Media o DP – PRASA

19.08.201
Pani Domu
Dobre, bo polskie! Zobacz dlaczego warto kupować naszą żywność!
Materiał prasowy na temat Dnia Polskiej Żywności. W pierwszym akapicie autor tekstu zaznacza, iż twórcami wspomnianego święta jest program „Doceń polskie”

5.08.2019
Echo Dnia Świętokrzyskie
Musztarda króluje na stołach od… 2 tys. lat. Dlaczego?
Materiał prasowy poświęcony Wytwórczej Spółdzielni Pracy Społem w Kielcach – laureatowi „Doceń polskie”

28.05.2019
Tygodnik Płocki
Top produkty ze Staropolskiej Strzechy
Relacja z XXXII certyfikacji żywności oraz informacja o zdobyciu przez Masarnię „Staropolska Strzecha” znaku programu

05.2019
gazeta Raport Rolny
Niedoceniony a wartościowy
Artykuł poświęcony Olejom rzepakowym proponowanym przez firmę Olej-istny, która jest laureatem programu „Doceń polskie”

21.04.2019
Tygodnik Poradnik Rolniczy
Zysk i ciągłe inwestycje.
Materiał prasowy poświęcony OSM w Siedlcach – laureatowi „Doceń polskie”.

1.4.2019
magazyn Hodowla i chów bydła.
Mleczarnia w Szczercowie stawia na tradycyjne receptury
Materiał prasowy na temat Rolniczo-Pracowniczej Spółdzielni Mleczarskiej w Szczercowie. W opublikowanym tekście pani prezes firmy Elżbieta Labryszewska opowiada o działalności spółdzielni. Firma jest laureatem programu „Doceń polskie” co także zostało umieszczone w materiale.

 

1.02.2019
magazyn Mistrz Branży
Polski potentat pieczywa mrożonego o rzemieślniczych genach
Materiał prasowy na temat piekarni Nowel – laureata programu „Doceń polskie”.

5.02.2019
Gazeta Wyborcza Strona Rynku
Kinga Pienińska zdobywa Grand Prix
Wyróżniona Laurem Konsumenta marka Kinga Pienińska na swoim koncie posiada także znak programu „Doceń polskie”.

1.01.2019
Polish Market
Eterno over 100 years of family tradition
Prezentacja marki Eterno

10.01.2019
tygodnik Gazeta Częstochowska
Smak i aromat ulubionych wypieków – Dolnośląska Mąka Tortowa z Młyna Jaczkowice
Prezentacja produktu nagrodzonego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

11.2018
miesięcznik Przegląd Zbożowo-Młynarski
Młyn z tradycją
Zapis rozmowy z Wojciechem Tomalikiem, kierownikiem Młyna Jaczkowice.
W tekście mowa także o tym, że mąki z Jaczkowic zdobyły laury programu „Doceń polskie”.

12.2018
miesięcznik Hurt&Detal
SERTOP laureatem programu „Doceń polskie”
Informacja o przyznaniu wyróżnienia kolejnemu produktowi marki SERTOP.

 

11.12.2018
Wieści Rolnicze/Wieści Regionalne
Oleje tłoczone na zimno – pyszne i zdrowe
Materiał dotyczący olejów firmy Woj-Len z Krobi, które to nagrodzone zostały znakiem jakości programu „Doceń polskie”

20.11.2018
Gazeta Krotoszyńska
Firma Biegun laureatem „Doceń polskie”

27.11.2018
gazeta Słowo Podlasia
Luksusowe statuetki przyznane
Luksusowa Marka Roku 2018

28.09.2018
Dziennik Zachodni Mysłowice
Dzieci odwiedziły stadninę koni
Relacja z wydarzenia organizowanego w stadninie ARABKA przez twórców programu „Doceń polskie” dla podopiecznych Stowarzyszenia Dom Aniołów Stróżów.

04.10.2018
portal ŻycieHandlowe.com
Mąka na chałkę z linii „Domowa Piekarnia”
Opis produktu z oferty Młyna Jaczkowice, laureata programu „Doceń polskie”.

10.09.2018
dwutygodnik Polska Metropolia Warszawska
Tajemnica kodu „590”, czyli jak rozpoznać w sklepie naprawdę polskie produkty.

25.08.2018
dziennik Echo Dnia Kieleckie
Soki sandomierskie na stacjach Orlenu, a majonez w Ameryce

08.2018
miesięcznik Poradnik Handlowca: Kalendarium Handlowca
W zestawieniu świąt związanych z branżą spożywczą uwzględniono m.in. Dzień polskiej żywności. Autor tekstu zaznaczył, że inicjatorami wydarzenia są twórcy programu „Doceń polskie”.

24.08.2018
dziennik Super Express
Pij polskie soki
ORLEN prowadzi akcję „Pij polskie soki”. Na stacjach paliw tego koncernu można nabyć m.in. soki marki Sad Sandomierski. Jeden z nich nagrodzono laurami programu „Doceń polskie”.

10.08.2018
dwutygodnik Sukcesy i Porażki
Kartka z kalendarza
Zapowiedź Dnia polskiej żywności. W krótkim tekście odnotowano, że inicjatorami „święta” są twórcy programu „Doceń polskie”.

07.2018
miesięcznik Bake&Sweet
Lody z Syrenką
Opis wegańskich specjałów marki Lody Syrenka. Jeden z nich zdobył uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

07.2018
dwumiesięcznik Środowisko
Ekodni lipca i sierpnia
W zestawieniu ciekawych wydarzeń związanych z ochroną środowiska i ekologią uwzględniony został także Dzień polskiej żywności. „Święto” zainicjowali twórcy programu „Doceń polskie”.

22.07.2018
Tygodnik Poradnik Rolniczy
Jedz żytni! I Koniecznie na zakwasie
Tekst prezentuje walory chleba żytniego. W materiale zawarto wypowiedź dietetyk pracującej w Pochlebnej oraz przepis na dania z udziałem chleba nagrodzonego znakiem „Doceń polskie”.

19.07.2018
tygodnik Gazeta Częstochowska
Mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice
Informacja na temat propozycji Młyna Jaczkowice, laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.

07.2018
miesięcznik Raport Rolny
Nietypowe święto
Zapowiedź Dnia polskiej żywności – „święta” zainicjowanego przez twórców programu „Doceń polskie”.

13.07.2018
Dziennik Gazeta Wrocławska
Pochlebna na wieczór: Cały tydzień makaronu
W Pochlebnej trwa Festiwal Makaronu. W zapowiedzi wydarzenia przypomniano również o innych propozycjach producenta. Na miejscu wypieka się m.in. chleb, który zdobył uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

01.06.2018
miesięcznik Hurt&Detal
Aldamer MSM Mońki z tytułem „Doceń polskie”
Informacja o wyróżnieniu sera Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

06.2018
miesięcznik Rynki Alkoholowe
Małe Deja vu
Charley’s Gin 37,5% oraz Bitter Laufhund ziołówka – produkty z portfolio Grupy AWW zostały wyróżnione podczas XII Degustacji Wódek.
Obie wyróżnione propozycje nagrodzono wcześniej znakami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.

04.2018
kwartalnik Forum Mleczarskie Handel
Serecki Marforki Zestaw Grillowy
Prezentacja propozycji firmy Marfor, laureata programu „Doceń polskie”.

05.2018
Miesięcznik Handlowy
Ser Aldamder Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach
Informacja o przyznaniu znaku jakości propozycji z oferty MSM w Mońkach.

17.05.201
tygodnik Życie na gorąco
Ser topiony kremowy z Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej…
Informacja o wyróżnieniu godłem „Doceń polskie” sera z oferty MSM Mońki.

04.2018
kwartalnik BUSINESSPL
Amplus
Rozmowa z Bartłomiejem Skrzydlewskim, prezesem zarządu firmy Amplus. Spółka jest laureatem programu „Doceń polskie”.

04.2018
kwartalnik BUSINESSPL
Jakość, tradycja i nowoczesność w polskim masarstwie
Prezentacja firmy Zakłady Mięsne Henryk Kania. W tekście czytamy, że spółka zdobyła m.in. znaki jakości „Doceń polskie”.

05.2018
miesięcznik AGRO Magazyn Ludzi Przedsiębiorczych
Potwierdzam: klient ma zawsze rację
Rozmowa z Romanem Gorzkowskim, właścicielem gospodarstwa ekologicznego z Władysławowa. Kaczka z Zagrody Łąckiej i Kurczak z Zagrody Łąckiej tego producenta zyskały uznanie Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.

29.04.2018
Tygodnik Poradnik Rolniczy
Widać dobre zarządzanie spółdzielnią
12 kwietnia odbyło się Walne Zgromadzenie Przedstawicieli OSM w Siedlcach. Tekst dotyczy tego wydarzenia, mowa w nim również o nagrodach przyznanych wyrobom z Siedlec. Wśród zdobytych laurów są znaki jakości „Doceń polskie”.

Continue reading

Prasa o programie „Doceń polskie” i jego laureatach

Odliczamy dni do XXIX atestacji żywności (ocena produktów spożywczych będzie miała miejsce 25 lipca w Sosnowcu), natomiast redakcja miesięcznika „Raport Rolny” już zapowiada Dzień polskiej żywności.

To nietypowe „święto” zostało zainicjowane przez twórców programu „Doceń polskie”. Szczególny dzień przypada 25 sierpnia, a w tym roku będziemy obchodzić go już po raz szósty!

O czym jeszcze informuje prasa?

Dziennik „Gazeta Wrocławska” zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Makaronu, który trwa w Pochlebnej. Producent z Wrocławia zdobył znak jakości „Doceń polskie” za jeden z chlebów żytnich wypiekanych w tym miejscu. Wypieki Pochlebnej i wartości odżywcze żytniego pieczywa przybliża swoim czytelnikom także „Tygodnik Poradnik Rolniczy”.
Ta sama redakcja opisuje również działalność Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach, której wyroby nagrodzono znakami programu „Doceń polskie”.

Z kolei na łamach dwumiesięcznika „Forum Mleczarskie Handel” przypomniano o wyróżnieniu certyfikatem jakości specjału Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Informacje o mąkach Młyna Jaczkowice (laureata programu „Doceń polskie”) z linii „Domowa Piekarnia” są natomiast dostępne w tygodniku „Gazeta Częstochowska”.

 

Nowy numer kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości”. Zapraszamy do lektury!

Już jest! Na początku kwietnia ukazało się 12. wydanie bezpłatnego kwartalnika „Doceń Dobre Wiadomości” redagowanego przez twórców programu promocyjnego.

Celem magazynu jest promowanie wyrobów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów oraz ich producentów. Co więcej, kwartalnik dostarcza także wiedzy na temat rodzimej kuchni i inspiruje do wypróbowania przepisów kulinarnych. W każdym wydaniu dostępne są rozmowy z przedstawicielami nagrodzonych firm, ciekawostki na temat branży i samego programu oraz prezentacje wyróżnionych artykułów spożywczych.

W kwietniowym numerze można znaleźć m.in. rozmowę z Mieczysławem Walkowiakiem, Wiceprezesem Zarządu ds. Handlu i Marketingu firmy SOKOŁÓW S.A., czy też odpowiedź na pytanie na czym polega tajemnica sukcesu Cukierni Consonni.
W wydaniu zawarto również informacje o znaczeniu znaków „Doceń polskie” dla Grupy Cedrob: największego polskiego producenta mięsa.
W kwartalniku dostępny jest także przepis na aromatyczny rosół oraz garść inspiracji dotycząca majowych spotkań na świeżym powietrzu. Jak zwykle, w numerze nie zabrakło zapowiedzi kolejnej atestacji i krótkiego podsumowania minionego audytu.