Filety firmy KOZA z certyfikatami „Doceń polskie”

docenpolskie_koza_logo
Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” nagrodziła godłem programu dwa rodzaje filetów z oferty F.H.P. KOZA.
Wyróżnione wyroby to Filety z makreli w zalewie octowej oraz Filety śledziowe w zalewie pomidorowej.

Mieszcząca się w Bytomiu firma została założona 32 lata temu. Od 1994 r. przedsiębiorstwo działa w branży cukierniczej, proponując klientom wspaniałe wypieki, m.in. torty.
W 2000 roku uruchomiona została przetwórnia rybna i garmażeryjna, w której produkowane są  tradycyjne, polskie wyroby.
F.H.P. KOZA oferuje m.in. Filety z makreli w zalewie, Rolmopsy w zalewie, Salinaty, Tuszki i Klopsy w zalewie.
Firma korzysta z własnych, wypróbowanych receptur. Do produkcji używa się najwyższej jakości surowców z renomowanych polskich i zagranicznych firm.

Firma KOZA przestrzega zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) i dobrej praktyki higienicznej (GHP), zakład wdrożył także system HACCP.
docenpolskie_koza_certyfikat_01docenpolskie_koza_certyfikat_02

TVR o programie „Doceń polskie”

docen_polskie_TVR

Telewizja rolnicza TVR wyemitowała krótką relację z V certyfikacji programu „Doceń polskie”.
Materiał zawiera informacje o programie, nie brakuje w nim także wypowiedzi Mirka Drewniaka (przewodniczącego Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”) oraz Marka Bielskiego, organizatora przedsięwzięcia.

O korzyściach związanych z posiadaniem godła „Doceń polskie” opowiada również Bartosz Głodowski, prezes firmy Beer Fingers.  Podwójne paluszki produkowane w tej firmie zostały wyróżnione podczas V audytu.

Materiał ukazał się w programie Agro Flash Tydzień. Nagranie jest dostępne TUTAJ

Telewizja TVR to pierwsza w Polsce telewizja rolnicza. Kierując się mottem „Grunt to biznes” oferuje wachlarz programów biznesowych, informacyjnych i rozrywkowych. Widzowie znajdą w nich pomysły na unowocześnienie swojego gospodarstwa, pomoc w zrozumieniu prawa unijnego  oraz informacje z regionów.
TVR jest niekodowaną telewizją satelitarną o zasięgu ogólnoświatowym. Odbiór programu jest możliwy za pośrednictwem wiodących platform cyfrowych.

II edycja konkursu kulinarnego z produktami „Doceń polskie”

docenpolskie_konkurs
1 lipca rozpoczęła się II edycja konkursu „Doskonałe danie z Doceń polskie”.

Zabawa potrwa do 31 lipca, a kolejne edycje będą się odbywać w cyklach miesięcznych.
Zasady konkursu są proste – wystarczy opracować przepis na danie, którego składnikiem będzie produkt wyróżniony certyfikatem „Doceń polskie”, a następnie zamieścić go na stronie KupujNajlepsze.pl i na Fanpage zabawy.

Na twórców najciekawszych przepisów czekają atrakcyjne nagrody, m.in. blender Kenwood, mikser z misą Moulinex oraz wypiekacz do chleba Moulinex.
Informacje o konkursie oraz jego regulamin dostępne są na Fanpage KupujNajlepsze.pl

Pierwsza odsłona konkursu zakończyła się 30 czerwca.
Miłośnicy sztuki kulinarnej przesłali blisko 90 przepisów, m.in. na dania główne, przekąski i desery.
Spośród przepisów, którym internauci przyznali co najmniej 25 głosów, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” wybierze zwycięską piątkę.

Wyniki I edycji poznamy najpóźniej 10 lipca, a tymczasem zapraszamy do zabawy!

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” wyróżniła wyrób firmy Aves

docenpolskie_aves_logo


Aves Sp. z o.o.
to kolejny producent, którego wyrób został nagrodzony certyfikatem „Doceń polskie”.
Tym prestiżowym wyróżnieniem uhonorowane zostały Skrzydełka w przyprawach.

Skrzydełka w przyprawach to mięso zamarynowane w aromatycznej zalewie, która nadaje mu ostrego, pieprzno-paprykowego smaku. Skrzydełka sprawdzą się jako przystawka, przekąska pomiędzy posiłkami lub danie główne. Jest to potrawa garmażeryjna,  nie wymaga więc długiego procesu przygotowania. Wystarczy od 3 do 5 minut we frytkownicy (lub od 15 do 20 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni) aby przygotować to aromatyczne danie.

Firma Aves Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku od 1990 roku. To firma rodzinna, posiadająca wieloletnie doświadczenie w przetwórstwie drobiu i produkcji wędlin. W 1995 roku Aves (jako jedna z pierwszych firm w Polsce), rozpoczął produkcję wyrobów drobiowych głębokomrożonych.

Produkty firmy Aves, wędliny z mięsa drobiowego, a także produkty głębokomrożone, powstają z wysokiej jakości surowców pochodzących od sprawdzonych dostawców.

Potwierdzeniem wysokiej jakości produkowanych wyrobów jest otrzymanie w 2004 roku certyfikatu zgodności systemu jakości z Normą ISO 9001, a także systemu HACCP. Z początkiem roku 2007 firma otrzymała certyfikaty IFS oraz BRC.
docenpolskie_aves_skrzydelkadocenpolskie_aves_certyfikat

Sukces firmy „VICTUS”

docenpolskie_victus_logo
Majowa certyfikacja produktów okazała się bardzo pomyślna dla firmy „VICTUS” Mielczarek i Kowalska Spółka Jawna.
Do oceny zgłoszono cztery wyroby tego producenta i wszystkie zdobyły certyfikat „Doceń polskie”.

Godłem programu uhonorowane zostały następujące produkty:
Chrzan,
– Sałatka obiadowa,
– Sałatka piknikowa,
– Ogórek kiszony
.

Chrzan zdobył dodatkowo miano TOP PRODUKTU. Tytuł ten jest przyznawany wyłącznie tym wyrobom, którym Loża Ekspertów przyzna maksymalną liczbę punktów.

Firma „VICTUS” rozpoczęła działalność w 1991r.  Zakład z Działoszyna oferuje m.in. chrzany, sałatki, musztardy, majonezy i ogórki.
docenpolskie_victus_certyfikat_00docenpolskie_victus_certyfikat_01docenpolskie_victus_certyfikat_02docenpolskie_victus_certyfikat_03