Zapraszamy do lektury październikowego wydania magazynu KUCHNIA!

Numer zawiera m.in. przepisy kulinarne na dania przygotowane wyłącznie z polskich produktów.
W miesięczniku znajdziemy także listę laureatów plebiscytu KUCHNIA Polska 2017, którego partnerem jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”.

Jury wyłoniło zwycięskie produkty w 6 kategoriach:

  • warzywa i owoce świeże i przetworzone
  • wyroby mięsne
  • produkty zbożowe
  • sosy i tłuszcze
  • napoje (soki, alkohole)
  • przetwory mleczne

Łącznie uhonorowano 20 produktów, w tym 8 zwycięskich i 12 wyróżnionych. Ich wytwórcy otrzymują prawo do korzystania z logotypu „KUCHNIA poleca” przez najbliższe 12 miesięcy.

W gronie tym znalazły się również artykuły spożywcze, którym Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyznała znak jakości i tytuł TOP PRODUKT. Są to: Majonez Stołowy Kętrzyński (MAJONEZY SPP-H) oraz Cydr Lubelski niefiltrowany (AMBRA).

Filmowa relacja z festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Mija miesiąc od II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Gospodarzem wydarzenia, którego pomysłodawcą i organizatorem jest Wiesław Bober była Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach.
Celem spotkania zorganizowanego 19 sierpnia była promocja gęsiny oraz propagowanie młodych zdolnych kucharzy. Patronem merytorycznym festiwalu był Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”.

Konkursowe emocje przybliża krótki film przygotowany przez redakcję programu „Agropasja” emitowanego m.in. na antenie stacji Polsat News. Materiał wideo jest już dostępny na kanale YouTube programu „Doceń polskie”.

Zapraszamy do obejrzenia filmu!

 

Do wypieków, gotowi, start!

Za nami drugi odcinek trzeciej serii programu „Bake Off – Ale Ciacho!”.
W ramach tego kulinarnego show cukiernicy-amatorzy będą rywalizowali o nagrodę główną – 50 tys. złotych oraz tytuł Polskiego Mistrza Wypieków. Zmagania uczestników programu można śledzić co poniedziałek, o godzinie 21:45, na antenie TVP2. Więcej informacji na temat przedsięwzięcia można znaleźć na stronie internetowej http://bakeoff.vod.tvp.pl.

Cukiernicy aspirujący do tytułu Polskiego Mistrza Wypieków korzystają m.in. z Mąki pszennej tortowej. Specjał z oferty Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. już po raz trzeci jest obecny na planie zdjęciowym programu. Mąka pszenna tortowa to jeden z produktów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Propozycja Młynów Stoisław zdobyła zarówno godło jakości, jak i tytuł TOP PRODUKT. Oznacza to, że mąka otrzymała maksymalne noty za wszystkie oceniane aspekty (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny). Uznanie specjalistów z branży spożywczej zdobyła także inna propozycja Młynów Stoisław, tj. Płatki owsiane górskie ekstra (TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”).

Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Na łamach magazynów poświęconych szeroko pojętej branży spożywczej ukazały się artykuły na temat producentów, których wyroby zdobyły znaki jakości „Doceń polskie”.

W sierpniowym wydaniu miesięcznika Przegląd Piekarski i Cukierniczy można znaleźć tekst na temat działalności Społem PSS w Zawierciu. Cztery propozycje z oferty tego producenta zyskały znaki jakości „Doceń polskie”. Natomiast w najnowszym, wrześniowym numerze tego magazynu, ukazał się artykuł dot. firmy Polskie Piekarnie. Godła promocyjne otrzymały cztery produkty tej spółki.

Z kolei informacja o makaronach firmy Pol-Foods (które także zdobyły laury programu „Doceń polskie”) jest dostępna w miesięczniku „Hurt i Detal”.

Uwadze dziennikarzy nie umknął także Dzień polskiej żywności – „święto” zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Do uczczenia tego dnia zapraszały m.in. redakcje miesięczników „Top Agrar Polska” oraz „Raport Rolny”.

II edycja Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina” była tematem artykułów opublikowanych m.in. na łamach dwumiesięcznika „Restauracja” oraz miesięczników „Poradnik Restauratora” oraz  „Przegląd Gastronomiczny”.

Program promocyjny „Doceń polskie” był jednym z patronów merytorycznych wydarzenia, które odbyło się w Pabianicach.
 

Media o DP – INTERNET

16.05.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
Cykoria na trzy sposoby
Firma Bakor, laureat programu „Doceń polskie”, dzieli się informacjami na temat cykorii oraz przepisami kulinarnymi na dania z tym warzywem.

16.05.2018
portal E-Krajna.pl
Piekarnia Grochola laureatem programu „Doceń polskie”
Prawdziwy Chleb zdobył znak jakości „Doceń polskie”.

15.05.2018
portal BiznesNewseria.pl
Piekarnia Grochola laureatem programu „Doceń polskie”

08.05.2018
portal GazetaCodzienna.pl
Kefir król lata!
Tekst na temat kefiru i jego właściwości. W artykule mowa także o wyrobie z oferty OSM w Skoczowie. Propozycja tego producenta zdobyła laury programu „Doceń polskie”.

27.04.2018
portal Spożywcze.Info
NA MAJÓWKĘ! PODPOWIADAMY CO ZABRAĆ NA ŁONO NATURY I O CZYM PAMIĘTAĆ ORGANIZUJĄC PIKNIK.
Artykuł z poradami ułatwiającymi organizację pikniku. Tekst zawiera także przepisy laureatów programu promocyjnego „Doceń polskie” na orzeźwiające napoje.

27.04.2018
portal ForumMleczarskie.pl
Masło: Popyt rośnie
Artykuł na temat masła i jego spożycia w Polsce. W tekście zawarto m.in. informację na temat masła klarowanego firmy Sertop, które zdobyło znak „Doceń polskie”.

27.04.2018
portal Tygodnik-Rolniczy.pl
OSM Siedlce z nowymi produktami i 2 mln złotych zysku
Informacja na temat Walnego Zgromadzenia Przedstawicieli Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach. Firma jest laureatem programu „Doceń polskie”.

26.04.2018
portal ForumMleczarskie.pl
Marfor (FHU): Serecki Marforki Zestaw grillowy
Wkrótce rozpoczęcie sezonu grillowego. Firma Marfor, laureat programu promocyjnego „Doceń polskie”, przygotowała na tę okoliczność nowy produkt – Zestaw Grillowy.

27.04.2018
portal RolnikPolski.pl
XXVIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”
Relacja z kwietniowego audytu programu „Doceń polskie”.

26.04.2018
portal NowyPM.pl
XXVIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”

26.04.2018
portal InformatorSpozywczy.pl
XXVIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”

24.04.2018
portal KobietawSwiecie.pl
Na majówkę! Polecamy niezawodne porady
Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się przepisami na orzeźwiające napoje. Tekst zawiera także wskazówki ułatwiające organizację pikniku.

24.04.2018
portal ForumFirm.pl
Na majówkę!

23.04.2018
portal uDziewczyn.pl
Na majówkę!

23.04.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
Na majówkę!

23.04.2018
PierwszyPortalRolny
Na majówkę!

12.04.2018
portal HotelInfo24.pl
Program „Doceń polskie” – 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności
Zapowiedź kolejnej atestacji żywności organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”

11.04.2018
portal HurtiDetal.pl
Zasmakuj Italii w swojej kuchni! – Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
Artykuł na temat produktów linii „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice. W kolekcji tej znajdziemy m.in. specjalną mąkę do pizzy. Autor tekstu przypomina, że Młyn Jaczkowice to laureat programu „Doceń polskie”.

03.04.2018
portal WarzywaiOwoce.pl
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Zapowiedź kwietniowej atestacji żywności organizowanej w ramach programu promocyjnego „Doceń polskie”.

03.04.2018
portal WiesciRolnicze.pl
„Doceń Polskie” – 25 kwietnia kolejny audyt żywności

27.03.2018
portal GazetaCodzienna.pl
SKOCZOWSKIE SMAK NATURY!
Artykuł sponsorowany prezentujący działalność OSM Skoczów. W tekście mowa także o godłach „Doceń polskie” przyznanych wyrobom tego producenta.

27.03.2018
portal RolnikPolski.pl
Smacznie i odświętnie: wielkanocne inspiracje kulinarne
Laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie” dzielą się pomysłami na świąteczne specjały, których składnikami są produkty nagrodzone przez Lożę Ekspertów.

27.03.2018
portal Czest.Info
Smacznie i odświętnie: wielkanocne inspiracje kulinarne

26.03.2018
portal Jedzenie.Info.pl
Smacznie i odświętnie: wielkanocne inspiracje kulinarne

26.03.2018
portal FirmyMiesne.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek
Prezentacja wyrobów marki Hańderek w kontekście świąt wielkanocnych. Specjały Hańderek zdobyły uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

21.03.2018
portal InformacjeDlaPrasy.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek
Prezentacja wyrobów marki Hańderek, w tym produktów nagrodzonych znakami jakości „Doceń polskie”.

21.03.2018
portal WirtualneMedia.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal ŻywnościowyPoradnik-Zdrowia.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal NewsKafito.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal Poradnik-Zdrowia.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal Kafito.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal ArchNews.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

21.03.2018
portal CentrumPR.pl
Wielkanoc z wędlinami Hańderek

20.03.2018
portal Lisfestyle.Newseria.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
Opis produktu pochodzącego z oferty Młyna Jaczkowice. Autor tekstu przypomina, że Dolnośląska Mąka Tortowa zdobyła znak jakości „Doceń polskie”.

20.03.2018
portal Poradnik-Zdrowia.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

20.03.2018
portal Cialo.Poradnik-Zdrowia.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

20.03.2018
portal TrendBlend.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

20.03.2018
portal Uroda.Poradnik-Zdrowia.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice

19.03.2018
portal AgroPolska.pl
Doceń polskie. W kwietniu odbędzie się kolejny audyt żywności

19.03.2018
portal RolnikPolski.pl
Doceń polskie. W kwietniu odbędzie się kolejny audyt żywności

19.03.2018
portal RaportRolny.com
Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

18.03.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności
Zapowiedź najbliższej atestacji żywności organizowanej w ramach programu promocyjnego „Doceń polskie”.

14.03.2018
portal Radia Olsztyn
Piotr Wiśniewski: Mam wizję rozwoju „Majonezów”
Piotr Wiśniewski, prezes Spółdzielni Pracy Produkcyjno-Handlowej „Majonezy” w Kętrzynie był gościem Radia Olsztyn, a dokładniej – programu Leszka Cimocha „Rozmowy gospodarcze”.
Firma jest laureatem programu promocyjnego „Doceń polskie”.

08.03.2018
portal HurtiDetal.pl
Owocna współpraca Netto z polskimi sadownikami
Informacja o współpracy sieci Netto z grupami sadowniczymi. W tekście zawarto także wzmiankę o wyróżnieniu wyrobów marki własnej Netto znakami jakości „Doceń polskie”.

07.03.2018
portal GalerieHandlowe.pl
Owocna współpraca Netto z polskimi sadownikami
„Zdecydowana większość asortymentu, dostępnego w stałej ofercie sieci handlowej Netto, pochodzi od polskich dostawców lub producentów. W tym słynne na całym świecie polskie jabłka, które dzięki naszemu klimatowi i porze zbiorów są słodkie, twarde, soczyste i bardzo zdrowe. Ze względu na pyszny smak i atrakcyjną cenę Polacy kochają nasz główny owoc eksportowy i coraz chętniej po niego sięgają” – czytamy we wstępie do artykułu.
W tekście mowa także o certyfikatach „Doceń polskie”, które przyznano produktom dostępnym w sklepach sieci Netto.

07.03.2018
portal SadyOgrody.pl
Netto chwali się współpracą z polskimi sadownikami

06.03.2018
portal Dom.Newsello.pl:
Niezbędny składnik w każdej kuchni
Informacja na temat mąki nagrodzonej przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jej producentem jest Młyn Jaczkowice.

26.02.2018
portal NewLubuski.pl
Dobre bo lubuskie. Pasieka DEBORA nagrodzona (PRZEPIS KULINARNY)
Filmowa prezentacja Pasieki Debora. W materiale zawarto informację o wyróżnieniu znakami „Doceń polskie” specjałów z oferty tego producenta.

26.02.2018
portal Szprotawa.pl
Pasieka Debora nagrodzona

26.02.2018
portal ForumFirm.pl
Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny!
Artykuł zawiera przepisy na zdrowe koktajle, których składnikiem jest m.in. woda Piwniczanka nagrodzona przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

26.02.2018
portal Jedzenie.Info.pl
Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny

27.02.2018
portal Spozywcze.info
Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny
Artykuł z przepisami marki Piwniczanka na zdrowe koktajle. Woda Piwniczanka dwukrotnie zdobyła uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

27.02.2018
portal CzestInfo
Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny!

20.02.2018
portal KulturaWsi.pl
Produkty marki „Młyny Stoisław” nagrodzone przez ekspertów
Informacja o wyróżnieniu produktów z oferty firmy Młyny Stoisław laurami programu „Doceń polskie”.

20.02.2018
portal HotelInfo24.pl
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017
Przedstawiciele firm, których wyroby zdobyły znaki jakości dzielą się spostrzeżeniami na temat minionego roku.

19.02.2018
portal NaszBiznes24.pl
Doceń polskie
Podsumowanie styczniowej atestacji żywności.

19.02.2018
portal Food-Forum.pl
Oleje marki Olandia uhonorowane certyfikatem ,,Doceń Polskie”!
Oleje firmy Złoto Polskie zdobyły laury programu „Doceń polskie”.

19.02.2018
portal ForumFirm.pl
Tytuł TOP PRODUKT dla soli marki Sól Dębieńska
Produkt marki Sól Dębieńska został nagrodzony przez Lożę Ekspertów.

19.02.2018
portal RolnikPolski.pl
Tytuł TOP PRODUKT dla soli marki Sól Dębieńska

18.02.2018
portal EchoDnia.eu
Rodzina Florków ze Służowa koło Buska zadziwia wyjątkową technologią produkcji pomidorów. Metody są „kosmiczne”
Prezentacja gospodarstwa Florek nagrodzonego niedawno tytułem Rolnik-Farmer Roku. Pomidory tej rodzinnej firmy zdobyły m.in. tytuł TOP PRODUKT.

16.02.2018
portal JedzenieInfo.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek
Specjał ZPM Hańderk, laureata programu „Doceń polskie”, zdobył kolejną nagrodę branżową.

16.02.2018
portal DlaZdrowia.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

16.02.2018
portal PrasoweInfo.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal ŻycieHandlowe.com.pl
Oleje marki Olandia z certyfikatem ,,Doceń Polskie”
Informacja o wyróżnieniu znakami „Doceń polskie” produktów firmy Złoto Polskie.

15.02.2018
portal ŻycieHandlowe.com
Oleje marki Olandia z certyfikatem ,,Doceń Polskie”

15.02.2018
portal Dom.Newsello.pl
„Doceń Polskie” produkty! W tym, wyjątkowe zdrowe oleje Olandia

15.02.2018
PortalFMCG.pl
Oleje marki Olandia z certyfikatem „Doceń Polskie””

14.02.2018
portal KierunekSpożywczy.pl
Oleje marki Olandia nagrodzone certyfikatem Doceń Polskie

15.02.2018
portal Żywnościowy.Poradnik-Zdrowia.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek
ZPM Hańderek, laureat programu „Doceń polskie”, zdobywa kolejne wyróżnienia.

15.02.2018
portal WirtualneMedia.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal CentrumPR.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.201
portal Kafito.p
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal ArchNews.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal Poradnik-Zdrowia.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal News.Kafito.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek

15.02.2018
portal Gazetacz.com.pl
Niezbędny składnik w każdej kuchni – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
Prezentacja wyrobów Młyna Jaczkowice, laureata programu „Doceń polskie”.

13.02.2018
portal GazetaCodzienna.pl
Jedzmy biały twaróg!
Artykuł na temat produktów OSM w Skoczowie. Firma jest laureatem programu promocyjnego „Doceń polskie”.

13.02.2018
portal WiadomościHandlowe.pl
Mlekovita pobiła własny rekord. Wyniki w eksporcie najwyższe w 90-letniej historii firmy
Prezenta Grupy MLEKOVITA. Wyroby tego producenta zdobyły znaki jakości „Doceń polskie”.

13.02.201
portal Hurt&Detal.pl
SERTOP Sp. z o.o. laureatem programu „Doceń polskie”
Tyska spółka zdobywa kolejne laury programu promocyjnego „Doceń polskie”.

13.02.2018
portal Jedzenie.Info.pl
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017
Przedstawiciele firm, których wyroby zdobyły znaki jakości „Doceń polskie” dzielą się swoimi spostrzeżeniami dot. minionego roku.

13.02.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

12.02.2018
portal ForumFirm.pl
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

12.02.2018
portal EuropejskaFirma.pl
Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

09.02.2018
portal Klobuck.NaszeMiasto.pl
Ciasto drożdżowe z Kamyka otrzymało tytuł TOP PRODUKT programu „Doceń polskie”!
Ciasto z oferty Cukierni Consonni zostało nagrodzone przez Lożę Ekspertów.

09.02.2018
portal Plus.GazetaLubuska.pl
Musztarda z dyni i ocet jabłkowo-miodowy pana Jana z prestiżowymi certyfikatami
Informacja o wyróżnieniu produktów Pasieki Wędrownej „Debora”.

08.02.2018
portal OkiemRolnika.pl
XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”
Podsumowanie styczniowej certyfikacji produktów spożywczych.

07.02.2018
portal RolnikPolski.pl
XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”
Podsumowanie styczniowej certyfikacji produktów organizowanej w ramach programu „Doceń polskie”.

07.02.2018
portal Bankomania.PKObp.pl
Jakość zawsze wygrywa– słodkie upominki bez konserwantów
Opis firmy LARO, laureata programu „Doceń polskie”. Przedsiębiorstwo jest klientem oddziału PKO Banku Polskiego w Ząbkowicach Śląskich.

06.02.2018
portal Szprotwa.pl
Specjały Pasieki Wędrownej „Debora” TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”
Informacja o laureacie XXVI atestacji żywności.

06.02.2018
portal RaportRolny.pl
Brązowy medal dla wędliny marki Hańderek
Kolejny produkt marki Hańderek zdobył nagrodę branżową. Kiełbasa Wiejska Tradycyjna otrzymała brązowy medal i tytuł NAJLEPSZY PRODUKT 2018. Klienci docenili jej wysoką jakość, smak, tradycyjną recepturę przygotowania i dobrą cenę.
Wcześniej wyroby marki Hańderek wyróżnili m.in. eksperci programu „Doceń polskie”.

06.02.2018
portal HotelInfo24.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”
Relacja ze styczniowej certyfikacji produktów spożywczych.

06.02.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

02.02.2018
portal NowyPM.pl
Sertop – polska marka
Informacja dot. firmy SERTOP. W tekście znajdziemy także informację o zaangażowaniu się producenta w program „Doceń polskie”.

02.02.2018
portal ForumMleczarskie.pl
Sertop – polska marka

02.02.2018
portal HurtiDetal.pl
Sertop polska marka

02.02.2018
PortalSpożywczy.pl
Sertop stawia na patriotyzm konsumentów

02.02.2018
portal Jedzenie.info.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”
Relacja ze styczniowej atestacji żywności programu „Doceń polskie”.

02.02.2018
portal RolnikPolski.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

01.02.2018
portal HurtiDetal.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

01.02.2018
portal NowoczesnaFarma.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

01.02.2018
PierwszyPortalRolny.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

01.02.2018
portal RaportRolny.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

01.02.2018
portal OkiemRolnika.pl
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

Continue reading