Pasieki Sadowskich laureatem programu „Doceń polskie”

Pasieki Rodziny Sadowskich dołączyły do grona wyróżnionych w trakcie XXXII certyfikacji żywności firm. Dokładnie 15 maja Miód wielokwiatowy z propolisem i pyłkiem oraz Miód wielokwiatowy z maliną wyróżnione zostały maksymalnymi notami za smak, wygląd i stosunek ceny do jakości! W rezultacie oba miody nagrodzone zostały certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT. Laury programu nadawane są na okres 24 miesięcy.

Pora na kilka cennych informacji na temat producenta. Historia Pasieki Rodziny Sadowskich nie sięga dalekich pokoleń.  – W 2009 roku zaraz po maturze będąc nastoletnim mieszczuchem zacząłem swoją przygodę z pszczelarstwem. Szukając sezonowej pracy na najdłuższe wakacje życia (między maturą a studiami) postanowiłem pomagać w lokalnym gospodarstwie pszczelarskim. Od samego początku życie tych niezwykłych owadów mnie zafascynowało i wiedziałem, że chcę się zaopiekować własnymi ulami… wpadłem i nie było odwrotu – mówi założyciel i współwłaściciel firmy Pasieki Rodziny Sadowskich, Arkadiusz Sadowski.

Należy wspomnieć, ze styl produktów Pasieki Rodziny Sadowskich, charakteryzujący się dbałością o każdy szczegół stworzyła żona właściciela, Iwona Sadowska, artystka po Wydziale Sztuk Pięknych UMK, która po kilku latach działalności wzmocniła zespół. – Dzięki jej talentowi nasze miody wyróżniają się nie tylko wspaniałym smakiem, ale także pięknym wyglądem. Etykiety, opakowania, oprawa graficzna – wszystko to zachwyca wielu naszych klientów i pozwala na realizacje zamierzeń nawet tych najbardziej wymagających – czytamy na stronie internetowej firmy www.pasiekisadowskich.pl.

W niewątpliwie posiadającej szczególne walory wizualne ofercie gospodarstwa pszczelarskiego, działającego na północy Mazowsza, znajdują się miodki ślubne oraz zestawy miodów. Pierwsze to doskonałe rozwiązanie sprawdzające się jako uroczy i zdrowy upominek dla gości weselnych. – Nasze słoiczki to pomysł dla osób poszukujących oryginalnych i stylowych prezentów, które goście zachowają na długo jako pamiątkę. Miodki świetnie sprawdzają się jako podziękowania dla gości weselnych, za przybycie na chrzest, komunię, roczek, urodziny, imieniny, jako słodki upominek firmowy czy nawet dekoracja stołu na rodzinnych uroczystościach – informują przedstawiciele firmy. Słoiczki można indywidualnie dopasować do własnego motywu przewodniego, tworząc wyjątkową kompozycję pasującą stylem do ceremonii. Można także wybrać gotowy projekt.

Drugą opcją proponowaną przez firmę są zestawy prezentowe umieszczane m.in. w stylowych drewnianych lub tekturowych opakowaniach. – Szukasz idealnego prezentu na każdą okazję? Daj swojej rodzinie, przyjaciołom lub kontrahentowi nasz słodki i zdrowy zestaw miodów. Jedyne, co musisz zrobić to wybrać interesujące Cię produkty oraz rodzaj opakowania np. atrakcyjne cenowo tekturowe lub eleganckie, drewniane z ręcznie wypalanym logo. Przy zamówieniach firmowych proponujemy pełną indywidualizację – Twoje logo i nazwa produktu mogą się tu znaleźć. Całość wycenimy indywidualnie – dodaje Arkadiusz Sadowski.

Bakalie firmy HEBAR wyróżnione tytułami TOP PRODUKT!

W branży bakaliowej na polskim rynku, marka Hebar istnieje od 1993 roku. Do roku 2015 funkcjonowała jako działalność gospodarcza p. Henryka Ostrowskiego. W 2015 roku powstała firma HEBAR Sp. z o.o., która jest kontynuatorką tradycji zbudowanej z ponad 20 lat doświadczeń w branży. Przedmiotem działalności firmy jest sprowadzanie, konfekcjonowanie i sprzedaż bakalii: suszonych owoców, orzechów, pestek, ziaren.

 – Podstawowym celem naszej firmy jest dostarczanie na rynek produktów wysokiej jakości. Aby ten cel zrealizować współpracujemy tylko ze sprawdzonymi, najlepszymi na rynku dostawcami i importerami. Jesteśmy firmą elastyczną, robimy wszystko aby dopasować się do oczekiwań i potrzeb naszych Partnerów biznesowych, gdyż chcemy osiągnąć jak najdalej idącą obopólną satysfakcję z współpracy – informuje strona internetowa firmy HEBAR Sp. z o.o.(www.hebarbakalie.pl).

Wspomniane przedsiębiorstwo to kolejny uczestnik majowej XXXII certyfikacji żywności. W dniu 15 maja, w Sosnowcu, Loża Ekspertów oceniła dwa specjały należące do asortymentu firmy: Orzechy włoskie i Pestki dyni łuskanej. Oba specjały otrzymały maksymalne noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. W rezultacie nagrodzone zostały certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT.

 – W firmie szczególną uwagę przywiązuje się do jakości produktów, opakowań i przystępnych cen, a także na profesjonalną i sprawną obsługę. Dzięki temu w ciągu ponad 20-letniej działalności firma zyskała uznanie klientów, z którymi wypracowuje partnerskie stosunki. Przekłada się to na wzajemne korzyści i obopólną satysfakcję – zapewniają przedstawiciele firmy, której siedziba mieści się w Sękocinie Nowym. – Celem nadrzędnym naszej firmy jest dostarczać produkty najwyższej jakości i zgodnie z zamówieniami klientów oraz wychodzić naprzeciw wymaganiom rynku. Obecna struktura organizacyjna naszej firmy jest wynikiem sukcesywnego poszerzania zarówno skali, jak i zakresu świadczonych usług, zmierzających w kierunku zapewnienia efektywnej i kompleksowej obsługi klientów – dodają wytwórcy.

W zakresie pozyskiwania surowców przedsiębiorstwo współpracuje z profesjonalnymi producentami krajowymi i wyspecjalizowanymi importerami z Polski i Unii Europejskiej.

Staranny dobór dostawców umożliwia nam pozyskiwanie surowca o gwarantowanej, wysokiej jakości. Klientami HEBAR Sp. z o.o. są sieci handlowe, sklepy, hurtownie, cukiernie, restauracje i inne zakłady produkcyjne.
 – Naszym dodatkowym atutem jest szybkość działania – zamówienia realizujemy do 48 godzin.
Wraz z wysoką jakością, elastycznością i szybkością działania oferujemy również atrakcyjne ceny naszych produktów –
informują na koniec przedstawiciele firmy HEBAR Sp. z o.o.

Już teraz zapraszamy do odwiedzenia wspomnianej wcześniej strony internetowej przedsiębiorstwa www.hebarbakalie.pl.

Produkt EXCELLENCE z maksymalną liczbą punktów

Excellence – Dążąc do doskonałości – to motto przyświecające działalności przedsiębiorstwa mieszczącego się w Strykowie.  – Nasza nazwa – Excellence – odzwierciedla motto przyświecające nam od początku działalności: dążenie do doskonałości. Stawiając na stały rozwój nieustannie zdobywamy nowe doświadczenia, obserwujemy trendy na rynku, wdrażamy innowacyjne rozwiązania i poszerzamy naszą ofertę. Dzięki temu możemy w jak najlepszy sposób odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Uważamy, że nasi klienci zasługują na to, co najlepsze i właśnie dlatego stworzyliśmy wyjątkową markę “I am Bio” opartą wyłącznie na bazie certyfikowanych owoców i roślin pochodzących z upraw ekologicznych – informują przedstawiciele firmy EXCELLENCE S.A. – laureata minionej, XXXII certyfikacji żywności, która odbyła się 15 maja w Sosnowcu.

Syrop polska malina na co dzień – specjał znajdujący się w bogatej ofercie przedsiębiorstwa – nagrodzony został podczas drugiego w tym roku audytu żywności notami w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Za każdy z wymienionych aspektów Syrop uzyskał maksymalną liczbą punktów, czyli 10. Dzięki temu zdobył nie tylko certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” ale także tytuł TOP PRODUKT.

– Jesteśmy jednym z największych polskich producentów syropów i już od wielu lat dostarczamy klientom doskonałe produkty wysokiej jakości. W naszej ofercie posiadamy również linię ekologiczną „bio”, w tym syropy tradycyjne i egzotyczne, soki oraz musy – czytamy na stronie internetowej firmy EXCELLENCE S.A. do której odwiedzenia zapraszamy już teraz www.excellence-sa.com.

Laury programu dla firmy DROS

Przetwórstwo Owoców i Warzyw DROS Marian Błaszczyk Spółka Jawna oferuje konsumentom szeroki asortyment przetworów: sałatki (z kapusty białej, czerwonej, buraczków, pomidorów, ogórków), ogórki (konserwowe, kwaszone, przeciery), koncentraty (pomidorowy, buraczany), kompoty (wiśniowy, z czarnej porzeczki, śliwkowy, jagodowy), konfiturę z agrestu, powidła śliwkowe, naturalne soki jabłkowe a także warzywa konserwowe (seler, papryka, szczaw). Co więcej, oferta obejmuje także chrzan, ćwikłę z chrzanem oraz wspomniane wyżej specjały.

 – Przedstawiciele zakładu zgodnie podkreślają, że firmę wyróżnia tradycyjna produkcja na konserwantach naturalnych (cukier, sól, ocet) lub bez konserwantów na przepisach wytwarzanych tradycyjnym, domowym sposobem. Warzywa z których tworzone są przetwory marki DROS, pochodzą z gospodarstwa rolnego, należącego do właściciela firmy. Dostawcami są także okoliczni rolnicy, których jakość warzyw jest sprawdzana przed dostawą – czytamy na bogatej w informacje stronie internetowej przedsiębiorstwa www.dros.com.pl.

Należący do asortymentu firmy Sok z buraka czerwonego zagościł na stołach Loży Ekspertów w ramach XXXII certyfikacji. Wówczas jury programu przyznało specjałowi maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie Sok firmy DROS otrzymał certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT.

Trzydziesta druga ocena żywności programu „Doceń polskie”

Drugi w tym roku audyt produktów spożywczych za nami! Dokładnie 15 maja, w Hotelu Centrum w Sosnowcu, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” oceniła ponad 170 produktów z asortymentu 72 polskich firm. Jak objaśnili na koniec członkowie jury pod przewodnictwem mistrza kuchni, Mirka Drewnika, zgłoszone do udziału wyroby cechowała niezwykle wysoka jakość połączona z przystępnymi cenami.

Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXXII atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Jak zaznaczali członkowie jury programu, podczas drugiej w tym roku certyfikacji sprawdzono specjały prezentujące przede wszystkim nienaganną jakość świadczącą o zaangażowaniu samych producentów żywności oraz wynikającej z tego dbałości o konsumentów.

To właśnie stały, wysoki poziom żywności jest jednym z elementów budujących zaufanie odbiorców do wytwórcy. Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent może ubiegać się o ponowną certyfikację nagrodzonych wyrobów. Oceny żywności odbywają się co kwartał. XXXII certyfikacja odbyła się 15 maja w Sosnowcu.

Od samego początku funkcjonowania programu patronat honorowy nad atestacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Mimo upływu lat, niezmienny pozostaje także regulamin programu i zasady przyznawania znaku jakości „Doceń polskie”. Każdorazowo żywność jest indywidualnie sprawdzana przez jurorów zasiadających w Loży Ekspertów. Specjaliści zawodowo związani z branżą spożywczą przyznają noty (w skali od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Do zdobycia godła promocyjnego potrzeba minimum 7,5 pkt., zaś tytułem TOP PRODUKT honoruje się wyroby z maksymalnymi notami.
Podobnie jak podczas dotychczasowych atestacji, do majowej oceny zakwalifikowane zostały artykuły spożywcze różnego typu. Członkowie Loży Ekspertów sprawdzili m.in. nabiał, pieczywo, mięsa, a także słodycze, dania gotowe, przetwory, alkohole, napoje i półprodukty. Atestacji poddano także m.in. miody, oleje, przetwory z dziczyzny, soki tłoczone, warzywa, mąki oraz wyroby marki własnej. Wszystkie artykuły spożywcze podlegają tym samym zasadom oceny. Program „Doceń polskie” ma charakter ogólnopolski; w audytach produktów spożywczych zawsze uczestniczą producenci z całego kraju, reprezentujący zarówno małe miasteczka, jak i duże miasta.

Magdalena Matusik