Tradycja doskonałego smaku

Chyba nie ma nic lepszego niż pajda świeżego chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym. Zwłaszcza z laureatem godła „Doceń polskie TOP PRODUKT” –  Smalcem Stelmańskim, wyprodukowanym z naturalnych, wysoko selekcjowanych produktów. Ma naturalny skład, nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów, a surowiec do jego produkcji pochodzi z lokalnej masarni. Ten wyjątkowy produkt wytwarzany jest według staropolskiej receptury z dodatkiem cebuli, czosnku, jabłek, majeranku oraz przypraw.

Jego producent – P.P.U.H. Stelmański jest firmą ceniącą polskie smaki i kultywującą polskie tradycje kulinarne. Swoim klientom oferuje doskonałe regionalne specjały, wśród których znaleźć można między innymi  smalec,  kiszone ogórki oraz chleb pszenno – żytni na zakwasie. Firma na rynek wypuszcza wyłącznie  małe partie towarów, a wszyscy pracownicy wkładają dużo czasu i pracy w każdy oferowany produkt. Wszystko to sprawia, że każdy specjał trafiający do konsumentów smakuje doskonale i spełnia ich najwyższe wymagania. Przedsiębiorstwo zlokalizowane jest w Sierpcu, w województwie mazowieckim. 

Smalec Stelmański został wyróżniony godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT” podczas 43. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Warto przypomnieć, że jest to jego kolejny sukces w programie potwierdzający wysoką i niezmienną jakość tego specjału.

Więcej informacji na temat P.P.U.H. Stelmański znaleźć można na stronie internetowej smalecsierpc.pl

3-poziomowy tost z serem topionym Gouda

 

 

Składniki:

  • 3 kromki dowolnego chleba tostowego
  • 40 g  szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 jajko
  • 2 plastry Sera topionego Gołda SERTOP Sp. z o.o. (certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT)
  • 15 g masła klarowanego
  • rukola
  • 2 plastry pomidora
  • 3 plastry ogórka zielonego

Sposób przygotowania:

W jednej kromce tostowego chleba wycinamy otwór, aby wbić do niego jajko. Smażymy na maśle klarowanym do momentu ścięcia się jajka. Aby przyśpieszyć proces, można przykryć patelnię grillową pokrywką. Pozostałe kromki grillujemy, gdy nabiorą pożądanej chrupkości nakładamy na nie nasze składniki tak, aby środkowy tost z jajkiem w środku przedzielał je. Całość tosta możemy spiąć wykałaczką z oliwkami i podać do niego ulubiony swój sos.

Boltim – Pek nagrodzony godłem jakości „Doceń polskie”

 

– Befsztyk tatarski
Flagowy wyrób opisywanej firmy. Jak podkreśla producent, „tatar” produkowany jest z najlepszych gatunków rodzimej wołowiny, doprawia się go naturalnymi przyprawami najwyższej jakości.
– Nasz befsztyk tatarski jest zbliżony smakiem i jakością do wyrobów domowych, co powoduje uznanie wśród naszych odbiorców na terenie całego kraju. Befsztyk tatarski dostarczany konsumentom jest zawsze świeży, produkowany dzień wcześniej pod ścisłe zamówienia naszych klientów deklarują przedstawiciele firmy BOLTIM-PEK.

 – Galaretka z kurczaka
Bazę do jej przygotowania stanowi domowy, tradycyjny wywar. Dodatek warzyw i przypraw wyostrza aromat oraz podkreśla naturalny smak galaretki. Jak dowiadujemy się ze strony internetowej firmy, produkcja galaretek odbywa się na podstawie codziennych indywidualnych zamówień.

Obie te propozycje należą do asortymentu firmy Boltim-Pek s.c. P. i U. Bołtromiuk, laureata Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. W trakcie XXXIII certyfikacji dwa wyżej wymienione wyroby: Befsztyk tatarski oraz Galaretka z kurczaka nagrodzone zostały maksymalnymi notami w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie oba te specjały otrzymały certyfikat jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytuł TOP PRODUKT.

Jesteśmy małą rodzinną firmą z 20-letnią tradycją. W swojej ofercie posiadamy wysokiej jakości produkty, które doprawiamy żeby smakowały jak domowe. Surowce i składniki których używamy w całym procesie technologicznym pozyskujemy tylko od polskich dostawców. Współpracujemy z nimi od początku naszej działalności co sprawia, iż jesteśmy przekonani, że wykorzystujemy tylko surowce najwyższej jakości. Nasza firma posiada wdrożony system HACCP, co gwarantuje wysoką jakość naszych produktów – w ten sposób swoją działalność charakteryzują przedstawiciele spółki

Szczegółowe informacje dot. produktów firmy mieszczącej się w Łodzi, a także punktów ich dystrybucji są dostępne na wspomnianej już stronie internetowej producenta, www.boltim-pek.pl.

Szynka starowiejska SM Zenon Kowalczyk otrzymała znak jakości!

Sklep Mięsny Zenon Kowalczyk został założony 5 czerwca 1991 roku. Początki działalności firmy to sprzedaż bezpośrednia świeżych elementów mięsa z rozbioru tusz wieprzowych, ćwierci wołowych oraz sprzedaż artykułów przetwórstwa mięsnego. W przeciągu kolejnych lat zakład poszerzył ofertę sklepu o nowe gatunki mięs tj. drób, cielęcina, baranina, a także o nabiał, warzywa i owoce oraz artykuły spożywcze.

W 1997 roku przeprowadziliśmy pierwszą modernizację obejmująca swym zakresem budowę nowej hali rozbioru i wykrawania mięs, oddział pakownia mięs świeżych i mięsa mielonego, nową komorę chłodniczą oraz nowe stanowiska na dziale sprzedaży. W roku 2008 postanowiliśmy podnieść nasze wymagania jakościowe wdrażając kolejny system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności ISO 22000. Od tego czasu wyznaczamy i realizujemy ambitne cele jakościowe, zapewniając każdego roku coraz wyższy poziom obsługi i doskonałą jakość produktów – tłumaczą właściciele firmy.

  – Naszą misją jest zapewnienie konsumentom wysokiej jakości mięs i wędlin pozyskanych z surowców ze zwierząt urodzonych i wyhodowanych w Polsce. Zapewnienie produktów bezpiecznych o wyjątkowych walorach smakowych i powtarzalnym standardzie. Tworzenie kultury pracy opartej na wartościach, w które wierzymy oraz nieustanny rozwój kompetencji i technologii aby wytwarzać wartość dodaną dla naszych klientów, społeczeństwa i gospodarki – dodają.

Szynka starowiejska tego producenta zagościła na stołach Loży Ekspertów w trakcie XXXIII certyfikacji żywności, która odbyła się 31 lipca br. w Sosnowcu. Wędlina otrzymała maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie nagrodzona została nie tylko certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT.

 Na koniec zapraszamy do odwiedzenie strony internetowej producenta www.kowalczyk.olsztyn.pl.

TARSMAK w gronie laureatów programu „Doceń polskie”

Sos do frytek i hamburgerów oraz Sos do kanapek to dwa specjały znajdujące się w asortymencie firmy TARSMAK, które dołączyły do grona nagrodzonych produktów w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Dokładnie 31 lipca, w trakcie XXXIII certyfikacji oba wyroby otrzymały maksymalne noty w trzech kategoriach: smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. W rezultacie otrzymały nie tylko certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”, ale także TOP PRODUKT. W tym kontekście należy zaznaczyć, że oba te sosy posiadają już swoim koncie laury programu, i to zdobyte więcej niż jeden raz!

W asortymencie przedsiębiorstwa znajduje się również Sos czosnkowy, który także poddany został ocenie jury programu „Doceń polskie”. Niejednokrotnie został nagrodzony nie tylko certyfikatem jakości produktu „Doceń polskie”, ale także tytułem TOP PRODUKT.

TARSMAK Gondek i Wspólnicy sp.j. to rodzinna firma z siedzibą w Radgoszczy, które specjalizuje się w produkcji sosów majonezowych i pomidorowych różnego rodzaju. W jej asortymencie znajdziemy także majonezy, musztardy, ketchupy i dresingi. Oferta jest adresowana do konsumentów indywidualnych i branży HoReCa (jej odbiorcami są również sieci gastronomiczne, przetwórnie ryb oraz przedsiębiorstwa z branży cukierniczo-piekarniczej). Firma jest obecna we wszystkich segmentach rynku; począwszy od tradycyjnego, przez nowoczesny (sieciowy), na systematycznie rozwijających się rynkach eksportowych kończąc. Wyroby sygnowane marką TARSMAK są dostępne m.in. w Wielkiej Brytanii, USA, Litwie oraz Niemczech.
Ponowne przyznanie znaków jakości (wystawia się je zawsze na 2 lata) dowodzi, że producent utrzymuje najwyższą jakość bez względu na mijający czas. Powtarzalność produkcji jest w przemyśle spożywczym niezwykle ważna, stąd zdobycie kolejnych laurów programu „Doceń polskie” jest istotną wskazówką dla konsumentów. 

Wyczerpujących informacji na temat działalności firmy i jej produktów, jak również inspiracji kulinarnych, dostarcza strona internetowa www.tarsmak.pl.