– Zajmujemy się produkcją sałatek majonezowych: warzywnych, mięsnych i śledziowych oraz innych przetworów rybnych: konserw, galaret, ryb w zalewach i w sosach greckich. Nasze portfolio to ponad 200 produktów w różnych opakowaniach – informują przedstawiciele firmy DEGA Spółka Akcyjna. Producent z siedzibą w Karnieszewicach (koło Koszalina) jest obecny na rynku od 1992 roku.
– Dzięki konsekwentnie realizowanej polityce rozwoju od 2004 roku jesteśmy przedsiębiorstwem, które spełniło warunki niezbędne do konkurowania na rynku Unii Europejskiej. Corocznie przechodzimy pomyślnie kolejne audyty certyfikujące potwierdzające wdrożony i stosowany Zintegrowany System Zarządzania jakością na zgodność z wymaganiami IFS wersji 6 i BRS wersji 7. Posiadamy również Certyfikat Międzynarodowego Zrównoważonego Rybołówstwa MSC (Marine Stewardship Coucil) – podkreślają reprezentanci spółki.
Kolejnym dowodem najwyższej jakości wyrobów firmy DEGA jest certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.
Podczas XX atestacji żywności Sałatka jarzynowa z jajkiem opisywanego wytwórcy otrzymała znak jakości oraz tytuł TOP PRODUKT. Sukces firmy DEGA jest tym większy, że mianem tym honoruje się wyłącznie żywność, która otrzyma maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Certyfikat „Doceń polskie” jest przyznawany na 2 lata, a ponieważ niebawem dobiegnie końca okres ważności znaku, sałatka firmy DEGA zostanie oceniona raz jeszcze. Jeśli powtórna atestacja zakończy się pozytywnym wynikiem, producent zyska możliwość dalszego posługiwania się godłem promocyjnym. Atestacja będzie miała miejsce 24 października br. w Sosnowcu.
W oczekiwaniu na werdykt jury zapraszamy do odwiedzenia strony www.dega.pl. Witryna pozwala nie tylko poznać filozofię działania spółki, czy jej asortyment, ale dostarcza także inspiracji kulinarnych.