Kolejne wyróżnienie dla Przedsiębiorstwa Nasiennego Centrala Nasienna z Sanoka!

Znakomite Oleje Sanockie tłoczone są w niewielkich partiach, dzięki czemu charakteryzują się świeżością i wysoką jakością. Wytłaczanie na zimno (bez filtrowania, rafinacji) pozwala im na zachowanie właściwości zapachowych, smakowych oraz swoistej barwy. Metoda ta jest metodą stosunkowo prostą, a jednocześnie dającą możliwość wykorzystania w pełni prozdrowotnych korzyści płynących z poszczególnych rodzajów olejów. Oleje Sanockie sprawdzą się w każdej kuchni, z powodzeniem można wykorzystywać je do uzupełniania past, kremów, koktajli owocowych oraz warzywnych, sosów i dipów. Dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, idealnie nadają się do przyrządzania potraw na zimno, a ich delikatny aromat nadaje daniom charakterystyczną nutę smaku. Oleje Sanockie przez kilka lat zyskały sobie grono zadowolonych klientów w całej Polsce, którzy systematycznie je spożywają i polecają innym. Ich najwyższą jakość doceniają także eksperci. Aż cztery wyjątkowe oleje tego producenta znalazły się w gronie najlepszych produktów XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Zdobyły maksymalną liczbę punktów we wszystkich ocenianych przez członków Loży Ekspertów kategoriach i sięgnęły po godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”, zarezerwowane dla specjałów o wyjątkowych walorach.

Wyróżnione zostały: Olej rzepakowy produkowany z uszlachetnionych odmian rzepaku, Olej lniany zawierający w swoim składzie bardzo dużą zawartość kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, Olej z ostropestu, który swoją popularność zawdzięcza przede wszystkim sylimarynie, obecnej w owocach ostropestu plamistego oraz Olej konopny produkowany z nasion konopi siewnej, wspomagający pracę serca, obniżający ciśnienie i doskonale działający na skórę.

Więcej informacji na temat Przedsiębiorstwa Nasiennego „Centrala Nasienna” Sp. z o.o. w Sanoku i jego oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://cnsanok.pl/

Naturalne produkty najwyższej jakości

Lumiko specjalizuje się w produkcji i handlu artykułami mleczarskimi. Siedziba firmy mieści się w Łukowie i to właśnie tu, od 2005 roku powstają  pełne smaku naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i w Europie. Jej priorytetem jest łączenie w sobie siły tradycji, naturalności produktów i wysokiej jakości. Aby zrealizować ten cel, Lumiko nieustannie dąży do umacniania wizerunku firmy, jako wiarygodnego partnera handlowego, poprzez stałe doskonalenie wytwarzanych wyrobów. Przykłada ogromną wagę do terminowego dostarczania klientom bezpiecznych i smacznych produktów, odpowiadających ich oczekiwaniom oraz ciągłej poprawy ich jakości.

Lumiko wzięło udział w XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas atestacji po najwyższe laury Programu – godło “Doceń polskie TOP PRODUKT” sięgnęły trzy znakomite masła tego producenta. Członkowie Loży Ekspertów wyróżnili: Masło ekstra z Łukowa 83% – wyróżniające się zawartością tłuszczu mlecznego na poziomie 83%. Masło zawiera tłuszcz mleczny cechujący się przyjemnym, mlecznym smakiem i zapachem. Produkowane jest z pasteryzowanej śmietany, nie zawiera konserwantów. Dzięki swojej jednolitej strukturze znakomicie się rozsmarowuje. Większa zawartość tłuszczu sprawia natomiast, że idealnie nadaje się do pieczenia i smażenia, ze względu na zmniejszoną zawartość wody. Masło ekstra z Łukowa 83% stanowi także źródło naturalnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach:  A, D i E oraz karotenoidy. Uznanie specjalistów zyskało także Masło ekstra z Łukowa 83% – bez laktozy – produkt o zawartości 83% tłuszczu, zawierający enzym laktazę, dzięki któremu zawarty w mleku cukier mlekowy rozkłada się na dwa cukry proste: galaktozę + glukozę. Specjalny proces produkcyjny pozwala na rozłożenie laktozy nie wpływając tym samym na właściwości produktu. Wyróżnione zostało także Masło z solą morską z Łukowa – naturalny produkt, zawierający 81% tłuszczu mlecznego z dodatkiem kryształków prawdziwej soli morskiej.

Więcej informacji na temat firmy Lumiko i jej specjałów znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://lumiko.com.pl/

 

Mięsny kunszt

Jaki jest przepis na sukces? Prosty i nieskomplikowany – świeże produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców, sprawdzone receptury znane od pokoleń,  naturalność, świeżość i niepowtarzalny smak oraz serce wkładane w pracę. Takie właśnie są mięsne przysmaki Zakładu Przetwórstwa Mięsa Matthias – firmy, która od przeszło trzydziestu lat dba o to, aby produkty, które trafiają do polskich rodzin były najwyższej jakości, ceni dobry smak i szanuje polską tradycję kulinarną. W ofercie firmy znajdują się między innymi takie rarytasy jak złociste, pełne smaku wędzonki, kruche i aromatyczne kiełbasy, pełne smaku wędzonki, tradycyjne wyroby podrobowe, tradycyjne produkty Lubelszczyzny, propozycje dla miłośników domowych smaków – pierogi, pyzy i kopytka, uwielbiane przez najmłodszych delikatne parówki i inne specjały. Asortyment jest bogaty i wyjatkowo smakowity. 

Najwyższa jakość oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsa Matthias został doceniona podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości otrzymały Boczek dobry, Frankfurterki, Pasztet z cielęciną oraz Krakowska sucha. Te wyjątkowe produkty zostały uhonorowane godłem “Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat Zakład Przetwórstwa Mięsa MATTHIAS i jego bogatej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://matthias.com.pl/

Bogactwo smaku

W ofercie Zakładu Mięsnego Karol znaleźć można bogaty wybór doskonałych wędzonek, kiełbas, produktów garmażeryjnych, blokowych oraz wyrobów na grilla. Charakteryzuje ją najwyższa jakość, szeroki wybór oraz atrakcyjne ceny. Zakład Mięsny Karol nieustannie dba o to, aby do klientów do trafiało mięso i wędliny najwyższej jakości. Firma kontroluje surowiec na każdym etapie produkcji i bezustannie dokłada wszelkich starań, aby jej produkty w spełniały nie tylko wszelkie normy wymagane prawem, ale przede wszystkim wymagania stawiane przez konsumentów. Dysponuje nowoczesną mroźnią o możliwościach składowania 2000 ton towaru, flotą kilkudziesięciu aut-chłodni oraz własną ekologiczną oczyszczalnią ścieków.

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów wyróżnili dwa bestsellery marki KarolBoczek rolowany oraz  Kiełbasę białą parzoną. Co wyróżnia te wyjątkowe rarytasy? Boczek rolowany tworzony jest starannie dobranego surowca, dzięki czemu bez problemu sprosta oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów. 94 % mięsności i niska zawartość tłuszczu pozwalają mu wyróżnić się wśród konkurencji. Kiełbasa biała parzona specjał – powstaje według wyjątkowej rodzinnej receptury zapewniającej jedyny w swoim rodzaju niepowtarzalny smak. Jak zapewniają przedstawiciele firmy – Z kiełbasą białą parzoną marki Karol każde danie nabierze mistrzowskiego smaku. Kiełbaska jest doskonała nie tylko do żurku, jest perfekcyjna na grilla i idealna na śniadanie dla dzieci. Obydwa specjały zostały uhonorowane godłem “Doceń polskie TOP PRODUKT” zarezerwowanym dla produktów o wyjątkowych walorach. Jest to ich kolejny sukces w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym “Doceń polskie”, który jest najlepszym potwierdzeniem, że mimo upływu czasu ich jakość utrzymuje się na niezmiennym, wysokim poziomie.

Więcej informacji na temat Zakładu Mięsnego Karol znajdziecie Państwo na stronie internetowej zpm-karol.pl

Parówki Paryżanki doskonałe na każdą okazję

Parówki Paryżanki z oferty firmy Pekpol dołączyły do grona laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Potwierdzeniem ich najwyższej jakości są maksymalne noty zdobyte we wszystkich ocenianych przez kapitułę XXXIX edycji kategoriach, kwalifikujące je do zdobycia prestiżowego godła „Doceń polskie TOP PRODUKT”, zarezerwowanego dla produktów o wyjątkowych walorach. Parówki Paryżanki  – delikatne i pyszne, produkowane są z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki naturalnych przypraw. Dzięki wędzeniu dymem bukowo-olchowym wyróżniają się  wyjątkowym smakiem i aromatem. Są równie doskonałe na ciepło, jak i na zimno. Mogą stanowić też bazę wielu smakowitych przekąsek i niewyczerpane źródło kulinarnych inspiracji. Nie bez powodu więc cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów i są jednym z najpopularniejszych produktów marki Pekpol. Warto dodać, że Parówki Paryżanki powiększyły grono specjałów firmy Pekpol uhonorowanych godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”, do których należą: Kiełbasa Podwawelska Oryginalna, Kiełbasa Ostrołęcka, Kiełbasa Kurpiowskie Specjały, Szynka Dębowa i Schab Krotoszyński.

Firma Pekpol prężnie się rozwija – jest znana i ceniona zarówno na rynku krajowym, jak i za granicą. Jej produkty są przygotowywane zgodnie z międzynarodowymi standardami i powstają w oparciu o tradycyjne receptury połączone z najnowocześniejszą technologią.

Więcej informacji na jej temat znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://www.pekpol.pl/