Chleb z Praszki zdobywa laury programu „Doceń polskie”

Pieczywo, ciasta i ciastka, wyroby drożdżowe i torty, jak również słodki catering idealny na domowe przyjęcia i uroczystości – tak w największym uproszczeniu prezentuje się oferta Piekarni i Cukierni należącej do Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Praszce.

Posiadamy własne, tradycyjne receptury, stosowane od lat a także używamy surowców, które zamawiamy tylko u sprawdzonych dostawców. Dzięki temu nasze produkty charakteryzują się niepowtarzalnymi walorami smakowymi. Wprowadzamy także wiele nowości, starając się być na bieżąco z trendami w dziedzinie smaków i sztuki dekoracji. Dbamy o coraz wyższy poziom naszych usług w tej dziedzinie oraz o indywidualne podejście do każdego klienta – deklarują przedstawiciele „Samopomocy Chłopskiej”.

Potwierdzeniem najwyższej jakości Chleba biesiadnego 2000 opisywanej firmy są laury programu „Doceń polskie”. Wypiek otrzymał zarówno godło promocyjne, jak i tytuł TOP PRODUKT.
Decyzja o wyróżnieniu chleba zapadła dnia 26 lipca br. podczas XXV atestacji żywności. Obradom Loży Ekspertów przewodniczył Mirek Drewniak.

Dzieje GS w Praszce rozpoczynają się w roku 1945, Spółdzielnia może pochwalić się zatem ponad 70-letnią tradycją.  – Przeszłość pokazała, że wiara w sukces i szukanie korzystnych dla wszystkich rozwiązań to działania budujące jasną i dostatnią przyszłość. (…) Ciągle podejmujemy nowe wyzwania i realizujemy pomysły na inwestycje i dalszą modernizację majątku. Będziemy nadal stać na straży dobrej jakości oraz przystępnej ceny oferowanych przez nas produktów i usług, wciąż wierni tak cennej tradycji – deklarują przedstawiciele nagrodzonej firmy.

Zainteresowanych uzyskaniem bliższych informacji na temat działalności Spółdzielni zapraszamy do odwiedzenia strony internetowej www.gs-praszka.pl.

Firma z Mysłowic laureatem programu „Doceń polskie”

Polskie wyroby wędliniarskie (dzięki odpowiedniemu procesowi produkcji oraz wysokiej jakości naturalnym przyprawom) zawsze cieszyły się dobrą opinią smakoszy. Firma GETROM podtrzymuje tę tradycję; powstające w zakładzie wędliny i wyroby podrobowe są produkowane w oparciu o
stare, sprawdzone polskie receptury polskie, ale także regionalne – przede wszystkim śląskie
– zapewnia Tomasz Mikuła, reprezentujący firmę GETROM Spółka Cywilna.

Rodzinna firma z Mysłowic istnieje od 1992 roku. Jej założycielami są państwo Irena i Gerard Mikuła, którzy z przetwórstwem mięsnym byli związani z od początku swojej kariery. W 1998 roku ich syn Tomasz zdobył tytuł mistrza rzeźniczo-wędliniarskiego i przejął kierownictwo firmy. Zainteresowanych uzyskaniem szczegółowych informacji na temat firmy zapraszamy do odwiedzenia strony www.getrom.pl.

Dzięki inwestycjom i modernizacjom, zakład jest bardzo dobrze wyposażony. Umiejętne łącznie tradycji i nowinek technicznych, a także systematyczne badania laboratoryjne i wykwalifikowana załoga pozwoliły przedsiębiorstwu osiągnąć sukces, czego potwierdzeniem są liczne nagrody i wyróżnienia. W gronie zdobytych laurów znajdziemy m.in. certyfikaty jakości programu „Doceń polskie” przyznane niemal 2 lata temu, w trakcie XVIII audytu.

Podczas lipcowej atestacji żywności Loża Ekspertów ponownie oceniła dwa specjały z Mysłowic. Wynik nie pozostawia wątpliwości co do jakości wyrobów firmy GETROM.  Góralska krucha i Schabówka pieczona po raz drugi zdobyły godła promocyjne i tytuły TOP PRODUKT. Członkowie jury przyznają noty (od 1 do 10) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Tytułem TOP PRODUKT honoruje się żywność z maksymalnymi notami, samymi „10”.
Jak widać motto przedsiębiorstwa, „Dobre, bo bez konserwantów”, nie jest przypadkowe.

Syrop marki Piwniczka Babuni zdobył laury programu „Doceń polskie”

Piwniczka Babuni to przetwory wytwarzane od ponad 15 lat, starannie wg tradycyjnej polskiej receptury. Jesteśmy producentem 100 % naszego asortymentu. Nasze wyroby są odpowiedzią na potrzeby ludzi, którzy coraz częściej wybierają produkty zdrowe, smaczne oraz wartościowe, a co za tym idzie naturalne i tradycyjne – takie jakie mogli próbować w dzieciństwie, zrobione właśnie przez Babcię – w ten sposób przedstawiciele firmy  Qfoods opisują Piwniczkę Babuni.
Marką sygnowane są syropy, dżemy i konfitury, jak również owoce w syropie oraz marynowane owoce i warzywa. Asortyment obejmuje również ogórki, sałatki, zupy i soki. Wszystkie propozycje można poznać bliżej za sprawą strony internetowej www.piwniczkababuni.pl.

Szczególną uwagę warto zwrócić na Syrop cytrynowy – lemoniadę (bazę), który jest idealnym składnikiem orzeźwiającego napoju. Do przygotowania  lemoniady (cytrynady) potrzeba jedynie odrobiny syropu lodu i mięty.

Produkt tworzony z soku cytrynowego, wody i cukru został niedawno nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”. Syrop otrzymał maksymalne noty za wszystkie oceniane aspekty (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny), dlatego przyznano mu nie tylko godło „Doceń polskie”, ale także tytuł TOP PRODUKT.
Syrop został oceniony podczas XXV atestacji żywności. Loża Ekspertów, pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, obradowała w Sosnowcu dnia 26 lipca.

Certyfikat i tytuł TOP PRODUKT dla Miodu wielokwiatowego

Gospodarstwo Pasieczne Halina Buchalik – tak brzmi pełna nazwa kolejnego laureata programu promocyjnego „Doceń polskie”.
Jego właściciele od pokoleń zajmują się hodowlą pszczół. Siedziba gospodarstwa mieści się w Kostkowicach, a pasieki są zlokalizowane na terenie Beskidu Śląskiego. Dzięki takiemu położeniu gospodarstwo oferuje miody odmianowe o niepowtarzalnym smaku i aromacie, z kolei za sprawą gospodarki wędrownej w asortymencie firmy znajdziemy miody, które nie występują na danym terenie. Asortyment obejmuje miody: wielokwiatowy, mniszkowy, rzepakowy, leśny, lipowy, lipowo – spadziowy, malinowy, gryczany, słonecznikowy, akacjowy, wrzosowy oraz miody spadziowe. Poza tym, do dyspozycji miłośników tego słodkiego produktu są również: miód z propolisem, miód z pyłkiem kwiatowym, miód z pierzgą, jak również miód z propolisem, mleczkiem pszczelim i pyłkiem kwiatowym oraz miód z bakaliami. W asortymencie gospodarstwa znajdziemy ponadto ciastka i cukierki miodowe oraz wosk, pyłek kwiatowy, pierzgę i propolis.

Wspomniany wcześniej Miód wielokwiatowy został nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Specjał nagrodzono podczas XXV atestacji żywności, która odbyła się 26 lipca br. w Sosnowcu. Członkowie Loży Ekspertów przyznali wyrobowi maksymalne noty za oceniane aspekty (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny), dlatego nagrodzono go zarówno znakiem , jak i tytułem TOP PRODUKT. Mianem tym nagradza się żywność najwyższej jakości, przedstawiciele gospodarstwa mają powody do zadowolenia.

Trzy oceniane herbaty, trzy tytuły TOP PRODUKT

… tak można podsumować udział propozycji marki BiFIX w XXV atestacji żywności programu „Doceń polskie”.

Firma istnieje od 1992 roku, w jej asortymencie znajdziemy herbaty liściaste, jak i wygodne, łatwe w zaparzaniu ekspresowe. Do dyspozycji konsumentów są herbaty: owocowe, zielone, czarne, gatunkowe (ekskluzywne) i ekologiczne, a także herbaty specjalne oraz z sokiem. Poza tym, oferta obejmuje suplementy diety, herbaty HoReCa oraz Admiral Tea, jak również kompozycje herbaciane i dżemy.

BiFIX dysponuje nie tylko wiedzą o o wartościach odżywczych i leczniczych poszczególnych roślin, posiada także nowoczesne suszarnie owoców oraz ziół, stąd może oferować bogaty wybór propozycji. Warto podkreślić, że BiFIX jako pierwsza w naszym kraju firma wprowadziła na rynek herbaty owocowe produkowane z roślin uprawianych na własnych plantacjach, w ekologicznym regionie Polski.

Największą satysfakcję daje nam wysoka ocena rosnącej rzeszy konsumentów, doceniających walory zdrowej żywności – podkreślają przedstawiciele opisywanej spółki.
Potwierdzeniem najwyższej jakości herbat BiFIX jest werdykt Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. W lipcowym audycie udział wzięły trzy propozycje tej firmy, tj.: BiFIX Herbata ziołowa mięta; BiFIX Herbata ziołowa melisa oraz BiFIX Herbata ziołowa pokrzywa. Wszystkie nagrodzono certyfikatami jakości i tytułami TOP PRODUKT. Co ważne, uhonorowano je ponownie: poprzednio wyróżniono je niemal 2 lata temu, w trakcie XVIII audytu. Powtórne przyznanie znaku jakości dowodzi, że producent utrzymuje najwyższą jakość bez względu na mijający czas.