wędlin Metodą Tradycyjną Teresa Stepnowska laureatem ogólnopolskiego programu Doceń Polskie

25.05.2019
portal DziennikZachodni.pl
Polska żywność jest najlepsza. Loża ekspertów przyznała wyróżnienia 170 produktom

23.05.2019
portal WarzywaiOwowce.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

23.05.2019
portal NowoczesnaFarma.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

23.05.2019
portal NowyPM.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

20.05.2019
portal HurtiDetal.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności
Relacja z XXXII certyfikacji żywności

20.05.2019
portal CentrumPR.pl
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

20.05.2019
portal Wirtualnemedia.pl:
Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

7.05.2019
portal WarzywaiOwoce.pl
Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowa. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!
Zapowiedź zbliżającej się wielkimi krokami XXXII certyfikacji żywności

7.05.2019
portal Sosnowiecki.pl
Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowa. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

7.05.2019
portal SadNowoczesny.pl
Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowa. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

7.05.2019
portal NowoczesnaFarma.pl:
Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowa. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

Continue reading