Ketchupy Kieleckie TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”

docen_polskie_Spolem_Kielce_logo

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” z Kielc to producent z blisko 100-letnim doświadczeniem. Firma ze stolicy woj. świętokrzyskiego zyskała status jednego z liderów rodzimego rynku FMCG dzięki umiejętnemu łączeniu tradycji z nowoczesnością.
Najważniejszym produktem tego WSP „Społem” jest Majonez Kielecki, ale firma proponuje konsumentom także musztardy, sosy, keczupy, octy i Snacki (chrupki do samodzielnego przygotowania). Wyroby te są dostępne w całym kraju; w sklepach sieci handlowych i hurtowniach. Co więcej, firma z Kielc eksportuje swoje najważniejsze produkty do Stanów Zjednoczonych, Australii, Wielkiej Brytanii, Niemiec, Irlandii, Rosji, Słowacji, Estonii, Kazachstanu, Bułgarii, Mołdawii, Azerbejdżanu, Turkmenistanu, Rumunii, Czech, Łotwy, a także na Węgry i na Litwę.

WSP „Społem” jest laureatem XIX certyfikacji produktów spożywczych. W styczniowym audycie wzięły udział trzy produkty z jej oferty. Werdykt Loży Ekspertów nie pozostawia wątpliwości co do jakości ocenianych propozycji – wszystkie artykuły z Kielc zdobyły nie tylko godła promocyjne, ale i tytuły TOP PRODUKT. Mianem tym nagradza się wyłącznie żywność najwyższej jakości, która otrzyma od jury maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

Loża Ekspertów wyróżniła trzy Ketchupy Kieleckie. Co warto wiedzieć na ich temat?
Ketchup Kielecki łagodny Extra, który wyróżnia się przede wszystkim imponującą zawartością soczystych pomidorów. Do jego wytworzenia wykorzystano ich aż 186 g na 100 g produktu! Całość uzupełniają najwyższej jakości składniki tj. mieszanka aromatycznych ziół, ocet wytwarzany w drewnianych kadziach oraz słodka papryka. Ketchup Kielecki łagodny Extra ma intensywny, czerwony kolor oraz gęstą konsystencję, co dodatkowo zachęca do jego skosztowania. Specjał idealnie pasuje do kanapek, hot-dogów, pizzy, zapiekanek oraz do dań z grilla.

Zwolennikom ostrych potraw do gustu przypadnie natomiast Ketchup Kielecki pikantny Extra, który cechuje się nie tylko wyrazistym smakiem, ale i ziołowym aromatem. Co więcej, ma apetyczną, gęstą konsystencję oraz rubinowy kolor. To idealny dodatek do parówek, kanapek, hamburgerów oraz potraw z grilla. Pomidorowy „Kielecki” świetnie sprawdza także jako marynata do drobiu.

Ketchup Kielecki o smaku śliwkowym to propozycja dla konsumentów poszukujących nietypowych produktów: słodko – pikantny sos łączy w sobie przeciery z pomidorów, jabłek oraz śliwek. Wyrób świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych piersi z kurczaka oraz składnik marynat.

Warto odnotować, że w asortymencie Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” znajdziemy także trzy inne produkty wyróżnione znakiem „Doceń polskie”. Majonez Kielecki, Majonez Kielecki Omega-3 oraz Musztarda Kielecka Delikatesowa zostały dwukrotnie nagrodzone certyfikatami programu oraz tytułami TOP PRODUKT.

Godła „Doceń polskie” są  zawsze przyznawane na 24 miesiące. Kieleckie Majonezy i Musztarda mogą być nimi promowane do 31 maja br. Po tym czasie ich producent ma prawo ubiegać się o kolejne wyróżnienia i możliwość dalszego posługiwania się godłem promocyjnym.
Najwyższej jakości wyrobów z Kielc dowodzą nie tylko certyfikaty programu „Doceń polskie”. WSP „Społem”  jest m.in. laureatem godła promocyjnego „Poznaj Dobrą Żywność”, zdobyła „Znak Jakości Q” oraz znak „Jakość Tradycja”.
docen_polskie_Spolem-w-Kielcach_ketchup-lagodny docen_polskie_Spolem-w-Kielcach_ketchup-o-smaku-sliwkowym docen_polskie_Spolem-w-Kielcach_ketchup-pikantny

Certyfikaty dla kiełbasy, salcesonu i szynki

docen_polskie_ZPM_Mieczyslaw-Witkowski_logo
Kiełbasa wiejska pieczona, Salceson piastowski
i Szynka Królewska. Co łączy te specjały? Wszystkie pochodzą z asortymentu Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Mieczysław Witkowski Sp. z o.o. Poza tym,wszystkie wyróżniają się wysoką jakością, którą potwierdzają certyfikaty Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wymienione wyroby zostały nagrodzone podczas styczniowej atestacji artykułów spożywczych. Szynka Królewska zdobyła nie tylko godło promocyjne, ale także tytuł TOP PRODUKT. Taka rekomendacja mówi sama za siebie!

Poza nagrodzonymi przez specjalistów wyrobami, asortyment ZPM Mieczysław Witkowski obejmuje bogatą gamę wędlin i mięs, a także drobiu. Propozycje z oferty są dostępne w sklepach zlokalizowanych na terenie woj. lubelskiego i podkarpackiego. – Nasze wyroby wytwarzane są z wyselekcjonowanego mięsa o wysokich parametrach jakościowych, co w połączeniu z tradycją i nowoczesnym procesem produkcji sprawia,  że charakteryzują się naturalnym i niepowtarzalnym wyglądem oraz unikalnym smakiem. Przykładamy ogromną wagę do oczekiwań naszych Klientów, dlatego też staramy się nieustannie wzbogacać naszą ofertę o nowe produkty oraz niepowtarzalne receptury – deklarują reprezentanci opisywanego przedsiębiorstwa.

Od samego początku istnienia zakładu, jego właściciele stale inwestują i modernizują park maszynowy, dbając o nowoczesne rozwiązania w procesie technologicznym. W zakładzie stosowane są wysokie normy sanitarne, co potwierdza wewnętrzny system bezpieczeństwa produkcji żywności, jak również stały nadzór Inspekcji Weterynaryjnej.

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Mieczysław Witkowski ma siedzibę w Tomaszowie Lubelskim, na malowniczych terenach przyległych do Roztoczańskiego Parku Narodowego.
Ogromna pasja oraz zaangażowanie spowodowały, że w tym pięknym, ekologicznie czystym otoczeniu mogła powstać firma, która nieprzerwanie od 1993 r. prowadzi produkcję wyśmienitych wędlin w zgodzie z naturą – podkreślają przedstawiciele nagrodzonej firmy. – Kraina wschodnich kresów to miejsce, gdzie od wieków kształtowała się tradycja kulinarna, poprzez którą nasi dziadkowie przekazywali z pokolenia na pokolenie tajniki sztuki wędliniarskiej. Nawiązując do dorobku naszych przodków oraz idąc z duchem czasu, tworzymy dla naszych odbiorców wyroby, których smak i aromat cenione są przez konsumentów nie tylko na rynku lokalnym, ale również w całej Polsce i za granicami naszego kraju – podsumowują.
docen_polskie_ZPM-Witkowski_kielbasa-wiejska-pieczona docen_polskie_ZPM-Witkowski_salceson-piastowski docen_polskie_ZPM-Witkowski_szynka-krolewska

Mrożone słodkości nagrodzone po raz trzeci

docen_polskie_lody_mlynarczyk_logo
Lody Pingwin Śmietankowe na patyku
to sztandarowy produkt Wytwórni Lodów i Artykułów Spożywczych Michał Młynarczyk. Firma z Leszna oferuje ten przysmak  w trzech innych smakach: truskawkowym, kakaowym i śmietankowym w czekoladzie.
Inną, równie smaczną pozycją z asortymentu wielkopolskiego producenta są Lody Cassate. Pod tą nazwą kryje się kula o wadze 500 ml, skrywająca w sobie trzy smaki lodów (truskawkowy, śmietankowy i kakaowy), które są przełożone bitą śmietaną i bakaliami.
Od samego początku istnienia firmy lody tworzone były tylko z naturalnych polskich surowców według receptury założyciela firmy. Do dnia dzisiejszego receptura ta nie uległa zmianie. Pomimo zmiany czasów i trendów, nadal trzonem produkcji są lody tradycyjne – Pingwin i Cassate – podkreślają właściciele nagrodzonej firmy.

Oba specjały zostały już po raz trzeci wyróżnione przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży spożywczej po raz kolejny przyznali im nie tylko certyfikaty jakości, ale i tytuły TOP PRODUKT.
Miano to jest przyznawane wyłącznie tym artykułom spożywczym, które zdobędą od ekspertów maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.

Z myślą o amatorach słodkości, wytwórnia przygotowała również Lody Palermo, Lody Smak dzieciństwa, Rożki, Lody Rodzinne, a także lodowe kuwety. Między wrześniem a marcem w sprzedaży są zaś Lody Ciepłe.

Wytwórnia Lodów i Artykułów Spożywczych Michał Młynarczyk to rodzinna firma, której dzieje  sięgają 1946 roku. Siedem dekad temu Stanisław Młynarczyk założył pierwszą w miejscowości Wytwórnię Lodów Jadalnych „Pingwin”, a rok później opatentował swoje pierwsze lody na patyku Pingwin-Alka, które sprzedawane były na wózkach (rikszach).
docen_polskie_Lody-Mlynarczyk_lody-cassate docen_polskie_Lody-Mlynarczyk_lody-pingwin

Piekarnia „Wiejska” ma szansę zdobyć dwa certyfikaty

docen_polskie_Piekarnia_Wiejska_logo

Piekarnia „Wiejska” Józef Magda będzie w tym roku obchodzić 20. rocznicę założenia. W asortymencie firmy ze Świerczowa (woj. podkarpackie) znajdziemy pieczywo różnego typu, jak również słodkie wypieki: drożdżówki, ciasta i torty.

Asortyment obejmuje także Żurek z „Wiejskiej” oraz Barszcz biały z „Wiejskiej”. Oba wyroby powstają wg tradycyjnej receptury, na naturalnie kiszonym zakwasie, a do ich rozlewu służy nowoczesna linia rozlewnicza.

Butelkę żurku o pojemności 480 ml wystarczy wlać do 1,5 litra wywaru mięsnego lub jarzynowego i zagotować. Całość trzeba doprawić do smaku solą i pieprzem. Żurek można podawać z jajkiem, kiełbasą lub ziemniakami.  Barszcz przygotowuje się równie łatwo: butelkę o pojemności 480 ml wlewamy do 1,5 litra gotującej się wody, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Barszcz można zabielić mlekiem lub śmietaną. Całość wystarczy doprowadzić do wrzenia.

Opisywane specjały są od lat dostępne w ofercie podkarpackiej firmy. Dowodem ich wysokiej jakości są certyfikaty „Doceń polskie”, które Loża Ekspertów przyznała im podczas XIII audytu żywności. Od tego audytu  minęły niemal dwa lata (a na taki czas przyznawany jest znak programu), przyszedł więc czas na ponowną ocenę produktów opisywanej firmy.
Jeśli barszcz i żurek ponownie zyskają uznanie Loży Ekspertów, ich producent nadal będzie mógł promować je znakiem „Doceń polskie”.

Atestacja, podczas którego ocenione zostaną wyroby Piekarni „Wiejskiej” Józef Magda, będzie miała miejsce 27 kwietnia br. w Czeladzi.
docen_polskie_Piekarnia_Wiejska_Barszcz_Bialy docen_polskie_Piekarnia_Wiejska_Zurek

Wyroby firmy SEGET nagrodzone laurami „Doceń polskie”

docen_polskie_SEGET_logo

Zakład Masarski SEGET istnieje od 1977 roku i został założony przez Bernarda i Irenę Seget. Początkowo siedziba firmy mieściła się w Raciborzu, a od 1991 roku działalność jest prowadzona we wspomnianej już Lubomi.

Pierwotnie zakład zajmował się produkcją wędlin i wyrobów podrobowych i zatrudniał tylko kilka osób. Z czasem firma zmieniała swoją strukturę, ale niezmiennie pozostał wierny jakości wyrobów.
Firma prowadzi także Dom Przyjęć, w którym organizowane są imprezy okolicznościowe różnego typu. Obiekt mieści się w Łaziskach koło Wodzisławia Śląskiego.

Kiełbasa dziadka, Kiełbasa juhasa, Frankfuterki, Smerfy, Pasztet z żurawiną, Galareta wieprzowa oraz Szynka ze spiżarni, wyroby znajdujące się w ofercie firmy, nagrodzone zostały certyfikatami „Doceń polskie” oraz tytułami TOP PRODUKT. Loża Ekspertów przyznała Kiełbasie dziadka, Kiełbasie juhasa, Frankfuterkom, Smerfom, Pasztetowi z żurawiną certyfikat „Doceń polskie” natomiast Galareta wieprzowa i Szynka ze spiżarni otrzymały również tytuł TOP PRODUKT.

Poza wymienionymi produktami, firma z Lubomi (woj. śląskie) proponuje ponad 100 gatunków wędzonek,wędlin i wyrobów garmażeryjnych. Całą ofertę Zakładu Masarskiego SEGET można poznać odwiedzając stronę internetową firmy. Specjały te są dostępne w całym województwie śląskim, dolnośląskim, opolskim i małopolskim, wyroby trafiają także do klientów spoza naszego kraju.
docen_polskie_ZM-Seget_frankfurterki docen_polskie_ZM-Seget_galareta-wieprzowa docen_polskie_ZM-Seget_kielbasa-dziadka docen_polskie_ZM-Seget_kielbasa-juhasa docen_polskie_ZM-Seget_pasztet-z-zurawina docen_polskie_ZM-Seget_smerfy docen_polskie_ZM-Seget_szynka-ze-spizarni