Czy PHZ SM Lacpol  sięgnie po raz kolejny po godło programu „Doceń polskie”?

Od 1988 roku PHZ SM Lacpol z powodzeniem łączy tradycję z nowoczesną technologią, oferując konsumentom bogatą gamę produktów mleczarskich, obejmującą artykuły świeże, dojrzewające i tzw. suche. Firma, działająca na terenie całej Polski, dysponuje ośmioma zakładami produkcyjnymi i usługowymi, z których każdy specjalizuje się w określonym segmencie mleczarskim. Dzięki tej strukturze możliwe jest wykorzystanie różnorodnych technologii produkcji, zachowując równocześnie wysoką jakość surowca.

PHZ SM Lacpol przystąpi do 49. edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie”. W trakcie oceny członkowie Loży Ekspertów przyjrzą się czterem propozycjom producenta. Masło ekstra, Twaróg tłusty pergamin, Twaróg tłusty 3 x mielony oraz Masło klarowane  otrzymają noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Produkty te ubiegają się o odnowienie licencji programu „Doceń polskie”.

Więcej informacji na temat  PHZ SM Lacpol   i jego oferty znaleźć można na profilu producenta https://lacpol.pl/

 

Smak i zdrowie

Polskie Mięso i Wędliny Łukosz – firma rodzinna założona w 1990 roku, stale udoskonala swoje wyroby mięsne, kładąc szczególny nacisk na ich jakość i różnorodność. Specjalizuje się w przetworach mięsnych opartych głównie na mięsie z indyka i kurczaka, a jej miesięczna produkcja wynosi 3000 ton przetworzonych produktów oraz 4000 ton świeżych i mrożonych elementów z indyka. W ofercie firmy można znaleźć również produkty typu convenience food oraz różnorodne mięsa kulinarne. Mięso z indyka, doceniane za swoje wysokie wartości odżywcze, stanowi główny punkt oferty tego producenta. Jest ono niskokaloryczne, bogate w pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko, przy niskiej zawartości tłuszczu.

W Strefie Indyka oferowanej przez Polskie Mięso i Wędliny Łukosz, każdy znajdzie coś dla siebie. Dla osób dbających o zdrową dietę oraz prowadzących aktywny tryb życia rekomendowane są produkty o wysokiej zawartości białka, takie jak Sucha z Indyka, Kiełbasa z Indyka z Galaretką czy Wędzonka z Indyka. Dla najmłodszych proponowane są Parówki i Frankfurterki przygotowane z piersi z indyka. Osoby stosujące dietę bezglutenową znajdą tu produkty oznaczone symbolem przekreślonego kłoska. Miłośników tradycyjnych smaków zainteresuje Wędzonka z Indyka o aromacie dymu olchowo-bukowego, Kabanosy z Indyka oraz Kiełbasa z Indyka z Galaretką. Ci, którzy cenią sobie naturalne składniki bez dodatków sięgną chętnie po produkty, takie jak Sucha z Indyka czy Kiełbasa z Indyka z Galaretką przyprawione wyłącznie naturalnymi przyprawami.

W ramach 49. edycji certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, eksperci będą oceniać jedną z propozycji Polskie Mięso i Wędliny Łukosz – Udziec z indyka w galarecie. Produkt ten szczególnie polecamy osobom na diecie bezglutenowej. To kawałki udźca indyczego zanurzone w galarecie, wzbogacone przyprawami. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i idealnie nadaje się na kanapki lub jako przystawka.

Więcej informacji na temat Polskie Mięso i Wędliny Łukosz znajdziecie Państwo na stronie www.stolicasera.pl

 

Chleb żytni Piekarni Foryś ubiega się o godło „Doceń polskie”

Piekarnia Foryś założona przez Ignacego Forysia istnieje od sześćdziesięciu pięciu lat. Dziś, jego dzieło kontynuuje syn Krzysztof Foryś wraz z wnukami: Arturem, Markiem i Jarosławem. Piekarnia, mimo iż staje się coraz bardziej nowoczesna, wciąż produkuje pieczywo tradycyjnymi metodami. Jest ono wypiekane w piecu ceramicznym, opalanym brykietem ekologicznym, co nadaje jej wypiekom niezwykły smak i aromat. Produkcja odbywa się według dawnych receptur, bez dodatku polepszaczy i konserwantów. Dzięki temu każdy klient Piekarni Foryś może mieć pewność, że sięga po smaczne i zdrowe wypieki najwyższej jakości.

W trakcie 49. edycji certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, przedstawiciele Loży Ekspertów poddają ocenie jedną z flagowych propozycji piekarni – Chleb żytni tradycyjny. Produkt ten stara się o ponowne uznanie ekspertów programu. Wyróżnia go bogactwo składników odżywczych, dłuższa świeżość, niższa kaloryczność, wyrazisty smak i aromat, jak również cenne właściwości zdrowotne. Jego wyjątkowo duża zawartość błonnika, minerałów i witamin czyni go niezwykle wartościowym dla zdrowia.

Więcej informacji na temat Piekarni Foryś  znaleźć można na stronie firmy na Facebooku: https://www.facebook.com/pages/category/Wholesale-Bakery/Piekarnia-Fory%C5%9B-sc-574964342693128/.

OSM Skoczów stara się o prestiżowe godło „Doceń polskie”

Wyroby oferowane przez OSM Skoczów opierają się na tradycyjnych, sprawdzonych recepturach. Nie znajdziemy w nich ulepszaczy, konserwantów czy sztucznych dodatków. Produkty skoczowskiej spółdzielni powstają wyłącznie z mleka najwyższej jakości, dostarczanego przez sprawdzonych dostawców, co gwarantuje ich wyjątkowe zdrowotne i smakowe walory oraz wysoką jakość.

W ramach 49. audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, członkowie Loży Ekspertów programu ocenią walory Kefiru w butelce, będącego jednym z produktów oferowanych przez OSM Skoczów. Co warto wiedzieć o tym produkcie? Kefir to  jeden z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych. Wyróżnia się przy tym charakterystycznym smakiem. Ponadto, ten unikalny napój wpływa korzystnie na zdrowie, zawiera bowiem cenne probiotyki oraz bogactwo składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B (m.in. B1, B2, B6, B12), witaminę D, witaminę K, wapń, fosfor, biotynę, kwas foliowy oraz aminokwasy. Dzięki zawartości białek, tłuszczów i kwasu mlekowego, kefir sprzyja prawidłowemu trawieniu, wzmacnia odporność organizmu, wspomaga utrzymanie zdrowych kości, reguluje poziom cholesterolu oraz pomaga w procesie odchudzania.

Więcej informacji na temat OSM Skoczów i jej specjałów znaleźć można na stronie internetowej https://skoczowskie.pl/

Więcej niż walfe

Soforek to polska firma rodzinna z siedzibą w Szamocinie, która od ponad trzydziestu lat z pasją i zaangażowaniem wypieka doskonałe wafle. Specjalizuje się w zaopatrywaniu kawiarni, lodziarni oraz restauracji, dostarczając wysokiej jakości produkty niezbędne do przygotowania lodów i innych pysznych słodkości. Jej oferta obejmuje komponenty i półprodukty do samodzielnej produkcji lodów i deserów, maszyny, akcesoria oraz chemię renomowanych producentów, których Soforek jest oficjalnym dystrybutorem w Polsce.

Wśród bogatej oferty firmy znajdują się także unikalne na skalę światową tęczowe wafle i rurki, cechujące się żywymi, atrakcyjnymi kolorami tęczy oraz chrupkością utrzymującą się przez cały okres przydatności do spożycia. Co istotne, słodkie wafle Soforek produkowane są na bieżąco według własnego, sprawdzonego przepisu, co gwarantuje, że zawsze po otwarciu kartonika pięknie pachną i zachwycają wyjątkowym smakiem.

Eksperci wielokrotnie doceniali wyjątkowość Słodkich wafli Soforek, co zaowocowało przyznaniem prestiżowego znaku jakości „Doceń polskie”. W trakcie 49. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, członkowie komisji ponownie ocenią smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości tych wafli. Jeśli werdykt będzie ponownie pomyślny, firma Soforek będzie miała możliwość korzystania z potencjału godła promocyjnego przez kolejne dwadzieścia cztery miesiące.

Więcej informacji na temat firmy Soforek i jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://soforek.pl/