Dlaczego warto poznać GREEN SPOON?


Odpowiedzi na to pytanie dostarcza strona internetowa firmy GREEN SPOON Sp. z o.o.

Tradycyjne metody wytwarzania, pełnia naturalnych smaków, bogactwo właściwości zdrowotnych, wysoka jakość produktów premium, uznanie najlepszych Szefów Kuchni oraz 100% miłości do natury – to cechy wyróżniające firmę na tle konkurencji. Bliższe informacja dot. działalności GREEN SPOON oraz produktów sygnowanych tą marką są dostępne na stronie internetowej www.green-spoon.com.

Spółka z siedzibą w Katowicach specjalizuje się w żywności ekologicznej, naturalnej oraz tradycyjnej. Oferta producenta obejmuje oleje tłoczone na zimno (m.in. rzepakowy, lniany i rydzowy), a także makarony pełnoziarniste i mieszanki przypraw oraz inne produkty pozbawione sztucznych dodatków.  
– Produkty GREEN SPOON to przede wszystkim doskonała kompozycja naturalnych składników zapewniająca oryginalny smak potraw. Powstają w zgodzie z naturą w oparciu o rodzinne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie. To zderzenie nowoczesnych oczekiwań kulinarnych z tradycją smaków i porządną dawką zdrowia – podkreślają przedstawiciele firmy.

Potwierdzeniem najwyższej jakości jednej z propozycji firmy GREEN SPOON jest certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT. Zdrowy olej rzepakowy tłoczony na zimno GREEN SPOON został nagrodzony w trakcie XXIV audytu żywności. Co ważne, Loża Ekspertów wyróżniła go po raz drugi, poprzednio uhonorowano go niemal 2 lata temu, podczas XVII atestacji.
Ponowne przyznanie znaku jakości i tytułu TOP PRODUKT oznacza, że producent utrzymuje najwyższą jakość bez względu na upływ czasu.

Olej rzepakowy tłoczony tradycyjnie na zimno od Green Spoon jest pysznym dodatkiem do wielu potraw. Używam go na co dzień nie tylko w kuchni restauracji czy cateringowej, ale również prywatnie. Polecam znajomym i zachęcam do używania zdrowych i naturalnych olei od Green Spoon  – mówi Anna Archacka-Siermińska z Warszawy, Executive Chef wielu restauracji, juror konkursów kulinarnych i doradca żywieniowy.

Warto podkreślić, że olej rzepakowy to jeden z najzdrowszych tłuszczów roślinnych; cechujący się doskonałą proporcją między nienasyconymi kwasami omega-3, omega-6 oraz omega-9.
To cenne źródło antyoksydantów, polifenoli i witaminy E, które zapobiegają uszkodzeniom komórek wywoływanym przez szkodliwe wolne rodniki. Opóźniają starzenie się organizmu, zmniejszają ryzyko chorób serca, a nawet niektórych nowotworów. Badania dowiodły, że pomaga on również w leczeniu depresji oraz zapobiega stanom lękowym.

Atestacja, podczas której nagrodzono olej GREEN SPOON odbyła się 26 kwietnia w Sosnowcu.

Jaja OMEGA-3 zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów


Jedną z firm, która zdobyła niedawno kolejne laury programu „Doceń polskie” jest Jantex Polska Sp. z o.o.  Jej siedziba mieści się w Śnieciskach (woj. wielkopolskie), natomiast należąca do niej nowoczesna Pakownia jest zlokalizowana w Zielnikach k/ Środy Wlkp.
Jantex Polska istnieje od 1977 roku. Firmę cechuje nie tylko dbałość o detale (widoczna już na etapie początkowego kontaktu z potencjalnym klientem, obecna aż do dostarczenia produktów zamawiającym), a także własna produkcja paszy; przygotowywanej tylko z naturalnych komponentów.
Zainteresowanych uzyskanie szczegółowych informacji na temat działalności firmy zachęcamy do odwiedzenia strony www.jantexpolska.com.

Jajka Jantex (umieszczone w kolorowych i estetycznych pudełkach) można nabyć w sklepach spożywczych, hurtowniach, przetwórniach i sieciach handlowych. Ich odbiorcami są nie tylko krajowi, ale także zagraniczni klienci. W ofercie spółki znajdziemy m.in. jaja z wolnego wybiegu, a także z chowu ściółkowego i klatkowego.
Asortyment opisywanego przedsiębiorstwa obejmuje ponadto dwie propozycje nagrodzone laurami „Doceń polskie”. Podczas jednej z poprzednich atestacji, godło „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT uzyskały Jajka z chowu klatkowego. Natomiast w trakcie kwietniowego audytu uznanie jury zdobyły Jaja OMEGA-3. Loża Ekspertów również im certyfikat jakości oraz tytuł TOP PRODUKT. Jak przypominają przedstawiciele wielkopolskiej spółki, kwasy OMEGA-3 to ważny budulec  komórek. – Dzięki nim błona komórkowa lepiej funkcjonuje, a to usprawnia wszystkie procesy żywieniowe. Nie sposób wyliczyć wszystkich korzyści jakie dają OMEGA-3! – podkreślają.

Audyt, podczas którego oceniono Jaja OMEGA-3 odbył się 26 kwietnia br. w Sosnowcu. To była druga w tym roku, a zarazem dwudziesta czwarta certyfikacja w historii programu „Doceń polskie”.

Ze smakiem na każdy dzień!


To motto kolejnego producenta, którego specjał zdobył laury programu „Doceń polskie”. Mowa o Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.
Firma obchodzi w tym roku 45-lecie. Jej wyróżnikiem jest umiejętne łącznie nowoczesnej technologii z szacunkiem do środowiska naturalnego. Producenta wyróżnia także dbałość o jakość mleka. Jak podkreślają przedstawiciele Spółdzielni, aż 97% surowca jest skupowane w klasie ekstra.
Producent oferuje sery dojrzewające typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła ekstra, miksy tłuszczowe, wyroby proszkowane oraz sery topione. Szczegółowych informacji na temat tych specjałów dostarcza strona internetowa www.msm-monki.pl.
Witryna zawiera także ciekawostki na temat nabiału oraz przepisy kulinarne; bezpośrednio ze strony producenta można pobrać także inspirującą książkę kucharską.

Podczas niedawnej certyfikacji żywności Loża Ekspertów oceniła propozycję MSM w Mońkach. Ser topiony kremowy otrzymał od jury noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Wynik audytu nie pozostawia wątpliwości: specjał uzyskał maksymalną liczbę punktów za oceniane cechy, zdobył zatem nie tylko godło promocyjne, ale też tytuł TOP PRODUKT.
Co warto wiedzieć o nagrodzonym serze? – Charakteryzuje się przede wszystkim niezwykłą, aksamitną konsystencją, dzięki której dosłownie rozpływa się w ustach. Głęboki, ale jednocześnie lekki i subtelny smak sprawia, że jest idealny zarówno na zimno, jak i na ciepło. Sprawdzi się jako dodatek do kanapek i baza wszelkich sosów czy zup. Dostępny w 100 g opakowaniu i poręcznym czteropaku 4×25 g. – tak wyróżniony przez Lożę Ekspertów specjał opisuje jego producent.

Atestacja, podczas której nagrodzono ser produkowany w Mońkach odbyła się 26 kwietnia br. Loża Ekspertów, pod przewodnictwem Mirka Drewniaka, obradowała w Sosnowcu.

Wyroby FA-OILS ponownie zdobywają znaki jakości „Doceń polskie”

Zakład Przetwórstwa Roślin Oleistych FA-OILS dr inż. Sławomir Fajkis to jeden z laureatów  programu promocyjnego „Doceń polskie”. Niewielka rodzinna firma, której siedzibą jest Zabrzeg (woj. śląskie) zdobyła niedawno znaki jakości i tytuły TOP PRODUKT za Olej z czarnuszki oraz Olej kokosowy.  Miana TOP PRODUKT są zarezerwowane dla artykułów spożywczych, które otrzymają od jury maksymalne noty za oceniane kategorie (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny).

Sukces firmy FA-OILS jest tym większy, że obie propozycje nagrodzono już po raz drugi. Poprzednio uhonorowano je niemal 2 lata temu (właśnie na taki okres przyznawane są godła jakości), podczas XVII atestacji żywności. Ponowne przyznanie wyróżnień dowodzi, że firma utrzymuje najwyższą jakość bez względu na mijający czas. Producent z Zabrzega przez kolejne 2 lata będzie mógł promować nagrodzone oleje znakami „Doceń polskie”.
W asortymencie zakładu znajdziemy jeszcze jeden produkt nagrodzony przez Lożę Ekspertów; Olej z ostropestu również uzyskał certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.

Na czym polega tajemnica sukcesu tego producenta? – Wszystkie produkty naszej firmy są w 100% naturalne – nie stosujemy przeciwutleniaczy, konserwantów, barwników, aromatów czy też innych dodatków. Podczas procesu produkcji dokładamy wszelkich starań, aby uzyskać produkty o możliwie wysokiej zawartości wartościowych składników – wyjaśniają przedstawiciele firmy.
W tym kontekście istotne jest także, że zakład prowadzą osoby z kilkunastoletnim doświadczeniem zawodowym w przemyśle tłuszczowym.

W asortymencie FA-OILS konsumenci znajdą różnorodne oleje, a także mąki i przyprawy. Informacje na ich temat są dostępne na stronie internetowej www.fa-oils.pl, za pośrednictwem witryny propozycje te można także nabyć.

Tytuły TOP PRODUKT dla trzech propozycji marki NaturPlanet


–  Działamy z pasją, ponieważ wierzymy, że naturalne produkty znacznie wpływają na poprawę jakość życia (…) Nasze produkty sprzyjają zdrowiu, podkreślają Twoje naturalne piękno i podnoszą jakość Twojego życia
– zapewniają przedstawiciele kolejnej firmy, której wyroby zostały uhonorowane przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”.

INFO-FARM, bo o tym producencie mowa, oferuje wyroby marki NaturPlanet. W jej asortymencie znajdziemy m.in. oleje tłoczone na zimno, suplementy diety, surowce kosmetyczne i zdrową żywność.  Wszystkie dostępne propozycje można poznać bliżej za sprawą strony www.naturplanet.pl. Wyroby można nabyć korzystając z e-sklepu, do którego odnośnik  znajdziemy w witrynie internetowej.

Opisując markę NaturPlanet nie można pominąć wyników niedawnej certyfikacji żywności. Podczas XXIV atestacji, Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyjrzała się bliżej trzem propozycjom z oferty firmy INFO-FARM. Do audytu zgłoszone zostały: Olej kokosowy nierafinowany zimnotłoczony NaturPlanet, Olej z czarnuszki nierafinowany zimnotłoczony NaturPlanet oraz Olej lniany nierafinowany zimnotłoczony NaturPlanet. Każdy z nich został indywidualnie oceniony dnia 26 kwietnia br. w Sosnowcu.

Werdykt jury nie pozostawia wątpliwości: wszystkie oleje otrzymały nie tylko godła „Doceń polskie”, ale także tytuły TOP PRODUKT. Oznacza to, że jury przyznało im maksymalne noty za oceniane aspekty (smak, wygląd i stosunek jakości do ceny). To się nazywa sukces!