Podhalańskie przysmaki

Kiełbasa wiejska tradycyjna, Kiełbaski wiejskie oraz Szynka tradycyjna od Kojsa produkowane przez firmę Kabanos to specjały, które znalazły się w gronie najlepszych produktów 41. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Produkty te zdobyły maksymalną liczbę punktów we wszystkich ocenianych przez specjalistów programu kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”, zarezerwowanym dla wyrobów o wyjątkowych walorach.

Ich producent – firma Kabanos oferuje swoim klientom bogaty, smaczny i bardzo urozmaicony asortyment. Wśród propozycji firmy znaleźć można między innymi – wysokiej jakości wędzonki, szynki, grube kiełbasy, wędliny i wyroby garmażeryjne. Każdy smakosz bez problemu znajdzie tu coś dla siebie. Wszystkie produkty wykonane z najlepszego, polskiego surowca i przygotowane według tradycyjnych, regionalnych receptur. W pełni zasłużenie cieszą się więc ogromnym uznaniem wśród stale rosnącego grona kupujących. Jak dodają przedstawiciele firmy –  Dzielenie się z ludźmi najlepszym mięsem i wędlinami w oryginalnej, góralskiej oprawie to motto, które przyświeca naszej działalności od początku istnienia. Firma Kabanos powstała przed trzydziestu laty, a jej siedziba mieści się w Jabłonce, na terenie województwa małopolskiego.

 

Potwierdzenie najwyższej jakości

Znakomity Chleb wiejski z oferty Piekarni Czajczyk jest wypiekiem pszenno-żytnim,  wytwarzanym według tradycyjnych przepisów, na naturalnym zakwasie i drożdżach. Chleb wyrabiany jest ręcznie i wyróżnia go chrupiąca, poprzeczno ponacinana skórka, mocno posypana mąką żytnią. Produkt ten jest jednym z ulubionych asortymentów klientów piekarni, a jego najwyższą jakość i doskonały smak potwierdziła opinia ekspertów, którzy podczas 41. Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” uhonorowali go prestiżowym znakiem jakości – „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Warunkiem jego uzyskania było zdobycie maksymalnych not we wszystkich ocenianych przez  członków Loży Ekspertów kategoriach. Warto przypomnieć, że Chleb wiejski po godło programu sięgnął już po raz kolejny, co dowodzi, że jego jakość utrzymuje swój stały, wysoki poziom.

Wśród propozycji Piekarni Czajczyk smakosze znaleźć mogą między innymi chleby pszenne i mieszane, bułki, przekąski, bogatą ofertę znakomitych wyrobów cukierniczych, a także pieczywo okolicznościowe. Nowością w ofercie są natomiast takie smakołyki, jak paluchy, bagietki czy chleb pieczony na liściu kapusty. Wszystkie smaczne, chrypiące, najwyższej jakości, wypiekane z szacunkiem dla tradycyjnego, polskiego rzemiosła piekarniczego.  Jak dodają przedstawiciele firmy – Hołdując tradycji, nie jesteśmy obojętni na nowinki asortymentowe i technologiczne, a to wiąże się z koniecznością ciągłej modernizacji. Od początku istnienia przywiązujemy dużą wagę do zmieniających się gustów i smaków odbiorców. Dokładamy wszelkich starań, aby klienci naszej piekarni nigdy się nie zawiedli.

Więcej informacji na temat Piekarni Czajczyk znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://piekarniaczajczyk.pl/

Kolejny sukces firmy Hebar

W branży bakaliowej na polskim rynku, firma Hebar działa od trzydziestu lat i specjalizuje się w konfekcjonowaniu oraz sprzedaży bakalii. W jej ofercie znaleźć można między innymi suszone owoce, orzechy, pestki, ziarna, chipsy owocowe i mieszanki. Jak podkreślają przedstawiciele firmy – Nadrzędnym celem naszej firmy jest dostarczanie produktów najwyższej jakości i zgodnie z zamówieniami klientów oraz wychodzenie naprzeciw wymaganiom rynku. Jesteśmy firmą elastyczną, robimy wszystko aby dopasować się do oczekiwań i potrzeb naszych partnerów biznesowych, gdyż chcemy osiągnąć jak najdalej idącą obopólną satysfakcję ze współpracy. Konsumenci cenią wysoką jakość oferowanych produktów, opakowań, przystępne ceny oraz profesjonalną i sprawną obsługę. 

Walory oferty firmy Hebar docenili także specjaliści. Podczas 41. audytu Ogólnopolskiego Programu PromocyjnegoDoceń polskie” jedna z propozycji firmy – Jabłkowe chipsy została wyróżniona godłem “Doceń polskie TOP PRODUKT”, przeznaczonym dla specjałów o doskonałym smaku i najwyższej jakości. Warto zwrócić uwagę na ten wyjątkowy produkt – jest smaczny, dostarcza znacznie mniej kalorii niż tradycyjne chipsy ziemniaczane, a przy tym jest cennym źródłem witamin i błonnika. 

Więcej informacji na temat firmy Hebar Bakalie i  jej oferty znaleźć można na stronie internetowej https://www.hebarbakalie.pl/

Wyjątkowe miejsce na mapie polskich winnic

Winnica Dom Jantoń, zlokalizowana na Wysoczyźnie Łaskiej leżącej w południowo-wschodniej części Niziny Południowowielkopolskiej, jest wyjątkowym miejscem na mapie polskich winnic. Szczepy winorośli są tu starannie dobrane do klimatu i warunków glebowych. Lekkie, zatrzymujące ciepło oraz przepuszczające wodę piaszczyste podłoże zapewnia jej winom wyjątkową aromatyczność oraz finezję. Pierwsze nasadzenia winorośli zostały wykonane w tym miejscu przed dziesięciu laty. Początkowo winnica stanowiła hobby, produkując wina wyłącznie na potrzeby rodziny i przyjaciół. Obecnie, dzięki ogromnej pasji i zaangażowaniu ludzi, doświadczeniu w branży winiarskiej właścicieli oraz wizytom w setkach winnic na wszystkich kontynentach, powstają tu jedyne w swoim rodzaju wina, które można zdobyć w wybranych enotekach i restauracjach. W winnicy Dom Jantoń wytwarzane są wina spokojne: białe, różowe oraz wina naturalnie słodkie, z późnego zbioru. Winnica specjalizuje się w  produkcji win musujących, wytwarzanych metodą wtórnej fermentacji w butelce (metoda klasyczna), w której butelki spędzają minimum rok dojrzewając w piwnicy.

Wyjątkowe walory jej niezwykłych win docenili członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas 41. atestacji programu dwie propozycje winnicy – Dom Jantoń Blanc de Blanc oraz Dom Jantoń Solaris Późny Zbiór uzyskały maksymalne noty we wszystkich ocenianych przez specjalistów kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat winnicy Dom Jantoń i jej oferty znaleźć można na stronie internetowej https://winnicajanton.pl/

Wyjątkowe soki kiszone

Proces kiszenia jest znanym od wieków sposobem konserwowania żywności, który nadaje warzywom i owocom charakterystyczny smak. Dlaczego jest tak wyjątkowy? W trakcie tego procesu, cukry zawarte w warzywach ulegają przekształceniu w kwas mlekowy – związek o wyjątkowych walorach prozdrowotnych dla organizmu człowieka. Kiszone warzywa i owoce są niskokaloryczne, zdrowe i dobrze przyswajane przez organizm – niekiedy nawet lepiej niż surowe. Mają wiele cennych właściwości prozdrowotnych, odkwaszają organizm, zawierają działające przeciwnowotworowo przeciwutleniacze, poprawiają odporność i są prawdziwą bombą witaminową – bogatym źródłem witaminy C, a także wielu innych witamin: A, E, K oraz witamin z grupy B (przede wszystkim PP, czyli B3). Są ponadto niskokaloryczne, dlatego też mogą pełnić rolę zdrowej i smacznej przekąski lub napoju.

Jednym z producentów soków z kiszonych warzyw jest, istniejąca od 1993 roku firma Artman. To rodzinne przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe, specjalizuje się w przetwórstwie i konfekcjonowaniu warzyw i oferuje soki charakteryzujące się krótkim terminem przydatności do spożycia. Nie są poddawane procesom pasteryzacji ani żadnym innym zabiegom termicznym. Nie zawierają także substancji konserwujących ani octu. Podczas 41. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” jeden z nich – Sok z kiszonej kapusty został wyróżniony przez członków Loży Ekspertów i sięgnął po godło “Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat firmy Artman i jej propozycji znaleźć można na stronie internetowej https://artmanniedomice.pl/