Maksymalne noty dla specjałów marki RUNOLAND

Naszą specjalnością jest przetwórstwo spożywcze, dzięki czemu możemy oferować Klientom takie rarytasy jak: grzyby marynowane i suszone, dżemy i konfitury a także wyroby garmażeryjne jak farsz z pieczarek, czy nadzienie truskawkowe. Prawdziwe perełki smaku, pozbawione sztucznych konserwantów i oparte na tradycyjnej recepturze dostępne są w postaci całej gamy wyjątkowych przetworów – tymi słowami swoją działalność opisują reprezentanci firmy RUNOLAND Sp. z o.o. z Góry (woj. dolnośląskie).
Portfolio producenta jest bardzo bogate: spółka proponuje bowiem zarówno produkty ekologiczne, tradycyjne, jak i mrożone, a także wyroby garmażeryjne (takie jak farsze). Co ważne, powstają one z surowców pochodzących od lokalnych dostawców.
Informacje o wszystkich propozycjach z asortymentu są dostępne pod adresem www.runoland.pl.  Zachęcamy również do śledzenia Fanpage marki: www.facebook.com/runoland.


Przeglądając propozycje sygnowane marką RUNOLAND szczególną uwagę warto zwrócić na Ogórki z curry i Powidła śliwkowe. Specjały te zostały niedawno wyróżnione przez Lożę Ekspertów programu promocyjnego „Doceń polskie”. Jury z branży spożywczej przyznało im maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. W związku z tym, RUNOLAND zdobył zarówno certyfikaty „Doceń polskie”, jak i tytuły TOP PRODUKT.
Atestacja odbyła się 25 lipca w Sosnowcu. Obradom Loży Ekspertów przewodniczył Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

 

Majonez Kielecki lekki TOP PRODUKTEM

Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem” to uznana marka branży spożywczej nie tylko w naszym kraju. Polska firma może poszczycić się blisko 100-letnim doświadczeniem, a jej produkty są dostępne w całym kraju, jak również daleko poza jego granicami.

Mimo upływającego czasu i kolejnych sukcesów, producent pozostał wierny sprawdzonym recepturom. Firma niemienie podkreśla także więź z regionem, w której ma siedzibę: nie bez przyczyny w nazwach produktów pojawia się określenie „Kielecki”. A skoro już ofercie WSP „Społem” mowa; producent proponuje nie tylko słynny Majonez Kielecki, ale także Sosy Kieleckie, Musztardy Kieleckie, Chrzan Luksusowy, czy Ocet Kielecki oraz Snack – Przysmak Świętokrzyski.

 Portfolio producenta obejmuje dziewięć specjałów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Podczas dotychczasowych certyfikacji godłami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT nagrodzone zostały: Sos Kielecki tatarski, Sos Kielecki czosnkowy, Sos Kielecki meksykański, Sos Kielecki amerykański, a także Ketchup Kielecki łagodny extra, Ketchup Kielecki o smaku śliwkowym, Ketchup Kielecki pikantny extra oraz Chrzan Luksusowy.
 Podczas minionej certyfikacji Loża Ekspertów oceniła kolejny produkt z asortymentu WSP „Społem”. Dnia 25 lipca br. sprawdzony został Majonez Kielecki lekki. Wyniki atestacji są jednoznaczne: majonez otrzymał maksymalne noty za wszystkie oceniane aspekty (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny), dlatego jego producent zdobył godło promocyjne i tytuł TOP PRODUKT.
Co warto wiedzieć o nagrodzonym specjale? To świetna propozycja dla osób pragnących połączyć dietę ze swoimi ulubionymi potrawami. – Łączy kremową konsystencję z delikatnym, aczkolwiek wyrazistym smakiem. To idealny dodatek do dań dietetycznych, takich jak świeże sałatki, warzywa czy burgery drobiowe. W porównaniu do tradycyjnego Majonezu Kieleckiego, produkt cechuje się obniżoną zawartością cukru (o 35 proc.) i tłuszczu (o 31 proc.) – informuje producent.
Więcej informacji na temat specjałów WSP „Społem” można znaleźć na stronie internetowej firmy, pod adresem www.wspspolem.com.pl. Zapraszamy do odwiedzenia witryny!

Eksperci wyróżnili kolejną propozycję firmy Natural Sweet Good

    

Chleb Szefa, Razowiec Szlachecki, Sernik Oreo i Pierożki ze szpinakiem – to propozycje z asortymentu firmy Natural Sweet Good Sp. z o. o. Sp. k., którym podczas jednej z poprzednich atestacji przyznano znaki jakości programu „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Podczas niedawnego audytu żywności Loża Ekspertów wyróżniła kolejny specjał spółki z Żuromina. Zanim jednak zdradzimy o jakim produkcie mowa, przypomnijmy najważniejsze informacje na temat działalności producenta.

Natural Sweet Good to przedsięwzięcie obejmujące Piekarnię K. Zieliński oraz Cukiernię ROSARIO „słodkie przyjemności”. Każda z nich dostarcza konsumentom bogatą gamę produktów. Piekarnia oferuje nie tylko pieczywo wytwarzane na naturalnym zakwasie, ale też kanapki i słodkie wypieki. Cukiernia Rosario to z kolei doskonały adres dla wszystkich miłośników słodkości – w jej ofercie znajdziemy desery, ciasta, lody i wspaniałe torty.

Wyczerpujących informacji na temat obu firm dostarczają ich strony internetowe. Zapraszamy do odwiedzenia witryn www.kzielinski.eu oraz www.cukierniarosario.pl.

Jak to już odnotowaliśmy, w trakcie lipcowej certyfikacji uznanie jury zdobył jeszcze jeden specjał firmy z Żuromina. Tym razem nagrodzono Chleb życia: nowość w asortymencie piekarni. Pod nazwą tą kryje się wysokoenergetyczny chleb wypiekany bez dodatku drożdży. To doskonałe źródło witamin z gr. B, jak również wapnia, fosforu i potasu.
Wypiek zdobył nie tylko godło promocyjne, ale także tytuł TOP PRODUKT. Oznacza to, że przyznano mu maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. To kolejne wyróżnienie dla Chleba życia, wcześniej otrzymał Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.

Przedstawiciele firmy Juhas-Bis mają powody do dumy

Podczas XXIX atestacji żywności Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyznała Syreckom sądeckim/ Beczułce sądeckiej maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Specjał nagrodzono zatem nie tylko godłem promocyjnym, ale i tytułem TOP PRODUKT. Zaszczytne miano jest zarezerwowane dla artykułów, które otrzymają „10” za wszystkie oceniane aspekty.

Sukces  firmy Juhas-Bis Krystyna Gargula jest tym większy, że te tradycyjne produkty regionalne zostały nagrodzone już po raz czwarty! Poprzednio wyróżniono je w trakcie VI, XIII i XX certyfikacji żywności. Kolejna ocena nagrodzonych wyrobów wynika z regulaminu programu. Zgodnie z nim, godła jakości są przyznawane zawsze na 2 lata. Po tym czasie producent może zgłosić artykuł do powtórnej oceny. Ponowne przyznanie wyróżnienia dowodzi, że firma utrzymuje najwyższą jakość bez względu na mijający czas.

Na czym polega sukces firmy z Jankowej? Syrecki sądeckie powstają z mleka krowiego pasteryzowanego. Wytwarza się je ręcznie bez użycia konserwantów i sztucznych barwników. Niepowtarzalny smak to rezultat solankowania i naturalnego wędzenia.  
Co ciekawe, Juhas-Bis to jeden z niewielu producentów, który stosuje naturalny sposób wędzenia zrąbkami bukowym.
Więcej informacji na temat nagrodzonego producenta dostarcza jego strona internetowa, www.juhas-bis.pl. Zapraszamy do odwiedzenia witryny!

Odnotujmy jeszcze, że audyt, podczas którego zapadła decyzja o wyróżnienia Syrecków sądeckich miał miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. Kolejna ocena żywności odbędzie się 24 października.

„Najprawdziwsze wędliny z Mazowsza”

Od chwili powstania naszym celem było dbanie o tradycję wędliniarstwa i dostarczanie konsumentom naturalnych, świeżych produktów. Nie jesteśmy zakładem czysto komercyjnym. Naszą pasją jest kreowanie smaków i tworzenie najwyższej jakości wyrobów. Pomimo dynamicznego rozwoju przez ostatnich dwadzieścia lat, nadal pozostajemy firmą rodzinną, prowadzoną przez jej założyciela i właściciela – podkreślają przedstawiciele kolejnej firmy, której wyroby nagrodzono znakami „Doceń polskie”.

Mowa o Zakładzie Mięsnym Jerzy St. Czaplicki, którego siedziba mieści się w Mławie. Istniejąca od 1996 roku firma oferuje wędliny, kiełbasy suche, podsuszane i cienkie, jak również wyroby podrobowe. W ofercie producenta znajdziemy trzy specjały nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Uznanie jury z branży spożywczej zdobyły: Szynka biała, Kiełbasa śniadaniowa i Kiełbasa podwawelska. Wszystkim przyznano maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też uhonorowano je godłami promocyjnymi, jak i tytułami TOP PRODUKT. Decyzja o wyróżnieniu wyrobów zapadła 25 lipca br., kiedy to w Sosnowcu odbył się XXIX audyt żywności.

Propozycje z asortymentu nagrodzonego zakładu są dostępne w sieci 30 sklepów firmowych zlokalizowanych  na terenie województw mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego. Wyroby są dystrybuowane nie tylko wśród odbiorców indywidualnych, ale także restauracji, szpitali, jak również hurtowni mięsno-wędliniarskich.