Pasja, serce i sprawdzona receptura

Proste, naturalne składniki – mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, ziarna, drożdże i sól. Pasja, serce, ogromne zaangażowanie całej załogi i sprawdzona receptura – to przepis na Chleb ziarnisty z oferty Piekarni Mima. Producent ten w 1991 roku zapoczątkował w Ostrowie Wielkopolskim lokalną tradycję wypieku wyjątkowych wyrobów piekarniczych i cukierniczych wyróżniających się tradycyjną recepturą, wysoką jakością, świeżością i doskonałym smakiem. Do wypieku specjałów Piekarni Mima wykorzystywane są wyłącznie naturalne składniki. Piekarnia codziennie zaopatruje miasto i pobliskie miejscowości w ciepłe i zawsze chrupiące pieczywo oraz słodkie, apetycznie wyglądające wypieki jej cukierników.
Chleb ziarnisty z oferty Piekarnia Mima przystąpi do 46. atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Warto przypomnieć, że Chleb ziarnisty sięgnął po laury programu podczas jednej z poprzednich certyfikacji. Jeśli i tym razem werdykt Loży Ekspertów będzie pozytywny, Chleb ziarnisty będzie mógł korzystać z potencjału godła promocyjnego przez kolejne dwadzieścia cztery miesiące.

Więcej informacji na temat Piekarni Mima znajdziecie Państwo na stronie internetowej https://piekarniamima.pl/

Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony i Maślanka luksusowa z najwyższymi notami!

Maksymalna liczba punktów za smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości – takie wyniki uzyskały produkty zgłoszone do XXXVI Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” przez Okręgową Spółdzielnię Mleczarską CUIAVIA. Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony oraz Maślanka Luksusowa, bo o nich mowa, po raz kolejny zdobyły znak potwierdzający ich najwyższą jakość – tytuł “Doceń polskie TOP PRODUKT”. 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Inowrocławiu CUIAVIA to jeden z wiodących producentów nabiału w Polsce. Swoim klientom oferuje mleko, maślanki, kefiry, jogurty, serki homogenizowane, śmietany, śmietanki, masła oraz sery smażone. W jego ofercie znaleźć można także szeroką gamę produktów adresowanych do sektora HoReCa. Wszystkie asortymenty wytwarzane są z surowca pochodzącego od dostawców z terenu Kujaw, Pomorza i Wielkopolski. Wyróżniony Twaróg półtłusty trzykrotnie mielony charakteryzuje się przyjemnym zapachem i smakiem oraz pastowatą strukturą. Jest znakomitym źródłem pełnowartościowego lekkostrawnego białka zwierzęcego, wapnia o wysokiej biodostępności i innych soli mineralnych, witamin – głównie z grupy B, kwasu mlekowego oraz mikroflory oddziaływującej korzystnie na zdrowie człowieka. Maślanka Luksusowa natomiast zawiera cenny dla tkanki nerwowej składnik, jakim jest lecytyna, a obecny w niej kwas mlekowy wzmaga wydzielanie soków żołądkowych oraz  pobudza i reguluje procesy trawienia. 

 

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Kolejny sukces Kaszy gryczanej firmy VITANA!

Kasza gryczana z oferty Zakładu Konfekcjonowania Artykułów Spożywczych VITANA Jerzy Płachta już po raz czwarty zdobyła uznanie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Kolejny tytuł „Doceń polskie TOP PRODUKT” dla Kaszy gryczanej to nie tylko dowód na to, że VITANA nieustannie zachowuje najwyższą jakość, ale również wskazówka dla konsumentów, że mają do czynienia z wyrobem pewnym, sprawdzonym, o potwierdzonym, doskonałym smaku. Produkowana przez VITANĘ Kasza gryczana to produkt o wyjątkowych właściwościach. Jest cennym i naturalnym źródłem kwasu foliowego i białka roślinnego. Zawiera ponadto wapń, potas, żelazo, magnez i fosfor oraz witaminy B1 i PP. Jest przy tym naturalny, nieprzetworzony, tani i bardzo prosty do przygotowania. Może być pysznym dodatkiem do mięs czy ryb, świetnie smakuje także jako różnego rodzaju nadzienie. Możliwości wykorzystania Kaszy gryczanej w kuchni są nieograniczone.

Oprócz wspomnianego produktu, w ofercie VITANY znajduje się także kasza jęczmienna, jaglana, kuskus, manna, pęczak, ryż, płatki owsiane, jęczmienne i ryżowe, a także  soczewica i wiele innych. Wartą uwagi propozycją są także smakowite, i niezwykle wygodne do przygotowania, mieszanki kasz oraz ryżu z suszonymi warzywami, seria produktów Fit, linia produktów dla diabetyków, produktów bezglutenowych oraz produkty dla alergików.

 ****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

BARTFAN – najwyższa jakość nagrodzona!

Podczas XXXVI Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego członkowie Loży Ekspertów docenili najwyższą jakość i wyśmienity smak Michałków z amarantusem oraz Chałwy bakaliowej w mlecznej czekoladzie. Zarówno Michałki, jak i Chałwa zdobyły najważniejszy laur programu – tytuł „Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Producent wyróżnionych słodkości, firma BARTFAN specjalizuje się w produkcji i dystrybucji słodyczy bez cukru. W jej ofercie znajduje się ogromny wybór produktów spożywczych wysokiej jakości, produkowanych z naturalnych składników, bez użycia cukru i konserwantów. Smakosze zdrowych słodyczy mogą wybierać spośród dwunastu różnych smaków czekolad. Sporą grupę fanów mają też batony z orzechami laskowymi w czekoladzie mlecznej oraz nadziewane nugatem w czekoladzie gorzkiej. Ogromną popularnością cieszą się dżemy – dostępne aż w piętnastu smakach, powidła śliwkowe oraz smarowidła gruszkowo-jabłkowe lub śliwkowo-gruszkowo-jabłkowe. Klienci sięgają chętnie także po pralinki – marcepanowe, orzechowe czy chałwowe, wyśmienite masła orzechowe produkowane w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatku cukru i soli z dodatkiem nasion konopi lub czarnego sezamu. Wielbicieli posiadają także bakalie w czekoladzie – śliwki w czekoladzie deserowej, orzechy laskowe w czekoladzie mlecznej z cynamonem, czy też rodzynki w czekoladzie gorzkiej. Warto dodać, że produkty firmy BARFAN słodzone są stewią, ksylitolem i fruktozą, które są świetnymi zamiennikami tradycyjnego cukru (glukozy) dla diabetyków. Charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, w związku z czym wpływają znacznie mniej, niż słodycze tradycyjne, na zwiększanie poziomu cukru we krwi i są lepsze dla sportowców oraz dla dzieci, ponieważ nie psują zębów tak, jak tradycyjny cukier.

  ****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Oleje Ol’Vita ponownie TOP PRODUKTAMI!

Firma Ol’Vita została laureatem Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Podczas XXXVI Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu „Doceń polskie” tytuły „Doceń polskie TOP PRODUKT” zdobyły cztery doskonałe oleje z oferty tego producenta: Olej z pestek dyni zimno tłoczony, Olej z wiesiołka zimno tłoczony, Olej z lnianki zimno tłoczony oraz Ślężański olej rzepakowy zimno tłoczony.

Najwyższe standardy to priorytet firmy Ol’Vita. Swoim klientom oferuje prawie 40 rodzajów olejów tłoczonych metodą „na zimno”, nieoczyszczonych i nierafinowanych. Wszystkie z nich są samodzielnie produkowane, a jakość każdej partii surowców użytych do tłoczenia i konfekcji potwierdzona jest odpowiednimi certyfikatami. Wytłoczone oleje są także systematycznie badane w zewnętrznych laboratoriach akredytowanych. O’Vita, jako jedna z nielicznych tłoczni zajmuje się również produkcją olejów zimno tłoczonych, nierafinowanych z wymagających i delikatnych surowców – z pestek granatu, arbuza, winogron, czarnej porzeczki, zarodków pszennych czy kozieradki. W ofercie klienci znajdą także suplementy diety, mąki, ciastka, batony i masła kosmetyczne. Wszystkie powstają bez dodatku sztucznych środków konserwujących, barwiących i zapachowych, z użyciem najwyższej jakości surowców od sprawdzonych i wyselekcjonowanych dostawców.

****

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m. in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.