Rodzinne tradycje i najnowsze technologie

Zakład Masarski Więcek z dumą kontynuuje ponad stuletnie śląskie rodzinne tradycje, produkując wyroby o najwyższej jakości i w perfekcyjny sposób łącząc rodzinne receptury z zastosowaniem najnowszych technologii i technik produkcji. Firma w pełni i z powodzeniem wykorzystuje swoje atuty – rodzinne trzy pokoleniowe tradycje, ogromne doświadczenie oraz znajomość masarsko-wędliniarskiego fachu. Daje zatrudnienie ponad 150 pracownikom, pracującym na 1700 m2 powierzchni produkcyjnej.  Firma spełnia wszystkie wymogi stawiane przez Unię Europejską, dzięki czemu jej wyroby są znane i cenione również poza granicami Polski.

W ofercie Zakładu Masarskiego Więcek znaleźć można kiełbasy cienkie i grube, grillowe, wędzonki oraz szeroki wybór świeżych mięs – wieprzowinę, wołowinę, drób, cielęcinę, podroby. Firma proponuje także mrożonki i wyroby garmażeryjne. Wszystkie z nich  charakteryzują się najwyższą jakością i doskonałym smakiem. Warto zwrócić szczególną uwagę na cztery propozycje tego producenta, a mianowicie Frankfurterki surowe, Krakowską sucha, Kabanosy wieprzowe oraz Polędwicę włoską. Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”  zostały one uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Należy przypomnieć, że jest to kolejne wyróżnienie tych doskonałych produktów, potwierdzające ich najwyższą i, co najważniejsze, niezmienną  jakość.

Więcej informacji na temat Zakładu Masarskiego Więcek znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://www.zmwiecek.pl/

 

Ser ze słonecznikiem – wędzony oraz Ser z pestką dyni – wędzony w gronie najlepszych

Ser ze słonecznikiem – wędzony oraz Ser z pestką dyni – wędzony z oferty firmy Rolniczy Handel Detaliczny Schmidt  znalazły się w gronie laureatów XXXIX edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Te znakomite, pyszne produkty zdobyły maksymalne noty we wszystkich ocenianych przez członków Loży Ekspertów kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Znak ten przyznawany jest specjałom o wyjątkowych walorach smakowych i jakościowych.

Sery firmy Rolniczy Handel Detaliczny Schmidt są naturalne i wyróżniają się doskonałym smakiem oraz najwyższą jakością. Produkowane są ręcznie, zgodnie z tradycyjnymi metodami wytwarzania i na podstawie starych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Nie zawierają sztucznych dodatków i konserwantów, a wędzenie nadaje im niepowtarzalnego aromatu i szlachetności. Smakosze cenią ich znakomity smak, doskonały aromat oraz najwyższą jakość składników używanych do produkcji.

Więcej informacji na temat Rolniczy Handel Detaliczny Schmidt  znajdziecie Państwo na firmowym profilu https://m.facebook.com/andrzej.schmidt.37/about?lst=100000117276181%3A100003836365279%3A1619374163

Smacznie i zdrowo

Hummus zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Ta pyszna pasta z ciecierzycy charakteryzuje się wysoką zawartością białka i może być cennym uzupełnieniem naszej diety. Jest smaczna i zdrowa i świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, różnego rodzaju przekąsek czy warzyw. I chociaż największą popularnością cieszy się hummus tradycyjny, konsumenci chętnie sięgają również po mniej oczywiście smaki. Jednym z producentów tej smakowitej przekąski jest Spółka PSJ – laureat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas XXXIX edycji Programu aż pięć propozycji z jej oferty sięgnęło po prestiżowe godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Wyróżnione znakiem jakości zostały:  Hummus tradycyjny, Hummus pikantny,  Hummus z dynią, Hummus z mango oraz Hummus z jabłkiem i cynamonem.

Spółka PSJ to firma rodzinna obecna na polskim rynku już od trzydziestu lat. Z powodzeniem łączy ona w sobie pasję, zaangażowanie, bogate doświadczenie technologiczne i organizacyjne z wymogami nowoczesnego zakładu. Błyskawicznie reaguje na zmieniające się preferencje konsumentów. Nieustannie się przy tym rozwija, udoskonala, poszerza i uatrakcyjnia oferowane przez siebie asortymenty. Jednym z jej atutów jest także uzupełniany i modernizowany park maszynowy pozwalający na prowadzenie nowoczesnej i wydajnej produkcji o bardzo wysokich parametrach jakościowych. Firma specjalizuje się w produkcji wyrobów bez konserwantów. 

Więcej informacji na temat Spółki PSJ znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://pr-w.com.pl/

Tradycyjny smak polskiej kuchni

Żur pyszny tradycyjny z oferty Piekarni Bułeczka po raz kolejny znalazł się w gronie laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas XXXIX edycji Programu ten znakomity produkt zdobył uznanie ekspertów i ponownie sięgnął po godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Żur pyszny tradycyjny to jeden ze sztandarowych produktów Piekarni Bułeczka. Produkowany według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie, jest w 100% naturalnym produktem. Nie zawiera w swoim składzie żadnych konserwantów, a jego smak jest niepowtarzalny i wyjątkowy.

Dzieło założycielki Piekarni Bułeczka kontynuuje już trzecie pokolenie, z ogromną dumą i zaangażowaniem kultywując rodzinne tradycje wypieków. Wielbiciele dobrych smaków w ofercie Piekarni znajdą, oprócz Żuru pysznego tradycyjnego także bogaty wybór doskonałych produktów – jasne, ciemne i pszenne chleby, chleby na maślance, słodkie wypieki, bułki barowe, bułki ciemne z nasionami, bułki tradycyjne oraz wypieki okolicznościowe. Ofertę uzupełnia bułka tarta.

Warto dodać, że wyróżnienie w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”  to nie jedyny sukces Żuru pysznego tradycyjnego. Za swoje walory smakowe i jakościowe zdobył on również tytuł „HIT Regionu Wielkopolski” oraz znak Wielkopolskiego Dziedzictwa Kulinarnego.

W zgodzie z naturą

Swojskie Wyroby Mleczne Agnieszka Piętka to producent pysznych i naturalnych produktów tradycyjnych. Firma istnieje od pięciu lat i oferuje konsumentom znakomite jogurty naturalne, jogurty z wsadem owocowym, kefiry, śmietany, masło i maślanki oraz sery – świeże, dojrzewające i twarogowe. Asortyment produktów jest systematycznie poszerzany, a firma zaskakuje wielbicieli dobrego smaku pysznymi nowościami. Wszystkie produkty firmy Swojskie Wyroby Mleczne Agnieszka Piętka powstają na bazie własnych surowców – mleka, owoców i ziół. Gospodarstwo hoduje ponad 30 krów od których pozyskiwane jest mleko, a mleczne specjały produkowane są w nowoczesnej serowarni. Są delikatne, naturalne i smaczne. Nie zawierają ulepszaczy ani sztucznych dodatków. Ich wyjątkowy smak i najwyższa jakość sprawiają, że grono ich fanów systematycznie rośnie.

Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”  członkowie Loży Ekspertów docenili wyjątkowe walory Serów podpuszczkowych Gospodarstwa. Te doskonałe produkty zdobyły maksymalne noty we wszystkich ocenianych przez ekspertów programu kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat firmy Swojskie Wyroby Mleczne Agnieszka Piętka  znajdziecie Państwo na firmowym profilu: https://www.facebook.com/Sery-Zagrodowe-239842283034297/?ref=page_internal