Sady Trzebnica w gronie laureatów Programu “Doceń polskie”!

Sok tłoczony jabłkowo-aroniowy z Sadów Trzebnica znalazł się w gronie najlepszych produktów XXXVI certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Najwyższa liczba punktów we wszystkich ocenianych przez Lożę Ekspertów kategoriach przyniosła mu tytuł “Doceń polskie TOP PRODUKT”. Ten prestiżowy znak promocyjny przyznawany jest na dwa lata, a ponieważ Sok tłoczony jabłkowo-aroniowy z Sadów Trzebnica zdobył najwyższy laur Programu podczas jednej z poprzednich certyfikacji, ponowne wyróżnienie jest potwierdzeniem jego najwyższej jakości, która mimo upływu czasu nie zmieniła się. 

Owoce użyte do wyprodukowania tego doskonałego soku uprawiane są na Wzgórzach Trzebnickich znanych ze swojego unikatowego mikroklimatu. Dzięki niemu są wyjątkowo smaczne, zdrowe i niezmiennie cenione przez wielu odbiorców nie tylko z Polski. Owoce z Sadów Trzebnica cieszą się ogromną popularnością w całej Europie. W ofercie producenta można znaleźć jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie, porzeczki i aronię, w tym jabłka, wiśnie i aronię w jakości ekologicznej, potwierdzonej certyfikatami. Firma dokłada wszelkich starań, aby do klientów trafiały jednolite partie towaru o najwyższej jakości. Owoce przechowywane są w chłodniach zapewniających im optymalne warunki. Dzięki temu zachowują przez cały niemal rok znakomitą jędrność, świeżość i dobry smak. Ściany chłodni są poliuretanowe, pokryte blachą nierdzewną co sprawia, że jabłka zachowują również swój naturalny zapach – pachną jak zerwane prosto z drzewa.  

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Browary Regionalne Jakubiak z godłem “Doceń polskie”!

Piwo  Chocolate Baltic Porter, Piwo Ciechan Malinowe, Piwo Ciechan Wyborne, Likier Porterówka oraz Whisky Jakubiak –  co łączy te produkty? Wszystkie wyprodukowane zostały w Browarach Regionalnych Jakubiak i każdy z nich legitymuje się godłem “Doceń polskie TOP PRODUKT”, które otrzymują produkty wyjątkowe, o najwyższych walorach jakościowych i doskonałym smaku. Zostało ono przyznane podczas XXXVI atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”.

Producent wyróżnionych napojów – Browary Regionalne Jakubiak zajmuje jedną z czołowych pozycji w gronie mistrzów polskiej sztuki browarniczej. Klientom oferuje asortymenty tworzone ze składników najwyższej jakości, powstające z poszanowaniem dla kultury piwowarstwa. Stawia na piwa tradycyjne i produkty naturalne, których walory smakowe zostały już wielokrotnie docenione licznymi branżowymi nagrodami oraz uznaniem konsumentów. Wyróżnione Piwo Chocolate Baltic Porter to ciemne piwo w stylu porter bałtycki wzbogacone o aromat czekoladowy. Jego cechą charakterystyczną jest długi, bo aż 350-dniowy okres leżakowania podczas którego nabiera on unikatowego profilu aromatyczno-smakowego. Piwo Ciechan Malinowe to natomiast jasne, lekkie piwo smakowe dolnej fermentacji, o wyczuwalnej lekkiej goryczce z dominującą nutą rześkich, naturalnych malin. W gronie laureatów XXXVI Certyfikacji znalazło się także kultowe Piwo Ciechan Wyborne – sztandarowy produkt Browaru Ciechan i zarazem wzór jasnego, pełnego piwa. Miłośników mocniejszych trunków zainteresuje Whisky Jakubiak – 100% polska whisky, tworzona z jednego rodzaju słodu jęczmiennego, a następnie ręcznie nalewana do dębowych beczek oraz Likier Porterówka – produkowany według starych przepisów wykwinty likier słodowy, przywracający zapomniane smaki dawnej warszawskiej Porterówki. 

Po więcej informacji zapraszamy na stronę www.browary-jakubiak.pl

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Słodkości Cukierni Wójcik Karpin z certyfikatem “Doceń polskie”!

Makowiec staropolski  oraz Sernik mascarpone z białą czekoladą z Cukierni Wójcik Karpin skradły serca członków komisji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Te wyśmienite wypieki podczas XXXVI atestacji zdobyły maksymalną liczbę punktów i tytuły “Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Ich najwyższa jakość i doskonały smak to nie przypadek. Ich producent – Cukiernia Wójcik Karpin od lat jest znana i ceniona za swoje wyśmienite wypieki tworzone w oparciu o tradycyjne receptury i przy użyciu wyłącznie  naturalnych surowców najwyższej jakości. Dzięki temu każde z ciast oferowanych przez Cukiernię Wójcik Karpin jest prawdziwym dziełem sztuki, nie tylko pysznym, ale i atrakcyjnym wizualnie i dopracowanym w najmniejszych detalach. Cukiernia oferuje bogaty wybór słodkości. Klienci mogą wybierać spośród szerokiej gamy serników, ciast deserowych, ciast owocowych z galaretką, babek, strucli, ciasteczek oraz tortów. Oferta firmy jest stale udoskonalana, a klienci wciąż zaskakiwani nowymi smakowitymi propozycjami. Co ważne, w słodkie specjały można zaopatrzyć się na miejscu, w siedzibie firmy, można zamówić je również bezpośrednio do domu.  Produkty dostępne są także w lokalnych sklepach wielu popularnych sieci handlowych.

Wszystkie propozycje Cukierni Wójcik Karpin można poznać bliżej odwiedzając stronę internetową wojcikdomowespecjaly.pl lub fanpage Cukierni na Facebooku.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Wielki sukces ZM POLIWCZAK!

Aż jedenaście produktów  z oferty ZM POLIWCZAK zdobyło podczas XXXVI Certyfikacji Programu Promocyjnego “Doceń polskie” najwyższy laur – tytuł “Doceń polskie TOP PRODUKT”. 

Jury wyróżniło:

  • Pasztet z pieca, 
  • Metkę wędzoną,
  • Kurczaka złotego, 
  • Szynkę białą,
  • Szynkę z beczki, 
  • Parówki drobiowe z kurczaka,
  • Kiełbasę myśliwską, 
  • Kiełbasę jałowcową,
  • Kabanos extra, 
  • Kiełbasę oławską, 
  • Kiełbasę mysłowicką suchą. 

 

Wszystkie z wymienionych wyrobów posiadają już Znak Promocyjny, a kolejne wyróżnienie jest nie tylko potwierdzeniem ich najwyższej jakości i doskonałego smaku, ale przede wszystkim  jasnym sygnałem dla klientów, że mają do czynienia z wyrobami o wybitnych walorach odżywczych, sprawdzonymi i polecanymi przez Lożę Ekspertów. Warto po nie sięgnąć! Ich producent – ZM POLIWCZAK już od trzydziestu lat łączy z powodzeniem rzemieślniczy kunszt, oryginalne, śląskie receptury i najnowsze technologie produkcji, dostarczając swoim konsumentom wędliny o prawdziwie tradycyjnym smaku i najwyższej jakości. Firma nieustannie się rozwija, wzbogaca o nowe maszyny i urządzenia. Poszerza równocześnie asortyment produkowanych wyrobów. Klienci ZM POLIWCZAK mają do wyboru szeroką, ciągle rozwijaną gamę szynek, polędwic, różnego rodzaju wędzonek, kiełbas oraz produktów gotowych. 

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Sok z kiszonych buraków firmy ARTMAN doceniony przez Lożę Ekspertów!

Maksymalną liczbę punktów – trzy dziesiątki – we wszystkich ocenianych przez członków Loży Ekspertów kategoriach otrzymał Sok z kiszonych buraków, produkowany przez firmę ARTMAN. Produkt ten wziął udział w XXXVI Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Uznanie komisji, zwieńczone zdobyciem po raz kolejny najważniejszego wyróżnienia Programu – tytułu “Doceń polskie TOP PRODUKT”  jest potwierdzeniem jego niezmiennie najwyższej jakości. 

Tajemnica sukcesu produktów z oferty firmy ARTMAN  specjalizującej się w przetwórstwie i konfekcjonowaniu warzyw tkwi w produkcji opartej na tradycyjnych recepturach.  Wykorzystywane w zakładzie surowce warzywne pochodzą od sprawdzonych, wieloletnich polskich dostawców. Uprawiane są w nieuprzemysłowionych, ekologicznie czystych terenach, dzięki czemu charakteryzują się wybornym smakiem i doskonałą jakością. W asortymencie firmy znaleźć można barszcze oraz żurki i przetwory, między innymi z kapusty, z ogórków i innych warzyw. Spółka dysponuje zarówno odpowiednim zapleczem surowcowym, jak i potencjałem produkcyjnym, a systematyczne inwestycje pozwalają na dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa.  

 

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.