Ogórki konserwowe z szansą zdobycia kolejnych laurów programu!

„FRUBEX – BIS J. Z. Bęben i wspólnicy” Sp. J.  dołączyło do grona firm, które wezmą udział w XXXI certyfikacji żywności, która odbędzie 31 stycznia w Sosnowcu. Tego dnia Loża Ekspertów, w ramach programu „Doceń polskie”, przyzna Ogórkom konserwowym noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. W tym wypadku należy wspomnieć, że wspomniany specjał posiada już na swoim koncie już dwukrotne zdobycie laurów programu, czyli certyfikatu jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułu TOP PRODUKT. Ponowna pozytywna ocena ogórków tego wytwórcy dowodzić będzie stale utrzymującej najwyższy poziom jakości specjału. Przypominamy laury „Doceń polskie” nadawane są na okres 24 miesięcy.

Pora na kilka słów o samym producencie. Otóż, „FRUBEX-BIS” to rodzinna firma dysponująca ponad trzema dekadami doświadczenia, która nieustannie podąża za trendami w branży spożywczej. Przedsiębiorstwo zajmuje się produkcją przetworów owocowo-warzywnych, a także majonezów, musztard oraz octu. Mieszcząca się w Pajęcznie firma oferuje doskonałe sałatki, ogórki konserwowe, kapusty pasteryzowane, ćwikłę, buraczki, chrzan oraz koncentrat pomidorowy. Do dyspozycji konsumentów są także beczułki Premium.

Pełna lista wyrobów oferowanych przez firmę  znajduje się na stronie internetowej producenta www.frubex.com, gdzie warto także zapoznać się z przepisami kulinarnymi.

Przedsiębiorstwo przywiązuje ogromną wagę do jakości wyrobów i dba o to, aby konsumenci kupujący produkty marki „FRUBEX-BIS” zawsze byli zadowoleni. Stąd cały potencjał przemysłowy, logistyczny i marketingowy jest nakierowany na szybką, miłą i profesjonalną obsługę.

Czy Lody Bolero zdobędą certyfikat jakości produktu „Doceń polskie”?

Lody Bolero czekoladowe z waflem zawitają na XXXI certyfikacji żywności. Już 30 stycznia 2019 roku w Sosnowcu odbędzie się kolejny audyt artykułów spożywczych. Tego dnia ocenie  Loży Ekspertów poddany zostanie jeden ze specjałów firmy, któremu jury programu przyzna noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Jeżeli otrzyma on maksymalną liczbę punktów uhonorowany zostanie certyfikatem jakości produkty „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT.

W tym kontekście warto wspomnieć, że firma posiada już na swoim koncie znak „Doceń polskie”, bowiem nagrodzone zostały już dwa wyroby znajdujące się w asortymencie producenta: Lody Bolero o smaku waniliowym z waflem i Lody Bolero o smaku waniliowym ekologiczne. Oba wyroby uhonorowano wówczas certyfikatami jakości programu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT.

Firma BOLERO BREMIUM Sp. z o.o. swoją działalność rozpoczęła w 2008 roku. Jej siedziba mieści się w położonym w samym sercu Warmii i Mazur Olsztynie. – Kontynuujemy tradycje handlowe jednego z najstarszych i największych producentów mrożonek w północno-wschodniej części Polski – CHŁODNI OLSZTYN, która nieprzerwanie od 1952 roku uznawana była za czołowego producenta mrożonych owoców i warzyw oraz wyrobów kulinarnych opartych o mrożone składniki warzywne na rynek krajowy. Nasze lody są produkowane pod zastrzeżoną w Urzędzie Patentowym nazwą „Bolero”, w oparciu o recepturę z 1980 r. – zapewniają producenci.

Jednym ze sztandarowych specjałów zakładu są – cenione za tradycyjny smak – lody Bolero. Jak zapewniają właściciele firmy, dzięki wysokiej jakości składnikom używanym do ich produkcji oraz niezwykłym walorom smakowym, lody Bolero cieszą się uznaniem i nieustająca popularnością już od 37 lat. Przy produkcji lodów zachowane są wszystkie fazy przetwarzania starannie wybranych składników, respektując powolną naturę dobrego, tradycyjnego procesu produkcji. – Przykładamy wielką wagę do składników, z których robione są nasze produkty, dlatego uznawane są one nie tylko za niezwykle smaczne, ale również i jakościowe. Ogromną popularnością wśród naszych odbiorców cieszą się nie tylko lody, ale także mrożone warzywa jak szpinak, kalafior, brokuł czy marchew oraz mieszanki warzywne – zaznaczają wytwórcy.

Co więcej, przedsiębiorstwo, jako jedno z pierwszych, wprowadziło na rynek linię produktów ekologicznych, tj. Bolero Organic. Pośród nich znajdują się nie tylko warzywa i owoce z ekologicznego regionu Warmii i Mazur, ale także lody oraz musy owocowe produkowane z najwyższej jakości regionalnych składników ekologicznych. Jesteśmy firmą, która stale się rozwija i dostosowuje swoje produkty do potrzeb klientów. Za nasze wyroby otrzymaliśmy szereg nagród, m.in.: nagrodę Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej „Najciekawszy wyrób roku”, nagrodę „Kapelusz Merkurego”, tytuł Polskiego Producenta Żywności, nagrodę „Atut 2001”,  Poznaj Dobrą Żywność 2009, czy Najlepszy Produkt  Warmii i Mazur – podsumowują przedstawiciele firmy.

 

Czy specjały firmy HAŃDEREK po raz kolejny zdobędą laury programu?

Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. zagości na XXXI certyfikacji produktów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Dwa specjały należące do asortymentu przedsiębiorstwa – Szynka spod powału z dymnej chaty oraz Z polskiego dwora kiełbasa herbowa – poddane zostaną ocenie Loży Ekspertów. Produkty te otrzymają punkty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. O tym jaki będzie werdykt jury, dowiemy się już 30 stycznia 2019 roku.

W tym kontekście należy zaznaczyć, że oba specjały posiadają już na swoim koncie laury programu. Szynka spod powału z dymnej chaty otrzymała certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT. Identyczne gratyfikacje, już dwukrotnie zdobyła z kolei Z polskiego dwora kiełbasa herbowa (certyfikat jakości produktu „Doceń polskie”, tytuł TOP PRODUKT). Ponowna ocena artykułów dowiedzie czy przez okres 24 miesięcy ich jakość utrzymała najwyższy poziom.

Pozostając w temacie godła programu nie można nie wspomnieć, że w ofercie zakładu znajdują się dwie pozycje także wyróżnione jego znakiem. Szynka polska Biesiada Polska i Schab tradycyjny w trakcie jednej z poprzednich atestacji nagrodzone został certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT.

Na nagrodzonych produktach oferta firmy HAŃDEREK się nie kończy. Zakład proponuje konsumentom także wyroby sygnowane markami: Upieczone, Biesiada Polska, Z Dymnej Chaty, Ze Wsi, Nad Ogniem Wędzone, Chluba Domu, Klasyka Gatunku.

ZPM HAŃDEREK to rodzinna firma, którą prowadzą Wojciech i Paweł Hańderek. Choć w obecnej formie prawnej firma istnieje od 1992 roku, rodzinne tradycje produkcji wędlin są starsze; aby je zgłębić należy cofnąć się o jedno pokolenie. Nazwy marek i samych produktów są apetyczne, a jednocześnie wiele mówią o podejściu przedstawicieli firmy do produkcji żywności. – Każdy z nich ma swoją historię powstawania, niepowtarzalny smak i zapach. Często tez inny mistrz masarski za nimi stoi. Chcemy tworzyć rodzinne smaki i kulinarne historie, a nasze produkty nam w tym pomagają – dodają przedstawiciele zakładu.

Wszystkie propozycje z asortymentu można poznać bliżej za sprawą strony internetowej www.handerek.com.pl.

„Zielenica” pierwszym uczestnikiem XXXI audytu żywności!

Gospodarstwo Rybackie „Zielenica” to kolejny uczestnik XXXI certyfikacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Dokładnie 30 stycznia 2019 roku Loża Ekspertów oceni jeden ze specjałów firmy, którym jest Pstrąg filet Łososiowy świeży. Wyrób ten otrzyma noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Jeżeli specjał uzyska min. 7,5 pkt nagrodzony zostanie certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie”, natomiast jeżeli uda mu się zdobyć maksymalną liczbę punktów (10 pkt.) uhonorowany zostanie zaszczytnym tytułem TOP PRODUKT.

W tym kontekście warto zaznaczyć, że nie będzie to pierwszy specjał znajdujący się w asortymencie przedsiębiorstwa, który zdobył uznanie jury programu. Mowa o Pstrągu wędzonym naturalnym, który to aż dwukrotnie nagrodzony został certyfikatami jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT.

Pora na kilka ważnych informacji na temat samego producenta. Otóż Gospodarstwo Rybackie „Zielenica” założone zostało w roku 2001 na bazie wieloletniej tradycji rodzinnej chowu ryb. Stawy położone są w obrębie moren czołowych, stąd unikalne warunki wodno-środowiskowe, źródlana woda i stała temperatura wody, dają  najlepsze efekty hodowlane.

Stawy są położone w obrębie moren czołowych. Hodowla pstrąga opiera się w dwóch niezależnych obiektach pstrągowych. Pierwszy z nich – obiekt narybkowy, zarybieniowy jest położony w Lejkowie, pośród źródeł a jego działalność jest skierowana na przygotowanie do sprzedaży i dalszych zarybień narybku pstrąga tęczowego oraz zdrowej natlenionej ryby handlowej. Stamtąd też pochodzi Pstrąg filet Łososiowy świeży, który poddany zostanie oceni jury programu.
Drugi, mieszczący się w Zielenicy, obiekt pstrągowy jest miejscem kontynuacji chowu pstrąga od przewiezionego narybku z Lejkowa. To właśnie tam – w czystej wodzie, niezanieczyszczonym środowisku na obszarze Natura 2000, w sąsiedztwie ekologicznego gospodarstwa rolniczego – odchowywane są odporne i smaczne pstrągi tęczowe.

 – Hodowla nasza odbywa się w dwóch, niezależnych, zlokalizowanych na różnych ciekach wodnych obiektach pstrągowych. Do naszej produkcji używa się najwyższej jakości pasz. Hodowane przez nas ryby charakteryzują się wysoką zdrowotnością, poddawane są stałemu monitoringowi weterynaryjnemu. Wyspecjalizowany personel połączony z pasją pracy pozwala nam być dumnym z efektów naszej pracy – wyjaśniają właściciele rodzinnej firmy, która w swej działalności stosuje proekologiczne rozwiązania systemowe, a misja przedsiębiorstwa opiera się na wyhodowaniu wysokiej jakości ryb.

Szczegółowe informacje na temat działalności przedsiębiorstwa znajdują się na stronie internetowej firmy www.zielenica.pl oraz facebooku: Gospodarstwo Rybackie Zielenica.

 

 

Rozpocznij rok 2019 od sukcesu!

Kolejna ocena żywności będzie miała miejsce 30 stycznia 2019 roku. Tego dnia w Sosnowcu obradować będzie Loża Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”. Komisja, której przewodniczy Mirek Drewniak zbierze się już po raz trzydziesty pierwszy.

Styczniowy audyt jest pierwszym z czterech planowanych na każdy rok (poprzednia ocena miała miejsce w październiku, audyty odbywają się ponadto w kwietniu oraz lipcu).

Zdobycie znaku jakości „Doceń polskie” już w styczniu umożliwia zaplanowanie działań marketingowych na cały rok. Certyfikat może stanowić punkt wyjścia kampanii promocyjnych lub stanowić ich uzupełnienie. Pakiet narzędzi oferowanych laureatom programu jest różnorodny: każda firma może czerpać z niego profity przez dwa lata (na taki czas nadawane są wyróżnienia).

Bliższe informacje dot. regulaminu oraz korzyści wynikających z posiadania znaku jakości są dostępne na stronie internetowej www.docenpolskie.pl/program.

Producenci zainteresowani zgłoszeniem żywności do oceny już mogą kontaktować się przedstawicielami programu.