NatVita dołącza do grona uczestników XXXIV certyfikacji

– Kolagen stanowi ponad 30% wszystkich białek w organizmie, występuje w skórze, mięśniach i kościach. Odpowiedzialny jest za prawidłową pracę oraz regenerację ścięgien, wygląd skóry oraz elastyczność tkanki łącznej – informują przedstawiciele firmy Sp. z o.o. kolejnego uczestnika XXXIV certyfikacji żywności, która odbędzie się 30 października br. w Sosnowcu.

To właśnie znajdujący się w asortymencie przedsiębiorstwa z siedzibą w Długołęce produkt – Kolagen liofilizowany z tołpygi poddany zostanie ocenie Loży Ekspertów w trakcie wspomnianego audytu żywności. Specjał ten otrzyma noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Za każdy z tych aspektów zgłoszony artykuł ma szansę otrzymać maksymalnie 10 punktów. W tym wypadku należy też zaznaczyć, że aby zdobyć certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” należy zebrać min. 7,5 pkt natomiast by zostać uhonorowanym zaszczytnym tytułem TOP PRODUKT wymagana jest maksymalna ich liczba.

NAT Sp. z o.o. jest firmą skoncentrowaną na produkcji wysokiej jakości żywności oraz naturalnych suplementów diety pod marką NatVita. Firma działa na rynku od 2000 roku i obecnie w swojej ofercie posiada około 550 produktów.

Wspomniana NatVita to sklep internetowy i hurtownia posiadające w swojej ofercie produkty spożywcze zaliczane do zdrowej żywności. Każdy oferowany produkt jest starannie wyselekcjonowany spośród wielu dostępnych na rynku światowym. – Dzięki trosce o dostarczane towary, NatVita to gwarancja produktów najwyższej jakości. Sekretem sukcesu firmy jest zaangażowanie całej rodziny, która poświęciła wiele czasu na zbudowanie marki godnej zaufania wykorzystując swoje doświadczenie w kwestii zdrowego odżywiania, oczyszczania organizmu etc. – dodają wytwórcy.

Produkty NatVita pochodzą z upraw ekologicznych oraz konwencjonalnych całego świata – Wybierając Naszą markę otrzymają Państwo produkty, które charakteryzują się wysokim bogactwem składników odżywczych. Oferujemy produkty oznaczone certyfikatem BIO, które spełniają najwyższe normy jakości wynikające z naturalnego pochodzenia – tłumaczą przedstawiciele przedsiębiorstwa.

Początkowo właściciele NatVita zajmowali się jedynie sprowadzaniem produktów wysokiej jakości dla znajomych, którzy potrzebowali pomocy w tym zakresie. Z czasem, gdy zapotrzebowanie wzrastało i przybywało zainteresowanych, powstał pomysł stworzenia miejsca, w którym udostępnią te produkty. Wówczas zdecydowali się otworzyć sklep internetowy, a z czasem hurtownię ze zdrową żywnością. Zaangażowanie charakteryzujące małe firmy rodzinne przełożyło się na szeroką ofertę wysokiej klasy wyselekcjonowanych produktów. Dziś to setki zdrowych artykułów podzielonych na kategorie, dzięki którym każdy znajdzie to, czego szuka. Sklep NatVita to również hurtowania ze zdrową żywnością, z której korzystają stacjonarne sklepy ze zdrową żywnością, sklepy zielarsko-medyczne, poradnie dietetyczne , wyjątkowe apteki, restauracje, itp.

Na koniec zapraszamy do odwiedzenia wspomnianego sklepu internetowego NatVita pod adresem www.natvita.pl.

Czy Twaróg z Inowrocławia zostanie uhonorowany znakiem jakości?

CUIAVIA Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu na rynku
istnieje już od 1945 roku.

Od początku siedzibą zakładu jest Inowrocław, a od ponad 35 lat zakład mieści się w nowych, stale modernizowanych, okazałych zabudowaniach przy ul. Nowej.

Firma jest znanym producentem nabiału, oferuje m.in. mleko świeże, mleko w proszku, masło, maślankę, twarogi, serki homogenizowane, czy jogurty. Wyroby te są produkowane z najwyższej jakości surowca, zgodnie z wymogami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności. Producent zrzesza ok. 500 dostawców i daje zatrudnienie ponad 150 osobom. Codziennie skupujemy najwyższej jakości mleko. Działamy zawsze w interesie rolników, dostawców surowca, oraz w trosce o satysfakcję konsumentów – podkreślają przedstawiciele firmy.
Podczas ostatniej w tym roku, XXXIV certyfikacji żywności ocenie Loży Ekspertów poddany zostanie jedne ze specjałów firmy. Mowa o Twarogu półtłustym z Inowrocławia, który już30 października otrzyma noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Jeżeli wyrób uzbiera min. 7,5 pkt wyróżniony zostanie certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie”. Natomiast by zdobyć zaszczytny tytuł TOP PRODUKT wymagana jest maksymalna liczba punktów (10 pkt.).

W tym kontekście należy wspomnieć, że zgłoszony twaróg tego producenta posiada już na swoim koncie laury programu, bowiem w trakcie jednej z poprzednich certyfikacji wyróżniony został certyfikatem „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT. To jednak nie wszystko, bowiem w asortymencie zakładu znajdują się jeszcze inne nagrodzone artykuły. Mowa o Twarogu półtłustym trzykrotnie mielonym oraz Maślance luksusowej. Oba produkty otrzymały certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuły TOP PRODUKT.

Wszyscy lubimy chrupać i podjadać!

Polscy konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na szybkie dania, które jednocześnie będą źródłem energii i witamin. W odpowiedzi na ich zapotrzebowanie rodzimi producenci żywności stawiają na zdrowe i nie pochłaniające mnóstwa czasu propozycje żywieniowe. Krótko mówiąc ma być i szybko i zdrowo!

 To właśnie Puffinsy idealnie sprawdzają się tam, gdzie trudno zabrać ze sobą świeże owoce i warzywa. To także doskonała alternatywa dla niekoniecznie pełnowartościowych przekąsek, po które tak łatwo sięgnąć w chwili słabości – Zamknięte w wygodnej i poręcznej paczce Puffinsy sprawiają, że można je z łatwością spakować do plecaka czy torebki i wziąć praktycznie wszędzie – na każdą wycieczkę, do pracy, do szkoły, na piknik w plenerze, na spacer. Można je chrupać solo, dodać do koktajlu, sałatki, ciasta, musli, a nawet wytrawnego dania, np. chrupiącym pomidorem wzbogacić klasyczne spaghetti bolognese – informuje Katarzyna Barczyk z Microfood, właściciela marki Puffins.

Przekąski Puffins w stu procentach są ekologiczne, nie zawierają zbędnych kalorii, nie są też sztucznie dosładzane ani konserwowane – To właśnie dzięki specjalnej metodzie puffingu woda z warzyw i owoców zostaje odparowana. Zostają natomiast składniki odżywcze, witaminy i mikroelementy. To bardzo dobre rozwiązanie gdy nachodzi nas ochota na przegryzienie czegoś w trakcie oglądanie serialu lub między posiłkami. Wówczas nie musimy, a nawet nie warto, sięgać po czipsy, czekoladę czy inne niezdrowe przekąski. Dzięki chrupiącym warzywom i owocom czerpiemy przyjemność z… chrupania i nie martwimy się zbędnymi kaloriami – dodaje przedstawicielka firmy Microfood. Puffinsy to po prostu łatwy, przyjemny i bardzo smaczny sposób na umieszczenie w codziennej diecie warzyw i owoców.

Jakość puffinsów potwierdzona została niedawno w trakcie XXXIII certyfikacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wówczas wyroby firmy Microfood wyróżniono certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT. Jak zaznaczają sami przedstawiciele marki Puffins.

Makarony LARGO GROUP poddane zostaną ocenie

Ekologiczny makaron żytni typ 720, Ekologiczny makaron orkiszowy 650 oraz Makaron ze świeżych jaj kury zielononóżki to produkty, które poddane zostaną ocenie w trakcie XXXIV certyfikacji żywności. Dokładnie 30 października br. trzy zgłoszone wyroby należące do asortymentu otrzymają noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Wymienione makarony należą do asortymentu firmy „SANO Makarony Domowe” należącej do LARGO GROUP.

„SANO Makarony Domowe” zajmuje się produkcją makaronów z ręcznie wybijanych jaj kury zielononóżki. Jaja użyte do produkcji charakteryzują się od 30% – 50% mniejszą zawartością cholesterolu i są źródłem aminokwasów, minerałów i witamin.

Nasz makaron nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników. Kolor produktu uzyskiwany jest wyłącznie z naturalnych składników użytych do produkcji. – Właśnie dzięki temu zapewniamy niepowtarzalny smak i konsystencję domowego makaronu – zapewniają przedstawiciele firmy, które siedziba mieści się w Bełchatowie. Zakład produkcyjny posiada wdrożony system bezpieczeństwa żywności HACCP co gwarantuje jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów.

Produkty charakteryzują się tym, że podczas gotowania zwiększają ponad dwukrotnie swoją objętość, to wszystko dzięki zawartości w składzie świeżych jaj. – Bardzo cieszy nas fakt, że klienci doceniają nasze starania i możemy szczycić się wyjątkowo jakością i smakiem naszych produktów – dodają wytwórcy.

Już 30 października zgłoszone makarony tego producenta powalczą o najwyższe noty, a co za tym idzie nie tylko o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie” ale także o zaszczytne tytuły TOP PRODUKT. Teraz natomiast zachęcamy do zapoznania się ze stroną internetową przedsiębiorstwa www.makaronydomowe.pl.

Czekolady z Korczyny poddane zostaną ocenie jury programu

Czekolada gorzka  z karmelizowaną esencją herbaty czarnej i skórką pomarańczową, Czekolada biała z japońską herbatą Matcha i kandyzowanym imbirem 25,9%, Czekolada biała z karmelizowaną esencją czarnej herbaty – bawarka 25,9%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty czarnej i skórką pomarańczową 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty kwiatowej i lawendą 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty kwiatowej z płatkami chabra i nagietka 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty owocowej i kwiatami jaśminu 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty Yerba Mate i skórką z cytryny 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją herbaty zielonej i liśćmi mięty 70,4%, Czekolada gorzka z karmelizowaną esencją zielonej herbaty i trawą żubrówkową 70,4% ocenione zostaną w trakcie XXXIV certyfikacji żywności, która odbędzie się 30 października br. w Sosnowcu. Tego dnia, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyzna produktom punkty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości.

 – Mleczna, gorzka i z pomysłowymi dodatkami, delikatna i z pazurem, zaskakująca i klasyczna – w pracowni M. Pelczar czekolada ma różne oblicza, ale każde z nich zniewala smakiem. Nasi chocolatierzy do perfekcji opanowali umiejętność tworzenia pysznych czekoladowych pralin, czekolad i figurek – czytamy na stronie internetowej producenta zgłoszonego produktu firmy M.Pelczar Chocolatier.

 – U nas czekolada tworzona jest z pasją, wyłącznie z najświeższych, starannie wyselekcjonowanych składników dobieranych przez naszego utytułowanego mistrza. To unikatowy upominek na ślub, urodziny, imieniny, również nasza czekolada to wspaniałe słodkie podziękowanie dzięki temu, że dostępna jest ona także w gustownych drewnianych szkatułkach i pudełeczkach – dodają producenci czekolady.
Specjalnością firmy w szczególności są praliny –  to w nich czekolada łączy się z wyszukanymi dodatkami i uzyskuje efektowny wygląd. Jak zapewniają wytwórcy wszystkie praliny są ręcznie przygotowywane. Do produkcji wykorzystywana jest czekolada bogata w aromat, satynowa i rozpływająca się w ustach. – Nasze praliny idealnie nadają się na słodki prezent – oferujemy je w dużym wyborze, a także zaskakujących zestawieniach – informują wytwórcy.

 – Dla tych, którzy cenią sobie tradycję, nasza czekolada przybrała postać wyśmienitych tabliczek Premium Chocolate. Takich czekolad nie znajdziesz nigdzie indziej – obficie dodajemy do nich owoce, bakalie, przyprawy, a nawet 24-karatowe złoto, aby stworzyć unikatowe i niezapomniane kompozycje – tłumaczą przedstawiciele firmy M.Pelczar Chocolatier dodając jednocześnie, że czekolada przygotowywana jest także pod postacią różnorodnych figurek oraz czekoladowych lizaków. Ponadto dostępna jest również prawdziwa czekolada pitna do rozpuszczenia, a także w formie pomysłowych Chocosticks, które idealnie nadają się na jeden raz.

O tym, jak poradzą sobie zgłoszone czekolady dowiemy się 30 października. Tymczasem zapraszamy do zapoznania się z bogatą w cenne informacje stroną internetową producenta www.mpelczar.pl.