Chleb wiejski na wagę – tradycyjny i pyszny

Priorytetem GS Praszka jest niezmiennie – najwyższa jakość wyrobów, zaspakajanie potrzeb klientów i indywidualne podejście do każdego z nich. Wyroby cukiernicze i piekarnicze Spółdzielni powstają według własnych, tradycyjnych i stosowanych od lat receptur. Surowce, wykorzystywane do produkcji pozyskiwane są wyłącznie u sprawdzonych, lokalnych dostawców. Wszystko to sprawia, że jej produkty charakteryzują się tak cenionymi przez konsumentów niepowtarzalnymi walorami smakowymi. Hołdując tradycji GS Praszka stara się być również na bieżąco z najnowszymi trendami w dziedzinie smaków i sztuki dekoracji, dlatego w jej ofercie pojawia się wiele smakowitych nowych propozycji. Klienci mogą nabyć tu pieczywo – chleby, bagietki, bułki i rogale oraz słodkie wypieki, smaczne ciasta  i wspaniałe torty. Nowością w ofercie i zarazem bardzo ciekawą propozycją jest słodki catering. Spółdzielnia nie tylko dostarcza słodkości pod wskazany adres, ale również przygotowuje słodkie stoły, które są idealnym urozmaiceniem każdej uroczystości. 

Jeden z wypieków GS Praszka wziął udział w XXXVIII certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Członkowie Loży Ekspertów docenili jego najwyższą jakości doskonały smak wyróżniając go godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. 

Więcej informacji na temat GS Praszka oraz jej oferty znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://gs-praszka.pl/ 

Idealne połączenie smaku mięsa i przypraw

Priorytetem ZMB Białystok jest jakość, tradycja i smak. Firma znana jest z produkcji wędlin dojrzewających. W jej ofercie znajdują się również wędzonki, wyroby plasterkowane, suche i podsuszane, kiełbasy cienkie, podrobowe, szynki konserwowe, konserwy, wyroby blokowe i kanapkowe oraz wyroby drobiowe. Na sukces ZMB Białystok – jakim jest produkcja wyrobów cenionych przez konsumentów za idealne połączenie smaku mięsa i przypraw. składa się kilka najważniejszych elementów. Pierwszym z nich jest wyjątkowe położenie zakładu, który zlokalizowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej – czystej i zielonej części Polski. Kolejnym atutem jest bardzo wysoka jakość i wyjątkowy smak podlaskiego mięsa, z którego powstają białostockie specjały oraz zaangażowana, wyspecjalizowana i doświadczona kadra produkująca białostockie specjały.

Potwierdzeniem jakości wyrobów są także liczne nagrody i wyróżnienia zdobywane przez wyroby z portfolio ZMB Białystok. Jednym z nich jest godło “Doceń polskie TOP PRODUKT” dla Boczku dojrzewającego, Kumpiaka dojrzewającego oraz Pasturmy dojrzewającej przyznane podczas XXXVIII certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Warto dodać, że te znakomite produkty po laury Programu sięgnęły już po raz trzeci, co jest najlepszym dowodem ich najwyższej i niezmiennej jakości.

 Po więcej informacji na temat ZMB Białystok i oferty zakładu znaleźć można na stronie internetowej http://www.zmbbialystok.pl/

Cremajo – w 100% roślinny

Starck’s Food Polska jest polskim producentem naturalnych artykułów spożywczych. W jego ofercie znajdują się znakomite niskotłuszczowe majonezy bez jajek, które smakiem i konsystencją nie różnią się od  tradycyjnych sosów. Można używać je w celu wzbogacenia smaku kanapek czy sałatek, równie dobrze sprawdzają się jako bazowy składnik smacznych past i sosów. Marka Cremajo, dbając o skład swoich produktów, komponuje je na bazie składników w 100% roślinnych i korzysta wyłącznie z surowców najwyższej jakości. Zaletą Cremajo, poza całkowicie roślinnym składem jest również obniżona zawartość tłuszczu w porównaniu z tradycyjnymi sosami majonezowymi dostępnymi na rynku. Cremajo jest innowacyjnym i zadziwiająco lekkim zamiennikiem majonezu, który z pewnością przypadnie do gustu największym smakoszom. A ci mają do wyboru  Cremajo o zawartości 20 lub 40% tłuszczu oraz  smaczne wersje smakowe: chilli, czosnek i curry.

Jedna z nich – Cremajo curry jest laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas XXXVIII edycji programu produkt ten zdobył maksymalną liczbę punktów we wszystkich ocenianych przez ekspertów kategoriach i został uhonorowany godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT.

Więcej informacji na temat firmy Starcksfoodpolska i jej roślinnych majonezów znajdziecie Państwo na stronie  www.starcksfoodpolska.pl

Ze stawu wprost na stół

Pstrąg jest pełny wartościowych składników odżywczych – minerałów, kwasów omega-3 i omega-6, pełnowartościowego białka i witamin, a przy tym smaczny i niskokaloryczny. Warto zadbać, aby gościł na naszych stołach jak najczęściej. Specjaliści Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” polecają Pstrąga wędzonego naturalnego z oferty Gospodarstwa Rybackiego  Zielenica. Ten znakomity produkt jest laureatem Ogólnopolskiego Programu „Doceń polskie” i czterokrotnym zdobywcą najwyższych laurów Programu – godła „Doceń polskie TOP PRODUKT”, którym honorowane są produkty o najwyższych walorach smakowych i jakościowych.

 Gospodarstwo Rybackie Zielenica istnieje od 2001 roku. Zostało ono założone na bazie wieloletniej, rodzinnej tradycji chowu ryb, która zaowocowała hodowlą najwyższej jakości pstrąga, docenianego przez szerokie i wierne grono odbiorców. Od początku powstania firmy jej priorytetem jest dostarczanie klientom najświeższych produktów – ze stawu wprost na stół. Podstawą sukcesu Gospodarstwa jest ogromne doświadczenie w hodowli, pasja, ciężka praca i zaangażowanie, a przede wszystkim doskonałe warunki, w których hodowane są ryby. To właśnie krystalicznie czysta, źródlana woda  jest najważniejszym walorem, dzięki któremu zielenickie pstrągi są tak wyjątkowe. 

​Po więcej informacji na temat Gospodarstwa Rybackiego  Zielenica zapraszamy na stronę internetową http://www.zielenica.pl/

Hołd dla wędliniarskiej tradycji

Wędliny z Masarni Staropolska Strzecha to prawdziwy hołd dla wędliniarskiej tradycji i najlepszego smaku. Są doskonałym połączeniem tradycyjnych receptur, mieszanek przypraw oraz niepowtarzalnego aromatu drewna olchowego. Zgodnie z prawidłami starej sztuki wędliniarskiej, wędliny formowane są ręcznie i doprawiane wyłącznie naturalnymi przyprawami – świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i solą. Dzięki temu nabierają charakterystycznego, głębokiego i niepowtarzalnego aromatu, tak cenionego przez wszystkich wielbicieli dobrych wędlin i tradycyjnych smaków. Niebagatelny wpływ na jakość ma również staranny proces ich produkcji, który rozpoczyna się już od selekcji surowca. Wszystkie wyroby wędliniarskie powstają ze świeżego mięsa o najwyższej jakości, pochodzącego od lokalnych dostawców. W ofercie Masarni Staropolska Strzecha klienci znajdą bogaty wybór kiełbas cienkich i grubych, wędzonek, szynek, polędwic, baleronów oraz kaszanek i salcesonów.

Eksperci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” polecają szczególnie dwa specjały – Szynkę babci – szlachetną szynkę przygotowaną z mięśnia szynki wieprzowej, z delikatną okrywą tłuszczową, o posmaku wyczuwalnego aromatu ziela angielskiego i liścia laurowego oraz Schab szlachecki – wyrób wieprzowy, wędzony, parzony,  obsypany naturalnymi przyprawami, aromatyczny i soczysty. Te wyjątkowe specjały zostały wyróżnione godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT” podczas XXXVIII atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Jest to ich kolejny sukces w Programie.

Po więcej informacji na temat Masarni i jej oferty zapraszamy na http://staropolskastrzecha.pl/