Certyfikat „Doceń polskie” dla specjału firmy REMEX

docen_polskie_REMEX_logo
– Nasza firma jest producentem kawy Piccolo Cafe – palonej w Polsce. Dzięki świeżemu paleniu zachowuje ona intensywny aromat i niepowtarzalny smak, bez żadnych konserwantów. W naszej ofercie znajdą Państwo kawę ziarnistą 100% arabica dla gastronomii. Sprzedajemy kawę ziarnistą 100% Arabica z mieszanek trzech lub pięciu arabic w opakowaniach kilogramowych. Piccolo Cafe to mix finezji, delikatności i pożądania
– zapewniają przedstawiciele P.H.U. REMEX.

Kawa ziarnista z mieszanki trzech arabic firmy z Sochaczewa zdobyła niedawno certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT. Specjał maksymalne noty (same „10”) za wszystkie oceniane aspekty, dlatego przyznano mu certyfikat jakości i tytuł TOP PRODUKT. Miano to przysługuje tylko wyrobom najwyższej jakości. Przedstawiciele firmy z Sochaczewa mają powody do dumy, prestiżowe miano TOP PRODUKT jest zarezerwowane tylko dla żywności najwyższej jakości.

Istniejące od 12 lat przedsiębiorstwo proponuje konsumentom nie tylko kawę, ale także herbaty Ahmad, syropy do drinków Giffard oraz czekolady do picia. Wyczerpujące informacje o wszystkich propozycjach z oferty są dostępne pod adresem www.herbatykawy.pl.

Przedstawiciele firmy REMEX zapraszają do współpracy. – Nasze usługi cechuje profesjonalizm i konkurencyjność cenowa. Zapewniamy szybki termin realizacji zamówień i pokrywamy koszty dostawy na terenie całej Polski – zachęcają pracownicy firmy z Sochaczewa.
Przedsiębiorstwo proponuje usługi z zakresu profesjonalnej obsługi imprez cateringowych, oferuje również współpracę z lokalami gastronomicznymi – proponuje zaopatrzenie w profesjonalne ekspresy do kawy oraz kawę, herbatę, czekoladę i syropy.
docen_polskie_Remex_kawa-ziarnista-z-mieszanki-trzech-arabic

Wędzony sum trafiony w „dziesiątkę”!

docen_polskie_Menos_logo
Jednym z produktów, które zostały ocenione podczas lipcowej certyfikacji żywności jest Sum filet wędzony. Specjał z oferty PPHIU MENOS Sp. z o.o. uzyskał maksymalne noty (same dziesiątki) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dzięki czemu zdobył nie tylko godło promocyjne, ale także tytuł TOP PRODUKT.  Taki werdykt jury nie pozostawia wątpliwości co do jakości wędzonego suma.

Zakład Przetwórstwa Ryb firmy MENOS mieści się w małej miejscowości Dzigorzew koło Sieradza. – Początki naszej firmy są ściśle związane z hodowlą i przetwórstwem suma  – gdzie stosujemy przekazywane przez pokolenia receptury. Wieloletnie doświadczenie  stawia nas w czołówce producentów i dostawców tej ryby w Polsce. Z biegiem lat nasza firma rozszerzyła asortyment o kolejne gatunki ryb słodkowodnych, morskich i egzotycznych a chcąc sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów wprowadziła do swojej oferty świeże, wędzone i mrożone owoce morza. Sprzedaż ryb prowadzimy w różnych postaciach: ryby żywe, patroszone, filety i polędwice. Pełna lista propozycji z oferty producenta jest dostępna na jego stronie internetowej, pod adresem www.menos-ryby.pl – zachęcają przedstawiciele firmy.

Oprócz wędzonego suma polecamy wędzoną polędwicę z dorsza na skórze, obraną wędzoną krewetkę, wędzone przegrzebki, wędzonego okonia morskiego czy wędzoną doradę. Gwarantujemy Państwu stałe dostawy i jakość na najwyższym poziomie. Mając na uwadze wymagania Naszych Klientów stale modyfikujemy i rozszerzamy asortyment, który dostosowywany jest indywidualnie do każdego klienta – dodają.
– Śledząc światowe trendy nasza firma wprowadza do oferty coraz więcej produktów ekologicznych np. wędzone krewetki – podsumowują reprezentanci  przedsiębiorstwa.
Odnotujmy jeszcze, że audyt podczas którego nagrodzono propozycję firmy MENOS miał miejsce 27 lipca br. Była to dwudziesta pierwsza certyfikacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie”.
docen_polskie_Menos_sum-filet-wedzony

Loża Ekspertów nagrodziła śmietanę

docen_polskie_SM_Grudziadz_logo
– Jesteśmy znanym i uznanym na regionalnym rynku producentem przetworów mlecznych. Możemy pochwalić się wieloletnią tradycją produkcji oraz doskonałą, doświadczoną załogą. Nasze wyroby produkujemy bez stosowania konserwantów, są więc one smaczne, zdrowe oraz bezpieczne dla zdrowia
– podkreślają przedstawiciele Grudziądzkiej Spółdzielni Mleczarskiej.
Potwierdzeniem najwyższej jakości Śmietany homogenizowanej 18% z asortymentu tego producenta są certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.
Decyzja o przyznaniu wyróżnień zapadła podczas XXI certyfikacji żywności, która odbyła się 27 lipca br. w Czeladzi. Laury programu „Doceń polskie” to kolejny sukces Spółdzielni z Grudziądza. W 2015 roku wytwórca zdobył tytuł Polskiego Producenta Żywności, firma należy także do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza i Kujaw.

Laureat programu „Doceń polskie” może pochwalić się zarówno bogatą historią (tradycje mleczarskie w Grudziądzu sięgają roku 1897), jak i ciekawym asortymentem. W ofercie nagrodzonej firmy znajdziemy m.in. sery (podpuszczkowe dojrzewające i twarogowe), a także serki homogenizowane, śmietanki, mleka,  oraz mleczne napoje fermentowane. Szczegółowe informacje na temat propozycji Grudziądzkiej Spółdzielni Mleczarskiej, a także jej historii oraz obecnej działalności dostarcza strona internetowa producenta, dostępna pod adresem www.mleczarnia.grudz.pl.

Specjały z Grudziądza były prezentowane m.in. na Międzynarodowych Targach Gospodarki Żywnościowej, Rolnictwa i Ogrodnictwa Grüne Woche w Berlinie.
Przedstawiciele opisanej firmy angażują się także w wydarzenia regionalne i ogólnopolskie, podczas których mogą zaprezentować swoje wyroby i podzielić się wiedzą oraz doświadczeniem. Reprezentanci spółdzielni są również zapraszani do zasiadania w komisjach regionalnych konkursów kulinarnych.
docen_polskie_Grudziadzka-SM_smietana-homogenizowana-18

Tytuły TOP PRODUKT dla trzynastu herbat Malwa

docen_polskie_Malwa_logo
Jednym z laureatów programu „Doceń polskie” jest firma Malwa Tea Fabisiak W.
– Malwa jest profesjonalną firmą i ma zaszczytny obowiązek utrzymania wysokiej jakości swoich wyrobów. Naszym fundamentem są oryginalne wypracowane przez lata receptury oraz bogate doświadczenie całej załogi. Dostarczamy na rynek znakomite i szlachetne herbatki o najwyższej jakości – podkreślają jej przedstawiciele.
Ta nowoczesna, rodzinna firma posiada 30-letnią tradycję i w 100%  z polskim  kapitałem.

Producent przystąpił do lipcowej certyfikacji żywności z trzynastoma herbatami ze swojej oferty. Członkowie Loży Ekspertów ocenili indywidualnie każdą z nich, po czym przyznali noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Wszystkie propozycje firmy Malwa Tea otrzymały maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny – jury przyznało im nie tylko godła „Doceń polskie”, ale także tytuły TOP PRODUKT. Takim sukcesem może pochwalić się niewiele firm!

Laury programu „Doceń polskie” zdobyły herbaty owocowe, tj. Żurawina z Granatem; Gruszka z Ananasem; Imbir z Pigwą i Truskawką; Dzika Róża z Imbirem oraz herbaty ziołowe: Mięta; Pokrzywa z Gruszką; Morwa Biała i Czystek.
Znakomite właściwości dobroczynne naturalnych herbatek ziołowych są od wieków znane i stosowane w medycynie ludowej. Smaki naturalnych ziół łączą wysoką skuteczność z przyjemnością ich picia; wprowadzają w dobry nastrój i sprzyjają dobremu samopoczuciu.
Z kolei owocowe herbaty stanowią doskonałe uzupełnienie całodziennej diety w witaminy i sole mineralne. Wyśmienicie smakują pite na gorąco, doskonale sprawdzą się także podczas upałów, gdy są podawane z lodem.

Uznanie Loży Ekspertów zdobyły także Herbaty Funkcjonalne Fito Apteka. Jak podkreśla producent, serię tworzą funkcjonale herbatki ziołowe o znakomitych walorach prozdrowotnych. Zawarte w nich składniki korzystnie wpływają na zdrowie i samopoczucie. Nagrodzone herbaty z serii Fito Apteka to: Cukier-Norma; Ciśnienie-Norma; Cholesterol; Pamięć i Koncentracja oraz Zdrowa Wątroba.

Na nagrodzonych przez ekspertach propozycjach oferta firmy Malwa z Lubiszyna się nie kończy. Malwa Tea oferuje szeroki wybór herbat owocowych i ziołowych. Asortyment obejmuje również mieszanki suszy owocowo-ziołowych, jak również herbaty zielone, czarne, czerwone oraz yerba mate. Wyczerpujących informacji na temat wszystkich propozycji marki Malwa dostarcza strona internetowa www.malwatea.com.

Nasze herbatki charakteryzują się oryginalnym składem surowców dzięki, którym po zaparzeniu powstaje niepowtarzalny smak i aromat. Herbatki Malwy są wytwarzane na bazie najlepszych surowców – zapewniają przedstawiciele firmy. Wyniki lipcowej certyfikacji tylko potwierdzają to stwierdzenie.

Tytuły TOP PRODUKT dla mrożonych dań

docen_polskie_BONDARI_LOGO
Przedstawiamy dwa kolejne produkty nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”.

Kołduny litewskie, danie wywodzące się z terenów byłego Wielkiego Księstwa, to pierożki nadziewane wykwintnym surowym mięsnym farszem z dodatkiem naturalnych przypraw. Wystarczy umieścić je w posolonej, wrzącej wodzie lub rosole, a gdy wypłyną na powierzchnię –  gotować jeszcze przez 8-10 minut, po czym wyjąć i odcedzić z wody. Kołduny świetnie sprawdzą się w towarzystwie barszczu czerwonego i bulionu, ale równie dobrze smakują w rosole, z sosami lub gęstą śmietaną. Po ugotowaniu warto ozdobić je podsmażoną cebulką i skwarkami lub po prostu posypać posiekanym koperkiem. Aby cieszyć się pełnią smaku kołdunów, ugotowanego specjału nie należy kroić, ale rozgryzać.

Manty gajowego są dalekimi krewniakami  pierogów z azjatyckimi korzeniami. Specjał skrywa mięsny farsz, którego składnikami są także leśne grzyby, świeży koperek, inne zioła i naturalne przyprawy. Manty można gotować na parze (przez 35-40 minut) lub w wodzie (co zajmuje ok. 15-20 min). Po ugotowaniu najlepiej delikatnie polać je roztopionym masłem, co pozwoli w pełni docenić smak nadzienia.

Oba opisane specjały brały udział w lipcowej certyfikacji żywności. Loża Ekspertów oceniła ich smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Zarówno Manty gajowego, jak i Kołduny litewskie otrzymały maksymalną liczbę punków za wszystkie oceniane aspekty. Mrożone przysmaki marki Bonadri zdobyły więc nie tylko godła promocyjne, ale i zaszczytne tytuły TOP PRODUKT.

Producentem obu opisanych specjałów jest PPHU „POLARIS” sp.j. Bondariew.
Oferta firmy obejmuje bogaty wybór „pierogów” kuchni polskiej, kresowej, europejskiej i azjatyckiej – idealnych na obiad, czy świąteczny stół.  – Główną cechą wszystkich naszych produktów jest ich wysoka jakość oraz naturalny skład. Naszym celem jest dostarczenie klientom jak najmniej przetworzonych produktów o unikatowych recepturach i niepowtarzalnych smakach. W składzie naszych wszystkich produktów z mięsem zawarty jest wyłącznie surowy farsz mięsny. Doprawiamy tylko naturalnymi ziołami i przyprawami. Nie stosujemy zamienników sproszkowanych, konserwantów, barwników czy aromatów – podkreślają przedstawiciele firmy.

Na czym polega tajemnica sukcesu wyrobów „POLARIS”? Producent korzysta  z regionalnych składników najwyższej jakości i oryginalnych (ale sprawdzonych) receptur. – Naszym jedynym konserwantem jest mróz! Dzięki unikalnej technologii głębokiego mrożenia produkt gotowany jest tylko jeden raz – bezpośrednio przed podaniem na stół – podsumowują przedstawiciele firmy z Olsztyna.
docen_polskie_Polaris_kolduny-litewskie docen_polskie_Polaris_manty-gajowego