Jakość zamknięta w butelce

Olej lniany Olejowy Raj wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, aromatem i brakiem goryczy. Tłoczony jest z najwyższej jakości ziarna, najstarszej w Polsce odmiany lnu brązowego „Szafir”. Ponieważ odpowiednia jakość surowca to podstawa i ma decydujący wpływ na jakość produktu, dlatego, jak podkreślają przedstawiciele firmy Olejowy Raj: Przy zakupie ziarna nie ma miejsca na kompromisy. Wybieramy najsmaczniejszą próbę, którą następnie wysyłamy na badania. W akredytowanym laboratorium sprawdzamy obecność metali ciężkich, pozostałości pestycydów oraz WWA. Len, z którego wytłaczany jest olej, pochodzi z okolic Kętrzyna – Zielonych płuc polski i pozyskiwany jest wyłącznie od zaufanych rolników. Warto wiedzieć, że Olej lniany jest tłoczony na zimno, niefiltrowany, nierafinowany i charakteryzuje się wyjątkowym bogactwem  kwasów omega – 3. Polecany jest dzieciom, przyszłym i karmiącym mamom oraz osobom starszym.

Olej lniany Olejowy Raj weźmie udział w XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Jest on laureatem jednej z poprzednich atestacji Programu, członkowie Loży Ekspertów sprawdzą więc, czy jego jakość utrzymuje się na stałym, wysokim poziomie.

Więcej informacji na temat firmy Olejowy Raj i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://olejowyraj.pl/

Naturalnie i pysznie

Rodzinne gospodarstwo pod nazwą Kowalscy Naturalnie specjalizuje się w naturalnej uprawie warzyw – ogórków i kapusty oraz  przetwarzaniu ich w sposób tradycyjny. Działa w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego. Warzywa kiszone są naturalnymi metodami. Niepowtarzalną zaletą jest to, że kiszenie odbywa się w słojach. Kiszonki są niepasteryzowane, nie zawierają żadnych konserwantów, regulatorów kwasowości ani przeciwutleniaczy. To sprawia, że są zdrowe, naturalne i pyszne. Sami o sobie mówią, że produkują żywność, jaką pragną karmić siebie i najbliższych.

Kowalscy Naturalnie wezmą udział w XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów ocenią kapustę kiszoną z ich oferty. Ten naturalny, pyszny probiotyk pełny jest cennych właściwości – witamin, składników mineralnych, przeciwutleniaczy. Jest wiele powodów do tego, aby kapusta kiszona jak najczęściej gościła na naszych stołach. Jest przecież nie tylko zdrowa, ale również stanowi doskonałą bazę do wielu kulinarnych popisów – kapuśniaku, bigosu, farszów, zapiekanek, a przede wszystkim prozdrowotnych surówek.

Więcej informacji na temat tego co robią Kowalscy znajdziecie Państwo na profilu: https://www.facebook.com/kowalski.naturalnie.5

Dobry smak i polska tradycja kulinarna

Zakład Przetwórstwa Mięsa Matthias od trzydziestu lata stawia na naturalność, świeżość, prostotę i niepowtarzalny smak. Dba o to, aby do klientów trafiały produkty najwyższej jakości. Sięga po świeże produkty od lokalnych dostawców i przyrządza je, według precyzyjne opracowanych receptur kuchni polskiej, przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Jednym słowem: ceni dobry smak i szanuje polską tradycję kulinarną. Klienci uwielbiają wyjątkowe walory wyrobów z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Matthias.

Specjały tego producenta wezmą udział  w XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzyma aż dziesięć propozycji z bogatego portfolio Zakładu Przetwórstwa Mięsa Matthias, a mianowicie: Szynka dobra, Boczek dobry, Szynka z lubelskiej zagrody, Boczek z lubelskiej zagrody, Karczek z lubelskiej zagrody, Kaszanka, Frankfurterki, Pasztet z cielęciną, Krakowska sucha oraz Kabanosy. Atestacja „Doceń polskie”, odbędzie się w dniu 28 kwietnia br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

 Więcej informacji na temat Zakład Przetwórstwa Mięsa MATTHIAS i jego bogatej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://matthias.com.pl/

 

Siła rodzinnej pasji

Rodzinna firma NOWEL oferuje swoim klientom zdrowe i smaczne pieczywo produkowane według niezmiennych od lat receptur, opartych na czterech naturalnych składnikach – mące mielonej z najwyższej jakości polskich ziaren, naturalnym zakwasie oraz wodzie i soli. O jego niepowtarzalnym smaku decyduje także naturalny proces przygotowania oraz receptury przekazywane w rodzinie od niemal wieku.

Jak wyjaśniają przedstawiciele firmy: Łączymy tradycyjne receptury z innowacyjnymi metodami produkcji. Aby utrzymać walory odżywcze naszego pieczywa, wytwarzamy je na naturalnym zakwasie, wypiekamy w 70-80% i następnie zamrażamy. Ten najprostszy i najbardziej naturalny proces konserwacji produktów sprawia, że nasze pieczywo pozostaje świeże, zachowuje swój tradycyjny smak oraz aromatyczny zapach i wyjątkową chrupkość. Niezmienny proces wypieku sprawia, że pieczywo zachowuje swoje najważniejsze walory. Co ważne dla konsumentów, pieczywo posiada „czystą etykietę” (ang. Clean Label) potwierdzającą brak spulchniaczy, wzmacniaczy smaku oraz sztucznych konserwantów. We wszystkich produktach emulgacyjne polepszacze zostały zastąpione enzymami pochodzenia naturalnego. Pieczywo jest również wolne od GMO.

Gwarantem sukcesu firmy jest siła leżąca w jej rodzinnym charakterze, wsparta ogromnym doświadczeniem, unikalnymi kwalifikacjami i innowacyjnymi technologiami, a także pasja i zaangażowanie jej pracowników na wszystkich etapach produkcji.

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią: Chleb żytni bez drożdży, Bułkę z maślanką na kamieniu, Bułkę orkiszową na kamieniu, Chleb rustykalny na kamieniu, Bochen pszenny na kamieniu, z serem cheddar, Pane na kamieniu z zielonymi oliwkami oraz Bułkę ultra grain na kamieniu.

Więcej informacji na temat firmy NOWEL i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://piekarnianowakowski.pl/

Trunki najwyższej jakości

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią dwa znakomite produkty z oferty BZK Alco – Wódkę Stanisław Wokulski – wyjątkową edycję wódki Wokulski, która swoją niepowtarzalność zawdzięcza starannej i sumiennej selekcji składników. Dzięki sprawdzonej recepturze i kunsztownym metodom produkcji może pochwalić się nowym, wyrazistym smakiem oraz nowość na polskim rynku – Wódkę Dzika Kaczka, krystalicznie czystą wódkę o wyjątkowo łagodnym smaku. Zawdzięcza go ona jednemu z najważniejszych składników, czyli czystemu spirytusowi o mocy 99,9%. Dzika Kaczka poddawana jest 3-krotnej filtracji. W pierwszej kolejności filtrowana jest przez węgiel, następnie przechodzi przez filtr platynowy oraz filtr z kryształów górskich.

Producent tych alkoholowych specjałów, firma wchodzi w skład jednej z największych w Polsce grup przetwórstwa rolnego i oferuje trunki wytwarzane na bazie najlepszych surowców. Spółka dba o każdy etap produkcji alkoholu, dlatego może zagwarantować jego najwyższą, światową jakość. W odróżnieniu od innych producentów, w procesie rektyfikacji  stosuje 488 półek destylacyjnych, które umożliwiają siedmiokrotną destylację spirytusu. Dzięki temu BZK Alco uzyskuje wysokiej jakości alkohol bez żadnych zanieczyszczeń chemicznych.

Więcej informacji na temat firmy BZK Alco i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://bzkalco.pl/