Firma Marfor od początku swojej działalności skupia się na budowaniu asortymentu w oparciu o produkty regionalne i tradycyjne w segmencie nabiałowym i jako pierwsza w Polsce wprowadziła produkty tego typu na rynek ogólnopolski. Specjalizuje się w produkcji, konfekcji i dystrybucji serów góralskich, zakąsek serowych wędzonych i naturalnych, a jej sztandarowym produktem są góralskie sery regionalne oferowane w szerokim asortymencie i w różnych formach. Dostępne są jako sery w tradycyjnej formie w wielu kształtach i wielkości, a tym, co je łączy, jest tradycyjny, lekko słony smak, wyjątkowa jakość oraz doskonała konsystencja wzbogacona aromatem uzyskiwanym dzięki wędzeniu naturalnym dymem. Co istotne – jak podkreślają przedstawiciele firmy – Od początku istnienia hołdujemy tradycji, dlatego też niezmiennie, sery wyrabiamy ręcznie i według regionalnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie, a produkcja w zakładzie nigdy nie została zmechanizowana. Nasze sery tworzone są bez udziału wysokiej temperatury, co pozwala na zachowanie tego, co w nich najcenniejsze – soli mineralnych, wapnia i białka.
Firma Marfor weźmie udział w 46. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas atestacji, która odbędzie się w dniu 1 lutego br. członkowie Loży Ekspertów ocenią Serecek marforek wyrabiany ręcznie. Warto przypomnieć, że Serecek jest pięciokrotnym laureatem godła „Doceń polskie”. Jeśli i tym razem zdobędzie wymaganą regulaminem liczbę punktów, będzie mógł korzystać z potencjału godła przez kolejne dwadzieścia cztery miesiące.
Więcej informacji na temat firmy Marfor i jej produktów znaleźć można na stronie internetowej http://marfor.pl/