Kiełbasa suszona z poddasza po raz kolejny oczarowała ekspertów

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Grant, ceniony lokalny producent specjalizujący się w przetwórstwie mięsa, ponownie zdobył uznanie ekspertów. Firma, znana z produkcji kiełbas suszonych wyróżniających się wyjątkowymi walorami zdrowotnymi i jakościowymi, odniosła sukces podczas 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie”. Jej produkt – Kiełbasa suszona z poddasza, po raz kolejny sięgnął po prestiżowe wyróżnienie „Doceń Polskie TOP PRODUKT”.

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Grant, z siedzibą w malowniczym Piotrkowie Kujawskim, od lat cieszy się uznaniem koneserów wędlin. Ich wyroby wytwarzane są z najwyższej jakości surowców, a receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. Produkty firmy charakteryzują się naturalnym i prostym składem. Wytwarzane są z surowca pozyskiwanego z małych, renomowanych gospodarstw, a swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięczają  naturalnym przyprawom oraz procesowi wędzenia w dymie olchowym i bukowym.

Wódki Regionalne – pionier beskidzkich tradycji

Firma Wódki Regionalne jest niekwestionowanym liderem w produkcji i dystrybucji najwyższej klasy alkoholi, których receptury stanowią hołd dla tradycji regionu beskidzkiego. Ich oferta obejmuje także wyjątkowe trunki wpisane do Rejestru Produktów Regionalnych Ministerstwa Rolnictwa. W ubiegłorocznej edycji konkursu Warsaw Spirits Competition 2022 jury przyznało Wódkom Regionalnym   2 medale,  za produkty:  Expresową  Kurnwicę  i  Diablicę  Kurnwicę. Najnowszym osiągnięciem marki jest zdobycie  wyróżnienia „Doceń polskie TOP PRODUKT” w ramach 47. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Po ten prestiżowy znak jakości sięgnęła Cysto Kurnwica 40% – wódka o czystości klasy Premium, poddawana czterokrotnej destylacji, co nadaje jej niezrównany delikatny smak i aromat. To prawdziwe arcydzieło destylacji, które powstaje wyłącznie z spirytusu neutralnego.

Cysto Kurnwica 40% to doskonała propozycja nie tylko dla koneserów czystych alkoholi, ale także dla miłośników koktajli. Jej uniwersalność sprawia, że może stanowić doskonałą bazę do różnorodnych drinków, a jednocześnie znakomicie smakuje także w wersji czystej. Firma Wódki Regionalne to gwarancja tradycji, jakości i wyjątkowego smaku.

Więcej informacji na temat firmy Wódki Regionalne i jej propozycji znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://wodkiregionalne.pl/

Smak Tradycji znów podbija serca smakoszy!

Członkowie komisji 47. edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” po raz kolejny docenili doskonałe specjały oferowane przez firmę Smak Tradycji. Podczas atestacji eksperci ocenili smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości trzech propozycji tego producenta – Kiełbasy po świniobiciu, Wątrobianki po świniobiciu oraz Smalcu po świniobiciu. Produkty te ponownie zyskały uznanie ekspertów, a ich wyjątkowość została wyróżniona godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Firma Smak Tradycji specjalizuje się w wytwarzaniu wyrobów mięsnych w słoikach. Jej produkty wyróżniają się wyjątkową jakością, opartą na tradycyjnych i sprawdzonych recepturach. Dzięki procesowi pasteryzacji, którym są poddawane, zachowują świeżość, smak i walory odżywcze przez dłuższy okres. To oznacza, że konsumenci mogą rozkoszować się tymi wyjątkowymi smakami przez długi czas. Wysoka jakość i niepowtarzalny smak sprawiają, że propozycje firmy Smak Tradycji zyskały pełne uznanie smakoszy. W ofercie tego producenta znajdziemy prawdziwe perełki kulinarnego rzemiosła, takie jak Cielęcinę po staropolsku, Dziczyznę po staropolsku, Gęsinę pieczoną, Gulasz angielski, a także ogromny wybór pysznych pasztetów.

Więcej informacji na temat firmy Smak Tradycji i jej znakomitych propozycji znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://www.smak-tradycji.pl/

 

Likier Raciborski Cytryna Kawiorowa  TOP PRODUKTEM „Doceń polskie”

Firma Wódki Raciborskie oferuje konsumentom wysokiej jakości naturalne wódki gatunkowe, czyste alkohole, likiery owocowe, mleczne oraz alkoholowe preparaty ziołowe. Wódki Raciborskie nieustannie dbają o to, aby ich produkty zaskakiwały różnorodnością smaków, zawsze stawiając na najwyższą jakość. Niezaprzeczalnym atutem marki jest jej zaangażowanie w stałe poszerzanie asortymentu smakowego.

Podczas 47. certyfikacji Ogólnopolskiego programu Promocyjnego „Doceń polskie”, członkowie Loży Ekspertów mieli okazję ocenić jedno z najnowszych osiągnięć tego producenta – Likier Raciborski Cytryna Kawiorowa. Ten znakomity alkohol powstaje z wyjątkowej mieszanki soku z cytryny, prawdziwego miodu oraz spirytusu rektyfikowanego z dodatkiem miąższu z cytryny australijskiej, przypominającego kawior. Produkt ten zachwyca wyjątkowym połączeniem smaków i jest doskonałym przykładem kreatywności i zaawansowanej technologii, które wyróżniają Wódki Raciborskie na rynku alkoholi.  Likier Raciborski Cytryna Kawiorowa zyskał uznanie członków Loży Ekspertów programu i został wyróżniony godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat firmy Wódki Raciborskie znajdziecie Państwo na stronie internetowej http://wodkiraciborskie.pl/

Magia smaku domowych przetworów Spiżarni Warszawskiej

Spiżarnia Warszawska to firma, która z pasją pielęgnuje i promuje kulinarne tradycje rodzinne. Założycielką przedsiębiorstwa jest Anna Walczyńska. W ofercie Spiżarni można znaleźć wyjątkowe, naturalne przetwory przygotowywane zgodnie z recepturami przekazywanymi przez pokolenia i doskonalonymi przez lata. Podczas 47. edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń Polskie”, członkowie Loży Ekspertów mieli okazję ocenić dwa wyjątkowe produkty Spiżarni Warszawskiej: Powidła ze śliwek z cynamonem i orzechami włoskimi oraz Konfiturę malinowa truskawka. Te znakomite specjały zachwyciły ekspertów nie tylko swoim wyjątkowym smakiem i wysoką jakością, ale także pełnią zdrowych, naturalnych składników i cennymi wartościami odżywczymi.

Powidła ze śliwek z dodatkiem cynamonu i orzechów włoskich oraz Konfitura malinowa truskawka doskonale sprawdzą się jako pyszne i zdrowe dodatki do codziennych posiłków. Ich smak świetnie komponuje się z kromką świeżego pieczywa, tostami, goframi czy naleśnikami. Można je także dodać do jogurtu naturalnego, płatków śniadaniowych, owsianki lub wykorzystać jako nadzienie do naleśników lub pierogów. Te naturalne, aromatyczne przetwory z pewnością zadowolą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Powidła ze śliwek z cynamonem i orzechami włoskimi oraz Konfitura malinowa truskawka otrzymały prestiżowe godło „Doceń Polskie TOP PRODUKT”.

Więcej informacji na temat Spiżarni Anny Walczyńskiej znajdziecie Państwo na stronie internetowej  https://mydlopowidlo.com