Jak wybrać dobre jajo?

Bogactwo składników mineralnych, witamin i łatwo przyswajalnego białka, a na dodatek oraz niezliczona ilość sposobów na przygotowanie. To wszystko sprawia, że jajko jest  nieocenionym składnikiem naszej diety i częstym gościem w każdej kuchni. Jak jednak wybrać dobrze? Warto w tej kwestii zaufać specjalistom Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas XXXVIII certyfikacji Programu, eksperci wyróżnili doskonałe Świeże jaja z chowu ściółkowego z Fermy Drobiu Niedoradz. Wyjątkowo smaczne i apetyczne, posiadają żółtko o soczystej barwie i wyśmienity smak zdrowego jajka będący zasługą odpowiedniego żywienia i jego stałej, kontrolowanej jakości. Nioski karmione są bowiem paszą pochodzącą wyłącznie z własnej wytwórni. Fermy Drobiu Niedoradz w produkcji i sprzedaży jaj z chowu ściółkowego oraz z chowu klatkowego specjalizują się od ponad trzydziestu lat. Dzięki ogromnemu doświadczeniu, Ferma jest w stanie zaspokoić potrzeby klientów oraz sprostać wszelkim rygorystycznym wymogom. Wszystkie jaja są szczegółowo kontrolowane, a procesy produkcyjne w pełni zautomatyzowane. Oprócz produkcji i sprzedaży jaj kurzych Fermy Drobiu Niedoradz zajmują się także sprzedażą odchowanych na zamówienie kurcząt. 

XXXVIII atestacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego odbyła się w dniu 3 lutego br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu. Zdobycie znaku jakości „Doceń polskie TOP PRODUKT” przez Świeże jaja z chowu ściółkowego jest kolejnym triumfem Fermy Drobiu Niedoradz, a tym samym najlepszym potwierdzeniem wysokiej i  niezmiennej jakości jej oferty.

 

Niezwykła wizytówka Roztocza

Miód fasolowy to produkt wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Jest prawdziwą wizytówką Pasieki Ulik i turystyczną atrakcją Roztocza Zachodniego. Pszczoły produkują go w naturalny sposób zapylając pola uprawne fasoli tyczkowej odmiany Piękny Jaś uprawianej w okolicach Szczebrzeszyńskiego Parku Krajobrazowego na malowniczym Roztoczu Zachodnim. Jest mało  słodki i lekko kwaskowaty. Posiada intensywny zapach kwiatu fasoli i słomkowożółtą barwę. Ma znakomity wpływ na nasza organizm – wzmacnia układ odpornościowy, wspomaga pracę serca, ułatwia leczenie grypy i przeziębień, łagodzi schorzenia żołądkowo-jelitowe oraz przyśpiesza odnawianie drobnoustrojów niezbędnych do prawidłowego trawienia. Jak wspomina właściciel Pasieki Ulik, Pan Marian Śliczniak: – Pomysł na Miód Fasolowy narodził się około trzydzieści lat temu. Prowadząc swoją rozwijającą się pasiekę, zauważyłem, że pszczoły chętnie odwiedzają pobliskie poletka kwitnącej fasoli tyczkowej. Pozyskiwaliśmy w ten sposób ciekawy w smaku miód, lecz początkowo sprzedawaliśmy go pod etykietą miodu wielokwiatowego. Kupujący szybko wyczuli subtelną różnicę w smaku, więc zaryzykowałem wprowadzić do sprzedaży nieznany dotąd odmianowy miód. Napis na etykiecie słoika miód “Fasolkowy”, a potem “Fasolowy” spotykał się często z niedowierzaniem Klientów. Na szczęście Miód fasolowy zagościł na stałe w ofercie Pasieki Ulik i zyskał duże grono wiernych fanów. Od 2005 produkt ten znajduje się na Krajowej Liście Produktów Tradycyjnych.

Miód fasolowy z Roztocza wziął udział w XXXVIII Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, gdzie został doceniony przez ekspertów Programu zdobywając po raz kolejny tytuł „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Zapraszamy na stronę internetową http://ulikroztocze.pl, gdzie znaleźć można wiele cennych informacji na temat Gospodarstwa Pasiecznego Ulik. Pełną ofertę wysyłkowej sprzedaży w sklepie internetowym Pasieki Ulik znaleźć można natomiast pod adresem https://sklep.ulikroztocze.pl

  ****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

 

 

Warto docenić cykorię

Cykoria sałatowa to smaczne i zdrowe warzywo, niezwykle popularne na Zachodzie, a  wciąż jeszcze nie w pełni odkryte w Polsce.  Ma charakterystyczny orzeźwiająco-gorzkawy smak i wiele niezwykle cennych walorów odżywczych i leczniczych. Zawiera mnóstwo istotnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin, a także błonnik, fosfor, żelazo, selen, mangan, cynk, magnez, wapń i potas. Jest niskokaloryczna, wspomaga spalanie tłuszczów, przyspiesza przemianę materii i wchłanianie składników odżywczych. Posiada działanie żółciopędne, zwiększa wytwarzanie soków, chroni organizm przed infekcjami i przeziębieniami. Pomaga także w walce z bezsennością. W kuchni jest równie cenna i wszechstronna – możemy przyrządzać z niej surowe sałatki, świetnie smakuje z orzechami, octem balsamicznym czy suszoną szynką. Jest też doskonała na gorąco – grillowana czy duszona lub jako dodatek do kremowych zup.

Znanym i cenionym specjalistą w uprawie Cykorii sałatowej jest firma Bakor – specjalista w uprawie cykorii sałatowej metodą hydroponiczną. Od ponad 25 lat produkuje on cykorię dostarczając codziennie na rynek to świeże smaczne i zdrowe warzywo. Firma współpracuje z sieciami sklepów i hurtowniami w całym kraju.

Członkowie Loży Ekspertów podczas XXXVIII audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” docenili wyjątkowe, przyznając Cykorii sałatowej firmy Bakor tytuł „Doceń polskie TOP PRODUKT” zarezerwowany dla wyrobów o wybitnych walorach smakowych i jakościowych.

Zapraszamy na stronę internetową www.bakor.com.pl. Znajdziecie tam Państwo szczegółowe informacje na temat tego warzywa oraz interesujące przepisy kulinarne.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. XXXVIII Certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w dniu 3 lutego.

Doskonały smak  przez cały rok!

Syropy o smaku malinowym od lat znajdują się w czołówce smaków uwielbianych przez Polaków. Są uniwersalne i niezastąpione. Idealne latem – dodane do wody pozwolą na szybkie stworzenie orzeźwiającego napoju, natomiast zimą, w parze z gorącą herbatą znakomicie rozgrzewają. Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” rekomendują Syrop o smaku malinowym. Suplement diety w płynie z witaminą C firmy Excellence. Ten wyjątkowy produkt stworzony został z myślą o codziennym wsparciu każdego organizmu. Warto wiedzieć, że doskonały smak to nie jedyny jego atut – dzięki dodatkowi witaminy C wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Syrop o smaku malinowym nie zawiera sztucznych barwników ani aromatów.

Jego producent, firma Excellence to lider rynku syropów owocowych. Lata doświadczenia i stałego rozwoju, pozwoliły na zbudowanie innowacyjnej firmy i zdobycie czołowej pozycji na rynku polskim i zagranicznym. Producent ten nieustannie zdobywa nowe doświadczenia, obserwuje trendy na rynku, wdraża innowacyjne rozwiązania, poszerza i uatrakcyjnia swoją ofertę. Błyskawicznie reaguje na zmieniające się potrzeby konsumentów i dostarcza różnorodne produkty gwarantujące najwyższą jakość oraz wspaniały smak. Swoim klientom oferuje zróżnicowane i dostosowane do ich odmiennych gustów i wymagań propozycje. W asortymencie producenta znaleźć można tradycyjne syropy Excellence, produkty typu bio oraz tradycyjne „Syropy Babci Jadzi”.

Syrop o smaku malinowym. Suplement diety w płynie z witaminą C jest laureatem XXXVIII certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Więcej informacji znajdziecie Państwo na stronie internetowej www.syropy.eu

  ****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Klienci cenią tradycyjne wyroby

Firmę Agro-Rydzyna powinien znać każdy wielbiciel smakowitych produktów mięsnych. Ta nowoczesna firma specjalizuje się bowiem w produkcji mięsa, wędlin oraz przetworów mięsnych o najwyższych walorach jakościowych i smakowych. Innowacyjne technologie, wysokiej jakości surowiec i doskonałe receptury sprawiają, że produkty Agro-Rydzyny charakteryzują się bardzo wysoką jakością i mają wyborny, tradycyjny, polski smak, tak bardzo ceniony przez rzesze klientów. Konsumenci mają do wyboru szeroką paletę doskonałych wyrobów – w tym wędliny, wędzonki, mięsa kulinarne, wyroby garmażeryjne oraz podrobowe. Produkowane są one w nowym zakładzie przetwórczym będącym jednym z najnowocześniejszych obiektów tego typu w Polsce. Zakład spełnia wszelkie polskie oraz unijne normy w zakresie produkcji przetworów mięsnych i rygorystycznie podchodzi do ich przestrzegania.

Firma Agro-Rydzyna jest laureatem XXXVIII edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, która odbyła się w dniu 3 lutego br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu, Kiełbasa rydzyńska z jej oferty zdobyła maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Znalazła się więc w gronie najlepszych produktów audytu i została uhonorowana znakiem „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat firmy Agro-Rydzyna znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://agrorydzyna.pl/

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.