Malinowy Ogród z godłem jakości „Doceń polskie”

W ofercie gospodarstwa rolnego Malinowy Ogród z siedzibą w Lekowie znajdziemy szeroki wybór specjałów. Asortyment obejmuje konfitury, syropy i soki a także wyroby z serii „Apteka natury”. – Wszystkie pyszności, które zamykamy w słoikach, zostały wyhodowane w 100% przez nas. Sami zbieramy i sprzedajemy w formie suszonej pokrzywę oraz akację. Nie używamy takich produktów spożywczych jak barwniki, utwardzacze czy polepszacze smaku. W naszych bio przetworach znajdują się jedynie owoce, a także opcjonalnie miód z pasieki lub ksylitol. Stosujemy wyłącznie ekologiczne dodatki typu mięta, cytryna, cynamon, czy też korzeń imbiru. Wybierając nasze naturalne przetwory bez konserwantów, masz gwarancję tego, że kupujesz zdrowe produkty o wyjątkowym smaku. Jesteśmy polską, rodzinną firmą, która stawia na wysoką jakość wyrobów oraz przystępne ceny. Oferujemy przetwory owocowe z ksylitolem np. konfitury z czarnej porzeczki bez cukru, dietetyczne dżemy lub naturalne oleje z pestek malin. Zapewniamy, że owoce, których używamy do produkcji, pochodzą z upraw ekologicznych. Wszystkie nasze produkty dostarczamy na terenie całej Polski, m.in. do Szczecina, Warszawy czy Poznania – wyjaśnia właścicielka gospodarstwa, Teresa Ambroziak. Gospodarstwo produkuje także konfitury, soki, syropy oraz kiszone warzywa i zakwasy.

Zakwas buraczany z Lekowa tego producenta został niedawno wyróżniony przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” maksymalnymi notami. Wyrób  ten otrzymał punkty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie Zakwas buraczany z Lekowa nagrodzono zarówno certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT. W tym kontekście warto wspomnieć, iż w asortymencie firmy znajduje się już wyróżniony w ramach programu wyrób, a jest nim Syrop z malin. Produkt ten otrzymał nie tylko certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” ale także tytuł TOP PRODUKT.

 – Nasze przetwory powstają w rodzinnym gospodarstwie i są robione z największą starannością. Korzystając z rodzinnych przepisów i domowych metod produkcji powstaje wyjątkowy produkt. Wykorzystujemy tylko owoce pierwszej klasy. Do produkcji nie używamy malin nie świeżych, słabej jakości lub wytłoczyn z owoców.

Kolejne certyfikaty dla Natural Sweet Good

Chleb szefa, Razowiec szlachecki, Chleb owsiany oraz Tartaletka orkiszowa z owocami to produkty znajdujące się w asortymencie firmy Natural Sweet Good. Przedsiębiorstwo, którego siedziba mieści się w Żurominie  tworzą dwie marki: Piekarnia K. Zieliński oraz Cukiernia ROSARIO „słodkie przyjemności”.

 Każdy z wymienionych produktów otrzymał maksymalne noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie cała „czwórka” wyróżniona został zarówno certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT. Co więcej, Chleb szefa oraz Razowiec szlachecki wyróżnione zostały już po raz kolejny, bowiem w trakcie jednej z poprzednich certyfikacji także otrzymały certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuły TOP PRODUKT. Oprócz tego Natural Sweet Good posiada w asortymencie także Chleb życia, który uhonorowany został godłem jakości programu „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT.

Nasze produkty charakteryzuje najwyższa dbałość o jakość produkowanego pieczywa, wyrabianego na naturalnym zakwasie, bez dodawania polepszaczy i sztucznych konserwantów – zapewniają przedstawiciele firmy. Szczegółowych informacji na temat asortymentu piekarni dostarcza strona internetowa www.kzielinski.eu. Witryna prezentuje także adresy sklepów, w których można nabyć wypieki.

Zapraszamy także do odwiedzenia strony www.cukierniarosario.pl, za pośrednictwem której można uzyskać informacje dotyczące Cukierni Rosario. Bogata gama tortów na każdą okazję, ciast i deserów – tak w skrócie prezentuje się oferta Rosario. – Wszystkie nasze wyroby produkowane są z pasją i największą starannością z naturalnych surowców, co w połączeniu z nietuzinkowym wyglądem składa się na ich niepowtarzalność . Specjalizujemy się również w produkcji rzemieślniczej lodów z wykorzystaniem tradycyjnych receptur i metod. Cukiernia stara się podążać za trendami i dostosowywać asortyment do potrzeb klienta, tak, aby spełniać oczekiwania nawet najbardziej wymagających. Misją Rosario jest dawanie ludziom w codziennym życiu odrobiny „słodkich przyjemności” – podkreślają a koniec reprezentanci cukierni.

Zielona Tłocznia zdobyła godło jakości „Doceń polskie”

– W dzisiejszych czasach żyjemy w ciągłym biegu. Nie mamy czasu, żeby wystarczająco zadbać o siebie. Często źle się odżywiamy i narażeni jesteśmy na stres. Soki ZIELONEJ TŁOCZNI są odpowiedzią na szalone tempo naszego życia codziennego – tłumaczą przedstawiciele przedsiębiorstwa Zielona Tłocznia – laureata Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

W trakcie pierwszej w tym roku certyfikacji żywności certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT nagrodzony został Sok z malin tego producenta.

Zielona Tłocznia to coś więcej niż profesjonalna produkcja naturalnych soków. To zespół ludzi, którzy żyją zgodnie z naturą i chcą się dzielić swoją pasją. – Stawiamy na jakość. Do naszych soków trafiają tylko najlepsze surowce. Inspiruje nas prostota. Dla nas mniej znaczy więcej. Wierzymy w proste i zdrowe produkty. Najważniejsza jest dla nas szczerość. Chcemy mówić prawdę o naszych produktach, nic poza tym – czytamy w witrynie sieciowej zakładu www.zielonatlocznia.pl.

Badania przeprowadzone przez naukowców z Katedry i Zakładu Żywienia i Dietetyki, Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Collegium Medicum w Bydgoszczy we współpracy z naukowcami z Instytutu Biotechnologii przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego wykazały, że Soki Zielona Tłocznia są bardzo cennym źródłem przeciwutleniaczy.

Browar Kaszubska Korona wykorzystuje godło programu

Z początkiem lutego br. odbyła się pierwsza w tym roku certyfikacja żywności w ramach programu „Doceń polskie”. Po ogłoszeniu werdyktu, i wykupieniu licencji laureaci mogą korzystać ze sporego pakietu narzędzi promocyjnych. Jednym z nich jest możliwość wykorzystania godła „Doceń polskie”.

Wspaniale tę kwestię rozwiązał Browar Kaszubska Korona znajdujący się w Centrum Edukacji i Promocji Regionu

Szymbarku, który logo programu zamieścił w swoim browarze restauracyjnym, tuż nad barem. Co więcej, godło „Doceń polskie” jest w formie podświetlonej, przez co jest bardzo widoczne i z pewnością zwróci uwagę odwiedzających. Ponadto, osoby, które przybędą do wspomnianego Browaru będą mogły zakosztować m.in. Piwa Stolem (jasny koźlak mocny 17,0 ekstr. 6,8 alk.) – trunku nagrodzonego w trakcie XXXV certyfikacji znakiem „Doceń polskie” a także zaszczytnym tytułem TOP PRODUKT..

Przypomnijmy! Laureaci programu otrzymują pakiet narzędzi wspierających ich działania marketingowe. Poza możliwością korzystania z godła na wszystkich polach eksploatacji, zestaw ten obejmuje m.in. profesjonalne zdjęcia nagrodzonych produktów, współpracę z Agencją PR obejmującą m.in. materiały prasowe, teksty na blog programu oraz teksty do kwartalnika DDW. Jak to wygląda w praktyce?

Informacje prasowe to poświęcone laureatom programu teksty często eksperckie. W materiałach zawrzeć można informacje dotyczące działalności przedsiębiorstwa, akcji w których bierze udział, nowości technologicznych czy też połączyć to wszystko z trwającą aktualnie porą roku, jak i ze zbliżającymi się świętami. Kolejny punkt to informacje prasowe dla laureatów. Takie materiały kierowane są do firm, które zdecydowały się na wykup licencji. Wówczas przedsiębiorstwo otrzymuje od Agencji PR materiał prasowy informujący o zdobyciu przez zakład laurów programu „Doceń polskie”. Laureat może taki tekst rozesłać mediom bądź zlecić to przedstawicielom Agencji.

Teksty na blog dla laureatów, to z kolei krótkie materiały informujące o zdobyciu przez firmę laurów programu, które po akceptacji zamieszczane są na blogu programu „Doceń polskie”. Kolejnym narzędziem są teksty zapowiadające udział firmy w audycie. Natomiast materiały na blog dotyczące działań nagrodzonej firmy zawierają wiadomości na temat m.in. udziału w targach, nagrodzonych wyrobów czy też aktualnych świąt powiązanych z wyróżnionymi specjałami.

Agencja PR tworzy również materiały o przeróżnej tematyce, które zamieszczane są w kwartalniku Doceń Dobre Wiadomości. Mowa o eksperckich tekstach, poradach, przepisach czy też opisach akcji w których uczestniczy bądź, które tworzy laureat programu „Doceń polskie”.

Ponadto firmy, które zdecydują się na wykup licencji mogą liczyć na bon, na bezpłatne konsultacje z Centrum Znakowania Żywności. Cenna jest także możliwość promowania swoich wyrobów poprzez media społecznościowe programu „Doceń polskie”.

Jury programu doceniło Kluski śląskie z województwa łódzkiego

Spółka z Brąszewic (woj. łódzkie) ABEL Sp. J. Wysota istnieje od 1991 r. Kapitał firmy jest w 100% polski, należący do właścicieli, Wiesławy i Bogdana Wysotów. Firma współpracuje z ponad 200 odbiorcami hurtowymi oraz ogólnopolskimi sieciami handlowymi.

ABEL to producent żywności mrożonej, oferta firmy obejmuje wyroby mięsne i dania gotowe, zupy, a także produkty mączne oraz mrożone warzywa i owoce. Z pełną ofertą spółki można zapoznać się dzięki stronie internetowej www.abel.net.pl.

Tam także znajdziemy szczegółowe informacje na temat mrożenia żywności. – Proces zamrażania jest najbardziej naturalnym sposobem przygotowania żywności do długiego przechowywania i polega na poddaniu produktu działaniu niskiej temperatury (poniżej -18 st. C). Z uwagi na wykorzystanie naturalnej obecności wody w świeżych produktach, zamrażanie żywności, w porównaniu do innych metod przetwarzania, nie powoduje utraty wartości odżywczych i smakowych. Straty witamin – w porównaniu do np. peklowania czy wekowania – są minimalne. Dodatkowo mrożone produkty zachowują swój naturalny aromat i smak – przypomina firma z woj. łódzkiego.

Należące do asortymentu wspomnianego przedsiębiorstwa Kluski śląskie zdobyły w trakcie XXXV certyfikacji żywności maksymalne noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Dzięki temu produkt nagrodzony został certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” oraz zaszczytnym tytułem TOP PRODUKT.

Warto w tym momencie wspomnieć, że w asortymencie przedsiębiorstwa znajdują się już produkty wyróżnione w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” Mowa o Flakach  w rosole, Flakach suchych blanszowanych oraz Flakach suchych ciętych tego producenta. Każdy z wymienionych specjałów zdobył nie tylko certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” ale także tytuł TOP PRODUKT.